Горанов се оплака в Брюксел от гръцки данък за сделки

България сезира Европейската комисия заради въведения 26-процентов данък върху сделките и трансакциите от Гърция, съобщиха от Министерството на финансите.

Обратно в новината

Коментари - Горанов се оплака в Брюксел от гръцки данък за сделки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо литър зехтин от 15лева скочи на 20лв,а то защото гръцката държава ги прибирала тия пет лева

Предлагам министъра на финансите когато иде в Брюксел,не да се оплаква ,а да гласува против отпускането на нов заем за Гърция.

ГЬРЦИТЕ ЗАЩИТАВАТ НАРОДА НАЦИОНАЛНАТА СИ ИКОНОМИКА КАКВО ЗНАЧАТ ЩЕНИЯТА НА НЯКАКВО МОМЧЕНЦЕ С ЖЬЛТО ОКОЛО УСТАТА КОЕТО Е В ПАРЛАМЕНТА ЗА ПАРИ /ЩОТО МИНАЛИЯ ГО НАПУСНА ПОНЕЖЕ НЕ МУ ДАВАХА/

Светлана Лажова Имам въпрос за възродителния процес. За майчиния език, за куп неясни неща. Време разделно! Някога насилствено българите са карани да сменят вярата си. След време насилствено са карани да сменят имената си. Ние също имахме списък с имена, които можехме да използваме за новородените си рожби. Репресирани ли сме? Трябва ли да съдим държавата си, че детето носи името Петър, а не Питър? Мисля, че не трябва да занимаваме Страстбург с отминали събития. Сега има демокрация. Български турци или българомохамедани са хората, които се припознават с ДПС? Ако са българи с различна вяра това не е проблем. Ако са турски граждани живеещи в България, те могат да гласуват за изборите в Турция, просто живеят в друга страна. Ако са с български лични карти и знаят турски език, това е само плюс за тях. За какъв майчин език говорим, ако са българи, родени в България и знаещи турски? Но ако си роден в България, български гражданин си, не учиш български, а само турски, не е ли това твой личен проблем, а не на страната ти. Аз уча китайски, може ли да ме агитирате на този език, защото от всички страни Китай е на първо място по население. Така и те ще могат да разбират как ни агитират. Почти всички стоки са китайски, тъкмо ще знаем пък и те какво ни продават. Български турци?! Или си българин или си турчин или си от смесен брак между родители от двете страни. Обяснете ми, моля, че нещо не разбирам!

Гърците са в колапс,затова се чудят от къде да скубят,без оглед интересите на другите!До 20.04. са фалирали,ако не им отпуснат нов транш !Но това което искат по скоро ще блокира,отколкото съживи икономиката!Така,че никакви интереси не защитават!

В Бългаиря, в ДАнъчното (НАП) предишното правителство на БСП, направиха цял отдел- Фискален Контрол, и си докараха виските Роднини от партията и от Централата на БСП- Пияници и Наркомани, и при това им сложиаха доста големи заплати от по 1000 лева. Ако сегашното правителство не иска да става като Гърците, ще е добре да Закрие този отдел и да спести стотици хиляди лева всеки месец... Има хора които се занимават с това, но явно БСП като някакви крадци са Решили като създадат този измислен отдел да вземат Работата на хора, които вършат същото но в други държавни фирми. Добре ще е да започнат да закриват такива безсмислени отдели, направени за ИЗТОЧВАНЕ на пари от Държавата. БСП, Като искат да дават пари на Партикни номенклатурчици, да си ги взимат на работа в Централата им на Позитано.

