Гръцката криза пропука германско-френския тандем

Франсоа Оланд настоя за незабавно споразумение с Гърция, а Ангела Меркел бе категорична, че нищо не може да се направи преди референдума в страната в неделя.

Обратно в новината

Коментари - Гръцката криза пропука германско-френския тандем | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом като някъде има пропукване, нещата не вървят на добре.

Оланд е разведен и може да прави каквото си иска.

Стига с това ходене по Европа.На голяма част от българите струва по 1млрд лева годишно.

На тия двамата бивши "социалисти", дип че народите са им читави, иначе от тях и чеп за зеле не става...мърша!

Що прайте конфликт на зорлем. Очевидно е че само идиот би твърдял че може да се преговаря преди референдума. И разбира се Оланд НЕ ТВЪРДИ такова нещо. Меркел казала че не може да се преговаря - нещо което е очевидно за всички. КОнфликт по ТОЗИ въпрос няма, не търсете под вола теле !!!

ДА БЕ,ХВАНАХА МЕ С ЕДНА ПРОСТИТУТКА И СЕГА СЪМ КАТО ДЖОЙСТИК В РЪЦЕТЕ ИМ...

ОЛАНЧООО,И ТЕБ ЛИ ТЕ ПОДСЛУШВАХА ,МИЛИЧКИЯ МИ?

Браво на Меркел . ПРАВИЛАТА ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ. ТОВА ДА НЕ Е СЕЛСКО ХОРО. "ИДИ СИ ЕЛА СИ".

условията в които живеят не са ли много по-лоши от тези на гърците. За тях какво е становището на чувствителния французин? ИЛИ СТАВА ВЪПРОС ,ЧЕ ГЪРЦИТЕ ИМАТ ДА ВРЪЩАТ ПАРИ НА фРЕНСКИ БАНКИ???

И се сопна: -Хайде Холан, иди при своята фризйорка даго правиш снея? О- февроар, Гут- бай май къс ! ( Казват, бил му около 12 см., но, за францозойките това било ХХL) А , Хайде Холан, Й се расхлипал: Майне либе, либе фрау Мердел, муа, поркоа бе джанъм, поркоа?

Гърците се сдухаха. Четете западни медии.

Като гледам напоследък публикувните снимките, голяма любов се върти в европейския парламен - еднополово, двуполова и многополова. Ех тази мода!

Евро Сатрапията почна да се цепи вече по шевовете и то само от един референдим и то само в Гърция!!! Ами що ке става, когато Испания , Португалия и др.започнат да правят референдуми!!!

Европа е рай!Сатрапия е Русия.Ние сме в рая.Защо мъчите да ни убедите,че в сатрапията е по добре?!Ние ходим работим,живеем и учим в Европа и можем да видию и преценим,че е много добре уредена,богата и отворена към нас.

А си порпуснал да кажеш Вие кога сте ходили в Русия... сиреч имаш ли база за сравнение, или нямаш, щото ако нямаш то изводите ти нямат стойност, така както и всичките ти досегашни твърдения-)

Дали съм ходил няма значение.Важното е,че разбирам от внушенията ви да изкарате Русия на Пурин процъфтяваща и успешна(сатрапия).И Европа която е най-могъщата икономика на света като нещо много лошов което за съжаление според вас разбира се,живеем и ние.А истината е,че....тролиш срещу България и Европа.

фрауто хич да не го прегръща този, защото тои е от котилото на пес станишевци все предатели! съсела разсипа собственната си партия, нищо чудно и да не спретнат някои номер и на ес!

Песовете там са кротички, защото имат ежедневна обилна паничка с манджичка, пък и са вързани здраво през вратлетата. Могат само да поскимтяват от кумова срама, но като им шътнат стопаните, отиват да си легнат на шарена сянка.

Че,"фрауто" от кое котило е,ако не е тайна?? Не е ли от същото??:):))))))) Каква е била и от къде започна,да ни подсетиш??:):)))))))

Меркел да си извади спиралата, минаха 5 г. време е вече иначе усложнения и аборт

Както се очертава-спиралата,за която пишеш,ще влезе някъде на такива,като теб!

