Фермерите в Гърция стягат протести от 23 януари

Гръцките фермери са готови за блокади от 23 януари, заради които отново се очаква да затварят пътища и граници, включително българската.

Обратно в новината

Коментари - Фермерите в Гърция стягат протести от 23 януари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така се брани живот хляб демокрация въпреки фалита-те не искат да са надупени като нас и бедни.

Абе, тия що не протестират лятото...!? Как мислите, драги съфорумци?

ТИРОВЕТЕ ДА ЗАОБИКАЛЯТ ГЪРЦИЯ! ВСИЧКИ КОМПАНИИ ДА СЕ ПРЕДУПРЕДЯТ!!! ОЩЕ НА СОФИЯ ДА ИМА ТАБЕЛИ!

По въздух ли ?

Ако българите сме хора да спрем да внасяме всякакви гръцки храни и да спрем да ходим да почиваме там, ще се замислят дали ще правят мръсните си номера всяка година на общата ни граница.

Не случайно на гърците им викат православни мюсюлмани! Не могат да избягат от византийските си табиети, породата им е такава!

Не трябва да се купува никаква гръцка земеделска стока и да се въведе данък протести за гръцките товари. тогава ще се разбере.

Похвално. Гърците да затворя границите за 1-година. Емигрантите ще секнат. Експеримента ще покаже коя още граница трябва да се затвори. Европейският Щраус да плаща милиони на Европейци не да пилее милярди на и за Азиадски изнудвачи

Стига с тази толерантност към гърците.време е да затворим границата така,че не само пияните им фермери да пропищят а и цяла Гърция да скочи срещу тях.А също така и да постъпим като руснаците , да забраним почиването в Гърция докато не започнат да ни уважават.

Затварянето и блокадите на граници,са израз на варварско поведение,спрямо съседни,независими Държави.Това,че фермерите в братска Гърция,си имат проблем,не е причина за пренасянето му в България,напр.Като са толкова гневни,да блокират Солун,Пирея,Атина....и да си оправят нещата с тяхното си Правителство.Зима е.Мъртъв за земеделието,сезон.И едни нагли лумпени,тръгват да палят скарите,да пукат суфлаки и да греят червено вино-купон за сметка на хиляди други.....Но не биха го направили през лятото,когато потоците от румънци,българи,сърби са се устремили да харчат пари в Гърция,нали?

Ако имаме държавници и държава, ще направи така, че на да им стъжним живота на маляките. Затваряне на границите през лятото.

Абе ние няма ли ние да спретнем едни протести лятоска, като не купуваме продукцията на същите тези гръцки фермери!? Нямаме ли поне капчица национално достойнство!? Или когато ни таковат си мълчим, а после чинно си плащаме и оборот им правим?

gonzales

мисия невъзможна. все пак трябва да се яде. търговците ще ни прецакат. вси(ки дини са от Любимец, прасковите са сливенски , а домати,краставици,чушки са от Пловдивско-Пазарджишкия регион. и нито километър пО на юг. най-обичам да ми предлагат хрупкави пловдивски домати произведени в гръцко. :-)

Даже много се забавиха византийските дебелогъзяци-студено им е:) Ще затворят Промахон и ще разпънат софрите.

И тази година наглите гърци ще си правят кашмер с нашите приведени, пъзливи, мъркащи шушумиги. Не питайте защо сме бедни, ето затова, щото имаме само един пол тук, -женски.Да не обиждаме жените...

Същото като лани.

Pesh0

българите бавно но сигурно узряваме . Кеф ти блокада през зимата , вземи блокада през лятото .

закани само.... секи път ни блокират, ние секи път се заканваме.

Редно ли е , онези, които извършват нелоялна конкуренция и разсипват българския земеделец да получават безплатни семена и финансиране, а ние да ги гледаме като писани яйца? Даже да ни затварят границата! Тия са престъпници, но очевидно властта ги милва и подмива с миро, но никой не ги бойкотира.

В момента на етикетите пише, Полша, Франция, испания

Колко трябва да си тъп за да мислиш , че блокадата е да наказват българите , а не да си търсят правата?

не знам какво търсят и дали ще го получат, но е сигурно, че ние българите ще сме прецакани и ще понесем големи загуби.

Като са недоволни и искат да протестират защо не блокират Атина, ами все блокират границата с България???? И ние, българите протестираме, но пред Парламента, а не на българо-гръцката граница.

Симеон Дянков си замина, защото зърнарите искаха да получат наведнъж годишната субсидия, а не на траншове. Борисов се уплаши да няма блокади с трактори у нас и от тогава зърнарите андрешковци у нас са супер доволни. Същото не може да се каже за гърците и затова протестират, докато нашите селяни преяждат и изхвърлят пари, а аз ги разбирам! Става дума за пари!

Браво на тях!А ние сме мухльовци!

Ха наздраве!

Минаха празниците, сега няма работа на полето и тия пак ще затварят и нашата граница. Нашите превозвачи трябва по великден да блокират всички КПП-та към гърция!