В Гърция, Някаква Комунистическо- Сициалистическа партия спечели изборите, и явно искат само да харчат и да взимат Кредити, без да ги връщат. Гърците са Зле, защото оставиха разни Комунисти и Бандити да Крадат и да харчат повече отколкото могат да връщат. Гърците ще се оправят като разчистят всички Комунисти и Бандити, и ги пратят в Затвора.... Предишното правителство на ГЕРБ, харчеше доста малко пари,и затова България не е натрупвала Задължения, за разлика от Гърция. Проблема при предишшното правителство на ГЕРБ беше, че Правителството Уж искаше всичко в ДЪржавата да е добре, а защитаваше разни частни фирми- монополисти, като Топлофикация, които РЕКЕТИРАХА ии Изнудваха хората. Този проблем явно обаче ще се реши скоро. Нашето правителство трябва да защити Българските фирм и изобщо инвестициите на чужди фирми в БЪлгария.... А Гърците явно вече ще трябва да си намалят заплатите доста, и дори да разчистят всички Безделници, които лапат пари, без да вършат нещо.

май пак не можа да оправиш жената и затова сън не те лови, но не обвинявай комунистите, те не са ти виновни

Май и вие сте на същия :))))

Нормално е всяка цивилизована държава да се защитава от нелоялна данъчна и друга конкуренция. Как очакваме да се държат с нас при положение, че сме се превърнали в пералня за пари, в място на социален дъмпинг и варварско отношение към населението ? Подобни територии се държат под карантина - финансова, търговска и всякаква. Диващината не може да се разпространява безпрепятствено. Подкрепям мерките на гърците, скоро от Европа неизбежно ще наложат на нащите мутри минимално приемливи нива на корпоративните данъци и това ще е добре. Пътищата са или капитализъм /и просперитет/ за всички или поне контрол върху мафията.

умно причаш , човече , от коя планета се обаждаш ?

Драги комшии и съфорумци: Гръцкият закон ще гони до дупка гръцки "търговци", които "купуват" от своята дъщерна / свързана фирма в България стока за 100 000 лева и я продават на гръцкия пазар за 101 0000, образно казано, за да избегнат облагането с по-високи ставки в Гърция на реалната печалба. Значи е закон против измамна схема. Това е разумно, нормално и справедливо. Г-н Горанов, би могъл първо да се обърне към гръцкото правителство, още повече че сега тече съставянето на правилника за неговото прилагане. Обръщането директно към европейските органи крие риск (реален и почти сигурен) от сериозен автогол: Поставяне на дневен ред на прекалено ниските данъци на малък брой страни-членки на ЕС и на въпроса на механизъм за постепеммо отрегулиране на тези големи разлики, които насърчаватт измамни схеми тип "офшорки" вътре в самия Евросъюз.

нощни пазачи почитатели на Атака коментират финансови новини смееееех

Часовоят соросиден бди, да не би някой да го прецака. Абе, резняк, защо не се подмиеш с ибрика и не чалдисаш Алито. Или за това трябва и малко акъл.

То докато ходжата напиня ханъмата, ти мериш на АТАКА паламарката. И с право, кривокраките тукмачки и чеп за зеле не стават.

Ал

Е, аз го виждам като началото на разпада на ЕС. Сега (вече явно) всички ще почнат да дърпат чергата към тях!

това е съюз на 60 години

Това НЕ Е съюз на 60 години,а тази година ще станат едва 22! Общият пазар НЕ Е Европейския съюз!

Той на времето, как мислите Цар Симеон I велики, е разширил България на 3 морета. Ам, че тичкал е до Брюксел да се жалва за всеки византийски произвол. Ей, нещастници са това днешното, ама явно си ги заслужаваме.

Добре,че има едни батковци тук,`дето им е кофти заради просперитета на едрия бизнес!! Олигарсите,за благодарност ще сложат нови кофи за боклук,за да не ровят идиотите в старите,че са мръсни......

Тръгнал някой за нас да мисли в Брюксел. Наглите и крадливи гърци ще се стреснат та ще си го преместят от единия крачол в другия а ние за пореден път ще лапаме мухите понеже сме големи европейци и умници та не си защитаваме интересите по активно както правят гърците.

