Латинска Америка поздрави ”великия гръцки народ” за триумфа

Фидел Кастро, Ево Моралес и Кристина Кирхнер приветстваха победата на "не"-то на референдума в Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Латинска Америка поздрави ”великия гръцки народ” за триумфа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То си е за поздравяване!!!

jizast

Щом такива червени тикви поздравяват Гърция, няма начин гърците да не са на грешен път. Дано да стигнат стандарта на Куба един ден, да им гледаме сеира тогава...

Всички приветстваме,ама лошо е когато ти дойде съдия изпълнител и ти заключи ипотекираната къщичка ..ха.ха....Единственото решение Гърция да се измъкне е да стане Иван Костов министър председател на Гърция...как ни измъкна от социалистическия грабеж на банките 1997г?

Костов е интелигентен и образован, завършил е математика и икономика, но не ни е измъкнал. Ограбиха ни.

Велики са лъжите им, това е безспорно. Но всяко нещо си има своя край. Ако не друго поне на запад разбраха, какво е византиец я негативния смисъл.

Да и аз една българка поздравявам Гърция и Ципрас, че се опълчиха на безогледното кадруване от ЕС в държавите членки. Те отпускат пари и не ги контролират, защото в някой от случайте ЕС чиновници получават комисионни. ЕС отпуска пари по разни програми като например у нас за преквалификация. Търговете печелят "наши" фирми от обучение няма и следа, а паричките са потънали в нечии джоб. Давм друг пример военния министър ни натиска да купи самолети с парите от заема 16 милиарда, ще ги плащаме всички. Или гърците си построиха терминал за втечнене газ ,много скъп и съдове за втечнен газ, защо? защото така искат американците.

А ти искаш да купуваш скъп и пре скъп руски газ. Е няма да стане. И не си никаква българка а руска пача.

Как Исландия преодолява кризата?

link

Триумф на глупостта и наглостта!

Друго си е да си българска овца на заколение.

или кубинска?

Общо-взето, поздравилите Ципрас са глави на едни от най-западналите латиноамерикански държави. Само Венецуела липсва, за да допълни хорчето последствени клакьори.

Много хора ще ги поздравят. Целият свят. Защото тази банкерска престъпност трябва да свърши!

май малко е избързал с поздравленията ... народът на Гърция още нищо не е разбрал, ще си говорим пак след 2-3 месеца иначе добър опит направи Ципрас да се оттърве от 100 тина милиарда дълг, но номерът не мина .... гръцки номера много ми е забавно да гледам как се надцакват лакоми финансови акули и гърци тарикати .... нищо не е вечно обаче.

Гърците са по-грамотни от нас в икономическо отношение. Няма да позволят да им сринат държавата, както направиха това с България.

Ако наричаш "икономическа грамотност" това да вземеш 320 милиарда евро държавногарантиран дълг, при положение че БВП-то ти е около 200 и да не можеш да го връщаш, и да няма пари в банковата ти система, и да се чудиш как да накараш кредиторите да ти го опростят .... тогава може и да се съглася с теб. Аз лично обаче никога не бих нарекъл това "икономическа грамотност" викам му гръцки номера ....

Ми вадете милиардите и помогнете на гордите гърци да скъсат оковите на външните агресори. Толкова е просто, но само с браво не става.

Нормално, народите от Латинска Америка се пекат на същия спекулативен банкерски огън, който им срива държавите.

Не е така, ако за независими, предприемчиви, образовани и свободни ще си направят държава рай - ще си произвеждат всичко сами, от нефта до клечки за зъби. А сега банкерите ви виновни.

ЗА ВАШЕ СВЕДЕНИЕ ГЪРЦИТЕ ЩЕ ЖИВЕЯТ НА ПЪТИ ПО ДОБРЕ ОТ СЕГА !!! ЗАЩОТО ЗНАЯТ КАК ДА СИ ИЗИГРАЯТ КАРТИТЕ /СИРТАКИТО/!!!!!!!!!!!!!!! А ВИЕ ЛАПАЙТЕ МУХИ!!!!!!!!!!!!

Щом и тая мумия изпълзя да венцехвали гръцкото насиране - втасахме я. Какво чака др. Ким Че Ун, че и той още не е излязъл да се изходи по въпроса?

