Жена загина, мъж е изчезнал при пороите в Габровско

61-годишна жена от габровското село Враниловци е загинала при проливните валежи в региона, а 39-годишният й син е изчезнал. В региона са паднали над 200 л/кв.м.

Обратно в новината

Коментари - Жена загина, мъж е изчезнал при пороите в Габровско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

така е защото от доста време на сам,всички тези министерства -гори,земеделие,околна среда и пр.,се управляват от нискоинтелигентни и слабо ообразовани хора,в които цари абсолютна некомпетентност и пълна липса на контрол..Никой не знае тия водоеми,малки и големи,чия собственост са и как се стопанисват и управляват...И най-вече никой за нищо не се чувства отговорен,само заплатите си взимат и ето резултатите.Бог да я прости жената.Дано поне сина й намерят.

Тез още не могат да си калибрират НААРП-А София - Варна - София - ...?

steltian

В Габровско както и Троянско и Ловешко са подложени на масова сеч.Освен че оставят сечищата непочистени от клоните камионите правят и дълбоки коловози които при проливен дъжд стават на реки.Погледнете снимките и ще видите че именно непочистените клони в сечищата и коритата на реките са запушили мостовете които пък са причина водата да навлезе в къщите.

Във всяко населено място всичко е бетонирано и няма растителност. Навремето настилките бяха с павета и водата попива. В нашия град около кафенетата наслагаха изкуствена трева. Като завали няма къде да отиде тази вода.

След като разчистят трябва, според мен, да извикат специалисти, които са кажат какви мерки да се предприемат, за да се предотвратят следващи наводнения. Разширение на коритото на реката, стъпаловидно дъно може би, дърветата покрай реката редовно да се режат и старите да се отстраняват. Има много мерки мерки, с които да се намали риска от такива наводнения. Не може само на Господ да се оповаваме.

Правете по бързо електронното правителство, а тази сган от чиновници на полето да работят

Не знам дали си чувал, но ако не си, влез в Интернет, за да прочетеш, че 48% (?!) от населението в България НИКОГА не се е докосвало до компютър!!!

Popokatepetala@abv.bg

А има ли статистика колко от населението на България никога не е виждало жив министър и колко го знаят поне по име?

А това какво общо има? Отивайки в място за обслужване на клиенти много от работещите там не могат да се оправят с компютър и пак въпреки че сме 21 вик се пишат бумаги..бумаги.. преписване, подпечатване.. до припадък. И защо? Не е задължително човека отиващ да поиска информация да знае да борави с компютър. От друга страна много хора които могат да ползват такъв, ще влязат и ще си оправят документите без да ходят до офис, което пък ще даде възможност тия от офиса да обслужат повече хора .. което не виждам да е лошо. А заради лошата ни организация имаме една огромна армия държавни служители. Раздут щат и безобразна бюрокращина..което само създава повече пречки вместо да помага

Съболезнования на семействата и близките на жертвите ! ----- Предлагам да престанем да търсим решения там-където Се Видя че Няма, Хора... И ! - да Скочим в Бъдещето Ние. Всички. Заедно. ....ЗА което в Тази насока ми се струва че Трябва : - да организираме Система за Незабавни Действия/Комуникация - да Въведем Свиреп граждански Контрол на дори-наностинките, харчени от Нашите Данъкоплатски пари - да Разгърнем Воистине-ВсеБългарско Взаимоспомагане.

водите на водоем. Погледнете на картата, той е в началото на потопа. Всички язовири и водоеми трябва да бъдат конфискувани от държавата преди да ни си издавили до един. Няма язовир по света, който да е частна собственост. Експериментите и геноцида над българите трябва да спре!

Е, какви са тези "опасни" реки с дълбочина 30-40 см. преди да увеличат обема си тройно до "страшния" 1 метър? Опасно в България е безхаберието на чиновниците по всички инстанций!

chavdarlk

Птицо Горска, ти май не си попадала в бурни води от 30-40 см, за не питам за по-дълбоки... А това "инстанций" нов химичен елемент ли е?

На първо място Бог да прости загиналата и да не дава да се случват такива трагедии. На второ - до това води отсъствието на държава и държавническо мислене. В една държава (каквато ние не сме) съответните служби биха имали ангажимент по отношение разчистване и осигуряване проходимостта на речните корита, дерета и подобни. В една държава циганите и всякакви други престъпници не биха изсичал безнаказано гори, като в случая с Аспарухово. Това обаче сами си го направихме. А най-лошото е че продължаваме да се водим по акъла на псевдодемократи и неолиберасти, които лобират за пълно кастриране функциите на държавата и премахването на всякакви регулации за да могат корпорациите да яхат нас и земята ни на воля.

Знам, че е офтопик, ама ми се иска да видя протестиращите цигани като доброволци за разчистване в Габрово......Ама като истински доброволци, както когато се редят за детски помощи.....

У наше село циганите вярно, че са малко и не живеят в гета, но почти всички работят. Кой на постоянен договор в чистотата, кой по временната заетост. Е, остават си цигани. Даже о, ужас - никой циганин не си и помисля да се качи в градския транспорт и да не си плати билета.

Тъкмо щях да пиша ,че лъжеш и ... видях ,че не си "местен абориген". Жалко за пострадалите! :-(

Аве птицо ненагледна, у кое финско село цигани работят? С тия пищните носии имат повече злато по ушите си от нашите псевдо борчески бизнесмени. Я пак си провери записките че циганин у Финско не работи ами още на 18 има като социална пенсия и че на тумби ходят и се регистрират у Швеция и Финландия да крадат помощи от едните и другите. Занимават се само с далавери, и клинчат винаги да не говорим и колко крадат от магазините. Аре по правдоподобно да пишем а? Иначе е вярно че имат страх от полицията там и гледат да не се набиват на очи.. както и че са чисти и ходят на училище.

Трябва да правим молебен против дъжд!

"Лозето неще молитва а мотика"

Айде да видим сега къде е Пожарна безопасност и защита на населението и защо не предупредиха хората. Нали има и сирени и център за аерокосмическо наблюдение и 10 000 шапки (на първо място по пожарникари на глава от населението - респективно на последно по ефективност).

..... 39-годишният й син е изчезнал. В региона са паднали над 200 л/кв.м... ??

Означава, че ако беше плоско и хоризонтално, дълбочината на водата щеше да е 20 см навсякъде. Тъй кат не е полоско и хоризонтално, на накои места няма вода (само е мокро), на други водата може да достигне два метра и повече. Колкото е по-стръмно, толкова течението е по-силно, може да се удави и добър плувец. Особено ако течението му удари главата в нещо твърдо.

Пиша от телефон, простете грешките.