Кой си ти,че да окачествяваш един цял народ по този начин?? Тогава,ти си крадец на пари от банкоматите,продавач на бебета и мързелимец,живеещ от чуждите социални системи!! и не говори много за "крадливи гърци",защото след няма и десет години,ти си наред,само,че не виждам как ще се измъкнеш с тая "протестна мрежа" на борци-бираджии....

БЪЛГАРОУБИЕЦ ІІ чака западните БЪЛГАРОУБИИЦИ да го потупат по рамото , а не да защитава интересите на народа си като Ципрас

Слушай бе Терамисо, всеки човек обича родния си край, мразя такива селски бекове като теб, мъртви души които се имат за нещо повече от останалите предполагам че и потеклото ти е такова партиино някакво на хора свикнали с демагогия да се прехранват. Живота ми е отровен от празнословни доморасляци като теб радваи се пътищата ни никога да не се кръстосват, след толко скитания и неволи не бих се поколебал да дам воля на чуствата си ако си позволиш в лицето ми да ме наречеш родоотстъпник. Жалкото е че и този истърсак на снимката принадлежи към групата на дебелооките празноглавци а годините на такива като мен си минават в доброволно изгнание и в празни надежди че наи после в тази изтормозена държавичка нещо ще се промени...

наи- искренни съчуствия !

Шушумига се оплакала на Брюксел. Да се смеем ли да плачем ли, не нам. Всички българи ли сме такива безгръбначни тъпаци?! Все пак ни управлява "елита на нацията". Шушумиго, можеш да хванеш гърците за макарите.

само червените дебилчета сте безгръбначни.

Това е чудесно Гръцките домати ще поскъпнат с 26 % Това значи че на пазара ще се продават повече български. Ако пък се опитат да ни изкупуват дървесината по евтино с 26 % ще стане нерентабилно да си сечем горите. Според мене да си мълчим докато гърците се усетят че са се прекарали

Pesh0

1000 % данък , на зеленчуците внос от гърция и готово.

Пу че отвратителен тип, може дълго да се спори кои е по противен Днянков или тоя изтърсак. В училището в Свищов, как да разбере завалията че плосък данък на 10 % няма даже и в Зимбабве, но то и пари да переш пак трябва малко акъл. Тъпи гнусни балкански чутори добре че се отървах още по комунистическо.

ами то на фоня на оня левент сидеров всички изглеждат грозни

Гъцкия му колега вазпитаник на Харвард нашия тулуп учил в ПУЦ.

Копеуе....

Гърците сами си копаят гроба, упорито. На нож са с Германия, сега с България, Ирландия... Ще кажеш че владеят света, а всъщност са една неграмотна пасмина живееща на кредит. Както знаем, всеки кредит, рано или късно се изплаща по един или друг начин.

Сириза с премиера Ципрас е: (виж Википедия) Коалицията на радикалната левица е лява социалистическа политическа партия в Гърция. Основана е през 2004 година като коалиция на няколко леви и крайнолеви организации, включително маоистки и троцкистки. Злото идва от ляво.

разлика между капиталистическия тоталитаризъм и коминистическия няма. И на двете места унищожение на човека.

Ще ме скъсате от смях. Гърците сега били на нож с Ирландия :))). Сега се сещам, че Боко ни плашеше с Ирландия преди няколко години :))). Смях!

Koi kudeto hvane shiba bulgaristanskite tupaci nachelo s tupoto kradlivo kopile BOKO TIKVATA!

