Протестиращи окупираха Община Гърмен

Около 100 души блокираха достъпа до общинската администрация в село Гърмен за половин час тази сутрин. Очаква се "траурно шествие" на протестиращите.

Обратно в новината

Коментари - Протестиращи окупираха Община Гърмен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"...от хуманна гледна точка РОМИТЕ не трябва да бъдат оставени на улицата" Виж, ако са българи, може да бъдат оставени на улицата.

Много трудно да бракосъчеташ капитализъм и демокрация, там където преди това ги е нямало и двете. И понеже капитализма няма алтернатива, а без демокрация може, някой трябва да "гризне дръвцето".

България падна на колене 89г и все още не се е и събудила от съня !

Спете спокойноуважаеми сънародници, разрушихте копторите, сега всички са доволни ...

само циганите и турците строят незаконно в България, всичко друго е законно, всички българи до един строят законно, спазват всички закони. Всички българи до крак си плащат данъците и сметките. Ех, ако ги нямаше тези турци и тези цигани, каква цветуща България щяхме да си имаме само.

При мен има 40 - тина бараки за настаняване на мургавите братя. През месец - два по график ще опресняваме популацията. "Labor omnia vicit"

Настояваме за разрушаване на незаконните български построики. Бутане на всички незаконни строежи в бояна, Драгалевци и Симеоново-защото в планина е забранено да се строи. Разрушаване на незаконните блокове построени в южния парк. разрушаване на незаконните сгради в борисовата градина-до бул Вапцаров, разрушаване на незаконно остъклеените балкони, премахване на незокннитее гаражни клетки, премахване на незаконните топлоизолации, изгонване на всички българи, които незаконно живеят в ателиета. В АТЕЛИЕ нямаш право да живееш, но тарикати-българи живеят масово в ателиета в новите блокове. настояваме за бутане на всички незаконни хотелии построини на плажтната ивица-на пясъка, бутаане на незаконните строежи в планиинските курорти. БУТАЙ,, НЕИЗБЕЖНО Е .

Господният гняв ще се изсипе над главите на подстрекателите на протестиращите, защото те не искат да се реше конфликта, те искат да премахнат циганите. А това са хора- мъже, жени, деца. Божият гняв ще се изсипе върху тях и семействата им. Господ никога не забравя и чете скритите ни мрачни помисли.

Ти къде беше-като франция разрушаваше цигански катуни, и прогони циганиите. Ти защитили циганите, като франция напълно незаконно през 2012г ги изгони. Ти колко циганина настани у вас. Господ упълномощил ли те е, че говориш от негово име?

Е то това е единственото решение на конфликта ;)

КАК СИ ПРИЕХТЕ 16милиарда ЗАЕМ БЕЗ ДА ПИТАТЕ ХОРАТА,ТАКА ПРИЕМЕТЕ ВЕДНАГА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОНЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ И СУБСИДИИ ЗА ПАРТИИТЕ ОТ 2,50лв.ЗА ГЛАС И НОВИ ИЗБОРИ. ЗАЩОТО НА РЕФЕРЕНДУМА ЩЕ ЗАМАЖЕТЕ САМО ОЧИТЕ НА ХОРАТА НО ГЕРБ И ДПС ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ПРОТИВ И НЯМА ДА МИНЕ НО ХОРАТА НЯМА ДА РАЗБЕРАТ ,ЧЕ СТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ .КАКВО ОБЩО ИМА МЕЖДУ ГЕРБ И ДПС??????????? И РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА

Не разбираш нищо от банково дело и не споменавай тези 16 милиарда. Слушай специалистите какво казват. Ако не ти се слуша пий газирани напитки.

Тази тема има потенциала най-после да ни сплоти и да разрешим един от основните въпроси, затлачвани с години! Нека се изясним всички ли са равни пред законите или само будалите българи, които вечно трябва да плащат чужди сметки! Твърдост трябва тук, непоколебимост и всенародно старание! Нито крачка в страни!

Циганите които нямат регистрации в Гърмен могат да се насочат към селата с турско население. Там турците могат да ги приобщят и интегрират, като научат циганите да берат тютюн. Депутатите наДуПиСе мога да се ангажират също с тази социална дейност, също така могат да уреждат циганите на работа в обръчите си от фирми.

Могат, ама не искат! На тях не им трябват мирни и работливи цигани без проблеми! Трябват им вечни конфликти, тлеещи по села и градове, изтощващи и без това съмнителния ресурс на държавната администрация и полицията и поставящи правителството пред постоянни проблеми и въпроси от всякакво естество - морално, социално, политическо, икономическо ... За да могат да се възползват от ситуацията и да се правят на "спасителите на отечеството" - балансьорите, без които "не може"! подхвърлят по някой лев или торба с храна в последния момент преди изборите, плащат за гласовете - и са готови - пак на ключово място в следващата гарнитура! Защото са алчни лицемери и мразят България!

