Коментари - "Галъп": Всеки четвърти българин би емигрирал, ако има нужните документи | Днес.dir.bg

"Галъп": Всеки четвърти българин би емигрирал, ако има нужните документи

Противно на популярната представа за нагласите за миграция в страната ни, България се нарежда по-скоро на задните места в желанието на гражданите за живот в чужбина

Обратно в новината

Коментари - "Галъп": Всеки четвърти българин би емигрирал, ако има нужните документи | Днес.dir.bg

Коментари

2023-02-03 16:18:58 пффф (нерегистриран) Знаеш ли, аз нямам нищо против да тегля, стига да има смисъл. Но ми идва малко обидно, когато се окаже, че само аз и балъците като мен трябва да теглят. Дайте да дадем, ама някои не давахте. Някои си хвърляхте през прозорците на апартаментите и колите и викахте като разпрани до 4 сутринта, когато се напиете. А поводи имаше винаги. Нямам нито нерви, нито желание, да съжителствам с вас. Ако не занеш, в Южна Америка има адски голямо немско малцинство. В ЮАР също... Точно по това време за което говориш се е формирало. Отидох на място, което е далече от перфектно, но е по-добро. Човеко, ти си най-редовно във форумите /просто да се чуди човек откъде толкова и време имаш да висиш тука 24/7/ и пак не се разбира от писанията ти от какво си избягал. Какво са хвърляли от прозорците на апартаментите си, помия ли са хвърляли върху тебе, трудно е да се разбере. Германия не ми я изкарвай идеална, че ставаш просто смешен. Виждал съм и там такава бедност, че ум да ти зайде. Виждал съм и дете, русо, етническо германче, безпризорно, да проси на гара и да рови за недоизядени закуски в кофите. Недей да се превъзнасяш и да говориш небивалици по форумите при положение, че всеки българин е пътувал доста и има роднини, които са емигрирали и много добре знае какво е там, а и не само там.

На емигранта му трябва цял един живот, в който е раздвоен, не знае сърби ли го, боли ло го, за да разбере, че си е пропилял годините. В процеса на правене на пари и кариера е забравил да живее. В чужбина му е мъчно за България, в България търси реда и стандарта на чужбината. Все е разчекнат и все е нещастен. Наздраве, за тези, които са наясно къде и с кого искат да живеят!

Хм, странно, в Русия само 15 % искат да напуснат? Накрая на таблицата са. Това нещо противоречи с пропагандата. Объркахте статията дир.

Писах вчера, но явно някой ме е изтрил. Ще го повтаря, имам няколко добри образования. Трудил съм се, доста нощи не съм спал, за да получавам доходи, които устройват едно семейство. Затова смятам, че ако си кадърен, няма значение къде живееш!? Повечето от тези, които искат да емигрират са мързеливи, с ниско ниво на образование, без език. Нека отиват. Там ще ги чакат, вече заселилите се, африканци, сириици, авганистанци и тн. Те ще им подсигурят добри доходи!

Напълно съгласна с всяка дума!

Ето ги много "успелите" българи в Германия: https://blitz.bg/obshtestvo/nash-gurbetchiya-zashcho-v-germaniya-e-sramno-da-kazhesh-che-si-ot-blgariya_news933060.html

Верно ли блитц? :)))))))))))

Който иска да смени добър живот и по- малко пари в България за лош живот и повече пари в емиграция - да емигрира! Всеки си има свои критерии.

Вижте , няма как да гласуваш БСП /БКП след като са фалирали държавата още 89 г и да ги оставиш да управляват още 7 години , докато те докарат до 1 долар заплата при Виденов и да искаш да имаш добра демография. Още тогава изгубихме години. Няма как да гласуваш за Асфалт паша и олигархията , които източват целия бюджет и евросредства за тях и да искаш хората да не мигрират. Няма как да оставиш ДС да контролира всички процеси и активи и да богатее от безплатен труд , да не му направиш лустрация и да искаш хората да остават и да сме много. Честно казано пак сме много , това че сме тъпи , забити и неориентирани донякъде ограничава изнасянето навън.

и какво да ти каже галъп, освен безсмислени статистики, да взимаш заплата щото си питал някой си и от това виждаш ли станало ясно нещо си. Да, ама не!

Абе защо се драматизира толкова емиграцията, нали ЕС където основно ходят нашенците е свободен трудов пазар, т.е. имаш шанс да си търсиш работа не само в Родината а и във всички страни от ЕС. Друг е въпроса че се ходи в 3-4 държави от ЕС, всички членуват в ЕС именно за да могат да ходят в тези 3-4 държави. И ако има работа за него защо да не отиде там, където му плащат по-добре, или вместо да стои безработен в БГ и да чака помощи. Това е просто трудов пазар, както в България си търсиш работа така и в ЕС - едни лесно си намират, други с много връзки, с препоръки и прочие, същите трудности като в България. Какво значи успял? Ами също като в България - има безработни висшисти, има и на директорски позиции(особено ако си имаш гръб), същото е и в чужбина, зависи от зависи, ако е чистач в България и съответно на ниска заплата, няма да е доктор в Европа, пак ще е чистач на ниска заплата, толкова ще "успее", ама човека е доволен. И въпроса е защо не иска да чисти в България а ходи в Германия? И в България ще е без жилище и там ще е без жилище, ама стои там, някои си заключват апартаментите в България и стоят на квартира в чужбина на "неуспялата" работа. Въпроса е защо? На тях не им пука какво мислят в България дали са "успели" или не, просто си работят там и не се прибират. И не защото ги било срам, доволни са дори ако им стига заплатата от месец до месец, а не тук да не могат и месеца да изкарат и да не могат тока да си платят. Други стоят заради децата си, поне на тях да дадат по-добри шансове, така че темата "успял-неуспял" е много вятър и мъгла. Тези с образование са по-платени, те разбира се могат да имат жилище, коли, но не може всички да са образовани и да се подиграваме на по-необразованите че не печелят добре, за всеки има място под слънцето. И ЕС е затова да имаш по-голям избор за работа. И после след всяко пенсиониране защо да не се прибереш, много които се преместиха в градовете навремето заради работа после се прибраха на село след пенсиониране, така че нормално някаква част да се приберат. Нищо драматично няма, просто работа, не са невъзвращенци като едно време, могат да гласуват, чуват се всеки ден по селфони, по имейли, всичко е все едно си е в България. Големи приказки - "предатели, родоотстъпници, отишли на готово???," и какво ли не, а това е просто част от ЕС, ние сме в ЕС и това е едно от нещата които ти предоставя- трудов пазар.

....иииии,къде да емигрирам,то сякаш остана място където вече да е по-добро от България,само дето тия дето искат да емигрират не го знаят..хаха Няма по-добро място за живеене от прекрасната ни България!

Държавата дали е прекрасна я правят политиците, а тях ги избира народа, т.е. каквито политици си избереш такава ще ти е държавата. Та затова сме се изнесли понадалече щото умниците си избират "умни" политици, заради които бягаме.

Има подобрение, при соца казваха, че ако отварят границите, няма кой да остане да загаси лампите.

А Защо според вас желанието да емигрират имат 'Само 25, не се ли сещате отговора? Защото по-голяма част от кадърните, разумните, амбициозните и активните хора вече са избягали, останала е плявата и паплачта (предимно) на която само и се живурка. Та нали статистиката от преброяването беше красноречива- при управлението на този корумпиран Толуп Буци, страната са напуснали близо 900 хиляди българи. Хора не останаха, имаме голям брой пенсионери и хора в напреднала възраст също.