Известно е , че на Позитано 20 е сборище от ретроградни анти-българи, Путино -любци и класически тъпаци. Тук ту викат Браво на гърците, ту пищят да има реципрочни мерки срещу Гърция. 1. Сириза с премиера Ципрас е: (виж Википедия) Коалицията на радикалната левица е лява социалистическа политическа партия в Гърция. Основана е през 2004 година като коалиция на няколко леви и крайнолеви организации, включително маоистки и троцкистки. Злото идва от ляво. Лявото не обича бизнеса или работливите. Всъщност не ни прецакват гърците, а ЕКСТРЕМИСКОТО ляво правителство. Всъщност Ципрас излъга глупаците с ляв уклон и сега се опитва да се спаси като потапя нас като съседи. Забележете кои са в редиците - маоистки и троцкистки. Какво повече да кажем .... ? Или сега ще говориш глупости про-Путиновски глупако от БСП, Атака или обикновени заблуден идиоте.

Забележете кои са в редиците - маоистки и троцкистки. Какво повече да кажем .... ? Внимание ЗЛО !!! Комунистите в Гърция се опитват да крадат и от България!!!

А в партия Герб само"умници и родолюбци" Леле аман от ГЛУПАЦИ ,като теб Ужас

Ама пишеш от компютър с американска операционна система. Ползваш интернет измислен от Запада. И ако нещо се разболееш ще питаш за добри западни лекарства. А децата от чужбина ( не от Русия ) пращат пара. Колата не е руска, а и телевизорчето не е съветско. Червени боклуци.!

Ципрас работи в интерес на народа си , а боковългароубиец 2 против народа си за лично имане.Не случват българите на управници и това си Е. Кой обеднява ? Ако бяхме с Русия сега щяха да работят 6 блока на Козлодуй и 2 на Белене , а сега ще подаряваме и последните останки на Козлодуй. Нямате даже елементарна етика , настанихте нато в базите строени с руска помощ за Българската армия , заграбихте ги , сега приватизирате / заграбвате / Козлодуй построен от ,, лошите ,, руснаци за матрЕяла. Засрамете се , само грабите нищо не сте построили за тези 25 г.

гОРАНЧО, ТИ ЩЕ ГО ОТНЕСЕШ ЗА ВСИЧКО, ЧАКАМ ТЕ!

ЧЕ УБААВ НЯМА ДА ГО ОСТАВЯН НА МИРА ВСЯКА НОЩ ЩЕ БЪДЕ БУЛКА НА РАЗЛИЧЕН ПАНДИЗЧИЯ

Мафията напира ли, напира с откровени лъжи .

Абе лош мат'риял сте бе,Горанов, лош мат'риял сте бе, овчо! Докога ще се оплаквате само бе, галоши смотани?!! Реципрочни мерки бе, ало, веднага! Ама сте безгръбначни плужеци, мекотели сте, ма*ка ви корумпирана!Гнили, та прогнили сте отвсякъде и това род, чест, отечество - празни думи са за вас!

Резипрочните мерки ще зарадват тъпанари като тебе и като Ципрас. Нормалните хора искат бизнес, от който да идват данъци, а не да се убиват взаимно. Путин и той дава реципрочни мерки и руснаците си мислят, че голяма работа е направил. А обедняват. Знаем "умниците" комунисти как си падат по реципрочността в глупостта, даже гледат да наскочат. Да, комунист е може да схване, че добруване с реципрочност няма, а всеки е нужно да прави най-доброто за просперитета на нациите си. Глупакът винаги гледа да надскочи някого в глупостта, добрият стопанин гледа как да загуби минимално и да спечели максимално. Те това не се прави с овча глава като твоята. Но толкова си проЗд, че няма как да го разбереш. Вашата същност е простотията, бездънната.

Преживяхме доста и Костов и Велчев , но тези едва ли . Бог да прости нас и България.

Ти си едно голяямо изпражнение и спирам дотука, щото е ясно,че освен за подлога и чехъл за друго не ставаш! Кретен, гърците ще убият сега не по-малко от 20% от българския бизнес,а тиквеник като тебе ще ми твърди обратното! Айде у лево,галош!

