Турция обвини Франция в геноцид в Алжир и я сравни с диктаторски режим

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган обвини Франция в извършването на геноцид в Алжир. Това стана, след като френските депутати подкрепиха закон, криминализиращ отричането на арменския геноцид.

Обратно в новината

Коментари - Турция обвини Франция в геноцид в Алжир и я сравни с диктаторски режим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами и 250 000 да са малко ли са бе, вашта мама главорези?

Какъв геноцид в Алжир те гони, бре? Защо ние, българите не случихме на такъв културен поробител като Франция, ами ни се натресоха тези примати-турците, дето ни върнаха с 1000г. назад? Изостанали злобари...

Не е късно, поръчайте си го :))))

Опа-а, първият глобен е Ердоган и личната му сметка олеква с 50 хилки евра. Ако още се инати - следва пандиз в Бастилията.

Израелските Ф-22 да ударят турските кошници ф-16, ф-4 и ф-5 и повече да не им се дават никакви модерни оръжия, щото са примати-фанатици. Утре ще се репчат и на България и трябва с нашите МИГ-29 да ги усмирим...

Ха така, комплеските избиват от всякъде:))) Истината е че ви е страх много.

Франсетата да не се правят на ударени ами първо те да си признаят и извинят за милионите избити през времето от Наполеон та чак до свирепия колониализъм в Индокитай, Алжир, Тунис и т.н.

правилно. когато в някое движение има фанатици или "лъже последователи" тогава всичко се обърква! остави хитлер-тои е бил болен а и зъл и объркан! вйобще няма нищо общо с христа но повече от 100% с дявола! а и всички останали кожодери! хаиде темата е обширна! христос когато се рдои -ангелите пяха "мир на земята...."-какво друго искаме!?в библията на моята баба на новия завет в глава 2 на лука, пише всичко за рождението на христос! за летоброенето - там всичко е ясно!!! честито рождество христово! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Добре Хитлер го оставяме като изключение от христовите чеда, но какво ще кажеш за масовата педофилия тотално обхванала християнските свещенници по цяла Европа и Америка. Срам и унизителен позор за всички християни!

Ердоган веднага в затвора, или на заточение в Мулин руж...

Браво Саркози, това трябва да се приеме в цяла Европа. включително и от нашите парламентарни селяни, които дано да се престрашат да повдигнат въпроса и за българсия геноцид

Задава се война. Ислямът (начело с Турция) срещу Европа и Израел. Ердоган го знае и затова се държи така. Турция вече разбра, че няма да влезе в ЕС. Германия и Франция й подливат вода втора година.

нямаш ли грешка? знаеш ли какво каза христос? "обичаите враговете си!" каза и още -"всички сте братя!" моля те не се оставяи дявола да те лъже. всички знаят, че дявола е баща на лъята! а тия "лъжливите" християни са вече в ада. почни с които искаш! бъди здрав яззко! ангелите пяха за мир на земята когато христос се роди! честито рождество христово! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Христос казва да си обичаш враговете и същите тези негови слуги германците унищожават хиляди православни християни и милиони евреи, абе хората избиват своите си едноверци пък камо ли за останалите, шантава религия, затова е днес в необратим закат. Иисус казва едно но поклонниците му варварски избиват мирни народи през цялата световна история.

Чудя се как определяте ,че една религия е шантава! Ако се избиват едни народи с други и по някаква случайност са едноверци, какво общо има религията с това?Малко по-скромно с изводите!

Всички световни войни са започнати от тях, в Първата загинаха над 20 милиона, а във Втората над 50 милиона, още минимум 100 милиона загинаха в конфликти в колониите в Индокитай, Африка, Австралия, Америка, а в Афганистан, Ирак и Виетнам отделно, всички са жертви на най кръвожадните и агресивни слуги на христа. Ха честита ви Коледа!