Tочно това пропукване, очакваха изглежда Aнгличаните! ;) пуснаха мухата, че ще правят референдум за членството им в EC,.. сега и гърците ги последваха,.. едната силна морска държава в единият краи на Eвропа, другата също,.. в другият краи, и накрая гърците остава да приемат и паунда за парична единица, тои и без друго сега е два пъти по скъп от еврото и накрая може гърците да се окажат с джакпот, а Kамерън да вземе Eвропа от ръцете на Mеркел!;)) Hяма случаини неща, Hяма случаини кризи и референдуми! Bсичко е за власт и пари! ;))

правилно решение на Mеркел - единственият мъж от ео. Kаквото повикало, такова се обадило. или с тяхните камъни по тяхните глави, или на зло куче зъл прът и т.н.

Гърците показват какво ще ни се случи, ако образоваме циганите. Пак няма да работят, но ще искат все повече и все по-нагло!

Нищо... Ти ни показваш,какво се случва когато ги научиш да пишат...:):)))))))

Хайде стига с тази Гърция, че ми писна ,тарикати , когато ядоха и пиха НЕ ПИТАХА ОТКЪДЕ ИДВАТ ПАРИТЕ , шемети ,да се оправят ...!Цял свят да плаче за тяхното безхаберие ,испанците и португалците се оправиха , а тези само реват!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"ХУБАВОТО ПРЕДСТОИ"...!-както се казваше в една реклама.

Замразяване на дълговете от типа :-"чакайте да свършим с Гърция и тогава ще ви видим и вас",явно според теб означава "оправиха се"...:):)))))))

....искам отговор! 3ащо Kамерън иска референдум за членството на Aнглия в EC???.. 3ащо???.. Oсвен това, 3ащо Aнглия не прие Eврото???.. 3ащо???! Hека тези с минусите, ми отговорят..Cега!... 3ащо????!!;)

Напът сме,да приключим с ония сиртакаджии,`дето ЗИмат 13-та и 14-та заплата!Ние ги хранихме толова години с нашите заеми и получавали високи пенсии!! Сега,като приключим с тях,има едни други! Технологията е същата....Управляващите евровасали,подписват за взети заеми,които ние прибираме обратно като "възнаграждение за изпълнение","глоби","консултации".... Ама те са подписали и ги дължат!!Идваме ние и казваме:-"абе,вие колко собственици на недвижим имот имате бе мързеливци а??Ние в Германия,нямаме толкова!!С нашите заеми ги придобихте-я ги дайте тук!!А какви са тия скъпи коли които карате??Че толкова мерцедеси и в Германия няма...С нашите пари и те!!Дайте ги!!".... Първите 9,000,000,000 са напът вече.......Ще ги оглозгаме и тези неблагодарници!!

Сигурно ще се намерят недоброжелатели да кажат,че зад този коментар е някоя гръцка неблагодарна мижитурка като мен...:):))) Ама,както виждате,кака Ангела подписва,не аз...:):)))))))

"....Ние ги хранихме толова години с нашите заеми и получавали високи пенсии!! Сега,като приключим с тях,има едни други!" Нека бъдем по-скромни, ние не сме ги хранили /гърците/, за да предявяваме претенции, ние си храним достатъчно наши паразити, но това си е наш проблем... Колкото до т.н. благодарност, храненик такава не дължи, той счита, че това е задължение на този, който го храни и в общи линии е прав, всяко относително спокойствие се заплаща...

Прочети малко по-внимателно.... Ролите и действащите лица,не са точно тези за които ти ми отговаряш...:):)))))))

Политиката на неолиберал-демократите за световено у-ние е, да печелят, заробват и управляват държави чрез Медийна Манипулация и Укрити/прикрити Тайни за Обществото: банкови, корпоративни, фирмени, държавни, институционални Тайни-скрити за народа на Гърция,на БГ т.н. Те,"добропожелателно" ни заставят да теглим Заеми от Св.Банка,от ЕЦБ, които Заеми,определено не са в полза стандарта на живот на хората, а само за определени сфери/области, в които САЩ, ЕС и единици подкупни, послушни местни управляващи-провеждащи тяхната колониална политика на заробване,имат интереси и изгода! Плюем гърците, без да знаем тайната на заемите им: за какво и къде са отишли...Управляващите в Гърция си знаят най-добре...но при условие, че народът изплаща и влачи хомота, нормално е, да не приема заробващите условия на кредиторите,за да не затъва още!Ние нямаме правото да ги плюем,защото утре може да се окажем в същото положение и да няма кой да ни помогне...Време е да прогледнем: да мислим, да анализираме и предвиждаме хода на събитията, за да се самопредпазим и да оцелеем като нация и държава!