Малко по-кротко с определенията за кадърните и умните. Такива има и от двете страни на границата. Бая санитари, гледачи на баби, чистачи, миячи, берачи на зарзават и прочие заминаха. Пък и доста, които цоцат на помощи са там. Така, че по-кротко

Бъдете оптимисти! Да, така е, даже са много повече желаещите. Но пък на старини незнайно защо започват да се завръщат масово в старите предели, за да завършат дните си в любимото Малашевци на чист въздух и тишина, макар и с извадени склери и жлъчки....

България е такава, каквато си я направим. Докато не се освободим от комунистическите илюзии и заблуди, все ще повтаряме грешките си. Няма как да съществува проспериращо общество без гражданско съзнание. ,,Нищо не зависи от мен" означава, че сме се съгласили някой друг да решава как да живеем; тогава не бива да се оплакваме, че сме предоставили правото да управляват държавата и обществото на някакви отрочета, произведени от мъжката ,,мощ" на емблематичния Алеков герой... Чалгаджийските ,,ценности" са логичното следствие от масовото опростачване, последвало годините на комунистическия ,,рай" ,в който съветските граждани от български произход присадиха доста успешно социалистическия реализъм на местна почва. Бюрокрация, връзкарство, шуробаджанащина, съсловни привилегии, колективна отговорност и лична безотговорност, повсеместни кражби от общото и никакво зачитане на личното и частното (вкл. и на личния живот), ,,правото" да мачкаш безнаказано по-слабия -- и в същото време нуждата да сервилничиш пред по-силния, стремежът да се докопаш на всяка цена до властова позиция, пълното незачитане и унижаване на човешкото достойнство -- това е наследството на руско-съввтския болшевизъм! И то не може току-така да изчезне с преминаването на няколко държавни граници; то е в съзнанията и в умовете. Вижте с какви ,,постижения" се хвалят ,,успелите" емигранти: не колко свободни и щастливи се чувстват в избраната от тях страна, а колко коли и апартаменти са си купили... Да, разбира се, че материалното благосъстояние е много важно. Но то е средството, не е целта. За какво са ми хилядите и милионите, ако не правят живота ми по-свободен, по-щастлив и по-красив? Бай Ганьо не се интересува от такива неща, той не иска да гледа ,,хора, къщи и салтанати"... На него му дай кана вино, тава с пържоли и цигански оркестър да му свири ,,Зелен Листец" и ,,Нощ е ужасна". Така де, да не си мислите, че чалгата е дошла с Лепа Брена, хисарския поп и Слави Трифонов???

Най-много са ми смешни(и жалки) ей такива наши ганьовци като онзи отдолу, дето бил голям отворко и "голямата работа" в Канада. Пръдльото ни обяснява как бил имал изплатена къща в GTA(Greater Toronto Area) и апартамент в Торонто, който го бил отдавал под наем. Този наш отворко обаче не знае, че има и други българи, които много по-добре знаят как стоят нещата на имотния пазар в Канада. Канада, Сингапур и Хонг Конг са едни от най-скъпите държави откъм недвижимости и това не e просто от вчера или днес, ами от повече от 20 години насам.. Коскоджа местни канадци с месечен доход от по 15-20К канадски долари не могат да си позволят свое собствено жилище или да го изплащат, а той бил купил(?!). Най-евтините къщи в Greater Toronto Area започват от 800-900К канадски долари, а цените на апартаментите пак в Торонто започват от 550-600К канадски долара. Дотук къща + апартамент имаме поне милион и половина канадски долари. Ей, пръдльо, ти толкоз пари даже и на снимка не си ги виждал, ама лъготиш тука хората! Ето който иска да влиза и да гледа кви са цените на имотите в Торонто и в Greater Toronto Area(GTA): https://www.point2homes.com/CA/Real-Estate-Listings/ON/Greater-Toronto.html

По-добре ли щяха да бъдат да висят и си ги ят времето тук на минималка при някои дерибей изедник в село /град Судурлево , както са половината българи тук.

По-добре да не лъжат, че на лъжата краката са къси.

Ако продължава така и изгонят малкото хора с желание да променят нещо в тази държава....това ще се случи . Възгъждане ще ни присъедини към Азия или Русия...Това ще бъде краят и половината българи ще искат да се махнат. Дано не се случи все пак!

Защото всеки четвърти е без образование и професия. Да емигрират! Там ще ги чакат онези мигранти, африканци, сириици, авганистанци, иракчани... Те ще им дадат платена работа!

Четох коментара на "Живот зад граница" и мога да кажа, че животът е такъв какъвто си го направиш. Всички българи, които познавам в Канада са с изплатени къщи, а някои имат и второ жилище, което дават под наем. Разковничето е жената да работи наравно с мъжа. Да готви, понеже ако не се готви фалираш бързо. Да си правиш сметката и да не си купуваш джаджи, които вземаш на кредит. Когато трябва да се изплаща нещо, да се бачка яко, ако се наложи и на две места, за да се избяга от лихвите. Ако се случи дадена седмица да работиш 50 или 60 часа да го възприемеш като предимство към утрешна дата, а не като робия. Ако не се купуват телевизори, холни гарнитури и коли всяка година, 80% от едната заплата се спестяват всеки месец. Всеки има различни приоритети - едни си купуват коли, ние харчим приблизително същото за ексурзии. Забелязал съм, че когато изкарваш малко си по-склонен да пестиш. Номерът е да се пести, когато имаш повече. Чужбината не е за маргинали, лешпери, пораженци и готованковци. Ако се разпознавате в някоя от категориите, стойте си у вас и чакайте мама и тете да ви отгледат, ако и да сте прехвърлили 40-те.

нали си добре ... кво пишеш по български форуми

Един проблем има само в коментара ти - пари, цени, сметки, калкулации... Ти живееш за пари, човеко. Да трупаш, да събираш. Няма как да ти се обясни какво е да си живееш в дома. Там, където си роден и пораснал. Цялата ти ценностна система я няма на тебе. Ние сме от различни светове.

Всичко за тебе и за другите като тебе е написано в коментара на Българка. Вие сте просто едни безродници, космополити и промити от консуматорство и от сметки мозъци. Убедил съм се в това, че и имам доста роднини навънка станаха същите ходещи черва и портфейли.

Че кой иска да живее в тая гнусна, русоробска кочина? С имбецилите, които мислят, че има световен заговор срещу тях. Разберете, бе, бедни сте щото сте прости и рубладжии. Даже по източна Европа няма друга такава кочина. Освен Сърбия сигурно. Най-голямата ми грешка беше, че не си бих камшика кат бех на 20. То и сега не е късно, де. П.П. ще им изсипя кофа с разстройство в кривото гърло на тия шибани утайки, които продължават да ТТРИЯТ!

Като ти гледам ника и вулгарния изказ стой си тука байно, от тролене все нещо ще изкараш да се наядеш.

па 30 г европейски ценности, народа бега, кой от село в софия , кой от софия по америка , кой по африка , тия с парите в дубай ... ония без парите в европа тука останаха най богатите... маратона продължава

Най е хубаво в Африка. И в Палма де Майорка. И в Замбия. и в Конго. И в Маконго. Всеки иска да емигрира по тези места. Ама едно е да искаш, друго да можеш, трето да ти позволят, четвърто да го направиш, пето да ти се получи.

Остават 3милиона българи до 2035. Пълна с емигранти, минали през няколкостотин километра граница, Забележете : Граница на България и ЕС, за която ЕС няма пари да защити. За войната в Украйна стигнаха 66 милиарда евро, ли колко ли. И така България е населена с “подходящо население” както пишеше в един документ на ЕС. Това е.