Циганите могат да си живеят където си искат, така както софия-се напълни със българи-селяци. така ,че циганите ако искат, ще се настанят и в парк Редута-София. така както за българите са построени незаконни блокове, на територията на парка. В парк не може да се строи, но са направени 2 реда блокове в редута за българите-в южната част, така ,че циганите ще си направят колиби в северната част. не можете да ги мръднете от там. А сте махнали циганите, а ще се наложи да се бутат незаконните български блокове в парка.

Не отклонявайте основния проблем, а той е че българите са основно против циганските кражби и оргии. Където има цигани се краде и музиката свири до сутринта!!

"Според нея най-големият проблем е невежеството на ромското население." А по закон образованието е безплатно и родителите са длъжни да образоват децата си иначе няма осигуровки. А дали е така?

Непознаването на закона не те освобождава от отговорност при нарушение - това всеки начинаещ адвокат ще ти го каже;о) Башев им казал струпвайте бараките - те ги струпали! Интересно обаче, защо сега не търсят Башев да го линчуват, а реват "Бойко ще ни спаси"?!

Идеята е Бойко ПАК да опере пешкира. И ако не беше Бойко, просто щеше да е друг на негово място. А в това време ония същите, дето назначиха Мамин Златен на оня пост потриват ръце. Овцете пак блеят в погрешната посока, кучетата лаят, кервана си върви.

"ромите" били неграмотни , но пък знаят , кой защитава всичко незаконно в тая "държава" ами , за какво да ходят на училище , да станат роби , като нас ли !!??роби , които си въобразяват , че живеят в демокрация...евалла на живущите в гърмен, дано господ ги чуе , заслужават го !

Всички спете спокойно сега, децата спаха на открито и на студено.

Епа оти ги е прибра у вас?

Ох,че се разплача. Значи жената в Перник ,я глобиха с 1000 лева, затова че била на работа и изпусна от погледа детето си. А тук безотговорни родители наплодили челядтта ,която не могат И НЕ ЖЕЛАЯТ да се отгледат и институции са пас. Ами да им вземат децата, да ги глобят с по 1000 лева и да им спрат детски. Или за българи закони а за цигани съчуствие и пари?

браво !!!

Нищо против децата. Защо майките им упорито не ги дадоха временно в институции, та да не спят на открито.

Всичко незаконно построено да се изравнява със земята. Но до тръгнат да събарят и незаконните вили и хотели на богаташите, че май ни отвлякоха вниманието върху циганите. А те наистина са като гангрена, която бавно ни яде и ако не я отрежем сега за да можем поне да оцелеем, след време ще е късно и нацията ще е мъртва.

Прав сте. Те наистина се превърнаха в гангрена на обществото!

Ще имали наказани чиновници???

Политиците май ще започнат да решават този проблем след като катуните тръгнат по жълтите павета на София. Но тогава ще бъде вече късно!Проблемът е много сложен, освен това се задълбочава главоломно, а политиците се правят че нищо не се случва. Ако техните деца учат на запад и имат намерение там да харчат спестените пари на родителите си, то нашите остават тук. В селата в които има цигански набези, хората се въздържат да се занимават със земеделие защото техния труд се плячкосва. Циганските кражби станаха държавна социална политика по-трудолюбивите и предприемчивите да издържат мързеливите и крадливите.Или може би някой ще каже, че циганските кражби са като обществените поръчки!

Съгласен съм с теб. Само за едно ще те поправя "да харчат спестените пари на родителите си", не спестени, а откраднати.

Съжалявам за недоразумението. Думата спестени беше в кавички, но те не излязоха.

Днес Боко бута 2-3 постройки. Циганите са настръхнали от ужас. Но, утре идват избори. Боко, БСП и ДПС ще кажат: който не гласува за нас, ще му бутнем бараката. Таз година дори без кебапчета ще минат!

че е възможно събарянето на незаконните постройки да доведе до ескалация на напрежението. ТЕ ГО УМЕЯТ ТОВА... ВЛАСТТА СЕ СТРАХИВА ОТ НЕДОВОЛСТВОТО НА ЦИГАНИТЕ / ТЕХНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ/, НО НЕ Я ИНТЕРЕСУВАТ БЪЛГАРИТЕ.

Защо никой не протестира за незаконните палати на митничари, кметове, общинари и други престъпници?

А защо ти не протестираш, а чакаш на другите?