по прост от тебе няма

Владко защо изтеглихте 16 млрд.лв. , след като обявявате , че имате повече 820 млн.лв. повече приходи за три месеца. Три по четири е равно на дванадесет.Тоест 2,5 млрд.лв. повече . НАЛИ ТАКА! ЗАЩО ЗАДЪЛЖАВАТЕ И НЕРОДЕНИТЕ ДА ПЛАЩАТ ПОРАДИ АЛЧНОСТА ВИ ИЛИ НЕКОМПЕТЕНТНОСТВА ВИ .

Ти Малякос , по добре мисли за Пирея , дето я продавате.

ПРОФЕСИЯ ЛЪЖЕЦ Необходимо и достатъчно условие за депутат, министър председател, дори и финансов министър Преди дни за кой ли път в медийното пространство, отново ни втълпяваха, че ФОНДЪТ ТРЯБВА НА ВСЯКА ЦЕНА ДА СИ ВЪРНЕ ПАРИТЕ, ТЪЙ КАТО ТОВА СА ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ!. ВЪВ ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ НЯМА ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ! НИТО ЕДИН ЛЕВ! За да не бъда голословен, ще ви цитирам какво точно пише в ЗАКОНА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ В БАНКИТЕ: Чл. 14. (1) Източници за набиране на средствата на фонда са: 1. първоначалните (встъпителните) вноски от банките; 2. годишните премийни вноски от банките; 3. доходите от инвестиране на набраните във фонда средства; 4. получените от фонда суми от имуществото на банката в случаите на суброгация; 5. други източници (заеми, дарения, чуждестранна помощ и други). (2) Българската народна банка е депозитар на средствата на фонда.

щом търпи и чака кога главния престъпник ще посрещне рожденния си ден с оставка или в затвора.Мръсни крадци с бели яки безочливо се гаврят с народа

Реципрочно всичко произведено в Гърция и внесено за реализация в България с ДДС - 46%...нека малаките да се жалват в Брюксел!

АМИ И НИЕ ДА ВЪВЕДЕМ ДАНЪК ВЪРХУ ВСЯКА ТРАНЗАКЦИЯ НА ГРЪЦКИТЕ БАНКИ, ПРОСТО Е ВМЕСТО ДА СЕ ОПЛАКВАМЕ, РЕЦИПРОНОСТ.

Е лари това че си такъв завинаги, си е твой проблем!

И ЗА ТОВА Е ВИНОВЕН ПУТИН , ТОЙ Е ВИНОВЕН, И ЗА ЛОШОТО ВРЕМЕ ДОРИ .

Путин не, но руският комунизъм - да. Ако н беш той, сега щяхме да сме чудна държава. Вероятно подобно на Швейцария. Преди комунизма България и Швейцария са били на едно ниво на икономическо развитие. И България е показвала завиден ръст. А българският лев е бил конвертируема валута в европейските банки. Не бих го казал за послдващия период... Няма кой да си изкриви сърцето, че руският комунизъм успя да нанесе такива щети, каквито по-лесно бяха преодолени след турско робство за четвърт век, а комунистическите все още е можем да преодолеем. Комунизмът се оказа по-уродлив и от турско робство, башка че донесе в якои райони на България такова робство благодарение на "родолюбивата" политика на БСП, а напоследък и с помощта на "националистическата" партия Атака.

Абе, голяма неистина си! Как ще сме били равни с Швейцария? -Швейцария е произвеждала часовници, ние - цървули. -Швейцария е произвеждала корабни дизели и локомотиви, ние - Магарцедеси и Концедеси. Да продължавам ли, манипулатор такъв?

МНОГО ПРОСТО, РЕЦИПРОЧНОСТ.

Ало , мижитурков _ има правителства които работят за държавите си , не са сичките долни и продажни като вас , ама ти няма как да ги разбереш . Когато си олигофрен е завинаги .

И този се прави на Путин-часовника на дясната ръка.

Остава и да се върти наобратно...

Не ми е много ясно какво означава " 26-процентов данък върху сделките и трансакциите от Гърция" . Някой може ли да го обясни с думи прости, или по традиция булгаристанската измет по традиция коментира неща от които нищо не разбира?