Ми що сте в ЕС, какво търсите в тая американска колония, референдуми няма ли, няма да плащаш членски внос милиарди долари, ще си имаш za твоя си граница и за армия, мигрантите ще те заобикалята щото не си в ЕС, Швейцария по-балами ли са от нас та не са в ЕС, ама простото стадо си е просто, така че стига сте хленчили.

СПОРЕД МЕН - ВСЕКИ ВТОРИ БИ ОФЕЙКАЛ ОТ ТАЗИ БЛЯДСКА РОБСКА КОЧИНА, ПОЗОРНО ДЪРЖАЩА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА СИ - ПАМЕТНИК НА ЧУЖДЕН ! АНАТЕМА ! СЕГА ДА БЯХ ПО-МЛАД И ДА ЗНАЕХ НЕМСКИ, КАКТО ЗНАЕ ЖЕНАТА - МАХАМ СЕ ОТ ТУК ЗАВИНАГИ ... И САМО В ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ ! НИГВО ГЕ ДЕ РЕ - ТАМ СА БЛЯДОВЕ !

Застанете на някое летище в ЕС, САЩ или UK и гледайте. Едно кафенце в ръчица и само гледайте. Колкото емигранти идват, толкова си и тръгват и се връщат обратно кой от къде е. Кой разбрал, разбрал

Емигрирайте, хубаво е където вас ви няма.

Nil sub sole novum" - Нищо ново под слънцето. Цитат от "Еклезиаст" от Библията. И на Запад са същите капиталистически л@йна като в България, че даже и по-зле. Същата шуробаджанащина, връзкарство, системата "мой човек - твой човек". За всяка работа се изисква връзки и познанства и/или да си платиш, където трябва и на когото трябва. Човек на този, човек на онзи, любовник или любовница на еди-кой си, син, дъщеря или племенник на не знам кой си и така нататък. Идваш от България примерно в Германия или където и било другаде на Запад. Отличен специалист и професионалист с опит и умения в своята област. Ама си от България, от Източна Европа - и веднага ти лепват клеймото Untermensch, т.е. подчовек, който по подразбиране by default е боклук и не става за нищо. Представяш препоръчителни писма, похвали от предишни местоработи и работодатели, ама нямаш германски стаж, т.е. за местен, немски работодател и - шут в гъза. Иди се оплаквай на арменския поп. Пък и никой не познаваш, нито пък местните те познават или искат да знаят за теб. И какво да правиш, нали трябва да се яде и хайде общак и обща работа някъде, колкото за хляба. Пък и те е срам да се върнеш в БГ, щото всички ще ти се смеят и подиграват. Пък и в своите собствени очи ще изглеждаш жалък. И те така - "успял" на Запад... Така е навсякъде в капиталистическия свят, не само в Германия, да речем. Пък и какво значи у с п я л?! Цял живот да живееш под наем, да ти обират доходите под формата на 35-40% "данъци", такси за това, такси за онова и накрая едно голямо нищо. От работа вкъщи, от къщи на работа. Без приятели, щото местните никога няма да те приемат като един от тях, винаги ще те гледат с подозрение, недоверие и най-важното - с презрение. Винаги ще те държат на дистанция. С 15 дни годишна отпуска и почивка и те така, година след година. И накрая животът минал, щото животът е обидно кратък. Нямаш собствено жилище, нямаш собственост, нямаш нищо... Ако се разболееш или те изгонят от работа(за благозвучие му казват уволнение или Layoff), гонят те и от квартирата, щото нямаш пари за наема. Ако пък си направил глупостта да теглиш кредит за собствено жилище и те уволнят от работа или се разболееш и става даже още по-лошо - идва банката, взима ти жилището и по живо по здраво те изритват на улицата. И на никого въобще не му пука за теб... Парадокс: навсякъде в капиталистическия свят са безимотни роби без своя собственост и без нищо - само с дрехите на гърба, една скромна лека кола, лаптопа, смартфона и това е. Цял живот живееш на кредит. Уж капитализма бил за частната собственост, частната собственост била свещена и неприкосновена, а пък хората със собствени жилища са не повече от 35-40%. При лошия социализъм, който е против частната собственост, 94-95% бяха собственици и имаха свои собствени жилища, а и все още ги имат от соца, наследени от бащи, майки, дядовци и баби. Имаха и още имат селски земи, ниви, къщичка на село от баба и дядо. И така, цял живот живееш под наем, бъхтиш за нищо, буквално само за хляба и за наема и като се пенсионираш и свършваш като куче захвърлен в някой старчески дом. Това обаче само ако що-годе имаш някаква прилична пенсийка, за да си плащаш месечните такси за старческия дом. Иначе - на улицата. Ето,това е животът в капиталистическият"рай"! Хайде сега козяшките, соросоидните, ДъйБъ и ЛГБТ троловете да започнат да квичат и да лаят!!!

Написал си страшно много истини, мой човек. Дори такива каквито никой българин в чужбина не смее да напише. Шапка ти свалям!

Да не говорим че и да имаш "собствено жилище" разбирай изплатено на банките - пак е собствено, собствено ама колко да е собствено като за данък ин застраховка му плащаш по $1000-$200 на месец. Спри да си плащаш данъците и си оут. От друга страна ако продължаваме да гледаме философски на живота, и този в Бг не е китка за мирисане. Е, имат повече време за "салтанати" но доста често не знаят какво да правят със свободното време и го инвестират в глупости да не кажа самоунищожение. Имам още много да разсъждавам по въпроса но мъстиите от Дира може пак да ми изтрият коментара.

С този начин на мислене и това, което имаш ти е много.

Много си писал а дано прочетеш и това и ми отговориш, това от личен опит ли го знаеш??? Щото извинявай ма иначе дочре литературктваш...такива най -много ги обичам...Интерсно ако сега без от бабака и деддко нещо ..да имаш какво ще изградиш? И защо 3 милона чългали не са в БГ...писва ми от плювачи ...па и в Русия не си отишъл нали си против лошия капитализъм

Ми ти си описал живота в БГ при "демокрацията" бе байно, демек при капитализъма, значи соца т.е. държавната собственост си остава най-добрата форма на управление за народа, абсолютно съгласен. Трябваше да пишеш и за предимствата на "демокрацията" че още не сме ги усетили.

Айде връщай си се в Бг по живо по здраво и идвай да работиш в кол центъра, ясно е че нищо не става от теб, вашите са направили трушийка, ще те изхранят и тази година.

Освен паспорт какви документи трябват? Олигофренска статия.

Е защо така? Нали сме в Еврогейския съюз, клубът на богатите ... Май излиза, че без него сме по-добре ....

Е аз съм от онези дето скоро ще емигрираме в безкрайните морски ширини. Само по скоро да правят печките за биомаса щото и там във вечните полета няма спокойствие от страсти за преразпределяне сверите на ползване

Светът е голямо село- Кеф ти Африка, кеф ти Европа. Никой никого не е вързал някъде си.

А тези, които искат да емигрират, те в Русия ли искат да идат? Само питам де....

За майка си ли питаш? Нещо много те ебе тая пуста Русия, чак да те съжали човек.

Ти сексуален проблем ли имаш, или са те малтретирали сексуално в детстото, та в главата ти само извращения?

От 24 години съм в западна Европа. Много Ганьовци се върнаха завинаги в България. Който е кадърен остана и живее добре, който и чеп за зеле не става се върна в родината. Така Европа прекара през ситото булгаристанските тарикати.

Значи на запад останаха само супер дупер кадърните , м ? А в останалия свят , включително България , само смотаните останаха според вас . Такова малоумно заключение наистина трябва да влезе в книгата на Гинес.

