Френският евродепутат Карима Дели за камионите, Зеления пакт и думите на Ангел Джамбазки за произхода й

Съживяване на железопътния транспорт, евротакса за тежкотоварните превозни средства и такива с нулеви емисии - така ще постигнем климатичните цели, а пакетът Мобилност да не се смесва с тях, каза шефът на транспортната комисия в ЕП

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Циганско арабско изражение на лисица !

И какво толкова,чак се стреснала, че е арабка,то се вижда от самолет.А че изпълнява инструкциите на Макарони също си личи.И точно Франция лапна председателското място.И какво е това на 8 седмици да се връща камиона ,тя кога стана шофьор на ТИР,кога предприемач,та да планира всеки дали ще има стока,точно,ама точно на 8 седмици.А ако поръчката закъснява с 2 дни примерно,чака се много по границите,е какво глоба.Това е пълен абсурд,2-3 хил км я има стока я няма,това са търговски отношения между няколко субекта,абе мръсотийка сътвори ,представителката на френското лицемерие.

Прави ми впечатление, че кометарите с най-много лайкове са тези, които осъжда думите на депутатката с алжирски произход. Без да съм запознат със ситуацията в детайл, съм натъжен от популярните мнения във форума. Проблемът не е в това, че Джамбазки говори за алжирския ѝ произход, а в това, че го свързва с компетентността ѝ да заема позии. А и съветвам тези, които така смело се пишат българи, да си направят един ДНК тест. Аз лично се считах за 100% славянин и си направих тест и резултатите доста ме изненадаха. Според това, което съм чел, националната принадлежност е измислена през 19 век с цел експанзия и колонизация. В този смисъл, българин е понятие, а етническите участници са много - славяни, прабългари, татари, гърци, тракийци. Според мен в далечно бъдеще, когато всеки един от нас получи материално доказателство колко е смесен, ще оцелеят понятията за нации, които съберат най-много желаещи. С такова поведние - българин не звучи, като привлекателна националност за избор.

Щом си се мислил за 100% славянин значи има още много много да четете. И това за нациите е глупост , но за да го разберете трябва да четете повече.

А африканката защо не е обяснила по каква причина се срамува от произхода си?

Много им е лесно на франсетата, да си прокарват закони, които да защитават бизнеса им от конкуренцията и да го нари§ат "демократичен процес". Ами хсайде и ние да приемем закон§ета против моноипола на немски търговски вериги, френски торове и семена и т.н. Ама нямаме умни политици, а бунаци.

Аз съм мъж , и твърдя , че това момиче ми харесва , въпреки произхода и религията и ( предполага се че е мюсулманка) , но това НЕ ми пречи , макар и да съм християнин !!! СИГУРЕН съм , че ТЯ или нейните роднини НИКОГА НЕ биха приели една такава евентоална връзка - Хайде сега някой да ми каже кое е РАСИЗЪМ и ДИСКРИМИНАЦИЯ !!!!!

Дискриминация прави Президента на Франция и ПРЕДАТЕЛСТВО, че пуска янякаква чужденка да представя Фрацния и така Предава Фрацния и дава пари на чужденакта( заплата), вместо някй Французин да вземе заплатата като Евродепутат.Който дава документи на чужденци е Предател като поп Кръсьо, Стефан Стамболов .

Мисля , че НЕ си схванал смисъла на въпроса ми ! Тя може и да е родена във Франция , което автоматично я прави РАНЦУЗОЙКА , макар и произхода и да е друг , но не това ми беше мисълта !!

Алжир, до 1960 г, бяха просто Колония на Франция. Французите ползваха арабите там като касичка за пари и за нефт... Обаче, французите напуснаха Алжир и сега онези араби тръгнаха да нападат самата Франция с лодки. Като подадеш пръст на змия, тя ще ти изяде ръката. Като подадеш Ръка на арабска змия, тя ще те изяде целия. Арабите и негрите трябва да мрът и да ги изтребим дори в самия Алжир, иначе почват да се въдят като мравки и да нападат Европа.