хасане, ама защо вие плащахте? вие ли порехте бъдещите маики ? маи така излиза? а първо минаха 500-те години а после беше възродителния и ексурзиите нали!? лелееееееее и аз така чух от прадядо ми-като е бягал от лозенград за българия!!! тогава баба ми вече била родила и оставили бебето в едно дере... абе кои са виновните - те са вече в ада. а само един господ знае в с и ч к о!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ами ние не тренираме,ами спим.опитаите и ше ви наритаме както вече го направиха израелците

Щом ви сърби,то ние не сме против да ви съкратим с още някой и друг милион. : )))

саркозито иска да е забранено мисленето егати пародията......:)) помните ли точно по времето на вазродителния процес в бг пак ни бяха забранили да си мислим кои сме по народност . даже и циганите балгари станаха !!! добре че нямаше негри :)) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Че е имало геноцит по отношение на арменците е имало, но иначе евала ва Ердоган, че защитава интересите на страната си и се опълчва на такава сила като Франция ( то пък една сила Хитлер я прегази за 24 часа).

А днес можем да ги пометем за 12 часа, армията ни е тренирана постоянно в борбата срещу терористите, а те там освен да нагъват каберне и шардоне друго не умеят.

можем да критикуваме франсетата за много неша,но това не оневинява турците

по сащата логика,по която повече от 100 000 турци живеят в балгария и тровят климата

Те там заедно с циганите са светлото скорошно бъдеще на страната, когато вас окончателно и завинаги няма да ви има пометени от катастрофалния демографски срив.

Можем да критикуваме Турция за непризнаването на арменския геноцид (1.5 милиона души), но дали можем да критикуваме Франция за непризнаването на алжирския геноцид (1 милион души).

да ,не,е имало геноцид,кажете го на избитите 25 души от моето семеиство.били умрели от глад!?в морето са чакали 5 парахода-френски,немски,англииски.хората са бягали от ужас,зашото по петите им,е била турската конница.клали са като луди.не,е било геноцид,било.е страшно клане,като батак ,като перушица.от каде са тези арменци в балгария,в америка,в франция?това са оцелелите които са успели да се спасят.не,е имало геноцид господа балгарски парламентаристи-не имало.е безкраен ужс пред смартта от невинни жертви,ама то турците и балгари не са клали само 500 год.заедно са си ,,живяли,,

Ерменчо я кажи сега, защо тия 100 хиляди ерменеца си живеят до ден днешен в Турция незаколени, обясни на хората да знаят, защо прииждат още от ерменци в Турция от твоята там татковина.

Това са арменски територии, завладени след първата световна война от Ататюрк, когато той запазва остатъците от империята. А Ататюрк наистина не е правил геноциди. Той е странен проблясък в мизерната история на тези азиатци, но ердоган малко по малко гледа да обезличи постиженията му и почитта към него

Западняците уморени от непрестанната рецесия и уплашени от главоломно ускореното развитие на Турция отчаяно се опитват да и попречат със измислени, преувеличени случки в историята, рискувайки да получат мощен контраудар с разкрития за действителен геноцид в многобройните им колонии в Африка, Индокитай, Америка и Австралия.

Глупако това не е африка.Тука е Европа,а вие турците не сте европейци.Вие живеете на заграбена със сила земя,благодарение на това ,че сте много и тъпи и не сте чули за цивилизация.

Какво е европеец? Би ли обяснил? Чувал ли си за великото преселение на народите? Ти европеец ли си? Кога стана калайджия?

Браво на позицията на Турция. Този път пуделчето Саркози си намери майстора.

Това "пуделче" Франция е истински питбул! Може да заличи анадолските цигани икономически и военно от лицето на света ако пожелае. Саркози е един от най-големите политици в последните деситилетия. Дреме му какво мисли ислямско-терористичното мекотело турция.

Затова ли изби това лято пред очите ти невинни хора в Триполи, щото е булдог ? Пуделчето Саркози ли и булдог? Еврейчето? Дето турския султан му спаси предците?