Само за теб, Ганчо умИн, ще поясня пак. От тези, които дойдоха в западна Европа, останаха само кадърните. Това не означава, че са професори. Ако си кадърен в продаването на бял прах, оставаш. Може и кадърен крадец да си - оставаш. Балъците си заминаха в българския "рай".

Викаш ти си кадърен барман?

айде айде и аз живея "на запад" ама не обиждам сънародниците ни сельо:) такива най много ги обичам като теб

те си най големия ганьо бармане..съжалявам такива навсякъде ги има ...балък е тоя в огледалото

Мойте наблюдения са точно обратните. Който е кадърен поработи в чужбина, спести някакви пари и след време се върне и си стегне къща, започне някакъв бизнес. Който не става седк в чужбина и го е срам да се върне в Бг да го видят какъв голтак е след толкоса време прекарано там.

и ти не си читав,хората просто си работат..голтак ти е в главата, просто им плащат по добре

Голата истина е , че който си има собственост в България /над 80% българи имат НИ/ си е добре. Другите само мрънкат.

ццц и всичко е по наследство и от соца и баба знае така

Всъщност част от него е наследство от преди соца...

Ще имаш собственост докато си плащаш Данък спокойствие на когото трябва. Иначе ще ти спретнат някой пожар и няма да имаш.

първо това е смешен въпрос:)..казвам го на всички кандидат емигранти, без да си опитал не може за кажеш, но ако някой иска да го направи....ще чу тпяцва воля ×2 :)..никой не ви чака с отворени обятия..но пък ако чевек е мотивиран си заслужява...второ сами ще ви е доста трудно...факт...и навън не текат мляко и мед, но не казвам че не е обогатяващо..и четвърто..България като храна и природа е прекпасна не знаем какво имаме само на политици и хора не може да случим:)

Не се напуска България с лека ръка, защото е широка демокрация и всеки прави каквото си иска, навън има рестрикции

Най- много ми и смешно хора, които никога не са живяли навън..да ръсят акъл като пиканиятахпо долу:)...ва пробвайте първо бе..тогава говорете

А всеки втори иска да се върне

И тия дето уж са успели на запад, пишат тук в сайта! Защо? Нямат ли си местни? Очевидно нещо им липсва, което там го няма.

Липсваа всичко

Аз имам приятели и семейство в България. Бих искал и те да живеят добре. Като съм заминал в чужбина само във възражданските ви глави съм престанал да бъда българин. Мен, не ме срам от България. Срам е от такива като тебе - митрфоановчета, опортюнисти, дето не вижда по-далече от пъпа си. Няма как само ти да си добре с голямата заплата, когато всички около тебе са зле... И в Германия в чистота работят предимно немци, поне тука на север.

И на Северно море съм ходил, където докато са отливите може да ходиш сигурно и километър навътре с обувки по дъното, но трябва да се прибереш навреме, преди прилива.

Абе и аз в тази държава съм живял 4 години а в други западни и повече. Като не ти харесва толкова Възраждане и викаш Митрофанова нещо ти била виновна. А я кажи тези твой немски "приятели" какво наистина знаят за България. Или викаш корупция, Азис и те питат още защо пишеш "на руски". Разберете го най-сетне на тях не им пука ама грам за България и колкото и ти да си кадърен винаги ще те смятат за изключението дошло от "Аборигения". Те своите държави са си уредили не за теб а за себе си и ако става дума да прецакат някой тъп или продажен (бг политик) чужденец за да може на тях да им е добре няма да им мигне окото. Та браво явно и на такива като нашите управници им се възхищаваш как богатеят на чужд гръб.

Абе, всички пишете за ЕС .От възраждане не чух една дума за руслямистан.Никой ли не иска да ходи там?

Нито всички емигранти са черноработинци, нито всички емигранти са големите специалисти дето не могат да си преброят парите. Нито всички оставащи в българия са боклуци, нито пък са едни горди, кротки хора, които градят родината си. След като толкова народ напусна, само Сорос ли остана да пречи тая страна да стане рай? Аз напуснах не заради парите, а заради хората. Пари правех достатъчно, но кората, които смятат проявата на добро възпитание за слабост и не разбират, защо трябва да си учтив с разни непознати на ниски длъжности, трябва да бъдат оставени да се развиват самостоятелно. Аз нерви и време за тях повече нямам. Дъщеря ми расте в Германия. Тя е повече германка, отколкото българка. Аз няма никога да стана германец, но тя поне ще им по-добър живот от мен. Прибарме се за месец в България, всичко е добре и след това потегляме обратно. Мили сме си, щото сме си далече. Помогнал съм на 4-ма познати да се преместят в Германия. И на още ще помогна, ако трябва.

Е това е всичко, което и аз мисля

Германия (ФРГ + ГДР) след ВСВ е пълна разруха. Ако мислеха като теб, щяха да са избягали по други държави и сега Германия да е една пропаднала такава, в която нямаше и да си помислиш да имигрираш. Държавата се прави от хората в нея! А вие бягате на готово. Аз обясних защо не бих отишъл в Германия, където съм бил може би и на 3 месеца. Поне в Берлин преди, там просто няма елементарната питейна вода от чешмата.

И в България хората си имат собствени имоти, нещо абсурдно за огромната част в Германия, където се държат от разни монополи. По разни разглеждания, хората в България са по-богати от немците, имайки си собствена земя.

Знаеш ли, аз нямам нищо против да тегля, стига да има смисъл. Но ми идва малко обидно, когато се окаже, че само аз и балъците като мен трябва да теглят. Дайте да дадем, ама някои не давахте. Някои си хвърляхте през прозорците на апартаментите и колите и викахте като разпрани до 4 сутринта, когато се напиете. А поводи имаше винаги. Нямам нито нерви, нито желание, да съжителствам с вас. Ако не занеш, в Южна Америка има адски голямо немско малцинство. В ЮАР също... Точно по това време за което говориш се е формирало. Отидох на място, което е далече от перфектно, но е по-добро.

До два милиона напускат годишно Германия. То и от САЩ много стават експат, но там по начало малко могат да си го позволят. Навсякъде има недоволни.

Дъщеря ти ще живее в Германия по-добре от теб? Човече, нали скоро бях там и видях в какво гето се е превърнала тази държава! Приятелките ми там вече не смеят да излизат по улицата без придружител! Когато черните и обрязаните започват да ви влизат и по къщите, гледай дъщеря ти да не се затича насам още с първия самолет ;)

Тука е толкова убаво. Цивилизация, майка плаче.

Като напишеш, че на Запад най-много "успелите" ганьовци са точно общаците и черноработниците тип "обслужващ персонал", и веднага изневиделица цъфват пълчища от хиляди платени козяшко-соросоидни тролове да цъкат в несвяст минуси и да те обвинят, че си бил русофил, путинофил, от "Възраждане" и прочее глупости. Как ще успееш на Запад и не само на Запад като първо на първо си ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТЕН???? Функционално неграмотен значи да не можеш да попълниш едно просто заявление за започване на работа(Job Application Form) и да си напишеш CV-то. Функционално неграмотен означава да не можеш да разбереш и осмислиш съвсем прост и елементарен текст. Българската а и западната образователни системи бълват на конвейер такива функционално неграмотни идиоти! Как ще успееш като си хем идиот, хем и функционално неграмотен, а? Миналата година на матурите и външното оценяване БГ-учениците от общо 28 области(окръзи) в България, в 24-25 области(окръзи) изкараха чисти двойки!!!! Ами разбира се, че за такива типове ще има само обща, ниско квалифицирана и ниско платена работа! Горе-долу и все тая е и за онези уж образованите с дипломите. Пък те тия ганьовски тролове тука нека си цъкат минуси и плюсове според зависи, колкото си искат - не могат да променят жалката, горчива истина! Те и самите тролове са функционално неграмотни! Хахахахаха.