Защото те не са незаконни. Може да са позаобиколили някоя наредба и да са по допирателната на закона, но, все пак в неговите рамки и е много трудно да бъдат оборени. Плюс това, на всяка вила на митничар, се падат по няколко стотин цигански бараки. Така че, много по-ефективно е да се ликвидират първо фрапантните и очевидни нарушения.

Главния проблем на Българите в гърмен не е в това, че бараките на ромите с анезаконни, ПРОБЛЕМА, Е ЧЕ КРАДАТ !!! ТЕ НЕ ПОЗНАВАТ ДРУГ НАЧИН НА ПРЕПИТАНИЕ ОСВЕН КРАЖБИТЕ !!! БЪЛГАРИТЕ ТАМ НЕ ИСКАТ ПРОСТО ДА СЕ СЪБОРЯТ БАРАКИТЕ ! ТЕ ИСКАТ КРАДЛИВИТЕ ЦИГАНИ ДА ГИ НЯМА ТАМ !!!

И пак стигнахме до Arbeit macht frei...!!! :::)))

Министърът на ББ на външните работи казва натовската армия е наша армия. Въпрос- турската армия наша армия ли е???

Тези цигани в Гърмен от небето ли паднаха? Или от земята изникнаха? Значи аз утре ако отида в центъра на София и си струпам една барачка, после като ми я съборят, ще ми продадат земята по 1,50 лв и ще си построя законна къща? Навита съм.

за да си осъществиш барачката пред "народното" , ще трябва да наемеш ромите за това (на тях им е разрешено , на теб не)

Основният проблем на държавата е да научи циганите да работят.Как може турците да са по цял ден по тютюневите ниви и по строежите.Китайците дойдоха от друг континент и се приспособиха към нашият начин на живот.Циганите могат ,но не искат защото така е по-лесно.

протестна мрежа няма ли да дръпне един спонтанен митинг в защита на ромите?

Ще дръпне, но чакат финансиране! А то идва, ако Правителството не слушка! А то в момента папка, защото е слушкало.

и руснаците са роми,но бели..ха..ха

Мисля, че ако сме Истински БЪЛГАРИ трябва да подкрепим протестиращите!!!

какво значи "истински българин"???

Ако плащат на циганите да гледат домати и краставици - те ще гледат домати и краставици. Българската държава плаща на циганите да правят деца и те правят! деца!

а кой изхранва българската държава ???

Сутринта слушах поредната репортерка от поредната телевизия да пита тъпо "как прекарахте нощта"?! Моме, да те открехна - не е било нужно да бъхтиш о гърменските баири за тези тъпи въпроси! Истинските въпроси са други,а тези, които ни дължат отговор са в НС: 1. Питай Ахмед Башев - бивш кмет на Гърмен и настоящ депутат от ДПС - какво обеща на циганите през 2011 и как наруши закона като им позволи да строят върху "земеделска земя"; 2. Питай настоящият кмет, пак от ДПС - защо си затваряше очите пред ескалиращата престъпност и защо продължаваше да толерира незаконното строителство и върху земеделска земя, и върху такава чужда частна собственост; 3. Питай Местан ага - нали е голям апологет на "ромските права" - защо липсва от Гърмен, да защити електората си и да защити незаконните решения на кметовете от НЕГОВАТА партия! 4. Питай и сегашните управници - имат ли решение за този и подобните нему проблеми, които ни заливат отвсякъде! Айде, моме, прибирай се в Сфия - там са хората, длъжни да отговарят!

Абе аз бих ти казал къде само тази дама е мома, но ще ме изтрият ДИР-ниците! А щом си достъпен във всички възможни места, как очакваш да се задават точно тези въпроси и то точно на тия в София, на жълтите павета пред Цар Освободител? Айде, не ставай смешен!

а КОЙ продаде на циганите земята и ги излъга, че могат да строят върху нея?

Ахмед Башев - бивш кмет и настоящ депутат от ДПС!

В момента лицето Ахмед Башев не е депутат. Беше депутат в предишното Народно събрание.

Гърмен е като Лондон - голям и необятен. Много е трудно за един кмет да разбере кое къде е незаконно и да търси решение навреме, а не когато пламнат нещата. Минка! Какво да я правиш...! Но то и може ли една Минка пролет да прави.

Какво стана с онези милиони които се изсипват върху върху лъжетютюджиите на ДПС !!

Усвоихме ги ( в партията, че електората е прост и не знае как се прави "усвояването")!

Що намесваш ДПС? Парите от Европа се изливат в многото цигански (ромски) организации, чийто лидери си направиха палати! За циганските въпроси, търси Цветелин Кънчев и другите, като него. Между другото, циганите в Гърмен скандираха "бати Бойко ще ни оправи" , а не ДПС! Сам си направи извода, чии избиратели са.