Тия цигани пак ли започват?

Цигани ама воюват за демокрация хляба одгоре на това минималната заплата 800-900евра..кои ли са циганите ????

които хранят децата си с чужди пари

Преди дни и циганите в България, начело с Илия Илиев протестираха за...."равни права". Така, че гърците се държат точно като циганите: мързеливи, измамни и арогантни.

дано пак да блокират границата.и,то поне за месец.харесвам хора-смели и единни ,който умеят да отстояват ,и да защитават исканията си.за разлика от хилядите Български "баровци",който плюят по гръцките,зараби блокадата,но не спират да им ядът доматите и маслините,а на Великден и чеверметата.

Ясууу...така се прави!Няма зер да оставят гръцкото евро да изтече по нашите курорти!!! Още миналата година беше ясно кога ще бъдат подновени протестите! Учете се на демокрация и да си отстоявате правата...

Ха ха ха... Това с блокадата си е вече традиция - мисля че са вече десетина години от първата... Щях да се учудя много, ако тази зима минеше без блокада! Техните фермери януари-февруари нямат работа и съответно си правят кефа - разпъват масите и скарите преди границата, и кой като тях... Ама всичко приключва в началото на март - като излезе полската работа. Голям кеф за тях - "битият - бит, еаният - ебан... ( разбирай Българрия като цяло.. )

Кой те чува злоба завист че те се борят не чакат да ги оправи надупени като нас.

Отговорът на тази блокада е само един! Като дойде летния сезон : - тотална забрана за преминаване на евротуристи през всички КПП-та с Гърция, - тотална забрана за влизане в България на товарни автомобили с гръцка регистрация ( след като не са влезли - няма как и да излизат ), - двойни и тройни такси за регистрация на МПС-та на гръцки граждани и фирми с гръцко участие в България... Още неща от този сорт могат да се подготвят. А от евросъюза да рипат - ние също рипахме по време на стачкита до сега - ама кой ни чу???

Не може цял живот да втълпяваш на котката че е геврек, и после за 20 дена да я убедиш че е котка.

Ааа, не само там! Я виж тука, в dir-а, каква сила сме... :)

Нек'ва грешка се получи... :(

Мани ги тия хибриди.

Превозвачите трябва да направят контраблокада и блокада около Великден и цялото лято. На гръцките фермери трябва да им се даде урок. Целият туризъм на север да им се свие. Да видим тогава 2018 ще има ли блокади.

Между трябва и това да им стиска да го направят разликата е голяма.Пъчене пред камерите и толкова.

И как точно да им се свие туризма на север? Няколко хиляди нашенци няма да отидат в северна Гърция с по няколко каси бира и няколко кила пържоли за по евтино,голяма работа. А! И три буркана лютеница с олеамид.

само дето са няколко СТОТИН хиляди и то при всеки повод - Великден, Гергьов ден, 24 Май, Съединение, Независимост, лятото като цяло. Не казвам, че трябва и е възможно всичко това да се бойкотира, но туризмът в сев. Гърция печели милиарди евро годишно от българи.

...а колко убаво ни беше по времето на команизЪма, светне един саат и после сумаати време на тъмно, абе дискотека и убаво ни беше, а сега кво студ мраз и ток ИМА, мръсни гербери нарочно го правят,... за да нервират другарката корни!!!

Режим на тока имаше, защото имаше МИЛИОН И ПОЛОВИНА повече българи. При същите мощности, каквито има и сега. Де са българите ве??

Имаше българи, понеже кльона на границата беше завит на към България, а полосата минирана. свен това даваха домашна отпуска на граничарчетата за всеки отстрелян "предател".

Къде ги видя същите мощности, като 95% от тогавашните фабрики ги няма, а те са основния енергопотребител?

Ей, голям си енергетик.....само за сведение: в България имаше режим на тока защото управляващите/напр. Луканов/ продаваха на Гърция, Турция и т.н. повече ел. енергия за сметка на българските потребители. И сега фирми на милиардери, като Соня Кадиева, изнасят евтин ток, от АЕЦ, за наша сметка, а ние плащаме ел. енергия микс/от ВЕЦ, ТЕЦ, ФВЦ и АЕЦ/. Същевременно Георги Кадиев се прави на борец с/у неправдата.

Тировете, блокирани на гръцка територия - кръгом и по кръстовищата на Атина!

Че този ЕС не яде ли маслини? Или испанците ги осигуряват??

грък, сръбин, руснак и цианин

Репликата е към пострадал

Грък и на снимка да го видиш - шамар да му удариш!!

Още те боли д упето май.

Нещо не сте разбрали,фермерите ще блокират нашата граница ЕВЕНТУАЛНО и само за да попречат на износа на ток от Боколандия ЕТ.Мислят за нас хората да не останем на тъмно и студено като няма кой друг.

ха,ха,ха, ...що минуси са сложили на човека, абе що не вЕрвате че ушко ще ни пази, малии само като прати оная булдозер вицето му гърчулята ще се разбегат одма!