Да, добре. :))) А тебе са те учили вкъщи да пишеш тия лайна, а? :)))) И как тоя необразован Запад се оправя? :))) Иначе и на тебе не ти се отдава много осмислянето на прочетения текст. И да, митрофанче си. :))) Ако не по ведомост, то по душа. Очевидно е.

Ти всъщност кво каза - каза едно голямо нищо! Нещо в стил тинтири-минтири и да се намираме на приказка. Никакъв интелект, Никакви доводи, никакви аргументи, само общи, голи приказки и евтини шаблонни изрази. Ясен си. Ясно е какъв умствен багаж и IQ имаш - за смях!

Казах, че си всичките обвинения срещу тебе са верни. :))) Ама, нали четене с разбиране не ти е силната част... Спри да вдигаш такива високи топки. :))

Аз може да съм "функционално неграмотен", русоробе, ама моите деца учат в университет в западна Европа, а не в любимата русия. Панимаеш, вата?

Зависи кого познаваш на Запад. Ако си специалист, ще познаваш специалисти. Ако си чистач, ще познаваш чистачи. Елементарно, Уотсън!

Голям ужас. Ще останат само депутатите.

Абе верно си е така - ЕU в момента е в небивал от десетилетия икономически подем, разцвет и напредък и нужда от обслужващ персонал винаги ще има. Кеф ти чистач, кеф ти мияч, кеф ти готвач, кеф ти разносвач, мазач, пазач, ягодоберач, боклукосъбирач и така нататък, работа си има колко искаш. Обслужващ персонал и черноработници винаги се търсят под дърво и камък и ще се търсят и занапред. Ганьо и Ганка да стягат багажа и те така.

За твое огромно съжаление това не е вярно, иначе нямаше да ги тролиш тия глупости тук.

Не може да си тъп прост нагъл и злобен възрожденец и да искаш нормална работа.

Нали, друго си е бачкатор за под 1000 евро е кол център в най-добрия случай в кенефа! Кеф ти липса на здравеопазване, закони, фалшиви храни ... И т.н. демографските данни за кенефа са много оКУРажителни.

На 55 години съм и моето поколение е това, което даде най- голямата емиграционна вълна през 90-те години на миналия век. Самият аз бях стегнал куфарите за Нова Зеландия- документите ми бяха готови, само трябваше да продам апартамента си, оставен ми от баща ми, за да имам необходимите финанси за новия живот като цивилизован човек. Не го направих и не съжалявам. Ще ви разкажа и друга истинска история. Един от наборите ми имаше прилична професия и голям тристаен апартамент в добър квартал в София- сега този апартамент струва 200- 230К евро. Продаде го за смешни пари тогава, взе си жената и двете си малки деца и замина за САЩ, да става американец. Скита известно време и най- накрая се установи в Хюстън. Професията, която владееше му осигури доход в ниския диапазон- 40-50К долара годишно. Искаше да си купи апартамент, тегли кредит и си купи- по- малък от софийския. Разболя се от рак и преди 2 години Господ го прибра. Остави на децата си 150К долара кредит и малък апартамент в покрайнините на Хюстън. Ако си беше останал в България щеше да се оправи със заплатата си, която тук щеше да му даде и по-висок социален статус, отколкото в САЩ, и най- малкото щеше да има голям апартамент за 200-230К евро. Изследвал съм доста този феномен- имиграционната политика на САЩ. Големият бум на икономиката се дължал, защото САЩ били „земята на неограничените възможности“. Bullshit! След 2000г ежегодно в САЩ над 1 млн. емигранти получават резидентен статут. Това е официалната емиграция. Неофициалната е поне 2 пъти повече. Всеки от тези минимум 3 млн. емигранти още с влизането си влива в американската икономика средно 10000 долара, защото емигрантите не са само бедни латиноси. Така всяка година в Щатите се вливат минимум 30 млрд. долара от емигрантите, пари, които някой с къртовски труд е изкарал някъде далеч от САЩ. След което средностатистическият емигрант започва усилено да работи, да се доказва, че е достоен да стане американски гражданин и ако това стане факт в края на живота си обикновено завещава на децата си около 100К долара кредит. Това е. Както един здравен министър на времето каза по телевизията „Всеки сами си преценя!“.

Не сте мръднали духовно ни на йота от времето на "Земя" на Е.Пелин. Глави режете за имоти и материалка, нищо, че "живеете" бездушни като "Мъртви души" на Гогол.

цццц нещо задоволттов ли съзирам от това че човека не е успял според теб..само че едва ли знаеш какво е да започнешфот нулата, без апартамен от татко ти...много емигпавти зная и всичко е воля и ежедневна борба...

и какво да направим сега? ми да бягат бах ги в говедата

Велев: Годишно се пенсионират с 50 000 души повече, отколкото влизат в пазара на труда Според него за 2023 година сред най-важните приоритети пред АИКБ е приемането на България в еврозоната, в Шенген и в ОИСР. Един от основните проблеми пред бизнеса в България е липсата на работна ръка. Това каза пред журналисти в Стара Загора председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев. От думите му стана ясно, че най-сериозно това се усеща в секторите строителство и промишленост. "Това не е проблем отскоро и ще е за дълго", смята той, съобщава БТА. Велев допълни, че годишно се пенсионират с 50 000 души повече, отколкото влизат в пазара на труда. Според него възможност за намиране на работна ръка би била оптимизация на административните структури. "Имаме държавна и общинска администрация, колкото да управляваме цял свят", каза още той. Велев коментира и приетото решение от Народното събрание размерът на минималната работна заплата да бъде 50 на сто от средното брутно възнаграждение. "Това решение е неправилно и вредно за страната и за хората, и ще го атакуваме по съответния ред. Смятаме, че минималната работна заплата трябва да се договаря между партньорите, всъщност Народното събрание иззе функциите на Тристранния съвет, и да се отчитат много повече показатели", обясни още той.

Още преди ковида поредни години сме номер 1 по смъртност по държави. Не знам дали отчитането не е заради имиграция. В топ 10 на тези държави, 9 са от източно европейският блок и само намърдано Лесото сред тях.

Като най-голямото геройство за Ганьо е колко много носи на пиене. А над 60% от българите са със значително наднормено тегло. Такива хора не допринасят нищо за обществото в което живеят.

Не пия и имам тъй наречените плочки, макар и не като културист. Не пуша и така нататък. И в САЩ вече е почти стандарт разни по 200кг.

Тези с по 200те килограма са в централните щати. На двата бряга трудно ще видиш пълен човек. Медицинската осигуровка е в ПЪТИ по-висока за тези с наднорменото тегло.

Като гледам, ние сме май най добре в ЕС. Който иска да емигрира, прав му път, но знае, че там иска много работа. Само се оправдават с документите, никакви документи не са нужни, отиваш и работиш. Но тук им е добре!

След като вече 33 години всичко кадърно напуска България, тука е останала само плявата. Кой да движи тази държава и най-вече какво свестно да очакваме от него?

Робите на парите така действат. Само че има и други хора.

Не, че нещо, но нали знаеш кой напуска първи кораба. :-)

Предателите на Русия?

пъти си пътувал със самолет до западна Европа, но самолетите от България са пълни с мангали и селтаци, дето не могат да вържат две приказки без да направят граматична грешка, а и половината са пияни. Това ако е цвета на нацията...незнам приятелю...

Най ги обичам по анцузи, с ланци и с джапанки. Всяко стадо си има и мърша. А най-тъжната гледка е опашката за чекин за самолета към София. Там простотията си личи най-много.