Междувпрочем, Джамбазки е написал това за произхода на въпросните евродепутати на страницата си във фейсбук. Това си е негова лична страница и може да си пише каквото си поиска и ако на депутатите в ЕП не им харесва, не са длъжни да го четат, или могат да сложат минусче и да напишат някакъв критичен коментар, да се оправдаят както намерят за добре, но да искат официално извинение от него в парламента превишава правомощията им! Всеки човек има право на личен живот и лично мнение, ако Джамбазки го е казал това от трибуната на ЕП може изобщо да се дискутира, на кой е ЕС и дали подобна информация е лично нападение или не, но да се ровиш във Фейсбук-страницата на някой човек, та дори и депутат и да го държиш отговорен за личният му живот и мнение е извън правомощията на ЕП, комисии и подобни.

Когато един евродепутат обсъжда други евродепутати в интернет медия, това вече не е част от личния му живот. Лично мнение мога да изкажем тук аз и ти, които сме никои по длъжност или дори г-н Джамбазки, но в тесен кръг без журналисти и без да го оповестява по канали, където може да го види цял свят.

Ми аз не виждам нещата така! Фейсбук е платформа за комуникация, не е медия. Там също има правила, макар че и за това не съм съгласна, че Фейсбук си позволява да трие неща, качени на платформата,които не одобрява, но собствениците на Фейсбук са в правото си да поставят правила и да санкционират, ако не се спазват, защото те предоставят платформата. Фейсбук може да изиска от Джамбазки да изтрие мнението си, ако то е в конфликт с правилата на платформата, но не и евродепутатите! Те нямат никакви права върху платформата и не могат да държат хората отговорни за това, какво пишат там. И не, не мисля, че ние тук можем да си пишем каквото искаме, защото това е медия, която ни предоставя възможност да изразим мнение и може да поставя правила. Съвсем друг въпрос е, какви правила поставят и доколко справедливо те се спазват и провинените санкционират, но ако на някой не му харесва, може да не пише или да пише другаде. И от кварталния магазин могат да ме изгонят, защото той е частна собственост, няма вече държавни магазини, но пък и аз мога да не ходя да пазарувам там и да не им нося печалба. Така че всеки си преценява ползите и загубите, според правата които има.

Не разбирам какво за произхода на въпросните депутати не е верно и обидно?!? ... и защо Джабазки да се извинява?!? Какво обидно има, ако някой е с алжирски или турски произход и е с европейско гражданство, и е евродепутат?!?

Публична личност е такъв чиийто исказвания извън техен кръг са представителни, независимо от медията - FB, TW и insta.. са такива . Така че не не може да си пише каквото иска в тях ако не са в персонален месидж.

Фейсбук е частна собственост и могат да си създават правила за домашна употреба, но не може да се държи отговорен неин потребител извън платформата. Тогава трябва политиците масово да се извиняват пред парламента, защото посещават публични домове, ходят на купони и пият алкохол, взимат дроги и какво ли още не! Къде ще му излезе края? А междувпрочем, ако се разрови някой журналист в живота на въпросните председатели на комисията и намери нещо нелицеприятно, а такова със сигурност ще се намери, могат ли да ги привикат в ЕП да се извиняват публично? И да дават обяснения? Примерно да държат сметка на Макрон, че се е оженил за жена, която може да му е майка, та дори баба? Кой определя, какво е допустимо и какво не, какво е нападка, какво не? Ми въпросната Карима Дели може да каже, че е лична нападка, че и пише името, то издава и произхода й, какво правим тогава, къде са границите и кой може да ги постави? Кой има право да дефинира, какво е расизъм и добре, да приемем, че западняците се опълномощени и единствените, способни да дефинирст какво е расизъм. Тогава да го напишат със закон и ние да мислим, дали да го приемем или не, но да има нещо ясно, написано черно на бяло. А това което правят на запад какво е, пълен произвол! Те решават ситуативно, че нещо е израз на расизъм и искат набедения да се извинява официално и да се унищожава! Това е произвол, липса на ясни правила и нормалност, аз го наричам подмолна форма на психотероризъм! Друг въпрос е,че екипа на тази комисия е търсил със сигурност из делата на Джамбазки и други като него нещо, с което да ги уязви и отслаби. И да не се прави госпожа Дели на невинна девица, най-малко това очаквала, лична нападка за произхода й! Тя и колегите й със сигурност са търсили, за да намерят личната нападка, която интерпретират в това,,че е написал френски депутат, с алжирски произход.

