Германски вестник: Ципрас е молил Меркел за пари по телефона

Гръцкият премиер Алексис Ципрас е молил за пари по телефона германския канцлер Ангела Меркел.

Обратно в новината

Коментари - Германски вестник: Ципрас е молил Меркел за пари по телефона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дире, до кога ще престанете да бълвате такива дезинформации. Цитаделата сте на комунизма, мутроолигархиата, путиновизма, фалшификацията и демагогията. За такива псевдо медии като вашата са ни сложили последни по скалата на свободата на словото в света, след нас идват само Русия, Бурунди и Сомалия.

Ци Праз -Какоооо,дай некое евро мааа,нема леб,нема огин,чаветата гладни,господ да та поживи ,мааа! Фрау Меркел! -Арбайтен,Арбайтен ,грек швайне,шнела,шнела!

какъв е този иконимически абсурд дървава да моли за външно кредитиране за да функционира. Човек може да сои помисли че е в централна сахара. неолибералната икономичска системи противоречи на принципитез аложени в природата от Твореца. Затова и твори такива безумия.

Добре де, простата човешка злоба съм я виждал и я разбирам, но наистина ли някой искрено вярва на тези работи които немския вестник бил писал? След всички разговори и официалната позиция на СИРИЗА, видиш ли Ципрас звъннал на Меркел да я моли за пари по телефона и да злословят срещу поведението на Варуфакис от последните дни. Нито Ципрас, нито Меркел са коментирали такова нещо, но това не е проблем, защото в немския вестник така написали... Всичко в тази статия показва падението на съвременните медии и е дъното на журналистическата професия. Представяте ли си какво е мнението на редакторите за нивото на читателите? Като гледам реакцията тук, как народа лапа такива новини и мучи от удоволствие се хващам за главата. Разбирам някой да е на различно мнение, ама това си е чиста излагация.

Няма нищо по-силно от хляба. Ясно е че Сириза няма да изкара половин година на власт.

Ако Гърция позволи на Кредиторите да я смачкат няма да е хляб, а ще е просто коричка хвърлена на роби.

Нали "Шпигел" беше пуснал партенката,че Русия ще даде на Гърция 5 млрд.евро аванс за газопровода?!

Говорят си Меркел и Ципрас по телефона и хоп немските медии са информирани!!!Една жена казала на друга жена и тн!!Никак не е оптимистичен вариант за България с Гърция да се види в приключения!Факти!Стокообмен България Гърция за 2013г2млрд 981млн евра с 110млн положително салдо за нас!За 2014..2млрд817млневра с 144млн роложително салдо за нас!Българското правителство трябва внимателно да следи как германците ще поемат конският троянец и да защитят националния ни интерес!В противен случай ни чака депресия и некултурни събития!

Страните от шенген имат общо 14 трилиона евра дългова тежест!Видно е че Гърция се преекспонира на фона на огромната задлъжнялост на останалите!Южна Европа е силно неприятен икономически проблем а немската икономика беше "спасена"от китайския пазар за сега!

Щеше да бъде вярна това което казваш, ако Гърция си плащаше кредитите. Другите държави си плащат и кредитите и лихвите по тях. Така, че не сравнявай несравними неща.

А се хвалеха доскоро, че били горд и достоен народ. Пък сега се построиха с паничката за европейска милостиня. И животните знаят: където си се хранил - не плюй и не прави други неприятни работи, защото най-вероятно пак там ще ядеш - ама откъде толкова акъл в една червена чугунена кратуна?!!

Хайде стига с гнойният цирей, наречен гърция! Да се спуква, гърците да въвеждат драхмата, да излязат от ЕС и НАТО, да влязат в евразийския и одкб, а ако искат- да станат руска република- НЕ МИ ДРЕМЕ! Малко ли са ни нашите проблеми, че и за гърците да мислим? Когато си поръчваш храна в ресторант, накрая си плащаш и сметката за нея! Важното е едно- ако гърция излезе от ЕС и еврозоната, ЕС ще започне да налива пари в България- само това ме интересува!

Ако е така и аз съм за излизане на Гърция

На бунището спиш, царски сънища сънуваш. Надявай се, че ЕС ще налее пари в България!

" Ципрас молил Меркел за пари . . . ". Твърде деликатно казано. Точната дума е " просил от Меркел пари".