За да емигрираш успешно се искат топки, умения, знания и владеене на поне един допълнителен език! На тези условия не отговарят 99% от тролещите тук и за тях гроздето е кисело защото е високо.

Преди да влезнем в ЕС съм имал възможност за минимум стая в Германия. Като съм програмист. И то като мислене, дето като погледне нов език за нещо не сложно, може да ти го изпрограмирам веднага. Е, не съм отишъл. За мен е унизително, да отидеш някъде за пари. Все едно си роб на парите. Какво е успех, се определя в главата. И доколко трябва да се гони, но това е друга тема.

Гоненето на: пари - пари - пари Е някакво зомбиране, от което едва ли и милиардерите могат да се освободят.

Животът е само един и е много кратък, а в България хубавите неща се случват прекалено бавно, ако въобще се случат. Не всички хора, емигрират за повече пари. Средата също е важна. Съвременният живот те изстисква като лимон, а в България и в частност в София почти няма условия за отдих и почивка. Как може да има тази прекрасна планина и 3-те лифта да не работят и да няма достъп? Как може да няма къде да си заведеш децата на плуване? Как може да няма къде да покараш колело? Кой им дава разрешение на тия "строители" да изграждат бизнес сгради без паркоместа? Градският транспорт също е ужасен. 2 часа на ден в колата, 30 минути обикаляш около офиса да си намериш място, после 30 минути около блока пак същата процедура. Храната е ужасна. Сирене с 87% съдържание на вода. Тая мандра нобелова награда по химия трябва да получат. Въздухът също е ужасен и така нататък и така нататък...

Много ниска топка си, и мечтите са доста орязани. Аз съм напуснал България през 1990 година, тогава завърших докторанта по математика в СУ и дни след защитата и ме поканиха да работя в САЩ, осигуриха ми работа, квартира, ... за мен и семейството ми, започнах с годишна заплата по-голяма от сегашната на българският Президент. Не съжалявам за избора си и смятам, че изнасянето на семейството ми Българската реалност е най-доброто нещо което съм направил за тях.

Чувал съм как се оплакват нидерландци, че там всичката земя е чужда частна собственост. Че няма свободно пространство да кривнеш. Отделно от българин, че на всеки ъгъл имало повръщано. Така че това от което се оплакваш, тук може да е много по-добре, от на други места в ЕС. Като искаш на планина, ходи пеша. Хората се разглезиха. А някога по други държави са яли мазилката на къщи за храна. В Африка и да ядат кал. Да не говорим за Азия, дето по асансьори от 2 квадратни метра, се натъпкват едва ли не 20-30 човека.

Хубаво е да отидеш да го видиш с очите си, а не да приказваш глупости.

Обясни ми като излезеш навън в София, защо се чува английска, немска, испанска, италианска и каква ли не реч? Вече някакви бягат от този запад, дето ни го хвалят.

Колко от тези чужденци са се установили за постоянно в България?

Няма да се върна в догания.

Коментари - "Галъп": Всеки четвърти българин би емигрирал, ако има нужните документи | Днес.dir.bg

"Галъп": Всеки четвърти българин би емигрирал, ако има нужните документи

Противно на популярната представа за нагласите за миграция в страната ни, България се нарежда по-скоро на задните места в желанието на гражданите за живот в чужбина

Обратно в новината

Коментари - "Галъп": Всеки четвърти българин би емигрирал, ако има нужните документи | Днес.dir.bg

Коментари

2023-02-03 16:18:58 пффф (нерегистриран) Знаеш ли, аз нямам нищо против да тегля, стига да има смисъл. Но ми идва малко обидно, когато се окаже, че само аз и балъците като мен трябва да теглят. Дайте да дадем, ама някои не давахте. Някои си хвърляхте през прозорците на апартаментите и колите и викахте като разпрани до 4 сутринта, когато се напиете. А поводи имаше винаги. Нямам нито нерви, нито желание, да съжителствам с вас. Ако не занеш, в Южна Америка има адски голямо немско малцинство. В ЮАР също... Точно по това време за което говориш се е формирало. Отидох на място, което е далече от перфектно, но е по-добро. Човеко, ти си най-редовно във форумите /просто да се чуди човек откъде толкова и време имаш да висиш тука 24/7/ и пак не се разбира от писанията ти от какво си избягал. Какво са хвърляли от прозорците на апартаментите си, помия ли са хвърляли върху тебе, трудно е да се разбере. Германия не ми я изкарвай идеална, че ставаш просто смешен. Виждал съм и там такава бедност, че ум да ти зайде. Виждал съм и дете, русо, етническо германче, безпризорно, да проси на гара и да рови за недоизядени закуски в кофите. Недей да се превъзнасяш и да говориш небивалици по форумите при положение, че всеки българин е пътувал доста и има роднини, които са емигрирали и много добре знае какво е там, а и не само там.

На емигранта му трябва цял един живот, в който е раздвоен, не знае сърби ли го, боли ло го, за да разбере, че си е пропилял годините. В процеса на правене на пари и кариера е забравил да живее. В чужбина му е мъчно за България, в България търси реда и стандарта на чужбината. Все е разчекнат и все е нещастен. Наздраве, за тези, които са наясно къде и с кого искат да живеят!

Хм, странно, в Русия само 15 % искат да напуснат? Накрая на таблицата са. Това нещо противоречи с пропагандата. Объркахте статията дир.

Писах вчера, но явно някой ме е изтрил. Ще го повтаря, имам няколко добри образования. Трудил съм се, доста нощи не съм спал, за да получавам доходи, които устройват едно семейство. Затова смятам, че ако си кадърен, няма значение къде живееш!? Повечето от тези, които искат да емигрират са мързеливи, с ниско ниво на образование, без език. Нека отиват. Там ще ги чакат, вече заселилите се, африканци, сириици, авганистанци и тн. Те ще им подсигурят добри доходи!

Напълно съгласна с всяка дума!

Ето ги много "успелите" българи в Германия: https://blitz.bg/obshtestvo/nash-gurbetchiya-zashcho-v-germaniya-e-sramno-da-kazhesh-che-si-ot-blgariya_news933060.html

Верно ли блитц? :)))))))))))

Който иска да смени добър живот и по- малко пари в България за лош живот и повече пари в емиграция - да емигрира! Всеки си има свои критерии.

Вижте , няма как да гласуваш БСП /БКП след като са фалирали държавата още 89 г и да ги оставиш да управляват още 7 години , докато те докарат до 1 долар заплата при Виденов и да искаш да имаш добра демография. Още тогава изгубихме години. Няма как да гласуваш за Асфалт паша и олигархията , които източват целия бюджет и евросредства за тях и да искаш хората да не мигрират. Няма как да оставиш ДС да контролира всички процеси и активи и да богатее от безплатен труд , да не му направиш лустрация и да искаш хората да остават и да сме много. Честно казано пак сме много , това че сме тъпи , забити и неориентирани донякъде ограничава изнасянето навън.

и какво да ти каже галъп, освен безсмислени статистики, да взимаш заплата щото си питал някой си и от това виждаш ли станало ясно нещо си. Да, ама не!

