Габрово поиска помощ от държавата заради преспите

Ситуацията в страната остава усложнена след валежите от сняг и дъжд от събота и неделя. Проведени бяха много спасителни акции на закъсали хора.

Обратно в новината

Коментари - Габрово поиска помощ от държавата заради преспите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В КВ. РАДЕЦКИ НА ГР. ГАБРОВО НЯМАШЕ ТОК 72 ЧАСА И НЯКОЛКО ЧАСА ОТГОРЕ, ПУСНАХА ПРЕДИ ОКОЛО 1 ЧАС. В ГРАДА ГАБРОВО НЕ Е СПИРАЛ, КАКЪВ КВАРТАЛ СМЕ ТОГАВА, ДАНО НЕ СЕ СЛУЧВА ОТНОВО, ЗАЩОТО ЗАГУБИТЕ НЕ СА МАЛКИ. НЕОБХОДИМО Е ЕНЕРГО ПРО ДА ГИ КОМПЕНСИРА А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА С ПРИРОДНИ СТИХИИ.

Тези, дето все мрънкат, че тока е скъп, и позволяват да ги шантажират на тази тема, да си сложат пръста на черепната кутия и да си помислят как се поддържа електропреносна мрежа в сняг, студ и лед, лятото в огън и пек, и всички да имаме постоянно ел.захранване. Май го имаме за даденост, а далеч не е така.... Електрическата система е скъпа и сложна система, изизскваща поддръжка и инвестиции, и всички зависим от нея. Тези без ток през изминалите дни вече добре го знаят.

Съдейки колко места са останали без ток... Никак не ги поддържате....

http://dnes.dir.bg/newscomments.php?id=17667852&tagid=129903&page=1&comment=160018

Добре де, аз разбирам по морето да ги изненада, ако има сняг... То там рядко вали.. Но на габровци какво им е извинението... Там си е балкан, вали си сняг по много всяка година... Освен че са верни вицовете за габровците, какво им е другото извинение...

Щом един снежец и две кофи вода събориха половин държава, свети Ленин да ни е на помощ и да ни пази от истински бедствия! Но не мога да не отбележа: Българите се имат за нещо различно от държавата си. Все едно в нея работят пакистанци. Държавата сме ние всички - тези, дето почистват зимата, тези, дето си хвърлят боклука през прозореца, тези, дето не си плащат данъците, тези дето не гласуват.. На този кораб сме заедно - или ще вървим напред заедно или ще потънем пак заедно. Не може и на юг, и на изток, и на запад, и към дъното едновременно!

Вярно е че сме на един кораб.....само че за едните има спасителни лодки и жилетки, за другите не.

Да, както казва колегата по-долу - от криза в криза. Но защо и този път. Една семица метеоролозите по всички телевизии ни проглушиха ушите с червен код за средна Северна България. Че да не би габровци и севлиевци да живеят в Пакистан? Пак изненади, до кога админиострацията ще дреме и спи? До кога няма да са подготвени?

Защото кризата е между ушите на българина. Всичко започва от там. Не може сто години, всяка зима да се прекъсва междуселски кабел и сто години всяка зима да го ремонтират, вместо просто да го закопаят в земята. В тази държава всичко се мисли на парче с оглед "да се усвоят едни европари", без НИКОЙ да мисли по-отвисоко и за по-дълго от 4 години. Това, че гинат хора на никой не му пука. Те и без това не ходят да гласуват.

Не е задължително кабела да е закопан. В половин Америка кабелите са си още на дървени стълбове. Дърветата трябва да се подрязват и поддържат, короните да се оформят, да се почистват храсталаците и т.н. Това е голямата разлика между България и навсякъде по света, където съм бил. В другите държави ниско квалифицираните и безработните косят, стрижат, почистват, режат клони. Само тук е като в джунгла, а безработните търкат диваните месец за месец и нищо полезно не правят за обществото срещу парите, които получават., докато си мнамерят работа.

