"Галъп": Всеки четвърти българин би емигрирал, ако има нужните документи

Противно на популярната представа за нагласите за миграция в страната ни, България се нарежда по-скоро на задните места в желанието на гражданите за живот в чужбина

Обратно в новината

Коментари - "Галъп": Всеки четвърти българин би емигрирал, ако има нужните документи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен ако има добра възможност в България биха останали само политиците, приближените до тях олигарси и държавните служители.

Би било оздравително хората с такава настройка да си ходят, където пожелаят. Тук има нужда от хора, които считат мястото за дом - защото човек се грижи за дома си.

Глупости! Все повече българи се връщат за постоянно в родината си! Аз също живят 10 години в чужбина. Тук ни е мястото, не да гледат на нас като на имигранти от Турция, Мароко или Афганистан.

Това е ясно. Ама да кажат къде, щото това е все по-голяма дилема.

По-скоро всеки ром би емигрирал ако имаше нужните документи. Само че не го правят, защото в чужбина има закони които се спазват, тук не.

Всеки 4ти би емигрирал и нито един от тях на изток. Всички към омразния запад Странна работа. Друго е да караш камион в Англия и Германия и да обясняваш колко велик е Путин :)

Българинътвзел да вдява някои житейски положения. Направо да не повярваш.

Пълни глупости. Немалка част от така наречените ром се изнесоха вече.

Едно време не можеше. Не можеше дори да мигрира от едното село в другото. Стига с тези хибридни напъни. Не вървите.

Анкета на Замунда Бихте ли емигрирали от България? За нищо на света 19% Вече съм го направил 11% По-скоро да 36% По-скоро не 32% Друго (напиши във форума) 2% Гласове: 37,175

Всеки нормален български гражданин би избягал зад граница. Защо? Не е само заради заплатата в края на всеки месец. В чужбина също има мафия, нагласени обществени поръчки и политически циркове... В такива мащаби обаче гаврата с обикновените хора, каквито се случват в България, може би има в Африка, Азия и на други места без демокрация. В България всичко е само на хартия - закони, Прокуратура, съдебна система като цяло, политическа класа, която уж представлява народа и уж работи за и в името на народа. В действителност всичко е кражби и продажби, а това ежедневно озлобява и прави обикновените хора в България тъжни и зли. Затова всеки който иска да живее нормално да стяга куфарите и да си търси късмета зад граница. Работа има много и за квалифицирани и за неквалифицирани хора. Пак ще сте анонимни, но поне с честен труд ще печелите добре и ще живеете в НОРМАЛНА държава, с правов ред и някакъв истински морал!

Много тъпа анкета, какво значи би емигрирал? Кой го спира да емигрира? Сега е най-лесно да се емигрира в цялата ни нова история. За 50-100 лв летя с багаж до цяла Европа. Само глупости, който наистина му се емигрира го е направил вече.

Не ходиш към руската кочина, щото искаш да живееш нормално. Може да са "еврогейове", ама живеят нормално. А в Русия е пълно с православни алкохолици и проститутки, ама живеят като скотове и шансът милицията да те прибере, ако не си съгласен с политиците си е реален. Друго си е в "гадния запад": кеф ти да се подиграваш на индийския произход на английския премиер, кеф ти да псуваш гадния Макрон и по-старата му жена или сенилния Байдън.

Гласувайте за Герб и онези останалите 25% да емигрират. После като стане населението 4 милиона сиган и пенсионери 100% ще искат да си стоят в България хахахахахаха

Веднага след като отвориха границите кажи речи една трета от българите са изпариха с еднопосочен билет на запад. Сега от тези дето останаха, емигрират само тези, дето сами търсят възможности за развитие, за по-добро обучение и за по-добре стандарт на живот. Обикновено тези хора завършват западни университети и след това остават да живеят и да работят.

Какво ще рече добра възможност? Където и да отидеш до живот ще си емигрант. След третия месец те тресва такава носталгия, че някои хора се побъркват. Има някакъв шанс евентуално децата ти да се интегрират. Попътувай и виж света пък тогава коментирай и решавай.

За първи път от десетилетия еврозоната бие САЩ и Китай по растеж "Клубът на еврото" е постигнал 3.5% икономически ръст през 2022 г. През 2022 г. икономиката на еврозоната е постигнала 3.5% растеж и за първи път от десетилетия тя изпреварва по този показател САЩ и Китай. Това показват данните на Евростат, публикувани тази седмица. Националните статистики, огласени от Вашингтон и Пекин, сочат че брутният вътрешен продукт на Щатите е нараснал с 2.1% през миналата година, а БВП на Китай се е увеличил "само" с 3% (при 8% за 2021 г.) "В последните десетилетия трите големи двигателя на глобалната икономика имат относително стабилно класиране: Китай расте най-бързо, следван от САЩ и след това от еврозоната. Всичко това се промени миналата година поради поетапния начин, по който големите икономики се отвориха отново след пандемията", коментира The Wall Street Journal, цитиран от Днес.бг(link is external).