Те парите са като лъжата и религията - ако не повярваш в тях не съществуват. Само че навиците на хората им пречат да разберат простите истини. Всички печатат и всички и фирми и държаваи на хартия са дкъжници на печатарите. Само че някои освен печатници имат и фабрики, инженери, агрономи, разум и производство. Други имат плажове,продавачи, философи, сиртаки и търговия. Гърция на хартия е АБСОЛЮТНО права в изискванията си и отстояването на права. Обаче то така не става. Печатницата никому няма да помогне.

Сгря ми душата, човек! "Гърция на хартия е АБСОЛЮТНО права в изискванията си и отстояването на права." Така. И кой е хартията? - Варуфакис. И сега кой на всички им е крив - Варуфакис. Та, мисълта ми е, един човек има там, който вижда нещата трезво и знае всъщност как е най-разумно да бъде, но... на хартия, нали. И затова той го отнася сега. Ама няма да се даде лесно!

Тоя не е с акъла си! Отде Меркел ще има пари! Тя е на една заплата и живее в панелка! Да оди при Путин, той живее в дворци, и има 140 милиарда в западни банки! Освен това е ларж, на ляво и на дясно хвърля по милиард, по два!

А бе, как цял час няма нито един путинолизец да оплюе жестоката кака Меркел!

- Абе... - А, де?! - Е, да де....

Искам да видя наглата физиономи[ на Зурлофакис,когато му кажат"Game over"!

А аз искам да видя твоята изкривена и позеленяла от завист, когато успее, напук!!

Нови избори и вън левичарските тунеядци за да си отдъхне цяла Европа!Вместо бели салфетки по кръчмите ще се хвърлят обезценени драхми.БСП и Атака са подобни недоразумения,които постоянно викат"Дайте да дадем"от работещите и имащите на мързелите и необразованите

ще си дойдат на нашия стандарт- ние сме си братски народи- от една черга сме. Не боли много...

Има да си мечтаят гърците, да постигнат стандарта на българите.

АМА КАКО,ОТИ НЕ БУТНЕШ НА ГРЪКО НЯКОЕ ЕВРО ДА ИСКАРАМЕ ЛЯТОТО НА МОРЕ У БУЛГАРИЯ?!?!?!?!

Според отлично осведомен източник, пожелал да остане анонимен, Ципрас пръхтял по телефона и викал: "А дай неко евро ма..."

Аре ма ко са цанцариш

Ципурата и Шматкел!

този вестник жълт ли ?

Евтиния популизъм до тук води.И като има малоумници да му се вържат -ето ти фалирала държава с преобладаващи глупаци.

Ние не сме кой знае колко по-различни от тях.

Те и на кръчма да отидат, пак Меркел ще плаща. Ципурака ще се е напил, ще е меткал салфетки, ще е заспал на масата и...те така!

А,значи Ципрас вече моли Меркел!!! Той и задника й ще ближе след 3 дни! Нали бяха уж много велики тия гърци, твърди, непреклонни!... А сега просят с ръка за милостиня!Варуфакис е гръцкият Симеон Дянков в по-лош вариант, но общото им е,че идват отдалеч, от Америка, женени за богати американки,и след провала си се прибират там,откъдето са дошли - да му мислят сънародниците му родината-майка! Ето какво писах преди почти 2 дни и то се оказа вярна преценка: Думите на Варуфакис: "... страна, която вече е понесла огромни загуби от най-суровата в икономическата история фискална политика" - това той го казва за Гърция ли? Не за България????? Ами тогава той не е в ред, поне относно икономическата история! За каква сурова фискална полтика в Гърция говори тоя, след като там още масово нямат сложени касови апарати?! За каква фискална политика изобщо говори тоя, след като само преди 2-3 дни сам си призна,че фърците масово не плащат данъци в размер над 76 милиарда евро?!! Хубаво е да си твърд навън, но да си мек кашкавал вътре и некадърен да събереш 2 данъка като хората - това ще изиграе яко сиртаки на всички гърци! За последно.

Решението е Атина да завърти печатницата за драхми серия 2015. Принудително всичкото евро постъпващо от чужбина да бъде обръщано в измислените им драхми за вътрешна консумация, а еврата да отиват за погасяване на задълженията към кредиторите. Другия възможен вариант е описан подробно в гръцката история от 1967 година.

че наистина в България има много прости хора и за съжаление голяма част са някои от пишещите тук. Как си го представят някои - този вдигнал телефон на онзи да му иска пари. Все пак говорим за истински демокрации, а не за територията България, начело с един човек, който прави всичко. ОСНОВНОТО - Меркел НЕ ДАВА ПАРИ. И да са говорили, са говорили за евентуални варианти. Но явно на много хора им е набито в главите, че един човек решава всичко. Там за където става дума просто не е така.