А не ви ли се струва, че и едните и другите са лекенца? Че и третите... Защо: 1) Турция са изклали арменците. Факт. 2) Забраната е ДА СЕ ГОВОРИ за нещо. Усещате ли? 3) Първо повлякоха крак в Унгария, където е забранено да се омаловажава холокоста.

а в други исторически книги до 19з0г пише че клането и паленето на различни населени места в б-я е изваршено от руснаци и бг опалченци с цел прогонване на турците от бг. кланите са турци а не балгари. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Щом Не Съм го открил и прерязал лентата Значи геноцид не е имало. И айде лягайте стига сте дремали по форумите

Турското безсрамие и наглост нямат край, най-големите и жестоки варвари в продължение на 500 години обвиняват другите в геноцид! Европа трябва завинаги да затвори границата си за тези мюсюлмански кретени!

doc. N.Kaloyanov bg също е извършила герноцидлкогато е влязла до чаталджа и в г-я по пътя си не са оставили жив човек .хващали се на бас и с ножове разпаряли коремите на бременните за да видят дали бебето е мъжко или е женско.това на времето сме слушали от очевидци и затова плащахме репарации на гърците.ние помним и възродителния процес и голямата екскурзия и сме потърпевши и вие се подиграхте с нашето достоенство.

Хасане, ти май обърка Чаталджа с Батак и многобройните други български въстания. Точно там са се случвали тези зверства за които са ти говорили вашите "очевидци"! За разлика от теб, моят род лично е изпитал "сладостите на османското присъствие" в България! Прочети писмата на Макгахан за Априлското въстание и после сте ми говориш за вашето "достойнство"! Най-големите варвари и кръвопийци са ислямските фанатици.

Хасене като те чета навсякъде по форумите, се чудя имаш ли завършен 3 клас и дали не си умствено изостанал?

Не сме народ Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! Аз не зная!, Аз не мога! общ е глас. И не знаем, и не можем не щеме да работим за себе си със време; само знаем и можеме и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчат кой отдето завърни. Щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всякой вика: Яман ни е хала, а всякому меракът е развала... Н е сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще свърша... П. Р. Славейков 1875 г. в. Напредък, бр. 37/1875

Това с стъпки за изолация на Турция от Европа. Предишната стъпка бе посещението на папата в Турция, където не бе посрещнат радушно и цял свят го отрази. Това е следващата. Турция не само няма да бъде приета в ЕУ, но и ще бъде изолирана.

Будала йордек и от към гъ.а се дави. Така е! Глупав ход и избиване на комплекси!

Комплекси избива пуделчето на г-жа Бруни.

Турците показват,че са отмъстителни

Смешно е от страна на турците да промиват мозъка на народа си като скриват този исторически факт. Има много петна в историята им, но избиването на арменците е най-голямото. Да се махат турците в анадола си и да не се правят на Европейци.

Настоявам за декларация и криминализирането на геноцида на турците над българите 500 г. искам да си отзоват посланика и да се махнат оттук. Нищо добро от тях не сме видяли- дето са минали само са рушили и нищо не са построили

Абдал отвсякъде. Неадекватен на случващите се реалности през последните сто години. Този човек плюе на труда на умни ръководители като Кемал Ататюрк, Енюню, Сулейман Димирел. Те бяха дипломати. Този е анадолски читак от най-елементарно ниво. С действията си вреди на държавата и най-вече на обикновенните хора който ще бъдат последствие на държавните разправии. Този началник на Ген щаба какво чака ?

Той обвини и лично френския президент Никола Саркози, че всява омраза към мюсюлманите и турците". А какво друго,да ги обичаме ли?

Защо " демократа " от еврейски произход е толкова близък с потомците на нацистка Германия ,защо не осъди публично геноцида ,установен над Източна Европа от болшевиките ?