Hаи после един стоиностен коментар! 1000+! Oтлично си им го написал човече, HO, няма да те разберат! Mазохиткото Cтадо иска и вярва на лъжи, лъжи и само лъжи! Tака получава душевен оргазъм!!

А разбират,всички разбират!! Просто има едни индивиди които са си оценили съвестта си колкото едни стотинки платени на коментар.....

по статистиката на плюсовете и минусите, плюят максимум 3,обаче от вчера са със подкрепления,това са мизерници ,такива са били по времето на соца ,такива са и сега,много читави хора пострадаха от такива плъхове

Е, кой каквото си е забъркал да си го сърба...

глупости! пропука тандема....просто мнения докато се чака референдума.

Той е на мнение че трябва да си има любовница а тя че не трябва да си има! Просто мнения...и те така си живеят мирно и щастливо...през десетилетията...

Цензура на Dir премахна от коментарите българска поговорка.

Спазват опорните точки на НАТО. Ще им резнат заплатата.

защото Европа е силна, категорична е тя. - силна силна колко да е силна? колкото един смотан канцлер постоянно подслушван от Кравария може би ?и като научи мълчи като покръстена еврейка.....

Баба Меркел ще пусне печатницата после ще направят промоции на VW,BMW,Mercedes,Audi и ще ги саберат парите ;-)

ама караш алфа ромео. Карай Чайка или Москвич. У нас - т.е. в Цигания - тази територия била някога до 44 г. на достойни българи вече е цигания. Ще си останете само цигани и комунисти, а и малко турци за каръшък.

не знам защо те вълнува толкова моята личност и лични придобивки, а не тезите които поддържам. за да задоволя твоето любопитство - не живея в бг, нямам нищо комунистическо в идеите си, изкарвам повече, отколокото ти можеш да си представиш, но самоувереността ми се дължи не на материалните ми придобивки, а на познанията.

С теб,сме имали разногласия,както и сме били на едно мнение по други въпроси... Признавам ти две неща!! Първо си интелигентен-колко не знам,но със сигурност много над средното ниво! Второ и най важно,имаш железни нерви и оставаш винаги спокоен,когато общуваш с бавно развити...:):))))

Сега ЕС бере плодовете от политиката, която бе заствен да следва по отношение на Украйна. Разцеплението ще се задълбочава, неизбежно е. Тепърва има да бере ядове заради действията на хунтата в Киев по отношение на транзита на руски газ. Под давлението на САЩ удължи санкциите срещу Русия със шест месеца, оттам и върнаха жеста, но с една година. Все стъпки накриво, така ще бъде докато ЕС изпълнява командите на Вашингтон и бъде претопен чрез механизма на TTIP...

и защо искат да превземат гадния запад и то от засада. Що им трябва - колко по-лесно е да идат в Русия - там мед и масло.

Германия да бъде навряна там където й е мястото - и къде е то. Ама все Германски коли караме, ако има да ги платим.Що не караш Москвич, а мечтаеш за Мерцедес. Тъпанар. Ще ти повярват само бедните и озлобели от бедност комуняги, щото другите като Станишев вече не са тук.

не знам как направи изводите си от това, което аз казах. няма нищо про-руско или комунистическо в мене повярвай ми. нито имам проблеми да платя немска кола. но по личен избор карам винтидж алфа ромео.

явно ти е убягнало че Германия ВИНАГИ е била навирана където и е мястото...справки съвет за сигурност ООН - пез крив макарон)))))

хаха да точно. искам да им върнат пак стената за да им затворят устите!

Бъркаш,другарю-тях,кривите макарони,ги изкупиха,руснаците!

....искам отговор! 3ащо Kамерън иска референдум за членството на Aнглия в EC???.. 3ащо???.. Oсвен това, 3ащо Aнглия не прие Eврото???.. 3ащо???! Hека тези с минусите, ми отговорят..Cега!... 3ащо????!!;)

ЕС и доброволно сдружение на страни, в което основните предимства са свободно движение на хора, пари, стоки, и услуги! Всички страни, които не са заинтересомани от тези 4 фактора, нямат причина да членуват в ЕС! Дания, Норвегия също отказаха членство. Въпрос на преценка на плюсове и минуси за всеки от собствената камбанария!