За нас най-добре ще бъде Бойко да вземе пример от комшията Ципрас и се дигне при своята приятелка Меркел ида й иска няколко милярди,че в противен случай ще изгуби изборите...!?

Е как може да си такова неграмотно същество - "МИЛЯРДИ" !!!

Ти недей да плачеш на чужд гроб, щото не знаеш къде му се краката къде му е главата. Може да плачеш на оная му работа.

Някой да знае телефона на Меркел?

пробвано е - не дава повече

Аз искам телефона на Ципурко, имаш ли го, много искам!

Обаждането е за сметка на Меркел.

-Ех стига,добре,ще платя...но само телефонния разговор...

Пълна глупост е тази статия. Ипълнена е с намеци, внушения и откровенни лъжи. Нама нищо конкретно, което може да се провери или пот

Пълни глупости Ципрас искал да дава пари на Меркел ама тя отказала.

меркел не ли време да ходи в ада ,заедно с герберското -реформаторско -псевдопатриотично-депесарско -абеварско -бедецарско управление на България.

Волене ти ли си ??? Ама излизай из под масата, цирка свърши .

пари нема действайте

Гладна мечка сиртаки не играе

меркел е в паника,вестниците и подслусват телефона.

Направи така ,че България да излезе от скапаният европейски съюз и да станем свобна неколонизирана от запада страна .

Друго си беше, като бяхме свободни преди. Не можехме да пътуваме без позволение, да четем какво искаме или да казваме какво мислим, но бяхме истински свободни!!! Не, като сега измислено свободни. Не ти ща свободата, щом ще трябва сам да отговарям за прехраната си. Искам всичко на готово, и всички около мен също да са бедни. Тогава съм най-щастлив. В мизерия, ама заедно, като колектив!!!

Ципрас да се обади по телефона ,той секретар няма ли ??Значи лично си звънят за раздумка ,е то жълтите вестници ги има само на запад ,я в Русия ,напиши някаква такава простотия и веднага закриват вестника ,а на запад все глупости.

всичко ефарс.гърците искат да си върнат драхмата.не искат скапаното евро.

Пак не си разбрал Рубля искат, ква Драхма.

пешева вие ще плащате,като обяви фалит.

и за по голяма стабилност да вържат драхмата към рублата

Срам ме е да кажа,но ако ще да я вържат за дядовия ми все тая.

Ципуракис да се присъедини към ЕВРАЗИЙСКИО съюз, ако въобще се появи некога. Там ще дават пари на корем. Ехх какъв живот еххххххх. Всичко ще дават там. Само Путин дето нещо се стиска напоследък, но пък може АВРАЗИЯ без Русия

Това не е новина, а партенка. Няма нищо страшно Гърция да я изкарат от ЕС. Дори фалита не е страшен, просто думата плаши. Точното определение е липса на ликвидност и спиране на плащанията по дълговете. Дълговете няма да се плащат. Това е! А гарант по дълга е ЕС и Германия, които ще плащат вместо Гърция. Голяма част от дълговете при фалит ще бъдат опростени. Общия ефект от фалит и изваждане от ЕС на Гърция е в пъти по-голям за ЕС и страните в него. При подобен сценарий ще има и други напуснали, но доброволно.

Бате земи се облечи, че нещо те е надухало

ти гледаи да не духаш на макака.че всички еврогеичета това правите.

Всички ли фенове на перхидролената златка са толкова тъпи или за копейки може и аборигени да се нарекат....кгб агента като спря плащанията ни през 1990г. какво се случи бе селски идиоти.....КОЙ ни плати дълговете......комуноидите са свикнали само някой да плаща а те да папкат....свърши тази софра селски лентяи.....ще гладувате и ще мизерствате за да разберете,че хляба се вади трудно!!

това се отнася за теб аз съм гражданин на света.не съм като теб гражданин на цървуландия.

Абе не е страшен фалита и другите неща, които си изброил, защото през Лукановата зима ти си бил малък и не помниш. Обаче има българи, които помнят.

