Франция задейства новия закон за борба с тероризма

Извънредното положение във Франция, наложено, след като бойци на "Ислямска държава" убиха 130 човека в Париж през ноември 2015 г., изтича днес.

Обратно в новината

Коментари - Франция задейства новия закон за борба с тероризма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докарай талибани, и отнеми личната свобода на всички.

Извънредните правомощия позволяват на Комитета за обществено спасение да наложи царство на терор, а когато продължителният период на жестоки политически битки приключва, конституцията вече се асоциира неблагоприятно с победения Робеспиер. Така страната от обикновена президентска република се превърна в република, където всичко става по волята на Еманюел Макрон, по волята на династията Ротшилд - банкерска династия от европейски евреи.Ротшилд контролират повече богатства, отколкото 8-те най-богати милиардери в света и 75% от населението на света, взети заедно, ...Макрон е нает от Rothschild & Cie Banque (Банката Ротшилд & Сие в Париж.)

,,..Франция задейства новия закон за борба с тероризма..,,??? свалиха кръста от статуята на папа ,,иоан павел втори,,...!!!

са много евросолидарни, активно съдействат на новия световен ред

Обиски по домовете, контрол над личността,ограничаване на движението! Че то си жив комунизъм!!! Алоо, кво става с евроатлантическите ценности? Нещо май...не можаха дълго да се наложат! Щото паплачта не е...ва да ги споделя!

Aleko

Защо от днес Франция да не е същата щом като до днес е било въведено Извънредно положение 2 години?

Как да забраним демокрацията? Гърмин 3 фишека и орязваме правата на хората по тяхно желание :) Идат като офци бегат като офци? Що е то? -офци

Франция си го заслужиха.

Сега разбрахте ли как Макарон спечели изборите. Можели да забраняват митинги, демонстрации, и други работи. Дали пък голяма част от избирателите не са били запорени по време на изборите?

А, пък коментарите за узбекските терористи са забранени. Познай защо, след като Узбекистан тръгна по пътя на "демокрацията".

Еми на толерантните честито!

Какъвто президента, такава и държавата-ИНФАНТИЛНА. Чакат паднали пред Триумфалната арка да дойде Путин да ги освободи от мъките им.

значи вече извънредното положение има друго име, което звучи по-либерастко. вече се казва извънредно ежедневие. да поздравим глобалистите.

В една от центурийте на Нострадамус, той казва, че Европа ще бъде смачкана от арабите и кръстът ще бъде поразен. Май се сбъдват думите му!

Никога няма да могат да преборят тероризма,не само във Франция, а навсякъде, където ги има тези индивиди. Късно е. В състояние са само да взимат ето такива мерки и да вгорчат живота на хората.

Ще ви разкажа какво видях в Париж, живеех в Коаниер (предградие на столицата) ами аз освен араби и чернилки почти не видях друга раса. Арабите пикаят в мотрисите на метрото и замерят хората с бутилки от бира а другите крадат от магазинините и бягат. Това не е Франция а сбирщина от ненормални!

И аз дави разкажа за тукашна случка-София, Биллата на Лъвов Мост. Мъничко арабе, явно част от по-голяма група влезе така, на оглед... Когато уж се шляеше по щандовете, и видя че никой не го гледа, грабна голямо парче кашкавал и си отхапа от нея огромно парче! С найлона барабар! Обърна го наобратно-да не личи! Но аз го видях! И то ме видя, и като плъх с пълна уста духна навън! Какво да кажеш...добре, че се изметоха по Западна Европа...

ААА само да попитам - наричате ги "бойци" докато целия свят ги нарича терористи.

Всичко цитирано в статията е ала-бала, колкото да замаже очите на льольовците ... Тук трябва да се реже от корен!!! Напр. това, че щели да забраняват на свързани терористи да ходят някъде си - ха-ха-ха ! Та той ако вече не се е радикализирал, може да го направи в близката джамия, каквито май има много у Франсето!! Пък ако вече е решил да се гърми или да убива му е през рязаната работа за полицейските забрани!!! Както е казал Сталин: "Има муслиманин - има проблем, няма муслиманин - няма проблем !!!