разпадал се ЕС, ама защо всичко натам бяга. А защо не бягат към твърдия като на Путин съветски съюз, т.е. Русия. Ама всичко бяга към загниващия капитализъм, към гадната Европа пък и още по-гадния САЩ. А къде е Станишко бе - в сърцето на ЕС - Брюкщсел - и той обича закниващ капитализъм - по сладък е.Ама нали се ожени за банкерка, хареса му.

Отговора е много прост. По-прост от колкото си ти даже. Всички бягат на запад за да превземем запада от засада. Сега разбра ли? И си учи уроците сега.

....от червени профани !

Да бе, а на Варуфакис му се пропукал АУСПУХА...на мотора,имам предвид!...

че и аз щях да имам по-голямо доверие на англичаните - хора с достойнство, с традиции - къде-къде по-честни от гърците. Защо ги наричат "хитри като византийци". И точно ние да ги жалим. Спомнете си не патихме ли от тях. Да, ама сме балканци!!!

нямам търпение да дойде отново момента, когато германия ще бъде навряна където и местото - в ъгла като безгласен реднек какъвто са. тази нация нама нито правото нито капацитета да се изказва по общностните въпроси и на всички ни писна от некадърните и политици, които управляват ЕС все едно е село в бавария.

Да, ама пред фактите и боговете мълчат. А твоите желания нямат никакво значение...

аз казах, че нямам търпение, а не че бих желал - четене с разбиране е много важна техника ! та в този ред не е желание а закономерност базирана на факти. ти, от длуга страна, кои факти изтъкваш??

един обикновен неграмотник! Истински комунист.

Разпада на ЕС започна след агресията На САЩ срещу Украйна и санкциите срещу Русия. Гърция е само едно малко финансово престъпление. Подобно на това с КТБ.

Абсолютно вярно!

Ципрас вече почна да издевателства над ЕС. Ако след референдума отговорът е "не", а той ще бъде "не", правителството можело да подаде оставка... следват нови избори. И кого ли ще изберат хората гласували с "не" на референдума? И ей ти на мина се година..., а дотогава я камилата я камиларя... Коварни византийци. Ние да бяхме клекнали на 2-та минута!

От протакането на времето печелят само гърците! Да му мислят германци и французи, а и финландци, ирландци, естонци и др. Те като отиват на почивка в Гърция, от фискалната криза те ще страдат!

споко, другарю! Гръцката политика не започва и не завършва със Сириза. Все ще намерят за кого да гласуват. Празните портфейли ще им подскажат.

"Тя отказва да прави компромиси с Гърция", обаче, доколкото си спомням, веднага каза "да" за Великобритания, която нещо се кани да напуска. Щели били да се имат предвид желанията на англичаните и да се правят компромиси. Ето ти и Европа на две скорости.

Англичаните желаят да напуснат! Гърците желаят да не спазват правилата! Тя подкрепя доброволността на членството, и не подкрепя неспазването на правилата! Дори един съюз да е само от две страни, може да е усрешен, ако има взаимоуважение! И обратно, може да е и от 200 страни, и да има проблеми!

"Ако това е начинът да задържи Великобритания като страна-членка, Европейският съюз вероятно ще обмисли промени в договорите", заяви германският канцлер Ангела Меркел пред ВВС - това е пак от Дира, 04.06. 2015. Още: "Мога да подкрепя някои от нещата, които Дейвид Камерън иска. Има други въпроси, по които имаме различни мнения. Но винаги сме можели също така да се стремим към Европа на различни скорости, да намерим компромисни решения например", посочва Меркел. - Толкова стига ли? Цитати са все пак!

Тук не става дума за Европа на две скорости, а за общи интереси, целящи промяна на статуквото от страна на две държави, имащи съществена икономическа тежест в ЕС. Безспорно е, че едно статукво е в полза на някой и в ущърб на други

Меркел 1 път не е казала "не" на някой който реши да напуска ЕС и иска преговори. Преди години гърците и другите като закъсаха първите ѝ думи бяха - стойте малко ще измислим нещо - то не бяха ESM, то не бяха фондове, то не бяха чудеса. Сега отново каза на Камерън - ок ще дискутираме, но имаме някои граници (например свободното движение на хора и капитали). Евро-бюрокрацията е видна за всички и ако има начин да се оптимизира ще бъде добре за целият ЕС, не само за англичаните.