To , добре , ама ти като не си булгаристанец, к'во си ?

Той е от Карлуково

Бих ти обяснил, ама си бая простичък и няма да разбереш. Затова няма да се хабя.

Госпожо, пък Иванчо ми взе куклите.

Pesh0

И какво , ние искаме 10 % данък печалба . Гърция 26% повече :) за стоки произведени при нас. Ама като техните фермери получаван 10 пъти повече субсидии , не се свинят да ни заливат с евтина продукция .

Булгаристанци нищо не произвеждат. Секат гората и изнасят за Гърция необработен дървен материал.

Pesh0

Тук таме шият някоя дрешка на изшлеме .

Заобиколен начин да въведат мито ли е това, просто ЕС ще ги разкъса ...

Не уважавам гърците , но в случая са си прави ,просто защото си защитават интереса .НО , Горанов ,защо не се оплаче в Брюксл за натиска от САЩ за подписването на ;Транс-атлантическия ; договор ,който е изцяло заробващ за България ? Продажноста за левите и десни си ги знаем, но къде са сега патриотичните партии ,защо заедно с медиите мълчат за този крайно не- изгоден договор за България ? Отг. Явно всички партии в сегашното управление се интересуват от подкупите на чуждите корпорации и правителства, а народа си мълчи ли мълчи .

Човек от улицата да хванеш - по-добре ще се справи от този гербер Горанов! Всички сме такива възмишени специалисти, директори, мислители и стратези, че като започнеш да си търсиш човек едни плочки в банята да ти залепи, колата да ти поправи или друга, по-проста и неръководна работа да ти свърши и се сблъскваш с олеле-малеле каква некадърност! Ама акъл да даваме - на световно ниво сме!

Вярно е и това , че в лепенето на плочки може и да не ни бива, но в "лепенето" на етикети сме царе.

Куха лейка... добър ник си избрала. А и красная е добре, защото в ГЕРБ сте все пребоядисани комунисти. Кажи ми сега... колко поста е нормата? И колко е надницата?

Зариването на главата в пясъка не намалява проблема. Само подсеща врага за алтернативни пътища за достъп. Пък куха ли съм, пребоядисана комунистка ли съм - открила съм, че който няма доводи прибягва до обиди.

Кога България е видяла добро от гърците...просто НИКОГА!...всъщност от гръцки комунистически боклук нищо хубаво не очаквай!!!

Пука ми за гърците, те така се тревожат за нас.Винаги са на имали за боклуци Вие голямо Браво им казвайте . мислете кое е добро за нас.Познавам им късните зъби.

На нас /българите/,все НЯКОЙ ни е виновен.

на гърците от трибуната на Брюксел и гърците ни вдигнаха мерника веднага.

И НАСТЪПИ ПЪЛНА ТИШИНА ПО ДВА ВЪПРОСА : - ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ - ДУМИТЕ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ .... ТАКАВА ТИШИНА , ЧЕ КАПКА ДА КАПНЕ НА ПОДА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ - ЩЕ СЕ ЧУЕ :))

Само тишината за ичко бисерчето е недостижима.Какво стана със зам предателя на неродното събрание

Одил е Горанчо В Брюксел да си плачка Че съседа гръцки С данъци го мачка

Този нагъл некадърник защо не отиде на разговор с комшията и да се разбере(ако може) ами тръгнал да плаче в Брюксел, като вдовица за ..........!!!!!!!!!!!!!Ама май с този ограничен умствен багаж не става за нищо!!

Защото с гърци не може се разбра.Такива фурнажийски лопати не познавате. От личен опит знам и договор да разпише и после кат му щукне не го признава, върви тогаз се съдете на вятъра. Бизнес с гърци не Ви трябва.

DIDA

Яко са я закъсали от ГЕРБ, много яко...