Логични резултати. Прави впечатление позицията на Унгария. Повече унгарци искат да емигрират отколкото афгани и палестинци. Ефектът Орбан.

А руските подлоги от тоя процент накъде ли ще се запътят? Дано към рузия.

Ами кой ще работи на чорбаджиите тука,бе!?

Над 1 милион българи го направиха в последните 30 години. Интересно е, че никой не избра Русия или Беларус. Още не мога да си го обясня.

При цялата тази простотия най байганьовците, трудно би се задържал нормален човек. Трудно се описва негативното усещане като кацнеш. Какво като кацнеш, още на гейта преди да излетиш.

Ако не можете да се приспособите в чужбина защо обвинявате хората? Държави с по 80 милиона население си се справят доста добре, а пробита 5 милионна България тръгнала да им дава акъл... Вече не е 13 век, българите изчезват защото са твърдоглави и не могат да се приспособят към променящия се свят, привържзани са към Шопската салата, външния кенеф, телевизора и пейка-парти с бира и ракия.

Всичките тия полицаи и прокурори и политици и така нататък-те откъде дойдоха? Внесохме си ги от някъде или си ги отглеждаме в специален резерват и те не приличат по нищо на останалите живеещи в България българи? Управлението правосъдието и всичко останало е огледало на народа. Докато продължавате да си мислите, че законите трябва да се спазват от другите и че ако откраднеш нещо без да те видят или направиш нарушение без да те видят значи няма проблем-ами все така ще е.

не щат. те руснаците не щат, ами бягат към Германия, Англия, Нидерландия, ти за нашите русофилистици говориш

Там парите летят из въздуха и не ги е хванал само този, който не се е пресегнал.

Не е така. За афганистанци е трудно да емигрират където и да е. Най-лошият паспорт по всички показатели.

Аз съм на 59 и пътувам по света от 7 годишна възраст. Заври си я БЪЛГАРИЯ У ЗАДНИКА!

И колко от емигриращите ще изберат Русия?

то и Киро Литмиуса е БИ, ама си кюта тука.

Айо изчистим още 25% олигофрени, либерастки офисен планктон и миячи на кенефи, нещата може и да се променят към добро в България.

Най-голямото преселение на българи в чужбина беше преди герб въобще да съществува скапан платен трол.

Само 1/4 ли останаха кадърните българи?

Ще оправиш нещата?

По-скоро ще поканим Русия тук и останалите ще им се увеличи желанието да емигрират.

Интересното е, че всеки емигрирал на Запад прогресира, печели и си урежда живота.

Въпросът е защо да ходиш в Русия, когато можеш да я посрещнеш тук скоро?

Аз само да попитам - а колко от тези българи искат да емигрират на изток? Любопитен съм, макар и да знам отговора.

Ще гласуваме за ГЕРБ.

Който си се некадърен и глупав, където и да птоде ще си е некадърен, беден и лузър!

Е да де? Който иска се маха и тва е. Ккаво значи би емигрирал... Или емигрираш или не. Тея дето "биха" някаква виртуална реалност ли изживяват?

Все още тук-там се среща по някой тъпак да извърши тази генерална грешка. Осъзнава се, ама късно.

България е рай на Земята и ако има проблем, то е в апатията на народа. Толкова сме свикнали с това, което имаме, че сме готови да го изоставим, вместо да подобрим организацията на живот. Да това от ден на ден става все по-трудно, заради засилващата се простотия и индивидуализъм, но да избягаш е най-голямата глупост. Какъвто и специалист да си, колкото и да са търсени уменията ти, средата ще си остане чужда.

Нещастниците си седат в Родината.

вече емигрираха….

Тежко е русоидното мозъчно заболяване.

Тебе специално ще те оправят манафите от 1433254-ия пол.

Ако е ганьовец - да.

И къде ще отиде???? Да слугува на западните педали! Допитването е сред младежи, за които все още доматите се ядат с колците. .

Като толкова пътуваш по света и се чувстваш чудесно там защо висиш в български форум, а не в немски, френски или където и да е там новата ти родина? България няма да си я завра никъде, защото ми е Родина, а за мен това значи нещо. Ще си остана тук и ще се опитвам да подобря положението, защото не съм лъжлив мишок като теб.