Дългът си е дълг. НЯМА директно отписване. Дългът се обезценява и се праща да се търгува на вторичен пазар за такъв джънк. Нашият се продаваше като Брейди облигации (наред с този, на разни бананови републики). За фалита си прав. Това е нормална процедура и се случва непрекъснато. Страшното е, че гръцката система си остава НЕРЕФОРМИРАНА и дори и в момента, с всичките милиарди помощ от ЕС, те са се баталясали. След фалита, няма да има кьорав инвеститор, който да инвестира у тях. В последствие ще има, но лихвите ще са чудовищни, заради огромния компонент на риска. И ако сега сиртакитата се мръщат на "недостойно" заплащане, то тогава просто не знам какво ще правят, с по няколко долара пенсия и заплати (справка - Жан Виденов, България, 1997). Защото, целият мастраф ще платят обикновените гърци, тези, които сега са по площадите. Авантакис ще си вземе комисионите от сделките през последната година (в евракис) и ще отиде на някое топло местенце.

Русите най-учтиво те канят в Донбас на по самовар водка и един мъжски разговор!

Това само западен вестник може да го напише ,предлагам в източните вестници ,да се пише ,че Германия е ислямизирана държава ,за да се разбере истината за ЕС ,че прима масово ислямисти ,а Русия не .

Я потърси малко за това, как се казва страната с най-голямо мюсюлманско малцинство :))) Ако те мързи да ти подскажа малко. Започва с "Р" и завършва на "усия". ;) Та, опитваше се да кажеш нещо. ;)

Само като гледам какво отношение имаш към себе си и каква снимка си си сложил ,разбирам че нещо не си наред и ти е изгодно всичка да са като теб ,ама няма да се получи.

Всички "белосани златки" на парада в москва та да ги преброим предателите

Това лято немците сигурно ще им е неудобно да си поискат ресто в гръцки ресторант или магазин. Веднага ще ги обявят за фашисти или най малко бедняци които си търсят 20-те цента.

Виж сега ,моето момче,вече ми омръзна да ти давам пари без нищо.Каня те на вечеря и една нощ насаме

Жалко, колкото и да съм отрицателно насторен, една малка част от мен се надяваше гърците да измислят начин малка държава без силно изразена промишленост да живее на кредит който надхвърля многократно БВП. Барем и ние да прихванем. Ама не би.

подслушва телефоните на Меркел? Егати тая що не вземе да ползва пощенски гълъби?

Ципрас, авантакис свършакис. Почнакис работакис. Твоя Ангела Меркантилис

Ккави аванти бе ,реформите изискват да се продаде всичко държавно което е собственост на гръцката държава ,на западни фирми и да се прватизира всичко ,да се повишават данъците на народа ,да се източва всички природни ресурси ,за да бъде Гърция напълно колонизирана от запада.

"реформите изискват да се продаде всичко държавно което е собственост на гръцката държава ,на западни фирми и да се прватизира всичко" Почни да четеш как Сингапур стана една от най-богатите страни в света - поканиха най-могъщите западни корпорации в страната си и им позволиха да работят както намерят за добре. Резултат - от 500 долара БВП на човек - на 52 000 долара БВП на човек за 20 години. Ама то требе акъл, а вие нямате.

Ами очевидно народът също кара на аванта. Ползва публични благинки, които не могат да бъдат покрити от данъците които плаща. И така държавата затъва ден след ден.

Ми да ги продадат на "източни" фирми и с парите да върнат дълговете

А г-жа Меркел да бъде любезна да поеме и сметката за този телефонен разговор.

България вън от Рублазоната

и еврейозоната ако може!

То е едно и също

Ангела, аз моли много, прати кинта за таверна, за узо и за папу, ние мързеливи гърци, не умее работи, не може печели, глупаво грък, моля помогни, бите. Ако ти помогне, аз прекръсти моя партия на Ангелиза Меркелиза.

Може ли и на мен да ми изпратите пари по телефона?

Трябва да се разбере ,че източна европа е подложена на ужасен натиск от европейският съюз и държави като Бълггария също нямат място в европейският съюз ,мащабната производство се концентрира в северна европа ,а източнта в близост до Русия трябва да остане слаба и зависима.

50 милиона руснака, чистокръвни арийци, а Мария Шарапова с наше момче българче. Дъщерите на Путин и те така. С холандец и южно кореец. Поне севернокорейски ким да беше, а то соросоиден южнокореец.

Четете за Ципрас , мислете си за Велизар Енчев, Волен Сидеров и Бареков. Няма безплатен обяд. Не можеш да харчиш повече отколкото изкарваш. Важи и за сегашното управление, който поиска да се раздава, и гърците стачкуваха всяка седмица за повече пари години наред, е и дойде Видьов ден ..