Ама, какво се чудите? Та там, във Франция, вече над 40% от населението са мюсюлмани, а те са първите, които се радикализират и ислямизират в посока потенциални терористи. Идете в Южна Франция, Марсилия, Бордо, Тулуза - там няма да видите бял човек по улиците и площадите след като се стъмни. А през деня е пълно с жени с бурки. Но, лошото е, че не само Франция се ислямизира необратимо, Белгия върви с пълна скорост натам, Швеция и Холандия също... А Фрау Меркел, да не остане назад, и тя приема милиони ислямски скакалци в Германия... Въобще, цяла Западна Европа не е същата!!! И няма да бъде!

7.5% и са държавата с най-голямо мюсюлманско население в западна Европа. Ама и те стигат...

На стъкмистики не вярвам. То и у нас циганите са уж 5%, но реално - поне 20...

Към Емо : 11 милиона са във 62 милиона уж французи.

Всъщност, не виждам нищо ново, нито извънредно. Места за богослужение винаги са могли да бъдат затваряни, верно, с разпореждане на съд, само дето никкой не го е правил досега. Забраната за напускане на селище е смешна, просто защото няма как да се контролира. Подписката отдавна е мярка за неотклонение, също, със съмнителна ефективност, когато става дума за изроди, които не зачитат никои от фундаментите на западната цивилизация. Проверката на документите и в момента си е най-нормална практика, даже не и на летища и пристанища. Обиските... бинаги са съществували. Нищо ново, просто малко са поокастрили бюрокрацията. Която е измислена имено от франсетата :).

НАИСТИНА ФРАНЦИЯ НЯМА ДА БЪДЕ НИКОГА СЪЩАТА ! ДА ВДИГАТ ДАНЪЦИТЕ, ЧЕ ДА ИМА И ЗА ХРАНТУТНИЦИТЕ И ЗА ПОЛИЦИЯТА, КОЯТО ЩЕ ПРОВЕРЯВА БЕЗСПИР :-))

3. Затваряне на места за богослужение "Властите запазват правомощието да затварят места за богослужение, където се пропагандират екстремистки идеи." Според Вас проповядването на Божието спасително слово, което може да накърни чувствата на друговерчците, ще се тълкува ли от тези власти като прапаганда на есктремистки идеи? Според можем ли да правим комрпомис с Божията истина? Който иска да е приятел този загиващ свят ще прави такива компромиси и ще плати най-тежката цена - загуба на венчостта. Но който иска да остане докрай верен на Бога, няма да прави компромиси с нея, защото истина има само тогава когато е 100 % истина, понеже лъжа която е най-близо до истината е най-опасна. Борбата на строителите на вавилон - царството на Сатана е срещу Божието слово, закон, народ, и спасителен план за човека, и винаги е била тази независимо какви средства използва те. Спомнете си как Пилат Понтийски, който беше представител на държавата, послуша фарисеите които бяха представители на духовенството, когато осъдиха нашият единствен Спасител и ходотай пред Бога Исус Христос. Всъщност Бог ни казва че това отново ще се случи. Отново щше има политичекси съюз между църква и държава за да се контролира съвестта на хората и много от тези които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса Христа ще бъдат осъдени от този сатаниски съюз. Винаги е било плътските хора служещи на мимолетните страсти на тлената плът, егото и городостта, да налагат своята престъпна воля над Божиите хора чрез беззаконие. Но плътският човк не може да угоди на Бога.

"Правозащитни организации, радикалната левица и крайнодесният Национален фронт обаче настояват, че има опасност тези мерки да превърнат извънредните правомощия в част от обикновеното законодателство." За това е тази гротеска , организирана от глобалистите служители на лукавият.

""глобалистите служители на лукавият"" - хехехехех :)) "Лукавият" :)))))) по форумите откачалки всякакви.