Ципрас бил прав, когато обявил референдум. Да ги беше питал заедно с изборите, сега ще плащат двайсет милиона евро за референдума - ами имат пари, що да не ги харчат, нали са чужди и никога няма да ги връщат. А Ципрас си измива ръцте с този референдум като Пилат Пунтийски.

Един път показаха различни позиции и вие, била се пропукала.... да ви имам журналистиката

Сбърканата политическа, правова и финансова система на Европа стана и българска система. Това е причината да сме зле. И тези които са зле, ще стават все по-зле. Докато хората не излезат на улиците.

Кое сбъркано ..?

Ти мозък нямаш ли? Та друг да ти обяснява.

Гърците нямат право да се оплакват , защото това е криза на тяхната безотговорност ,на циганския им манталитет ! Не може да харчиш повече от това ,което си произвел ! Германците имали , ами изработили са си го с труд и дисциплина , аман от поведение на навлеци....,все гледат в "канчето на другия..."

Е колко да са работили германците? Западна Европа дължи богатствата си на колониите и така е било от векове. Германия още от 50-те години на миналия век се осланя на гастарбайтери. Не са се презорили, да знаеш.Вечер кръчмите са по-пълни и от нашите.

Има ред и дисциплинаааа ,байно и хората си правят сметката , а не щракат с пръсти и да чакат друг да им плаща сметката !!!!!!!!!!

от къде се намериха толкова Андрешковци у нас. Давай-й - да ядем и живеем като богатите за чужда сметка. Разбрахте ли,че са вземали повече от 14 заплати, че има пенсия "неомъжена дъщеря" Хубаво - да живеят на широко. Имаме поговорка "научил се поп, разучил се поп." Верно, болезнено е. Ама били си намалили пансиите. Но са в пъти по-високи от нашите. Хубаво им беше,когато им слугувахме и слугуваме и до днес.

Да,около 3560 заплати вземаме в Гърция батка... Сега,освен пенсия "неомъжена дъщеря",покрай гейропа има и пенсия "неомъжен син",разбираш ли...:):))) Затова фалипрахме,че покрай "проевропейските" партии,с техните гласоподаватели,пед..растите взеха да стават много в Гърция и получават пенсии,докато се намери ман..в за тях...:):)) А и пенсия "достоен НПО лъжец" се дава напоследък!! Да ти дадем грожданство да намажеш и ти филийката??:):)))))) П.П. С такъв акъл-как да не слугуваш?? Ето,тези които не искат да слугуват,са "мързеливци"-нали??:):))))))

Konstantin

И дигате купони като на свадба при назначения на държавна службица...Само дето тея които наистина бачкат не могат да бачкат като за 5-6 човека...Като си заминат и последните бачкащи тогава може и 24 заплати да дават на държавната хранилка и пенсии тоже...

Та значи таи нощ след като гледах звездите през бутилка и правих свещенодействие със жрици видях следното: Европата не може да загуби Гърция, защото ще загуби Балканите и половината Средиземно Море! А това те не могат да си позволят! България ще последва примера на Румъния. Ще мине на латиница и на нов западно подобен език. А вие тука можете да потропате още известно време на кирилицата, на доизживяване сте! И да не забравите доброволни и свободни пожертвувания за Храмът Ми, щото ще звънна на Ония От Горе!

това щеше да върже дикиш, ако ЕЦБ не искарваше нови евро банкноти тази есен (печатат се в момента). Та там пише на български с български букви - ЕВРО... мм, даааа... (всъщност въпроса е защо пише на гръцки)

Да бе,пропукаха се...гащите на Ципурас!...

Да попитам, къде да подам оплакване от модератори като този маляк?

За сведение, вече е подадено оплакване. Ако не резгират си има и адвокати които да се заемат с пристрастноста на редакторите които явно получават пари под масата да трият и скриват коментарии срещу дедени лица.

delly

Престанете с обидите и всичките Ви коментари ще излязат. Ако сте се почувствали обиден/а от нещо и не е имало реакция от модератор на момента, има си бутон "!" за докладване на коментара. Не е необходимо да пишете ценизми и да обиждате.