гърците са уникални ,народите на латинска америка също ТОВА СА НАРОДИ С ДОСТОЙНСТВО И -само тесногръдия празноглавия , ЗАВИСИМ И СТРАХЛИВ човек не знае какво е свобода НА ДУХА И ДОСТОЙНСТВОТО!!!! ЗАТОВА СА ПОЗДРАВЛЕНИЯТА ДРИСЛЬОВЦИ ,НЕ ЗА ДРУГО!!!КАТО НЯМАТЕ ДОСТОЙНСТВО ЩЕ ВИ Е ЧУЖДО И ТОВА ПОВЕДЕНИЕ!!!ПИШЕТЕ СИ ГЛУПОСТИТЕ ПО НЕТА!!!

И какво е достойнството на латиносите - живеят по-зле и от кучета, оставили са се на шайка бандити да ги правят на маймуни. А имат държава рай. У нас е пълно с кубинци, които не искат и да си помислят за Куба.

АКО ГЪРЦИТЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ КАТО КУБИНЦИТЕ, НЕКА СЕ РАДВАТ НА ПОЗДРАВИТЕ НА КАСТРО. НЕЗНАЯ ЗАЩО, СЛЕД КАТО ТОЛКОВА ГОДИНИ ТОЗИ ВЪРНА КУБА В 19 ВЕК, СЕГА СЕ КЛАНЯ НА ДЪВКИТЕ!!!!! ЯВНО ЗА ЛИЧНО ОПРАВДАНИЕ ПРЕД БОГА, ДА НЕ ВРИ В КАТРАНА!!!

Трима изкукуригали бивши и настоящи лидери не са Латинска Америка.

Остава да добавите СИВ и Варшавския договор!

не нямаме "аргуманти" а шотове и не мисля да влизам в спор на кои са по-:)

само не разбирам тия дето поздравяват гръцкия народ, защо те не вземат да му дадат пари ами чакат европеиския империализъм пак да налива пари там?

о немога да се стърпя -та ти си от ЖИВИТЕ МЪРТВИ ...ааа хахах зомби,бот,димитър новия премиер:О

не ми е работа но откъде изкопа този некролог. Приличаш на умрял отдавна....ssssss ^. С какво те убиха с сребърен куршум ли хаха: О

Правя си собствен референдум и си казвам, че няма да си плащам дълга към банката...па те нека се оправят и разбирасе ще чакам поздравления от всички ....

Приятелите на Боко ще те почерпят с една разходка до Витошките потайности.

Не може, батко, пра-пара дядо ти е бил роб, пра- също, дядо ти също роб, баща ти и ти сте роби. Деацата ти също са роби.

А замисляш ли се, че не е редно тази банка да не позволява да взимаш пари от никой друг, за да й се издължиш? Да казва, че единствения ти ход е да взимаш само повече от пари от нея и да си й роб. Да нямаш право на никакви икономически взаимоотношения с целия останал свят!! Според теб това, как се нарича? Спекула, мошеничество и престъпност от най-долен тип! В международни мащаби!

И кой точно е забранил на Гърция да вземе пари от друг?! Ако има от кого - да взимат! Хайде де!

Защо носиш анцуг на експлоататорска мултинационална капиталистическа компания???

Бай-бай бейби ще си носи каквото иска ,всичко е от Китай. Адидас е анананс ;)

Балканеца си е балканец - съгласно неговия манталитет, винаги има право да върши безобразия и зулуми, а след това да не си понесе отговорността, като мине "между капките". Същата беше ситуацията в Сърбия през 1998-99 г. Когато сърбите колеха хора от други етноси това беше "право дело", но когато НАТО започна да ги бомбардира, за да спрат - вой до небесата срещу "империалистическата агресия". Гърците "ядоха и пиха" на корем на общата европейска трапеза, но като им казаха: "Хайде сега, плащайте!", изведнъж сътрапезниците им станаха "финансово-кредитни диктатори". Затова балканите винаги ще си останат полуразвит във всяко отношение регион.

Прав си! Полуразвити най-вече в умствено отношение.

Ха-ха-ха, тези поздравления са все едно циганин да ти каже: "Хай, батее, каква хубава дънка носиш!"