Абе защо се драматизира толкова емиграцията, нали ЕС където основно ходят нашенците е свободен трудов пазар, т.е. имаш шанс да си търсиш работа не само в Родината а и във всички страни от ЕС. Друг е въпроса че се ходи в 3-4 държави от ЕС, всички членуват в ЕС именно за да могат да ходят в тези 3-4 държави. И ако има работа за него защо да не отиде там, където му плащат по-добре, или вместо да стои безработен в БГ и да чака помощи. Това е просто трудов пазар, както в България си търсиш работа така и в ЕС - едни лесно си намират, други с много връзки, с препоръки и прочие, същите трудности като в България. Какво значи успял? Ами също като в България - има безработни висшисти, има и на директорски позиции(особено ако си имаш гръб), същото е и в чужбина, зависи от зависи, ако е чистач в България и съответно на ниска заплата, няма да е доктор в Европа, пак ще е чистач на ниска заплата, толкова ще "успее", ама човека е доволен. И въпроса е защо не иска да чисти в България а ходи в Германия? И в България ще е без жилище и там ще е без жилище, ама стои там, някои си заключват апартаментите в България и стоят на квартира в чужбина на "неуспялата" работа. Въпроса е защо? На тях не им пука какво мислят в България дали са "успели" или не, просто си работят там и не се прибират. И не защото ги било срам, доволни са дори ако им стига заплатата от месец до месец, а не тук да не могат и месеца да изкарат и да не могат тока да си платят. Други стоят заради децата си, поне на тях да дадат по-добри шансове, така че темата "успял-неуспял" е много вятър и мъгла. Тези с образование са по-платени, те разбира се могат да имат жилище, коли, но не може всички да са образовани и да се подиграваме на по-необразованите че не печелят добре, за всеки има място под слънцето. И ЕС е затова да имаш по-голям избор за работа. И после след всяко пенсиониране защо да не се прибереш, много които се преместиха в градовете навремето заради работа после се прибраха на село след пенсиониране, така че нормално някаква част да се приберат. Нищо драматично няма, просто работа, не са невъзвращенци като едно време, могат да гласуват, чуват се всеки ден по селфони, по имейли, всичко е все едно си е в България. Големи приказки - "предатели, родоотстъпници, отишли на готово???," и какво ли не, а това е просто част от ЕС, ние сме в ЕС и това е едно от нещата които ти предоставя- трудов пазар.

....иииии,къде да емигрирам,то сякаш остана място където вече да е по-добро от България,само дето тия дето искат да емигрират не го знаят..хаха Няма по-добро място за живеене от прекрасната ни България!

Държавата дали е прекрасна я правят политиците, а тях ги избира народа, т.е. каквито политици си избереш такава ще ти е държавата. Та затова сме се изнесли понадалече щото умниците си избират "умни" политици, заради които бягаме.

Има подобрение, при соца казваха, че ако отварят границите, няма кой да остане да загаси лампите.

А Защо според вас желанието да емигрират имат 'Само 25, не се ли сещате отговора? Защото по-голяма част от кадърните, разумните, амбициозните и активните хора вече са избягали, останала е плявата и паплачта (предимно) на която само и се живурка. Та нали статистиката от преброяването беше красноречива- при управлението на този корумпиран Толуп Буци, страната са напуснали близо 900 хиляди българи. Хора не останаха, имаме голям брой пенсионери и хора в напреднала възраст също.

Малко по-кротко с определенията за кадърните и умните. Такива има и от двете страни на границата. Бая санитари, гледачи на баби, чистачи, миячи, берачи на зарзават и прочие заминаха. Пък и доста, които цоцат на помощи са там. Така, че по-кротко

Бъдете оптимисти! Да, така е, даже са много повече желаещите. Но пък на старини незнайно защо започват да се завръщат масово в старите предели, за да завършат дните си в любимото Малашевци на чист въздух и тишина, макар и с извадени склери и жлъчки....

България е такава, каквато си я направим. Докато не се освободим от комунистическите илюзии и заблуди, все ще повтаряме грешките си. Няма как да съществува проспериращо общество без гражданско съзнание. ,,Нищо не зависи от мен" означава, че сме се съгласили някой друг да решава как да живеем; тогава не бива да се оплакваме, че сме предоставили правото да управляват държавата и обществото на някакви отрочета, произведени от мъжката ,,мощ" на емблематичния Алеков герой... Чалгаджийските ,,ценности" са логичното следствие от масовото опростачване, последвало годините на комунистическия ,,рай" ,в който съветските граждани от български произход присадиха доста успешно социалистическия реализъм на местна почва. Бюрокрация, връзкарство, шуробаджанащина, съсловни привилегии, колективна отговорност и лична безотговорност, повсеместни кражби от общото и никакво зачитане на личното и частното (вкл. и на личния живот), ,,правото" да мачкаш безнаказано по-слабия -- и в същото време нуждата да сервилничиш пред по-силния, стремежът да се докопаш на всяка цена до властова позиция, пълното незачитане и унижаване на човешкото достойнство -- това е наследството на руско-съввтския болшевизъм! И то не може току-така да изчезне с преминаването на няколко държавни граници; то е в съзнанията и в умовете. Вижте с какви ,,постижения" се хвалят ,,успелите" емигранти: не колко свободни и щастливи се чувстват в избраната от тях страна, а колко коли и апартаменти са си купили... Да, разбира се, че материалното благосъстояние е много важно. Но то е средството, не е целта. За какво са ми хилядите и милионите, ако не правят живота ми по-свободен, по-щастлив и по-красив? Бай Ганьо не се интересува от такива неща, той не иска да гледа ,,хора, къщи и салтанати"... На него му дай кана вино, тава с пържоли и цигански оркестър да му свири ,,Зелен Листец" и ,,Нощ е ужасна". Така де, да не си мислите, че чалгата е дошла с Лепа Брена, хисарския поп и Слави Трифонов???

Най-много са ми смешни(и жалки) ей такива наши ганьовци като онзи отдолу, дето бил голям отворко и "голямата работа" в Канада. Пръдльото ни обяснява как бил имал изплатена къща в GTA(Greater Toronto Area) и апартамент в Торонто, който го бил отдавал под наем. Този наш отворко обаче не знае, че има и други българи, които много по-добре знаят как стоят нещата на имотния пазар в Канада. Канада, Сингапур и Хонг Конг са едни от най-скъпите държави откъм недвижимости и това не e просто от вчера или днес, ами от повече от 20 години насам.. Коскоджа местни канадци с месечен доход от по 15-20К канадски долари не могат да си позволят свое собствено жилище или да го изплащат, а той бил купил(?!). Най-евтините къщи в Greater Toronto Area започват от 800-900К канадски долари, а цените на апартаментите пак в Торонто започват от 550-600К канадски долара. Дотук къща + апартамент имаме поне милион и половина канадски долари. Ей, пръдльо, ти толкоз пари даже и на снимка не си ги виждал, ама лъготиш тука хората! Ето който иска да влиза и да гледа кви са цените на имотите в Торонто и в Greater Toronto Area(GTA): https://www.point2homes.com/CA/Real-Estate-Listings/ON/Greater-Toronto.html

По-добре ли щяха да бъдат да висят и си ги ят времето тук на минималка при някои дерибей изедник в село /град Судурлево , както са половината българи тук.

По-добре да не лъжат, че на лъжата краката са къси.

Ако продължава така и изгонят малкото хора с желание да променят нещо в тази държава....това ще се случи . Възгъждане ще ни присъедини към Азия или Русия...Това ще бъде краят и половината българи ще искат да се махнат. Дано не се случи все пак!

Защото всеки четвърти е без образование и професия. Да емигрират! Там ще ги чакат онези мигранти, африканци, сириици, авганистанци, иракчани... Те ще им дадат платена работа!

