Прогнози и сценарии при Грекзит

Грекзит означава по-малко пушачи, по-малко разводи, по-малко зехтин и по-малко крайбрежия за ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Прогнози и сценарии при Грекзит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям"експерт"е сътворил тази прогноза.На първо място САЩ и продукта му ЕС,в никакъв случай не искат да изгубят Гърция от гео стратегически интереси!!!Финансовият механизъм на зависимост се задейства,за да осуети навлизането на Китай и Русия в този стратегически регион!!!Всичко е преди всичко политика,икономическите репресии са за извиване на ръце.Та,Гърция държи силен коз,и добре играе с него.Болно ми е да гледам,как нашите продажни правителства,с лека ръка проиграха енергийните ни интереси,за благото на САЩ,в ущърб на народа ни.Аз го определям този процес,КАТО НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!

Каквото и да стане с Гърция, колкото и зле да са, отново ще изплуват и ще са по-добре от България. След 10-15 години да видим, коя от двете държави ще е по-добре.

Ама че глупава статия....

100%- много пък важнооооо!

Г-н редактор, никой, ама НИКОЙ не говори за излизане на Гърция от ЕС!!! Грекзит означава излизане на Гърция от Еврозоната. Не Европейският Съюз! Има ОГРОМНА разлика!

Тези икономисти, които ги учат да събират и вадят не могат да разберат че ако ти отрежат 2% от тялото, което е например 10% от крака, не само имаш 2% по-малко косми, но преди всичко започваш да куцаш толкова силно, че дори не можеш да ходиш.

Няма как ние да се присъединим към някой съюз и той да не се разпадне. Нашите политици са известни с това, че винаги умело подбират губещата позиция

Доста безполезна информация!

Po-tupi sravnenia ne biah chel otdavna....:-)

А има ли изследване, колко са православни и колко православни скотове и колко само скотове?Щото статистически май съвпадат? Православните нескотове нямат статистическа значимост.

Само не разбрах... какво ще стане сега с турски поток ? :D

Нашият външен министър и най-вече Българската Православна Църква (БПЦ) трябва веднага да изпратят остър протест до ЕС. Според данните от там, Съюзът щял да загуби 84% от православните си християни при Грекзит??? Това е много гадна манипулация и пряко рефлектира върху нашето национално самочувствие на православна християнска държава. Ето конкретни данни: у нас има 6 млн православни християни и 1 млн мюсюлмани. В Гърция има 8 млн православни християни и около 1.5 млн мюсюлмани. В допълнение, има още 2 други държави в ЕС, които също имат голям брой православни християни: Румъния има 10% православни християни (2 млн) от общо 20 млн население (там има най-много католици и малък брой мюсюлмани), Хърватска има също 10% православни християни от 5 млн население, като останалите са католици 85% и мюсюлмани 5%. При тази проста аритметика общият брой православни християни в ЕС е не по-малко от 16-17 млн православни християни, от които не повече от 50% са в Гърция!!! С визираните 84% по информацията от ЕС излиза, че в България би следвало да има не повече от 1 млн православни християни, което е груба манипулация и деформирана информация, целяща да ни тласне към нехристиянския свят. БПЦ и Външно министерство без бавене трябва да реагират по най-остър начин!!!

Всъщност сметката на Уолстийт Джърнъл е дори още по-крива понеже православните християни в Румъния са малко над 86%. При близо 20 млн. население това са над 17 млн. православни християни само в Румъния.

Според Интерфакс избирателната активност е 35% към 5 часа. За да е валиден референдума трябва да са гласували 40%.

От з5 години евроавантата гърците придобиха психология на клошар. Всъщност те фалираха още през 2010. Да видяхте някаква програма за развитие и справяне с проблема. Пълна деградация и липса на Воля за реформи, вместо това клошарско просен и хитруване. Клошарската и авантаджийската и еврорентиерската психология напълно е парализирала инстинкт им за съхранение и волята за развитие. Смятат , че добър живот им се полага без да работят и че са достатъчно хитри да го постигнат въпреки, че фалираха. Всичко това е предвестник на още повече забатчване, тъй като ще продължат да просят , а не да работят и правят реформи , които са единствения реалистичен, но невидим и нежелан за клошар изход и при очертаващата мизерия най-вероятно ще си докарат полит сътресенията и гражданска война.