Нищо ново - както всяка година очакваме зимата през май-юни,а тя нахално идва през ЗИМАТА. :) Вярно,метеоролозите ни предупредиха неведнъж,но навикът си е втора природа. Дано се свършат вече тези трагични ситуации...А ние,вместо да чакаме някой да ни помогне,да станем по-дейни относно собствената си безопастност.

Габрово иска помощ от държавата - от коя държава?! Щото нашта отдавна я няма!

Дали си даваме сметка, че България е от криза в криза? Сега отново кризисен щаб следи пътната обстановка и... препоръчва на хората да не пътуват. А ако трябва да пътуват? Най-лесно е животът да спре - лятото да не ходим на море, зимата да си стоим вкъщи, да не пътуваме. Но и вкъщи не е за стоене. Половин София мръзне, защото на Топлофиция не ѝ стига един сняг, а ѝ трябват 3 поредни дни студ, за да е сигурна, че зимата е дошла. Добре, сменихме си зимните гуми, извадихме дебелите дрехи, но къде е държавата? Другия път е добре новинарските съвети за Големия студ да са адресирани към министерства и кметства, за които всяка зима все едно е първа. А ние някак ще се оправим.

А на мен ми се пътува! Да се друскам на задната седалка на една Тойота, с доня Лиле, Цуцуланата !

Абе тебя СИНОПТИЦИ, от преди една седмица тръбят ще има сняг, вятър, дъжд И ВЪПРЕКИ ТОВА СНЕГЪТ ПАК НИ ИЗНЕНАДА хаха Как винаги ни изненадва зимата е загатка ТРОЯН- имитирайки София избраха за кмет даскалка ама не като Фандъкова, а обикновенна даскалка... градът е разкопан навсякъде, хем кметицата знаеше че няма пари и продължи да копае сега зимата какво ще првят в Троян не ги знам. После се оказва че края на ОКТОМВРИ още няма договар за снегопочистване в Троян нищо че се водят планинци Същото в ЛОВЕЧ Същото в Габрово БЕЗДАРНИ КМЕТОВЕ = КРИЗА!

Габровците да си турят един Кмет, а не това Девствено пиле да ми подскача в снега и да се чуди защо му трепери Трътката? баба ТудоркЪ

Аферим, бабке!И аз го видях пилето по телевизията,ама не е само то-има и областна кокошка...

Амаа, гледа ли добре? Да не е имало, и трета? "Трите зурли" на Бойко, да не са били Те, бре !

Aмерика е виновна !

Не,Путин е виновен!!И всички извън България само не самите ние!Не знам как да те квалифицирам...

Докато, "Обезчестената" мома КТБ не каже с колко души хем преспала , хем Пари им дала, грози ни КАТАКЛИЗМА! баба ТудоркЪ

Конкретно в Тази насока - намирам че Започнатото от Колегата 'ХТС' (в коментарите по съседния материал) - Сме Длъжни да го Реализираме Незабавно. (Всъщност - инж. Дилков изказа доста Основополагащи неща снощи в 'По Света и у Нас'.)

Държава на автопилот! Великия строител на магистрали, не може дори да ги почисти от малкото сняг паднал през октомври!

Пък аз като изляза от къщи лорънс/фостър и гледам табела:" Забранено паркирането ако снегът е 2 инча/5 см/." Меря с ролетката -4см. И се чудя дали да чакам да стане 5 см или да вляза в ресторант Пловдив, преди беше София, ако го кръстят Фак-ул-тето ще е най добре.

Ти луд ли си да сменям А6 куатро за Форестер Субаро 4х4. Ако бях животновъд и трябваше да храня добитъка щях да ползвам подобна каруца сигурно.

Явно страната отдавна е оставена на автопилот. Тази година в страната за първи път валяха обилни дъждове е се случи да вали, представете си "мокър" сняг. Но истината е , че буферните язовирите не бяха изпускани, за да могат да поберат дъжзовните води, коритата на реките не са почиствани от десетилетия, дирекция "Язовири и каскади" не упражнява контрол над малките язовири, арендаторите си правят каквото искат. Иначе то сняг почти не вали в БГ, а ако случайно вали си е сух. Няма правителство, няма държава, няма управление. Тези, които трябва да организират живота в страната само я ограбват. Защо ГЕРБ и останалите ПП не реагират, а от две седмици си играят на преговори и закачки.