След като гърците им умръзне и освободят границата, тогава ние да я затворим-хем да не проникват терористи и опасни комари,хем и да продължим техните действия по затваряне на границата, с редуване.

...весо,весоо, това са само намерения, искат се санкций срещу действия, но ти не се плаши, клепоухчо ще реши проблема, така че споко!

Сега е моментът да се искат компенсации от ЕС, при евентуалното блокиране на пътищата, а като имаме примерите от всички предишни години и полученият среден европейски пръст, защото било след дъжд качулка мрънкане си мисля, че ще си остане Б.Б. пак с едно сувлаки!

И като блокират границите какво? И без това някой трябва да изрине снега за да може да се стигне до границата а сега се очаквало и дъжд да завали и пак ще бъде затворено за да могат да размразят пътищата и така до пролетта. Жалка държава.

Ако утре всеки един от вас грабне греблото и се разшета около дома си за 30 минути... тротоарите ще "светят" и тогава може да искате, да критикувате. Дедите ви са чакали от общината, от държавата, от Брюксел!!!

Ами то пред блока ни сме си изчистили както е по закон обаче останалата част от тротоарите които общината трябва да чисти ПО ЗАКОН и за което плащаме данъци са като лунен пейзаж.Що така? А и ти явно си измислил нов начин за чистене на сняг С ГРЕБЛО,само не го споделяй с управниците че тогава съвсем ще я закъсаме.

Роналд Рейгън: "Ако едно унижение не получи достоен отговор, бива последвано от още по-голямо унижение". А ние будалите след месец ще им напълним гушите с туристи... Най-добрия вариант е българските превозвачи, които отново ще понесат загуби от евентуална блокада, да отвърнат с контраблокада, но за Великденските празници, блокират в четвъртък и вдигат блокадата в понеделник следобед. Удари им по Туризма и самите гърците ще ги подгонят, ако се опитат да затварят границите отново.

Явно не си наясно че от всички туристи през туристическият сезон ние носим най малко приходи на Гърция.

Немаа се плашите, ушко ще е всъпил в длъжност и като яхне МИГа ще разгони елините, никой вече не моа ни плаши ушко ще ни пази!!!

Няма нужда гръцките фермери да затварят границите,Бибитко и Лилето затвориха държавата,ще я отворят на пролет,ЕВЕНТУАЛНО.

Е сега е момента да се иска от ЕС санкции при блокиране на граници и пътища! Сега е момента да се иска отклоняване на средства за гърците , като компенсация за нанесени щети на нашата държава! Сега е момента онази наша пудра -вънкашният ни министър и министър-председателя да опищят да Брюксел, а президентът ни да не се омайва с несъществуващи победи, а да настоява движението на хора, товари и капитали да е наистина свободно! При блокада да се иска компенсация от ЕС за нарушаване на принципите! Трябва, ама надали! Б.Б. може да иде отново да изяде едно сувлаки на границата и да се почесва, като миналите години!

С една дума нищо ново - пак яе има репортажи на всички телевизии от ,ястото на събитието, анализи,пргнози, закани за бойкот от наша страна и най накрая едно ГОЛЯМО НИЩО! Още повече Баце вече няма да е премиер, за да яхне хеликоптера и да иде да разгоно стачкуваящите на Промахон елини!

Няма да стане пич! Българинът е единен и силен само в кръчмата и във Фейсбук!

Ааа, не само там! Я виж тука, в dir-а, каква сила сме... :)

Така е Българите са били някога -сега останаха стадата и не става политик.

Шило

За данъците- добре, да преговарят, всеки иска по-ниски, ама за обезщетение от държавата, че времето било кофти- не го приемам за нормално. Застраховайте си продукцията, бе!

Тази година забавата за гърците започна рано, рано.....Що ядене и пиене ще падне до април месец!

Одавна чакам да се вдигнем но при стадо не става ако бяхме Гърци да.

пак ли ве тия гадове?

Тогава Радев да вдига самолета и да ги маха от границата! Затова сме го избрали. Боен генерал!

Абе затваряйте граници лятото.мина летния сезон,мина нова година,свъеши купона и сега стачки с блокади на границата.стига вече!Гърция има задължение да осигурява свободно преминаване на хора и стоки на страните членки а не само да взима 200 милиарда заеми!предупреждение за експулсиране на служители на гръцкото посолство и пускане на тълпи мигранти в противен случай!

"Те искат също пълно обезщетение за щетите от снежната стихия." - нали затова си има застраховки ??!!! дане би правителството да е виновно за снега... европа е успяла тихомълком да култивира МЪРЗЕЛ и НАГЛОСТ, но в замяна ги е вкарала в капана на неизплатим дълг ... или продваш държавата или се запътваш към изхода но минаваш през ФАЛИТ

Предлагам им да затворят морските граници на Гърция от където идва всичко у тях и тогава гласът им ще се чуе ,но май не им стиска и за това докато скучаят вадят нож на умрял кон.