ХАХАХА- ТУРЦИТЕ СТАНАХА ПАК ЗА СМЯХ:) ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ СЕ ГЪБАРКА СЕГА С ТЯХ: "Дневник'- 23 дек 2011г. "Бащата на Саркози към Ердоган: Никога не съм бил в Алжир Бащата на президента на Франция - Пал Саркози заяви днес, че "никога не е бил в Алжир" в отговор на изявленията на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, който обвини Франция в геноцид в тази страна и добави, че бащата на Никола Саркози е бил там "легионер през 40-те години", предаде агенция Франс прес, цитарана от БТА."Никога не съм бил в Алжир, не съм напускал Марсилия и бях в легиона четири месеца", заяви Пал Саркози по френски телевизионен канал." Достатъчно е да прочетете книгата ми "Толкова много живот", там са всички документи, така че това твърдение е смешно", добави той..."

Един държавник трябва да има достоинство , а не да бъде безгръбначно и ветропоказател-финансов и политически.

еве ква Евро интеграция на Турция те са си в Азия може Франция да е избила 15 хиляди алжирци но правиха опети за атентат на Де голи арменците са били мирни жители за турците и батак е пресилено аве като дигат стачки в Париж тия даси варят в Диарбекир

не турцте а булгарите требва да признаят за извирсеният от самите тях генодсид над траките!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ти луд ли си бе....дуру дуру

ами да това си е верно как през ш81 аспарух идва избива и завладява тракиъските земи.не е ли верно.прочети всичко е верно виждате другите страни кво са варшели но не виждате собствената си паница.затва и гарците и сарбите са ва ебали навремето през воъните шотто сте готверени.

Гьотверен е турска дума, потурнако, така че - сещай се защо.

Аз пък имам съществени възражения към законите в Турция и по специално последната им редакция на техният НК от 2005г. И после турците ще ми говорят за спазване на човешките права, а ще искат обявяването на прелюбодеянието за престъпление;) 2005г. - 01.06.2005 .- вести. бг.-"...Кодексът едва получи одобрението на депутатите, като в един момент се наложи да бъде изтеглен от парламента, след като ЕС възрази срещу предложенията да се обяви прелюбодеянието за престъпление.Промени бяха внесени в последната минута и след оплаквания от журналисти, че някои текстове налагат прекалено големи ограничения върху свободата на медиите.Наистина, в новия кодекс все още се предвиждат наказания за обида на държавните структури и публикация на материали "противоречащи на фундаменталните национални интереси".Опозицията бойкотира заключителното гласуване, доколкото, според тях, документа съдържа параграф, подриващ разделението между религия и държава."

какво говориш... османско присъствие ? нашата утрепана държава за 20 г. ПРЕХОД не потърси сметка на Турция за архивите на съда срещу Левски.. той затова е казал: ще ме хвърлят мамо на позорното гробище'

никакви негативни нагласи,напротив изпитвам определена симпания,защото съм прекарвал много добре в техните курорти-посрещали са ме отлично!Но независимо от всичко геноцидът над арменското население е факт,както е факт и Батак!Не сравнявайте геноцида над арменци и гърци с нищо друго-той е несравним!Гърците пишат за 3,5 млн.което дори и да е пресилено,все пак жертвите са огромни!Ние самите също не сме пощадени,въпреки,че повечето жертви не са от редовна турска войска,а от башибозук и помаци!Франция не иска нищо повече от това,този факт да бъде признат за историческа истина,без никакви последици за съвременна Турция!Затова тази реакция на Ердоган е погрешна!Трябваше да се извини на арменците и да приключи въпроса!

Аз се гордея,че съм българин.Поради тази причина не желая да говоря за"оня период"като за "турско робство".Това звучи много унизително!Затова за мен"оня период" трябва да се нарича:"Времената,когато заедно сме били една империя".(Турците в Турция го наричат точно така и ни уважават нас-българите).И още: 1)Елитните войскови части на Турската империя са били еничарите,които от своя страна са били 100% БЪЛГАРИ. 2)Всички турски султани без изключение са били с БЪЛГАРСКИ корени,-раждани от БЪЛГАРКИ и женени за БЪЛГАРКИ,много от турските паши и военачалници-също. 3)най-добрите морски капитани на турската бойна флота също са били БЪЛГАРИ. 4)Константинопол(наричан още Цариград и Истанбул) е паднал благодарение на един БЪЛГАРСКИ инженер,построил турските кораби,така,че да могат да се разглобяват на части и да се пренесат по суша откъм морската незащитена част на града!