Четох коментара на "Живот зад граница" и мога да кажа, че животът е такъв какъвто си го направиш. Всички българи, които познавам в Канада са с изплатени къщи, а някои имат и второ жилище, което дават под наем. Разковничето е жената да работи наравно с мъжа. Да готви, понеже ако не се готви фалираш бързо. Да си правиш сметката и да не си купуваш джаджи, които вземаш на кредит. Когато трябва да се изплаща нещо, да се бачка яко, ако се наложи и на две места, за да се избяга от лихвите. Ако се случи дадена седмица да работиш 50 или 60 часа да го възприемеш като предимство към утрешна дата, а не като робия. Ако не се купуват телевизори, холни гарнитури и коли всяка година, 80% от едната заплата се спестяват всеки месец. Всеки има различни приоритети - едни си купуват коли, ние харчим приблизително същото за ексурзии. Забелязал съм, че когато изкарваш малко си по-склонен да пестиш. Номерът е да се пести, когато имаш повече. Чужбината не е за маргинали, лешпери, пораженци и готованковци. Ако се разпознавате в някоя от категориите, стойте си у вас и чакайте мама и тете да ви отгледат, ако и да сте прехвърлили 40-те.

нали си добре ... кво пишеш по български форуми

Един проблем има само в коментара ти - пари, цени, сметки, калкулации... Ти живееш за пари, човеко. Да трупаш, да събираш. Няма как да ти се обясни какво е да си живееш в дома. Там, където си роден и пораснал. Цялата ти ценностна система я няма на тебе. Ние сме от различни светове.

Всичко за тебе и за другите като тебе е написано в коментара на Българка. Вие сте просто едни безродници, космополити и промити от консуматорство и от сметки мозъци. Убедил съм се в това, че и имам доста роднини навънка станаха същите ходещи черва и портфейли.

Че кой иска да живее в тая гнусна, русоробска кочина? С имбецилите, които мислят, че има световен заговор срещу тях. Разберете, бе, бедни сте щото сте прости и рубладжии. Даже по източна Европа няма друга такава кочина. Освен Сърбия сигурно. Най-голямата ми грешка беше, че не си бих камшика кат бех на 20. То и сега не е късно, де. П.П. ще им изсипя кофа с разстройство в кривото гърло на тия шибани утайки, които продължават да ТТРИЯТ!

Като ти гледам ника и вулгарния изказ стой си тука байно, от тролене все нещо ще изкараш да се наядеш.

па 30 г европейски ценности, народа бега, кой от село в софия , кой от софия по америка , кой по африка , тия с парите в дубай ... ония без парите в европа тука останаха най богатите... маратона продължава

Най е хубаво в Африка. И в Палма де Майорка. И в Замбия. и в Конго. И в Маконго. Всеки иска да емигрира по тези места. Ама едно е да искаш, друго да можеш, трето да ти позволят, четвърто да го направиш, пето да ти се получи.

Остават 3милиона българи до 2035. Пълна с емигранти, минали през няколкостотин километра граница, Забележете : Граница на България и ЕС, за която ЕС няма пари да защити. За войната в Украйна стигнаха 66 милиарда евро, ли колко ли. И така България е населена с “подходящо население” както пишеше в един документ на ЕС. Това е.

Ми що сте в ЕС, какво търсите в тая американска колония, референдуми няма ли, няма да плащаш членски внос милиарди долари, ще си имаш za твоя си граница и за армия, мигрантите ще те заобикалята щото не си в ЕС, Швейцария по-балами ли са от нас та не са в ЕС, ама простото стадо си е просто, така че стига сте хленчили.

СПОРЕД МЕН - ВСЕКИ ВТОРИ БИ ОФЕЙКАЛ ОТ ТАЗИ БЛЯДСКА РОБСКА КОЧИНА, ПОЗОРНО ДЪРЖАЩА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА СИ - ПАМЕТНИК НА ЧУЖДЕН ! АНАТЕМА ! СЕГА ДА БЯХ ПО-МЛАД И ДА ЗНАЕХ НЕМСКИ, КАКТО ЗНАЕ ЖЕНАТА - МАХАМ СЕ ОТ ТУК ЗАВИНАГИ ... И САМО В ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ ! НИГВО ГЕ ДЕ РЕ - ТАМ СА БЛЯДОВЕ !

Застанете на някое летище в ЕС, САЩ или UK и гледайте. Едно кафенце в ръчица и само гледайте. Колкото емигранти идват, толкова си и тръгват и се връщат обратно кой от къде е. Кой разбрал, разбрал

Емигрирайте, хубаво е където вас ви няма.

Nil sub sole novum" - Нищо ново под слънцето. Цитат от "Еклезиаст" от Библията. И на Запад са същите капиталистически л@йна като в България, че даже и по-зле. Същата шуробаджанащина, връзкарство, системата "мой човек - твой човек". За всяка работа се изисква връзки и познанства и/или да си платиш, където трябва и на когото трябва. Човек на този, човек на онзи, любовник или любовница на еди-кой си, син, дъщеря или племенник на не знам кой си и така нататък. Идваш от България примерно в Германия или където и било другаде на Запад. Отличен специалист и професионалист с опит и умения в своята област. Ама си от България, от Източна Европа - и веднага ти лепват клеймото Untermensch, т.е. подчовек, който по подразбиране by default е боклук и не става за нищо. Представяш препоръчителни писма, похвали от предишни местоработи и работодатели, ама нямаш германски стаж, т.е. за местен, немски работодател и - шут в гъза. Иди се оплаквай на арменския поп. Пък и никой не познаваш, нито пък местните те познават или искат да знаят за теб. И какво да правиш, нали трябва да се яде и хайде общак и обща работа някъде, колкото за хляба. Пък и те е срам да се върнеш в БГ, щото всички ще ти се смеят и подиграват. Пък и в своите собствени очи ще изглеждаш жалък. И те така - "успял" на Запад... Така е навсякъде в капиталистическия свят, не само в Германия, да речем. Пък и какво значи у с п я л?! Цял живот да живееш под наем, да ти обират доходите под формата на 35-40% "данъци", такси за това, такси за онова и накрая едно голямо нищо. От работа вкъщи, от къщи на работа. Без приятели, щото местните никога няма да те приемат като един от тях, винаги ще те гледат с подозрение, недоверие и най-важното - с презрение. Винаги ще те държат на дистанция. С 15 дни годишна отпуска и почивка и те така, година след година. И накрая животът минал, щото животът е обидно кратък. Нямаш собствено жилище, нямаш собственост, нямаш нищо... Ако се разболееш или те изгонят от работа(за благозвучие му казват уволнение или Layoff), гонят те и от квартирата, щото нямаш пари за наема. Ако пък си направил глупостта да теглиш кредит за собствено жилище и те уволнят от работа или се разболееш и става даже още по-лошо - идва банката, взима ти жилището и по живо по здраво те изритват на улицата. И на никого въобще не му пука за теб... Парадокс: навсякъде в капиталистическия свят са безимотни роби без своя собственост и без нищо - само с дрехите на гърба, една скромна лека кола, лаптопа, смартфона и това е. Цял живот живееш на кредит. Уж капитализма бил за частната собственост, частната собственост била свещена и неприкосновена, а пък хората със собствени жилища са не повече от 35-40%. При лошия социализъм, който е против частната собственост, 94-95% бяха собственици и имаха свои собствени жилища, а и все още ги имат от соца, наследени от бащи, майки, дядовци и баби. Имаха и още имат селски земи, ниви, къщичка на село от баба и дядо. И така, цял живот живееш под наем, бъхтиш за нищо, буквално само за хляба и за наема и като се пенсионираш и свършваш като куче захвърлен в някой старчески дом. Това обаче само ако що-годе имаш някаква прилична пенсийка, за да си плащаш месечните такси за старческия дом. Иначе - на улицата. Ето,това е животът в капиталистическият"рай"! Хайде сега козяшките, соросоидните, ДъйБъ и ЛГБТ троловете да започнат да квичат и да лаят!!!

Написал си страшно много истини, мой човек. Дори такива каквито никой българин в чужбина не смее да напише. Шапка ти свалям!