Излизане от ЕС и ще ги хване кримска треска това ги чака византийците

Кой стои зад Сириза?САЩ или Русия?Те са леви,така че на пръв поглед нещата сочат към Москва.В същото време обаче Варуфакис идва директно от САЩ,където е преподавал до скоро.САЩ виждат в ЕЗ не по-малка конкренция,отколкото в Китай.Така че според вас кой навря този таралеж в гащите на европейците?

jizast

Айде пак русофилистистически напъни. Знаем кой е виновен, Американците разбира се... и затова, че си тъпо парче пак те са виновни

Руснаците ще ги изкарат от ЕС само и само да си построят потоците, ама гърците като ги влече да пробват ама някой да им каже, че връщане нема.. да питат Крима..

Е, Grexit-a не е ли за сега само излизане от Еврозоната? То остава и от ЕС да излязат и утре ще са окупирани от Русия и Турция.

Русия няма никакъв шанс! Малко пишле (Путя) и необрязано! Виж анадолския, обрязания е друго нещо!

Грекзитът освен всичко останало означава край на правото на работа за всички гърци в ЕС. А те (незнайно защо) не искат, да ходят да работят в Москва или Питер, а искат в лошите Берлин и Мюнхен. Този аспект още никой не го е разглеждал...

Защо за ЕС ще е зле-Защото няма да има на кой да се дават излищните пари да се харчат.Една позната се върна и беше потресена от робството на,което беше подложена ще кажете защо е стояла и не си е тръгнала.*ащото не ис9каха да и платят нищо ако не стои до края. Византийско робство с чужди пари.

Грекзит означава по-малко пушачи, по-малко разводи, повече зехтин, сами разбирате за какво! Както е писал Елин Пелин "до тях евнух сал един, с перо, шишенце и зехтин"! И "с език устните облиза, кът усети, че и влиза"!

тази вечер гръцкия народ ще открие истинската демокрация.... дано не им падне върху главата !аз съм от тия , които желаят свободата на съседите си !нека да не се чустват като роби в различен от тях свят !

Тази вечер гръцкия народ ще открие истинската демокрация - правото да ходиш без гащи! "Няма риза на гърба си, сал потури на гъза си"! - Елин Пелин.

Дир-а изостава с инфо-то, гласувалите с НЕ вече надхвърлят с 4-8% тези, които гласуват с ДА.

колата...пътища много! След грекзит може да има и други напускащи, няма да Ви излезе стъкмистиката, писачите. Човек е човек и без ръка, и без две ръце, и без крак и ръка, ама колко е човек, сам си знае.

Дам, ще видят колко хубаво ще стане в Гърция и всички ще искат да напускат... А гърците още седят, за да правят густо на англо-саксите, нали? :)

84 % от православните ? Ами нека да ги сметнем България + Румъния =30 милиона население от което да речем около 25-26 милиона правословани християни Гърция - около 10 милиона Къде ги видя тия 84% процента ... (някой пациенте в Англия пак се е проявил ...

Проблема Гоше, е че при гърците има православни християни, които са наистина такива. А в България и Румъния след комунизма повечето са атеисти, въпреки че при преброяванията ги пишат за правослявни християни. Да не говорим колко некачествени атеисти са... защото са по-скоро неграмотни нихилисти, отколкото аргументирани атеисти...

Православни са само в неделя. В делниците се надлъгват един друг

Може би смятат само тия дето ходят на църква, а? :)

ами, то тогава християните в Украйна по преброяване на посетителите, ще "набъбнат" с десетки: - Прасенко и фамилия - евреи - Яйценко ... - Кличко ... олеле ... колко много (но какви) ами у нас - бориславова, софиянски, първанова (да не забравяме култовото: "ние евреите в европа") ...

А с колко ще намалеят комунистите и готованковците в ЕС

С доста...

Половината от тези цифри са неверни. Освен това нямат никакво значение.

Статията в WSJ, която италианците цитират, беше от миналата седмица. Защо ни занимавате с глупости?!?

имате моите почитания! това е най-, най -, най-смисленият въпрос за деня !

Абе братя италианци, какво е това невежество?!? "Ако Гърция излезе от ЕС, то съюзът ще изгуби ... 84 процента от православните си християни" - това откъде го измъдрихте?? Нас, българите, както и румънците за какви ни броите? То верно, че българите станаха масово атеисти след 45 г. социализъм, обаче румънците продължават да почитат както трябва Православието.

Май накрая ще гледаме "Игрите на глада" в Гърция.

много сте глупави, тези хора поне имат мнение, защо ЕС трябва да е най-правилното място, от както сме там ядем доматите с колците, изпълняваме прищявките на група ГОЛЕМИ и силни държави, които искат да имат евтина работна ръка, ЕС е създаден за да храни богатите, а такива като нас да им слугуват, единствената далавера е за пътуващите и учащите навън, за никой друг!!!

как да прочетеш тия италиански тъпотии до край, щом още в началото "без гърция се загубват 84 процента от православните в ес". то бива, бива тъпашка и безпросветна неграмотност, ама толкова чак не бива!!!