А циганите,бе приятел,а циганите дето озъбиха българската гора.Защо ги забравяш?За да си "етнически толерантен" ли?А удавените,залетите,пострадалите какво да кажат за твоята толерантност?

Rosemary

Те циганите я изсякоха, а българите им плащаха мизерни надници, колкото да не умрат от глад. И изнесоха корабите с дървен материал в Испания, Гърция, Италия...Сега са на Сейшелските острови на вояжи.

Ба си простотията,общини да искат помощ от държавата.....къде си бе държаво първа да се намесиш....ма нямаш армия,ГЗ,....нищо нямаш само тъпи политици.

Да допълня малко. На 04.03.77-ма....заметресението във Вранча и Свищов ме завари запас в Г.Оряховица...до 30 мин.офицерите бяха на плаца.Отвориха парка с машините и в 1 вече работехме на съборените блокове. А кажете кой може толкова бързо да организира нещата ако не е армията.

Аз онзи ден бях в Севлиево за първи път в живота си и подобен сняг не бях виждал. Чудя се, там винаги ли вали толкова много сняг? Всеки ден ли е това или само сега?

Тази година закъсня тук снега, обикновено започва да трупа още от май месец. много сняг вали тук почти целогодишно снежния човек на комшиите стои на двора.

Аз съм от Севлиево, в събота след обед бе около 35см , но на 22км в селата към балкана бе над 60см. Тръгнах в 17ч- стигнах едва в 18ч и то с оборудвана за лов Тойота.Пътя е само 1 коловоз- минавали са само сутринта, а след отбивката за Млечево не бе минавал снегорин. Целия път бе в паднали и наведени дървета , караш на зиг-заг в тунел. Някой тук пише за А6 куатро:-)) , срещнах 2 джипа които се прибираха и само аз стигнах в селото. Леки коли нямаха шанс и се връщаха. Проблема е в държавата 100% !!! Горе на баира бяха закъсали двама от ГЗ пратени да режат дърветата. Скоро им дали тези нови високо проходими автомобили/приличат на малки пожарни /, но .. с летни радиални гуми. Селата без ток, нямат телефони..Вчера поне по обяд отвориха пътя, но няма екипи на Енерго про.. Умряла работа сме.

"Обстановката в страната остава усложнена" А при нас няма нито сняг, нито виелици...Само слаб дъжд...Ние не сме ли в страната? Или властимащите мислят да дават Добруджа на други страни?

много пък ни трябва сняг тука ще има да стоим затрупани седмици наред като всяка друга зима без вода ток и градски транспорт

- Пожарникари от Велико Търново спасиха семейство с болно бебе, след като колата им се повреди на пътя за село Въглевци. - И задължително ли е било да отиват ЗА Въглевци ?! Не можаха ли да си стоят на задниците на топло ?! Кухо парче си е българина, казват му има много сняг не тръгвай, той пали 20 годишният кенеф на 4 колела и ще учудва света. Закъсва, блокира след 2 километра и звъни на 112 елате ме измъкнете..

Не ти ли минава през ума, че може да живеят там бе, софиянец?!

Това да не ти са жълтите павета супермаркета че така се изказваш смело?! "..20 годишният кенеф на 4 колела и.." , аз карам 27г "кенеф", Тойота Ленд Круизер къса база и където мога да стигна с нея , само можеш да мечтаеш дори със СУВ. Тези от ГЗ казаха че 60 човека в Кръвеник не могат да се приберат, тези села в балкана са вече като вилни зони, как няма да си отидат да видят какво става. Имам няклко пречупени дървета, на 3 места са съборили оградата, без ток фризера се размразява- после нали всичко ще се омирише че стаята даже!! Къде живеем , нали имаме СВОБОДА НА ДВИЖЕНИЕ по право? Има и малко романтика : печката гори , изкарахме една вечер на свещи и без телевизия и новини , но общо взето горчивината остава. Хората в селото се раздвижиха вчера и тръгнаха да видят кой има нужда от помощ защото има много стари и болни хора , а няма телефони. Вчера помагах на една жена- живее сама, да си направи пътечка до улицата- каза нали утре трябва да отида да си купя ХЛЯБ !! Влезте им в положението, миналата година 3 дни бяха без ток, сега ще е повече. Там има хора и в махали извън селото.