Въпрос към Карима Дели / ако някой може, нека и го препрати/ и всички евродебили; Госпожо, аз съм българка, но майка ми е е унгарка. Затруднявам се да реша кога да се обиждам - ако в България ми кажат, че съм от унгарски произход или в Унгария, че съм от български? Бихте ли ми помогнали да реша кога да се обиждам, може би и в двата случая?

Не е същото. Нито унгарците, нито българите имат комплекси един от друг. Ние сме били империя, докато те още са живели в племенни съюзи в украинските степи. Те пък са били кралство, когато нас вече ни е нямало. Обаче алжирците имат комплекси на бивша колониална държава. Те първо са били роби и суровинен придатък, после граждани от втори тип и чак в новото време с някакви представители с висок статус тук там из институциите.

Изключим езика на тялото, общите приказки и стигнем до комплекса за произход , в САЩ с гордост съобщаваш от къде си Оригинално по произход и това не е расизъм да питаш някой за това. Расизъм е отношението към петте държави.

Когато алжир стане по богата и екологична на франция, тогава тази да ми дава акъл

Ми България кога ще стане бе мангоооооо

Айде бла-бла отново! Какво я интервюирате тази кранта? Тя няма да си промени становището, защото това не е нейно становище, а на страната която представлява и тя ще се върти и суче, но няма да каже нищо по същество! Това е вашият любим ЕС, бюрокрация до безумие, престъпленията се прикриват зад подобни паравани, като тази смотла, всеки върти и суче, но не променя нищо, защото иска да си взима голямата заплата. Аргументите не играят никаква роля, ама никаква, нито здравият разум и разсъдък, просто няма средства срещу тези зомбита. Оставете ги да се одавят в собствените си изпражнения и да се махаме час по-скоро от този сбирток от престъпници и психопати! Джамбазки бил я нападал лично, че споменал произхода й?! О небеса, приберете си даровете! И какво още ще дефинират от ЕС като нетолерантно, неприемливо и нападателно? Не виждате ли, че те сами си определят правилата, тези в западна Европа са се самозабравили, явно се мислят за някакви богове. Добро е това, което те кажат, че е добро и правилно и лошо е това, което на тях не им изнася!

В световната политика се използва ''нов'' ТРИК - За да се НАЛАГАТ определени политики изгодни само за определени кръгове и страни , се БУТАТ НАПРЕД ново поколение политици с произход от разни колонии , или други религии , НО те са защитени от ''директивки '' , които ако се опиташ да ги критикуваш веднага биваш обвинен в ''расизъм'' или ''антисемитизъм'' или в ''религиозна , етническа или полова дискриминация '' !!!!! СТАРИ ТРИКОВЕ още от времето на Римскат и Османската Империи !!! Колкото и да се самозаблуждаваме , в новият 21в. , въпреки всичките технологии - Светът НЕ Е мръднал и крачка напред в развитието си , що се отнася до мислене и морал !!!!!

Ето как една интелигентна дама евродепутат отговаря смислено на поставени и въпроси. Няма как да я сравня с нашите "кухо говорещи калинки". Браво !

Нема таква интелектуална мощ нали ?