ако аз бях кредитор на ромеите и ми дължат повече от 300 000 000 000 евро щях да им взема и островите и всичко , като си се продал на дявола очаквай скорошен агонизиращ край

Ако ти беше кредитор сигурно щеше да мрънкаш и молиш всякакви институции включително и гръцки да ти върнат парите или поне част от тях. Щото ако с такава засилка тръгнеш да взимаш каквото и да е, най -вероятно щяха да ти бият щамарите и да пратят обратно подсмърчащ :)

Ти затова си само един курек и никога няма да бъдеш кредитор - за това се иска акъл, поне малко акъл.

Грекзит означава по-малко пушачи, по-малко разводи, по-малко зехтин и по-малко крайбрежия за ЕС. Зехтин пак ще си купуваме и пак ще ходим на почивка в Гърция. Въпросът тук е Гърция какво ще изгуби, а то ще бъде много повече отколкото ЕС.

Коментар в стил"Ако баба беше мъж...". Нито Гърция нито Европейският съюз имат сметка Гърция да напусне. Очаквайте предоговориране.

Не знам дали за България има голямо значение Гърция дали ще е извън ЕС, ама за българите ще е интересно да видят/ако това се случи/ как Гърция ще съществува извън Съюза и дали няма да са по-добре? Времето ще покаже...

Нещо доста крива статистика "...84 процента от православните си християни" България и Румъния не ги броят за живи изобщо.

Сигурно щото тъпака смята само тези които са въвели еврото. Журналя бе. Вижги тези от дир-а. Те па само тасс могат да превеждат.

Защото никой не брои Румъния и България за членки на ЕС - ние сме просто някаква буферна зона, която задържа арабите да не отиват в ЕС. НИЕ САМО СИ МИСЛИМ, ЧЕ СМЕ В ЕС, ВСЪЩНОСТ НИ ДЪРЖАТ ОТПРЕД НА ЧЕРГАТА ПРЕД ВРАТАТА НА ЕС.

Как така бе, за членки ни броят, друг е въпроса че за членове не ставаме.

Преводът е грешен. Има се предвид еврозоната, а не ЕС

На фона на назряващата световна криза такива статистики са безумно отнесени от вихъра.

Иво, не се мотай да пишеш глупави коментари. Пълни куфара с русенско варено, влизай и се заключвай в мазето.

Ясно е, че каквото и да се случи на този смешен референдум, гърците няма да бъдат оставени да се развиват в независимост. Ще им се "помогне" да си наденат оковите, разбира се. Един борд на гръцката драхма към китайският юан, би направил Гърция европейски рай но явно точно от това треперят спонсорите на мизерията.

Ето къде е заровено кучето! Тука вече падат маските. 2009 година, декември: Новото правителството, демонстрира изненада от лошото финансово състояние, но категорично заявява, че няма да взима заем от МВФ заради тежките условия, които предлага (макар,че беше членка на фонда от 60-те год., и можеше да вземе заема с 2,5% лихва). След много и продължителни консултации в ЕС се стигна до това творение финансова помощ за Гърция. В какво се изразява тя накратко. Необходимата сума от 110млрд. за преодоляване на кризата в Гърция се осигурява от МВФ, ЕС и ЕБ. Тя се разделя на части и всяка част се отпуска във вид на заем с лихва 5,5% (става въпрос за лихварски заем от който всички печелят) и при изпълнението на определени условия. Много важно е и условието, че Гърция не може да взима заем от трети страни! По това време Германия взима заеми от свободния пазар с лихва 1,2- 1,5%. Разбира се първо осигури изплащането по военните доставки, които висяха и обезпечиха изплащането на договора за подводниците и закупуване на муниции... Оказа и невероятен натиск за продажба на изтребители Юрофайтер за над 4млрд. евро. Франция си осигури плащанията за над 2млрд. за фрегатите, които Гърция ще получи. Излиза, че достигането на Гърция до ръба на фалита не е било тайна за някои, които са печелили добре. Запазването на скъпото евро (което е изгодно само за Германия, Франция и разбира се САЩ) е за сметка на запазването на целостта на ЕС, което ще струва на страните на общността, затягане на коланите до задушаване, но ще даде глътка въздух на порочната Система.

еврото изгодно за германия - !??????? само сравни нещата сега и по времето на марката. сравни ги както си искаш и по какъвто и да е критерий, ще стигнеш до един и същи резултат.

Ако Гърция излезе от ЕС, няма кой да спре Македония да влезе със същоъо име.

Извинете, грешка, не "-", а "+"!!

Много тъпо...