Айде бе - Ахмед Башев и Капитанова са кметове от ДПС! Това много лесно може да се види! А самата партия ДПС пък е най-новия апологет на циганските права и свободи!

Що ли ..ами заради бат Сали, Илия Илиев, Яшап Асан ;)

Каквото и с 25 -те милиона долара годишно, вместени и за интегриране на ромите в обществото от фондация "Америка за България". Откраднаха ги чиновници - продажници!

Ейййй, те откраднаха няколко милиарда по "декадата на ромското включване", ти за 25 милиона се тръшкаш;о)

Щом са незаконни трябва да се съборят за една седмица,а не по четири къщи за месец.И да си ходят откъдето са дошли.

Кога кметицата ще стане цел на шествията, питам аз...

вчера един циганин обясняваше как иска да му дадат хубав дом с баня и топла вода за да се интегрирал. НАГЛОСТ! Поучил го е някой от ДПС-то какво да говори.

Един заблудил се в пустинята местен жител намерил там една лампа. Потъркал я, излезнал един джин. -Ха, освободих те, дължиш ми едно изпълнено желание. Джина си помислил: "развали ми рахата, ама нейсе". -Казвай го - отговорил. Искам място с много вода и много жени и всички жени като ме видят да се събличат - казал си желанието оня. Джина помислил, помислил, махнал с ръка и го превърнал в тоалетно биде в женска тоалетна на популярна клиника по гинекология. Та по повод на мераклията да го интегрират в хубав дом с баня и топла вода: малко по-надолу има едно място, където всичко това е три в едно за мангото. Хубав ЗА НЕГОВИТЕ СТАНДАРТИ ( :)))) ) дом, баня и топла вода в едно - казаните на рогатия. Остава само да си намери джина, дето да му потърка лампата и да му изпълни желанието. А както са я подкарали доста джинове ще се окаже, че има.

Имаше един разказ "Напаст Божия" мисля от Чехов. Е точно такава напаст са циганите. Български цигани - то цигани има навсякъде, но българските са си направо напаст Божия. Отърване от тях няма. Особено когато Европа ги защитава - ама що не ги вземе, да ги интегрира.При Тато беше много по-добре - не смееха да шукнат - със здрава ръка ги държеше. А сега българите се изнасят - друг изход няма!!!

Защо ББ се скри като плъх?? Американските танкове налазиха Бг, министрите говорят ни врели ни кипели, някакви женички издевателстват над беззащитни цигани - той - ББ никакъв го няма??

той е супермен, батман... )))

писна ми от тези циркове! политиците ни играят гаден театър. Особено тези от ДПС, като предишния кмет и сегашната кметица, Евророма, ДПС, Доган-Местан, Герб, ББ, ЦЦ (координиращ ромското включване) и останалите тарикати. Насъскват хората едни срещу други като създават нарочно такива ситуации. Първо оставят циганите да си правят каквото си искат, после почват да защитават бездомните и бедните, .. накрая ще подпалят чергата!!!!

Точно политиците и местните власти имат ОГРОМНА вина за целия проблем! 1. Да угодим на гласопРодавателите-няма да ги принуждаваме да спазват законите. 2. Ще ги отърваваме при всички случаи. 3. Ще даваме помощи и какво ли още не. Следствие: - Смятат ,че закона не важи за тях. - Смятат ,че са недосегаеми. - Смятат ,че всички са длъжни да им "играят по свирката". Но идва и следващия момент: - Как смятате ще живеем заедно /в последствие /? Защото не можем да ги изпратим нито в Индия ,нито в Аушвиц. А вчера гледах как им разрушават копторите. Децата им гледаха и не разбираха защо става така. И ТЕ НЯМА ДА РАЗБЕРАТ ,ЧЕ НЕ Е РЕДНО ДА СЕ СТРОИ ПО ТОЗИ НАЧИН! ЩЕ ЗАПОМНЯТ ,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ!!! ПОВТАРЯМ: БЪЛГАРИТЕ!!! СА РАЗРУШИЛИ ТЕХНИТЕ ДОМОВЕ! Е, как мислите ще живеем?

Тази кметица, като е толкова загрижена за циганите, които щели да останат без жилища, да ги настани в собственото си жилище! Тъй като доколкото знам тя е от ДПС, които се пишат големи защитници на правата на циганите, може и да ги изпрати за настаняване към сараите на Доган!

Бойко ще ги оправи,нали вчера всички викаха силно Бойко Бойко,само той ще ни оправи,ахаа ще ви оправи така както оправи Българите.