Кристина Кирхнер е с немски корен и е доста по-хубава и умна от Меркел на която бившите канцлери и казха да си трае защото по-глупава от кокошка

За гърците въпроса е: "А сега накъде?" За поздравяващите може да се каже следното: Куба е мястото, където жените се продават за една рибна консерва, а колите са готини модели от 1956 г. В страните от Южна Америка, ако си в бизнеса с наркотици, добре. Ако не си - измисляш начин да емигрираш. Поздравите от такива места са си жива подигравка.

Ами, всеки момент очаквам Че Гевара да възкръсне и да хване гората с пушка на рамо повел смелите Гръцки андарти към световна революция. То бива фарс, ама нещата все повече заприличват на водевил и то с пияни танцьори. Впрочем емблемата на анцуга на Фидел, това АДИДАС ли е?

Това май е подигравка с "великия" гръцки народ.

Не разбрах откога дира стана филиал на руската тасс ...и въвежда цензура ?

Еееей, все поздрави от проспериращи, богати, правови велики сили! Брей, брей...

но не и за криста. Когато има големи около теб и само те мачкат и се възпозлват е наистина цяло щастие да се откачиш от тях. Разбира се , че е трудно да гониш състоянието им слад като те са вземали на готово всичко от теб и много такива като теб. И все пак като получиш свободата се развиваш доста по бързо. За пример виж Бразилия и Аржентина, която мина през дефолт скоро.

Свобода без ПРАВИЛА няма. За мен нарушаващият правилата не е свободен. А за бързото развитие на Гърция думата има бъдещето, а не "простичките" ти тълкувания.

Само да те куетшъ, ти шуа ли си, че, в Латинската Америка, не са го написали, с главните му букви: Великия Гръцки Народ ! Що са праиш, на по-прост и от, мене , дето фсички ма плюят че немам више ! бабати Тодорка

КУКУ , КУКУ , КУКУ :)

Едно малко сравнение на морални ценности: Моралес: "Поздравявам великия гръцки народ за триумфа на "неплащането" на дълга..."  И : "Франция призна, че ще трябва да връща много пари на Русия за недоставените "Мистрал"-и."

Ами защо да плащам на бяла якичка-мека китка,която в инфантилизма си мисли,че може да ме лъже с някакви хартии и,че аз съм достатъчно будала да и се подчиня? Виж,руснаците са друга работа- те са коректната страна в случая,ПРЕДПЛАТИЛИ СА и...ако искаш пробвай да не върнеш пари на руснак.

Когато капитализмът стане прекалено алчен, т.е. когато свърши демокрацията, идва комунизма! А Латинска Америка има богат опит и с двете системи!Формулата на равновесието е бизнеса да печели разумно и да плаща добре на работещите!Но тогава трябва да се спазват законите, написани отпреди 1000 години, а много не искат точно това - и ето несправедливостта поражда войни!

И кой тогава е виновен ,май законите , а приветстваме тези ,които мъжествено не ги спазват !!!!!!!!!!!!

" Не спазва законите". Ами то сега "силните си поръчват законите ! Като нашия велик закон- като откраднеш до 500 лв де факто не подлежиш на наказателна отговорност, ромите си строят незаконно в имота ти-подаваш жалба в полицията- нищо !Ако се разбунтуваш ти излизаш лошия, както и в случая с тези непосилни лихви към МВФ и ЕЦБ. И Някой ще има "ум " да говори за закони и морал! О жалки роби ????

Не знам що за манталитет е това ,вземаш пари на заем и после псуваш този който ти ги е дал ,ЧЕ СИ ГИ ИСКА ...,циганска работа ,защо не искат от Русия и Китай , а от гадната империалистическа Европа и защо не си пращат децата в Русия ,а в гадния ЕС ...?

проблемът е в лихвите!лихва над 2% е лихварство а не помощ!

Не винаги искаш заем! Доста често те " убеждават " да ги вземеш! Отдавна САЩ печата долари без златно покритие, хартийки без стойност.Тези "пари" се заемат срещу непосилна лихва !Значи е неморално да се разбунтуваш срещу системата, а да заробваш народи и държави срещу зелени хартийки е много морално така ли ?!

Да, ясно е нас защо никой не ни уважава... За руснаците сме предатели, и си е така, а за американците сме някакви жалки аборигени, които се съгласяват с всичко, което иска "шефа"! понякога още дори преди да го е поискал...Липсват ни, много ни липсват личности

не знаеш ли лафа - уважавай себе си за да те уважават и другите. то царвул, кото се кланя на окупатора си заклал дядо му през 44-та няма кой да го уважава.

