Спрените полски печурки не съдържат атропин

В пробите от спрените от продажба полски печурки, яхния и подправки, взети от Агенцията по безопасност на храните, не се констатира наличие на атропин.

Обратно в новината

Коментари - Спрените полски печурки не съдържат атропин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами ако е следвана процедура (законно установена), търговеца да пие студена вода... защото в обратния случай - какво правим? А на поляците достатъчно им платихме вече по военните поръчки и зърното '97 г.

Не ме интересува нищо полско. Купувам само от българи,български неща от пазари и магазини.

Абе не знам какви са били гъбите,яхниите ,зайците и мерудията.Ама синът ми,млад лекар дето беше дежурен когато тези умираха и той ги спасяваше го скъсаха да дава показания и да дава обяснения,все едно той ги е отровил.За 700 лв заплатка.И след този случай той окончателно реши да замине за свястна европейска държава.Където ще го уважават и ще му плащат подобаващо.А булгаристанецът заслужава да мре без лекари! Няма да е загуба за никого!!!

а сега де ...? проблемът е ,че твоят син е лекар, че е бил дежурен точно в този момент, че хората са яли някаква отровна за тях храна и че трябва да се съберат някакви доказателства ? със сигурност ако той не е лекар всичките тези последствия би си ги спестил. но пък те биха били необходими за доказателство. май проблем е ,че сино ти сме го направили лекар, а ?

Ти ли си го направил лекар,бе неграмотник? Той е издържал 45 изпита колкото всички драскачи тук взети заедно!И догодина,след последния за специалност отлита за Холандия,където му се пази място от 5 г.Ти "направи" твоя син доктор да видиш как се става такъв и да те лекува!!

Няма млад и стар. Според мен, това семейство са намерили отнякъде "весели гъби", или са решили да се напушат с някакви "билки" от природата, природосъобразни един вид, без ГМО, обаче психеделични (гъби или треви, кой знае), едни такива, после като плъзне слух по медиите - иди че доказвай че нямаш сестра! Прав си, не за 700 лева, за 7 хиляди не си заслужава да рискуваш! Или трябва да се преквалифицираш да продаваш гевреци на женския пазар, или Германия, Швейцария, там някъде! Далеч от Родината!

Семейството сигурно ли е, че е яло заек а не котка или плъх, защото в България това е твърде вероятно. На мен ми бяха пробутали куче за агне в една голяма търговска верига, а това че редовно ни пробутват салами и луканки от леш (мърша) е общоиВестно, както и сирене от талк и палмово масло. Болгари су племе храброу, склонно к грабежу.

никакъв ГОЛЯМ въпрос е това. ще плаща Държавата - т.е. ти и аз. ти ако си добросъвестен данъкоплатец. аз съм такъв.

аиде стига с този популизъм храните в полша са много по чисти от тези в бг така че всичко това е убиване на конкуренсцията!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

главата бих си резнал , ако имаше обратна на това констатация.

В гъбите няма как да има атропин!! Има само идиоти!! Дето първо приказват ,а после проверяват.

абе не съм чул пострадалите да са казали, че са пострадали от атропина. от какво и как ? - да казват компетентните. а че в полско всичко е почти изкуствено спор няма.

Ми фирмата още тогава каза, че за да не се развали продукцията ги е консервирала. Сега ще ядем малко по скъпи гъби щото са в консерви. Все пак са си разходи.

E беше ясно още тогава, че не съдържат. Собственика на склада ги яде сурови пред on line пред нас.Ама ония после си признаха за яхнията със заяка.Там нещо имало в нея.

Полските гъби в Кауфланд не са хубави и не стават за нищо. Тези които са го констатирали, че са безвредни да си ги хапват на воля, а можеби са хапнали вече и халюцинират.

Така и не се знае, каква е причината за отравяне. Това ми изглежда като премахване на конкуренция - веднага изтеглиха гъбите, а брашното и подправки не, но тях също ги изследваха.

Кой ще плати сега щетите на поляците???Познайте от раз НИЕ защото все казваме ''хоп''преди да сме скочили.. Тия дето се оляха с тгази една гъба и заек да вземат сега да събират пари за клевета защото кой знае какви други неща са яли ама се хванаха за едната гъба

стига си мрънкал,по добре да спрат безопасна храна,отколкото да не спрат опасна.а и търговците след този случаи имат едно на ум,да внимават със стоката си

По-добре щеше да е било ако не беше очевидно ОЩЕ ТОГАВА, че спрените гъби са били напълно ОК. Чисто криминална история против конкуренти не под съветската шапка си беше.

не купувам нищо полско. Ябълките им смърдят на някакво лекарство.

няма да смърдят, като ги стабилизират с всевъзможни химикали за трайност. Иначе ще се скапят за отрицателно време.

МИналия месец ебах една полякиня.Дупето и миришеше на антибиотик.Вече нито ще ям,нито ще еба нещо полско.

си лъскал бастуна въобразявайки си, че чукаш полякиня.

A те, полякините направо ще си разплетат чорапите от мъка, че ти се отказваш от тях.

Аз

Тя антибиотикът заради тебе си го е хакнала.

А нещо Руско купуваш ли си за да ти смърди на родно?

Нанесени са щети и някой трябва да плати. Съжалявам, но това е основно правило !

Журналистите кога ще започнат да им държат сметка за непроверените глупости които тиражират и създаването на психоза. Разбира се най-виновни са от великата БАБХ - не знам колко са "специалисти" специалистите там, ама не може да ги плещят като двойкаджии в средното школо.

Атропина не е вещество, което присъства в гъбите, включително и отровните. При положение, че са имали данни от две независими медицински лаборатории, не знам защо е спекулирано. Има неща, които са очевидни и от които става ясно, че замърсяването е от външен източник.

В някои отровни гъби "присъства", както пишеш ТИ, атропиноподобно вещество, наречено МИКОАТРОПИН! Въздействието му върху човека е същото, като на атропина и затова е наречено така - ГЪБЕН (мико) атропин! Има и ореланин, и гиромитрин, и мускарин, и аманитин, и фалоин, и фалоидин, и какво ли още не!

Добре, че заека не е внесен от Западна Африка, че можеше да се хранил с някои билки и пациената да се блещи от физиостигмина. Говорим за култивирани гъби закупени от търговска верига. Знам, че повечето хора имат негативно отношение към повечето търговци, но имаме изолиран случай на токсикация.

Напълно подкрепям действиятвията на БЕХ в случая. Хич не ми пука дали гъбите са отровни или не. Има ли съмнение зюа отровни гъби да си ги ядат поляците. И без това се чудят къде да си навират продукцията след като Русия ги отряза. Тука станахме кофата на Европа.

*Не БЕХ, а БАБХ

При такъв инцидент не е много ясен произходът на отровата. С храните работят хора, включително клиентите покрай щандовете и всеки от тях може умишлено или неумишлено да е изтървал нещо в гъбите. Затова стока с нарушена опаковка я считам за потенциално опасна. Каква част от хората обаче гледат?

хахахааа много сте бързи минаха два месеца ......