Ужас, ужас, ужас, представям си какво ще стане, когато настъпи нормалната зима - края на света за държавата

Държавата се трОши, Бат ти Бойко вече цяла седмица закъснява да е премиер, закъснява вземането на 5-6 мил'ярда кредит, ти сега за един сняг си ревнал...

ММ, кой го е еня за Севлиево, къде се тикаш и ти. В статията за "града" ти изобщо не се споменава, освен, че утре ще е неучебен ден /и без това учене не ви трябва, хаха/.

Ама нали утре всички ще се дотътрите до Севлиево да бачкате, че в Търново, Габрово и Ловеч ви плащат по 400 лв.

всички цигани на социални помощи да ринат снега с лопати

...МАНГАЛИТЕ...ДУНДИТЕ НА МАНГАЛКИТЕ РИНАТ С ..ЛОПАТИТЕ..

"Спасени са 11 бедстващи туристи от Бузлуджа." Защо!??

И аз това се питам.

Абе шмундер, кой мери снежна покривка по улиците бе, ти малоумен ли си, или само адвокат...

Пише се отрепка бе, отрепко!

Абе и аз искам помощ,че ми е студено от тези преспи,ама няма кой да ми даде.Само там ли има преспи,че то в цялата ни държава е бедствено положение.

Статията преди малко бе"Габрово иска помощ заради големите преспи"

Бе хайде стига сте лъгали, сега в 20:45 в Севлиево е 0 градуса, през нощта ще бъде -1 и не вали сняг! Има 15-20 см сняг. В Габрово селяните да бяха си асфалтирали улиците и да бяха ги изчистили. Няма как да изчистиш разкопан град. Иначе усвоихте 120 млн за да разкопаете града, но не може да го изчистите. Кмета и неговите авери вместо да си пият сливовата ракийка да излизат да чистят.

Кметичката, приятелю, кметичката с партизанско име Мажоретката.

То много арна кметичка се оказа, че има в Габрово!

Да поискат от Дилма Русефф - нали е комунистка и интернационалистка, че и габровка уж!

В еленския балкан 60 см сняг.По пътищата нападали много дървета.Джиповите ни затъват в мекия сняг ужас.Дивите прасета затъва немогат да бягат.

Абе глупак балканджия,заеби джипа и се качвай на катъра,от там си слязъл:))))

на тоя му кажи че още мирише на овце а в джип се качил и го остави да му избие пяната по устата....

В събота на автомагистрала "Тракия" край Ихтиман беше страшно - през 10 метра закъсали коли. Карам Ауди А4, зимни гуми Вредещайн...Минах опасния участък с около 16 км в час. Под колата лед като стъкло. Разни БМВ-та, Мерцедес S класи и джипове - в това число Ауди Кю Седмица бяха закъсали...Аз също очаквах всеки момент да спра, за първи път ми се случва такова нещо, а от 25 години шофирам...Не подценявайте природата и задължително бъдете със зимни гуми!

Комай нещо се похвали с А4ката !

Виж човеко, и аз самонадеяно мислех, че Аудито е снегоход, обаче за първи път ми се случи да не вярвам, че ще се справи, дори и с нови зимни гуми. Написах този пост като предупреждение към самонадеяните. Нека тези със задно предаване да напишат какво е било. Аз сериозно вече се замислям за 4х4, понеже и мойта бе на ръба да спре...

Човек А6 куатро, нови зимни гуми, чакам снега като малко дете ама съм на морето и няма все още. тук е топло 15-18 градуса.

probvai kato men-SUBARU FORESTER ALL WHEEL DRIVE,i si varti sindjir4eto is snegovete...AUDI...hahahaha!