Каква е тази модна идиотщина напоследък всеки да се обижда до смърт, ако споменеш произхода му. Че даже журналята гръмогласно го наричат "расизъм". Ако мен някой ме нарече българин или християнин, ще изляза и гордо ще кажа - да, такъв съм и се гордея с произхода си, с нацията си и с държавата си. Защо като кажеш на някой че е негър /когато официално има негроидна раса и това го пише в учебниците/, е обида. Защо като кажеш на един циганин, че е циганин - е обида. Като кажеш на един мюсюлманин или турчин, че е такъв - е обида. Ако тези хора се срамуват от произхода си или от религията си, е техен проблем, а не наш. И хем се срамуват от тези дадености, хем се опитват силом да ги наложат на европейците. А тези европейци, дето не са съгласни и казват истината - били расисти. Нещата започват да стават по-идиотски даже от времената на комунизма. А Джамбазки стига сте го критикували - човекът просто е искал да каже, че е странно хора, чийто поризход ни най-малко се свързва с европейските ценности, да коват европейските закони. Е, малко по-грубо се е изразил - но в политиката ги има и тези моменти. Като целият Запад обижда региона ни с второкласното понятие Балкани, ние какво, да оревем всичко ли. Ами на Балканите сме - да, така е.

докъде стигнахме, разни имигранти от Африка и Азия да решават съдбата на Европа и още по-жалкото е, че много идиоти одобряват това

И защо се срамува от алжирския си произход, произходът е даденост, няма нужда нито да се срамуваш, нито да се гордееш, в чужбина България това съм аз, ако харесат мен, ще харесат и България.

Текст.

изказване.

Просто на Запада НЕ им харесва да се казва ИСТИНАТА - ТЕ са СВИКНАЛИ НА ЛИЦЕМЕРИЕ и ДВУЛИЧИЕ , и това си е част от тяхната култура !!!! Колкото и да съм критична за много неща в Бг политиката , този път бих защитила Джамбазки , защото не мисля че е обвинен справедливо !!!! Когато един Българин получи чуждо гражданство , това означава ли , че НЕ Е от Български ПРОИЗХОД ?????? Ако някой получи Бг паспорт - Това прави ли го автоматично БЪЛГАРИН или има значение къде е роден - Какво ''расистко '' има в това ??????????? Дори и да е роден / а в дадената държава произхода пак си остава , и няма нищо лошо в това !!!!!

И какво предлага тази дама- да им купуваме новите скъпи и "екологични" камиони и да им купуваме ЖП оборудването- все неща, в които те имат технологии и предимство и все неща, в които няма как да не сме купувач... Ами да си гласуват, че те са продавач и производител, а ние купувач и да не се хабят да се маскират повече, че се грижели за шофьорите и социални глупости все за парлама... А на Джамбазки взе да му личи, че не е много образован, че и възпитан...

с тези вече нема защо да се държим възпитано - да си припомним меча на Атила, Кубрат, Симеон та и на Чингиз хан

Българите на хан Аспарух не са християни.

какво ме интересува?

То римляните не са били , германите , бритите и тн. както и арабските племена не са били мюсюлмани , е и ?

Тази е толкова французойка колкото американският посланик е американец !

Ти пък ако си мислиш за българин бедняко мой,но не забравяй 500.те години мангоож

То като се изсипят в атмосферата огромно количество CO2 покрай тази дивотия, която в момента приемат и да ни казва да не смесваме нещата няма как да стане. Когато САЩ и Китай изсипват мръсотия в атмосферата също я дишат всички. Лицемерие по евроге.ски.

idio

аз не знам защо ви е важно кой с какви корени е.. а и не знам защо в европа се обиждат от това. ние в южния пасифик започваме всеки социялен контакт с това. след това не може да спрем социалния контакт, щото е итересен разговор, та айс-бейкинга е по 15 минути ... тея се обиждали на произход хахаха еврогейска ви работа

Произхода на Джамбазки какъв е ? Ако се счита за българин, тогава той знае ли от къде са пристигнали българите на тази територия и каква религия имат ?

То никой релано не знае със сигурност ,само теории има ... но може би ти ще ни светнеш ?

Религията на траките и славяните е ясна, но на прабългарите-не. Би ли ни информирал, по темата и моля посочи източниците.

тя?

Фамилията Джамбазки достатъчно ясно говори за произхода й ! Но това не значи, че имам нещо против него, напротив, винаги съм съпричастен към смелите и откровени хора!

Тръмп като е с немски корени не знам да се е обидил!

Голяма излагация са тези от ВМРО.