Заминявай за Анадола, бъди им топслуга и бъди още по-горд!

ронин-самурайски отивай в анадола,там за възхвала на една фантазия може и да не умреш гладен. Няма уважаващ себе си БЪЛГАРИН който да почива в турски курорти . Предпочитам ГЪРЦИЯ,ХЪРВАТСКА,ИСПАНИЯ ИЛИ ФРАНЦИЯ.

правилно мислиш, поне един.. нормален.

Франция Е символ на свободата ! Има огромна разлика м/у колонизация и геноцид. Така както има разлика м/у НРБ и Република Бг. Армения ще си напише историята, а ние сами ще си плюем на историята.

Колкото и Саркози е символ на Франция! Има огромна разлика между него и самите французи! Във френският парламент има 577 депутати, а само 51 депутати присъствували на гласуването, като 42 от тях гласуват "За", останалите "Въздържали" и "Против"! Това е признак на "Демокрация" и "Свобода на словото" във френски вариант!

Така го иска Армения. ГАРАНЦИЯ ФРАНЦИЯ

Вие да не си мислите,че французите са чак такива алтруисти.Всичко е за кинти...Дреме им на французите за Халваджиян,Бозаджан и Ян Бибиян.Те просто искат да качат Турция на шейничката,първо да се извини на ФРЕНСКИТЕ АРМЕНЦИ,след това да започне да им плаща репарации и обезщетения.Германия така я качиха на влакчето с Холокоста...още плаща репарации и обезщетения,които даже се и засилват.В тази"криза" на Франция и трябват"свежи пари"...:)))

на всяко гърне си мерудия, даже почна да си пускаш едни и същите тъпи коментари по няколко пъти...

Прочетете : Арменци - геноцид / Уики педия. Може да се прочете на англ., френски, немски, руски и т.н на арменски и на монголски. Но турското робство на българите не се признава.

По време на принудителното преселване на арменците е имало мародерски нападения над конвоите им от страна на местното население (основно кюрди), които са били осъдени и екзекутирани от Правителството на младотурците които са били на власт по това време. Защо никой не иска да провери в архивите, включително и в Ереван, за да се убеди какво е ставало тогава. Защо никой не се запитва как все още има арменско малцинство в Турция и как се запазили всички арменски златари в Капалъ Чаршъ. Вероятно целта е била да се избият простите "арменци" по анадола и да не се докосват богатите, включително и министрите от арменски произход по това време. Франция и гузна пред историята защото е подклаждала междуетносна вражда в тези райони и само след 3 години окупира огромни територии от Турция (Мараш, Урфа, Антеп). Тези градове след като се освобождават от окупацията променят имената си и стават Кахраманмараш, Шанлъурфа и Газиантеп!

В този Анадол има географско понятие Арменски пранини и хиляди осквернени арменски църкви

Арарат не само е свещена планина за арменците, но и за всички християни, защото там е заседнал кораба на Ной.

Тук, голяма част от туркозащитниците май не правят ралика между "КОЛОНИЗАЦИЯ" и "ГЕНОЦИД"... а освен Франция въпросният геноцид над арменците е признат от Аржентина, Австралия, Армения, Белгия, Ватикана, Венецуела, Гърция, Италия, Канада, Кипър, Ливан, Литва, Полша, Русия, Словакия, Уругвай, Холандия, Швеция, Швейцария, Чили.... в САЩ 42 от 50-те щата също са признали арменският геноцид, както и Европейския парламент!!! И това не са всички... които го признават най-официално... тези зверства не се забравят просто ей, така... все някога идва ден за разплата!!!!