Това Аудито е голяма работа. Коя година е, купувам го! Само не ми казвай 1995 и на газ!

Бензин, 2011 г. На леда е все тая дали си адвокат или простосмъртен

Това е колата (Ауди А4 2011 г.) и това са гумите (зимни гуми Вредещайн) !!!!!разни БМВ-та , S класи и джипове.........къде сте тръгнали бе алооо

И още по-усложнена ще става - след 70 години комунистически гнет нищо друго не остава!

изпи,синьото или червеното

през зимите винаги си валеше по много сняг,като дебелината му достигаше до метър.Става въпрос за краен квартал на София. За изчистването му отговаряше един мъж с фадрома.В началото чистеше главните улици и училището,на втория ден изчистваше и улиците.Рядко му трябваха три дни за да се справи с всичкия този сняг.Вероятно е получавал 200-300лева заплата + откраднатата нафта която се продаваше за отопление на хората с нафтови печки на цена от 5(пет)стотинки за литър..........на общината вероятно поддръжката е излизала до 1000лева на месец......солта я хвърляха едни други. Сега се чисти само главната улица по която минава рейса.Другите улици стават проходими след като колите успеят да направят коловозите.Не се знае коя е фирмата дето прибира парите за почистването на ЦЕЛИЯ квартал,но сумата едвали е по малка от 20 000лева месечно.........а като се има впредвит колко меки са зимите последните десетилетия,печалбата от тая дейност или по-скоро липсата и си е чиста.

Айде да затваряме вече, да се свършва тази мъка!!!!!!!!!!!!

Обстановката тепърва ще се усложнява. Зима идва и скотовете ще страдат. Който оцелее до напролет, оцелее. Погребалните агенции тази зима ще процъфтяват.

се,не се излагай,можеш много повече

Къде ги сега помощниците от ГЕРБ??? Всичко беше предизборно,сега народа продължава да се дави,но помощ от никъде няма! Всичко живо се оправя само,нали властта вече е превзета!!!

135 години България е в ненормално състояние. Или войни, или суша, или природни катаклизми, или преврати, или съюзи с пропаднали държави като Третия райх например, или губене на територии, и какво ли не още... Само едно нямаме - бял ден. С пари в джоба, нахранени, спокойни, работещи умно, слели се с Европа, без фашисти, без бандити, без корумпирани прависти, без тъпи ченгета с пълна власт. Без лъжите на пресата, на властта, без простотия, без терора на служби и кметства, без цигански катуни, без болести и убиващи ни пенсии. Срам ме е , че съм гражданин на подобна държава в Европа, член на ЕС, демократична на думи.

-Няма страшно!Така се калява стоманата!

хехех , то , май от каляване - взе че се претопи и стана на сапун ... и толкоз мека , като червените топки на властуищите...

Тихо, бе! Приказвайки, вдигате шум, а вдигайки шум- пречите на БУДА чугунената кратуна да слуша как и къде снежинките хвърчат и да ги лови още във въздуха. Освен министър, генерал, доктор на науките, пожарникар, културолог, финансист, икономист, виден мениджър, спортист, футболист, каратист, освен всичко друго, Буда е и нинджа- лови снежинки във въздуха и не им дава да припарят до земята. Хора, страната е блокирана, защото вместо да излови снежинките, Буда седи на топло край някое министерско кюмбе и разпределя баницата с Миков.

Уйде та се не виде банкянскио - така гъгнеше.... Пък и Михаиу - едно таквоз фалцетническое му пригласяше... Вие-Лично, Колега - в коя Работна Група Ще бъдете Полезен ?

Върви си купи едно уйски да се стоплиш. Нямал парно, като дойде от село да не би там да имаше, галош ревлив.

София е без парно и не се знае кога ще бъде пуснато. Гаврата с избирателите продължава.

Има духалки по 9.99 в Кауфланд, бегай, днес им изтича промоцията. Гашник, нямал парно, баба ти на село все с парно е била.