Проститутки и алкохолици - накратко - Евро-политици!

Хленчи, та дрънка. На някои не им изнася да се говори за произхода им, защото в днешно време е расистко да кажеш, че някой идва от Африка или пък мюсюлманска държава, като се има предвид събитията от последните няколко години, които шокират Европа. Вече трябва да си мерим думите и да стъпваме на пръсти, за да не ги засегнем.

що не ги пита тия малоумните знаят ли каквпо е раса като го набедиха за расист ? И що не ги пита от кога са против истината в ЕС, защото произхпда на тази си личи от км . И до кога либерасти и дцендъри ще натискат казалите истината да се извиняват?!? На къде отива шибания свят с депутати като двамата обидили се!

Айде стига глупости. Джамбазки не казва "истина", а търси точна определена реакция у читателя, която няма нищо общо с темата на обсъждане. Гугълни "ad hominem" и се образовай как НЕ се води дебат.

Най-вече ме засяга, че живея сред кретени, за които "дедукция" и "модус поненс" са непознати думи. Винаги ги е имало, но за нещастие интернетът им даде широко поле за изява. А ти давай нагледни демонстрации, та да не се налага да гуглят хората.

Джамбаза е чист татарин мангал алкохолик

Не мога да приема някой с африкански или азиатски произход да кове законите в Европа.

Щом във Франция са го приели за французин, що не.

Щото се вижда от това "приемане " какви прекрасни места станаха Франция , Германия и Белгия примерно ...специлано за Брюксел - по безопасно е да се разходиш нощно време в Факултето отклкото там

Твърде неприятно, щото прадедите ти са дошли от Африка. :)

Поредната парашутистка, сложена в парламента да гласува по задание.А на са от 12 години все ни влиза, как не се разбира ,не ми е ясно.

PEYTSCH

В залючение, тая е шокирана че е с алжирски произход, а може би дори се срамува от Африка...А Обама се гордееше, ама той пък не е европеец...

Да бе, за Обама се скъсаха да пишат, че баща му е кениец, не знам си от кое племе от масаи, колко материали имаше по темата. И никой не сети да ги обвини в расизъм.

Не е достойно човек да се срамува от произхода си и да се обижда от това, аз не се срамувам, че съм българин. В крайна сметка, ако може да се вярва на Дарвин, всички ние човеците произлизаме от маймуните. И съвсем нормално е всички ние сме с маймунски произход-факт.

По тая логика всеки , който използва в САЩ думата афроамериканец е расист и за съд :)

Добре де , аз не разбирам Джамбазки да е излъгал нещо за тая девойка ? Като е родена във Франция не прави автоматично родители ѝ французи , тя си е с алжирски корени , както и оня си е с турски корени. Няма абсолютно нищо дискриминационно в думите му.

Има някои тънки работи, които ти няма как да разбереш. Не е важно, че е казал някакъв факт, а че го е казал в контекст, където тази информация не служи за нищо друго, освен да внуши нещо негативно. Един вид вижте ги тия откъде идват, а ни налагат решения в европейския парламент. В западните общества където лицемерието е много развито и ти се усмихват, когато искат да те пратят на майната ти, подобни намеци изпъкват веднага. Още повече там темата етнически произход и роля в обществото е пълно табу. Един евродепутат би трябвало да си дава сметка за тези неща, вместо в изблик на безсилие да публикува подобни коментари.

Наш Ганьо се радва, че можело да падне пакета, а те му готвят екотакса или закупуване на нови емисийно чисти камиони. Колкото повече мърдате, толкова по-надълбоко ви влиза !

На теб селски ти е набито още при раждането от ватенките и още си е там та си свикнал и друго не познаваш

Ватенките нямат нищо общо с това, че пакетът не само ще мине, ами по-късно ще ви нахлузят и екотаксите. Ватенките не правят подобни проблеми, там хората сами си махат катализаторите и карат по стандарт Евро 0. Няма да падат вече толкова кинти от тоя бизнес в БГ както преди, примирете се. Когато това се случи, ела пак се обади тук да видим какво мислиш.