Твоят дядо ли са заклали? Брей,любопитно-фашизмът по генетична линия ли се предава?

Има такива личности . Да съберем пари и да поканим на наши разноски за 2-3 месеца Виктор Орбан . Много ще ни помогне . В момента работи върху връщането на смъртното наказание напук на директивите на ЕС . През май им го каза директно в очите в Брюксел .

"Поздравявам великия гръцки народ за триумфа на "неплащането" на дълга..." Честни и почтени люде...

Ние пищим за нашите 20 милиарда дълг, а гърците с техните 350 друсат сиртаки и получават поздрави от Куба. Има нещо объркано в цялата тази работа. Между другото някой може ли да каже колко беше външния ни дълг към 1989г.?

11 милиарда долара - разпределен между наши ора. председател на АПК получаваше по 1 апартаманет като премия всяка година, счетоводителя по една лада. все пак те бяха нисшия ешалон на наще ора. иначе доверените другари получаваха куфарчета с гущерчета в австрийските банки. за да развиват културата с фирми като мултиарт. той другаря дойнов ги знаеше подробно, както и другаря луканов.

Какви 11 МИЛИЯРДА ДОЛАРА, бе?!... Ей, тия нули за нищо ги нямате...!! Смехурко!

цига.н,сигурно за такива лъжи си лежал в Белене

Не знам, към '89-та, колко е бил, но знам, че до '86-та България няма и стотинка дълг, към външни кредитори...

И като не знаеш защо се обаждаш? През 1986 г. външният ни дълг е бил "само" 4,97 млрд. валутни лева (около 7,46 млрд лв. по тогавашният курс), основно към СССР. Това, че във в-к Работническо дело не го е пишело не означава, че не е съществувал.

Откога този кукавелник е официален говорител/представител на цяла латинска Америка? Последно не беше ли президент на една мижава, затънала в мизерия и безпътие островна държава?

са първите мачкани от банкстерите и знаят много добре колко е трудно за малка държава да се измъкне от лапите им. Българите още дълго ще са роби и затова не могат да оценят ситуацията.

нямаш идея колко много българи са се измъкнали и живеят добре. в мизерията са само тези, които вЕрват на разни спасители. ти явно си от тях и очевидно си заслужаваш съдбата!

Измъкнали /т.е продали всичко на безценица/ от Родината си,далеч от близки и роднини,живеят добре като обслужващ персонал-докато са в добро здраве. След това- "Уморените коне ги убиват,нали?"

Усещате ли какво се задава,сороски орки? "Русия е слаба и изолирана",нали така? Изолирана,колко да е изолирана- Китай,Латинска,Южна Америка,Индия- все малки,нищожни страни без перспектива,а? Идва времето едни хора да духат супата,опасявам се,че вие ще я издухате първи заради тях.

нали се сещаш, че русия действа като гърците - Це си запалим къщата, че да изгори плевнята на съседа! та сега нии сме без плевня а те без къща. да видим кой ще устиска.

Всъщност не е Латинска Америка, а по-бедната и мизерна част от Латинска Америка. Богатата Аржентина си избра един Ципрас преди 70 години, и още не може да се оправи. Както и ние никога няма да се възстановим от управлението на крадливите скакалци на тъпия цар.

А за официални лица, мейнстрийм медии и известни политици и други интелектуалци!

Южна Европа заприлича на Латинска Америка... Корените ни са общи- произхода на хората там е от Южна Европа- Испания и Италия, че и България...

"Сърдечно ви поздравявам с блестящата политическа победа", заявява Кастро... Сега очакваме да изградите здрава икономика, по подобие на кубинската...

Като гледам кой ги поздравява, май не е много за радост. Пази боже Гърция да стане като тях! Не съм съгласен с поведението на гърците но не им желая лошо. Дано се оправят - и за нас ще е добре!

Нито един от тези Гърци с Охи не казаха точно как стигнаха до 350 милиарда дълг? Най лесно е да кажат венсеремос и после 10 апартамента да гледат телевизия с един телевизор....Венсеремос?

Фидел Кастро, Ево Моралес и Кристина Кирхнер вместо да приветстват победата на "не"-то, да си развързват кесиите! Гърците са горд народ и не ядат "приветствия"!