за парното не ме е еня, трети ден имаме хладка ,не топла вода

Точно. Управленската немощ, не лошото време. Некадърността, кражбите, безхаберието, липса на управленски качества.... Те парализираха България. Времето иначе е прекрасно. Валя един ден и управляващите се осраха. Ами ако вали 3 дни, тогава- какво ? Преди известно време живях в Германия. При пристигането ми там в продължение на 3 седмици валя дъжд непрекъснато. Нито в селата( какви села, те по-чистни и спретнати от нашите градове), нито в градовете, камо ли по магистралалата- никъде нямаше не гьол, локвичка нямаше, а валя 3 седмици ! Пътят беше мокър, но никъде нямаше локви и огромни дъждовни езера. И там времето беше лошо не един, а 3 седмици, а страната не бе парализирана, и блокирана! Значи не времето, а хората са причината. Хората там са съвестни, отговорни, дисциплинирани- правят се дренажи на пътищата, отводнителни шахти, наклони, канализации, които съответно се почистват и поддържат. Има ли смисъл повече да прикаваме?

Защо докато беше жив ТАТО само се строеше и нямаше апокалипсиси?А сега не можете да поддържате дори това което е направено.Идиоти!

Както каза преди години батето Славков, с неговата си усмивка - "Туй дето ние сме го построили, вие не можете да го боядисате само". Мислех си, че е шега. Сега си мисля, че ако е шега, много е горчива ...

Глупости. Тогава нямаше толкова много коли за да прави впечатление. Аз съм родена в София, където наистина имаше ВСИЧКО, но след определена възраст ми се наложи да живея по помашките села по Родопите - разликата в инфраструктурата беше ВЕКОВНА. Говоря за 80-те. За сведение, в съседна Гърция, където беше гнил капитализъм, няма разлика между село, малък или голям град - инфраструктурата е еднакво качествена. Същото забелязах и в Словакия, Чехия, Германия, Австрия и Великобритания. Стига вече с тоя бай Тошо и светлия соц, моля ви се! Разбирам да не съм видяла и сравнила лично, ама нахалството ви пък край няма! И като пиша всеки път, че магазините бяха празни - ами, празни бяха, бе! Нищо нямаше!

"Студ и сняг сковаха страната" пишат Офчнюз и другите службашки медии, а истинското заглавие е -"УПРАВЛЕНСКАТА НЕМОЩ, отново парализира България".

"Ситуацията в страната остава усложнена след валежите от сняг и дъжд " ЛЪЖА ! Ситуацията е усложнена от безобразното изсичане на горите !

Абе олигофрен, ти написаното четеш ли го изобщо. В равнинната част на Габрово снегът е 65 см., в планинските части над метър. От Габрово съм и лично измерих снежна покривка днес следобед зад кооперацията 63 см. Ти знаеш ли колко сняг е това, или мозъчните ти гънки регистрират само до 25...

И аз съм от Габрово. Снегът че е много - много е. Но е имало и в повече. Местната власт е пак "изненадана". Чистят само главните улици. На всеки час минават 2-3 снегорина ... ама какво чистят там като те са "излизани" почти до асфалт. Малките улички - кучета ги яли - не може да се мине. Вчера 2 часа нямахме ток /и не сме краен квартал/, а сега вече 5 часа няма ток. Те в града тока немогат да оправят та по селата ли? За пореден път се убеждавам че по-лошо управление не е имало в града.

Аз като ти разправях да не изхвърляш чудо-то, ти - климатик, та климатик...Климатик, ама климатикът гори ток, а в горите край Габрово не расте ток ...Там растат дървета.

Бе стига си лъгал, снегът се стопи доста и е 20-25 см. Днес бях в селския ти град, разкопан и кален. Зад блока ти ако е север може и да е 60, но не и по улиците.

Абе кога в тая кенеф държава един път ще има адекватни реакции при някаква по-усложнена ситуация.Кога разни мизерни мишоци с дребни душици ще престанат да си прехвърлят топката кой крив,кой прав.Само когато търсят пари от народа винаги всичко работи, има достъп до всякъде и затруднения няма.Айде голямата лопата и всички обратно по селата бездънни гърла гнусни.