Именно глобалистите организират тези атентати под фалшивият флаг на ислямска държава за да създават хаос, страх и несигурност в обществото, с цел да осъдят малко по-късно вподходящият момент религиозният ектремизъм с подкрепата на изплашеното мнозинство вперено в преходните земни неща и търсещо спасители сред хората каквито няма, за да могат отново да предследват християните както в тъмното средновековие, защото разпространяват Божият светлина в този паднал свят. Целта е да унищожат Божият порядък на Земята и да установят Вавилонското царс царство. И да принудят хората да се покланят на Сатана като на Бог в денят за езическо поклонение на слънцето неделя. Чии е девиза "Ordo ab chaos" (Ред от хаосът)?

Започна се най-после! Стига фалшиви и глупави лозунги за мултикултурализъм, интеграрация на хора, живеещи в 15 век и не знам си още какви неосъществими на този етап на развитие на човечеството дивотии. Тези утопични лозунги се видя, че не вършат работа, точно обратното - водят до хиляди невинни жертви. В цяла Европа трябва да се затегнат мерките за сигурност, не само в отделни държави.

Tи, у BG-то живееш, в 15 век, бре цървул??? Mислиш, че си много различен ли??;))

а всъщност изгонване на всички мюсюлмани, е единствената и най-ефективна мярка...

Tъпичко ти е коментарчето!! Bсе едно, да изгонят всички имигранти от Aмерика,!??... че тя, е създадена само от такива!!;)) Cлабичко, ги разбираш тези работи!! потърси си друг форум, нещо за продажба на "офце", слама, крави такива работи!! Tам, ще си в стихията си!!;))

коментарчето ми е иронично,ама явно не за вас...забрани им фереджета ,забрани им молитвени домове,забрани им многоженството и всички ислямски щуротии, и да видиш как сами ще почнат да се изнасят

и къде да изгонят френския мюсюлманин, или англиския или беглиския ил или , в българиа ли примерно, па те са роди в онези държави, и имат права в европа в пъти повече от теб и от мен.

Където Испанците са изгонили друговерците преди 5 века. И където изгониха сирийците преди година две от петролоностните райони. Отиват където щат и точка.

Изглежда на франсетата,най-после им дойде акъла в главите,сред като се отърваха от онова недоразумение, бившия президент.

че света уж вече не е тва дето беше е от как гътнаха кулите близнаци... тая празна фраза колко пъти ще я повтарят политиците вместо да се заемат реално с проблема... ама францетата сами са си докарали мигранти от бившите колонни и никой не им е виновен. освен тва те разбиха Либия и откраднаха милиарди от там и това ще им се върне с времето тъпкано.

И накрая пак излиза, че обикновениьт гражданин е най-потърпевш. Всичко уж се прави за неговата сигурност, а всъщност му слагат примката, като го увещават, че това е вратовръзка. Къде е джуджето Саркози, който беше главен инициатор да бъде унищожена държавата Либия от където в момента е главният поток на джихадисти към Европа. Къде са краварите, които създадоха Ал Кайда и ИД, за да контролират огромни територии от света, чрез терор? Та от тези места търсете ключа за палатката! Промяна в законодателството на която и да е държава само няма да помогне. Терористите са винаги 1 крачка пруд тромавата бюрократична западна машина и използват всяка слабост. Трябва да се започне от ликвидиране на първоизточника на проблема и след това всичко останало.

Благодарение на ислямските приятели на Раша, които са подкрепяни от нея се стигна до тук. Факт е, че 2-3 години след идването на Путин за президент, има терористични актове почти всяка седмица. Раша няма хрситниянска държава за приятел, но почти всички ислямски държави са и приятели. Още....Раша напада само християнски държави - ФАКТ !!!

XA XA XA

хахахахахах Колко цента поолучи за тази диaрия?

"Сега всички повтаряме като папагали че няма безплатен обяд." Ако услуга или вещ за някого е безплатна, то разходите за това все пак са платени от някой. Така че, "безплатен обяд" наистина няма.

Да се приемат, ползата от тях е много съмнителна, ако не се прилагат още на КПП-то при влизане. Вж. онзи, дето утрепа с рекламния пикап 10 човека в Ню Йорк! Роднините на жертвите трябва да съдят (а може и да линчуват) онзи, който му е дал ам. виза.

пълна забрана на демонстрации с цел социални искания

ха ха ... а каква ще е франция ??? правете още воини ,убиваите стотици хиляди невинни хора заради петрола или каквото и да било ...и какво очаквате ???

сетила се Мара, да се побара. Франция отдавна не същата, със свещ трябва да търсиш в големите им градове бели лица и те са само на туристи или на източноевропейци. (в името на истината-така са вече ЮК, Герм, Швец, Италия и т.н., като циганизирани български села и градчета!).нищо вече не може да помогне, освен тотална депортация. резервати, в които не смее да влезе полицията има и сега и те стават все повече. дори под Айфеловата кула стоят огради-металотърсачи, а пред тях кесят...само мигри. много френска картинка...

Напълно са прави хората. Удивително е, че левите формации продължават да се правят на неземни кретени. Лично аз ако имах власт и някой направеше нещо подобно, след съвет със службите щях да депортирам къде кой сваря без никакви обяснения и то в рамките на 24 часа. А свързаните нямаше да стигнат до съд. французите пак запазват някаква юридическа култура и опазване на основни начала на правото с хора, които са чисти диваци, до които никакви ценности на цивилизацията не са достигнали. Трябва съвременното общество да признае своя демократичен провал в предаването на демократичните ценности- нищо не е достигнало до диваците, защото не е имало санкция и пример какво се случва като искаш да бъдеш дивак и не желаеш да си цивилизован човек!

а бе гумен цървул,ако доида у вас и убия жена ти и децата ти , и разруша дома ти ...ти как ще реагираш ? ще ми се радваш и ще отидеш на геи парад ??? ха ха ха

Неграмотен, че и се представяш като пале пред майка си. Дори не си прочел за какво пиша. Леле, колко си прост!

виж ся парцал, кой, ги направи тези хора имигранти?? кой им съсипа и срина със земята от войни и бомбардиране държавите в които те си живееха мирно, макар и бедно, от векове??? койо им заграби петрола?? този "кой", защо не се опита да направи така и с русия и там има мнооооого петрол?? защото срещу нея само квичат алчните хиени, но не смеят защото ще гризат дървото!!;)

Повечето са израстнали и възпитани във Франция. Така, че ако беше чел, щеше да знаеш. Те не водят джихад срещу армия, а са долни подлеци, които вършат работа на подли убийци и изнудвачи. Сред такива си и ти. Хората в зала Бетаклан в редакция Шарли Ебдо не бяха въоръжени, но бяха застреляни. Ти като какъв оправдаваш убийствата им? Може би се смяташ за онеправдан от живота? Няма изненада- повечето българи все тая лебедова песен цял живот пеят.

portal

За нас не беше никакъв проблем да ги смажем рушняците Първата световна... За това и направиха преврат 1944та... за да не ядат пак бой... Така че по-спокойно с гризането ан дървета :) Със сигурност няма да им е лесно, но чка непобедими :) айде кротни си чуждопоклонническия гений малко ...

За ГЕЙлуин има, за БУДИТЕЛИТЕ няма. СМРАД е слуга на ЗАПАДНАЛИТЕ НАРКОМАНИ.

Целият "запад" не е същия от 20 години на сам. И причината за това съвсем не е ИДИЛ и терористичните заплахи а изчезването на социалистическият блок. Запада победи и понеже няма кой да го дърпа напред той започна да се видоизменя в не добра посока. Социалистическия блок предлагаше една алтернатива в която думичката "безплатно" се използваше доста често. Това плашеше най-много запада. Сега всички повтаряме като папагали че няма безплатен обяд. Но съвсем забравихме какво е солидарност, братство, равенство. Все неща които са били написани на знамената на първите републики в Европа и Америка. Запада ги загърби след изчезването на социалистическия блок. А социалистическия остави в спомените освен всичко останало и ...безплатно образование, безплатно здравеопазване, почти безплатна вода, почти безплатно хляб, почти безплатно топло. Просто показа на света че е възможно. И ако света наистина иска... би могъл да измисли начин всичко това да е напълно и безвъзвратно възможно. Но...май всъщност не иска. Всеки си иска килимчето и мисли само за себе си. Запада просто превърна в това. Няма кой да го бута от другата страна. А ИДИЛ...хъм ...всички знаят че те не са никаква алтернатива на каквото и да е.

Абе като се сетиш, че при соца ходиш да работиш всяка година безплатно на бригади, и в казармата работиш безплатно 2 години. после даваш парите безплатно и чакаш 20 години за панелка. После 10 години за кола. и разбираш колко безплатни са били другите работи.

като цитираш "безплатно, безплатно", откъде са парите за панелка и кола въпреки чакането??? то и дете да ти се роди го чакаш 9 месеца, нали тъпако??

всичко това дето го изреди не си го преживял ,нали...а са ти го казали и то не беше точно така. Говори за неща ,които знаеш иначе от тая приказка излиза , че си манго щом си бачкал 2 г. в казармата.

Всъщност едното няма нищо общо с другото. Локалната централизирана икономика като част от световната пазарната икономика през 50-70 те години на миналия век достига такава мощ каквато никой не е очаквал. За политика няма да говоря. Факт е че социалистическата държава е вредна за човешкото общество. Но върху някои части на нейните икономически разбирания би могло да се помисли. Те са работили при това доста добре. Днес те работят в Китай. И благодарение на тях днес Азия изпреварва Европа в икономическото си развитие.

и това ще мине!! и римската империя е била велика, но се е самоизяла, самоунищожила, самопогребала, от алчност, арогантност, разварат и самолюбие!! и не само тя е рухнала и много други!! въпрос на време е!!;)

Мммдаа....много добър пример. Ояждането и добрия живот неизменно водят до там ако от другата страна на кантара няма алтернатива. За капитализма алтернативата е комунизъм. Поне за сега друго не стои на кантара.

За жителството и открит лист няма за прочит Но за съжителството между мъже със сигурност има.

Вчера ни продъниха ушите с типичния български празник хелоуин. Защо днес няма нито думечка за Националния ни празник??? Защо бре безродници???

Нищо не прочетох за жителството и открит лист ?!

ако си миели,че е било соц.... много си неориентиран в БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ!

Хората,които са свързани с радикализирани терористични организации буквално трябва да се отстраняват,а не да ходят да се подписват и подобни,защото те пак може да си убиват,когато им присветне нещо в малоумния болен мозък!!!

Унищожете сектата наречена ислям, унищожете им джамиите, борете адекватно с мюсюлманите, само тогава ще имате успех срещу тероризма !!!

Защо ще я унищожават като им върши толкова работа? То от 2000 г. насам французин не е бил президент. И правата на французите си отиват. Скоро ще почнат и християните.

хранция отдавна не прилича на бяла и нормална държава! пълна с терористи, ислямисти, секви чернилки и тарамбуки и педали... истински Содом и Гомор

петте ограничения, изредени в статията са 1:1 ограниченията на свободите от бившия български Закон за защита на държавата на фашистките правителства преди 1944-та година.

Водеща в налагането на контрол и технологична диктатура.С абсолютно нищоправене и празнодумие в обществения си дебат Франция отдавна не е страна на свободния дух. На свободия да, но не на свобода.

Честито, ЦРУ си е свършило работата перфектно - да ограничи човешките права в дадена държава, а да се даде повече власт на силови структури:) От край време така се работи - създава се нещо, което постига крайната си цел след време:)

Следваща цел - детектори за метал и бакскатери във всички публични сгради.

Valentin Ginev

Крайна цел - да сме батерии:) Да ядем, да работим, и да харчим. Както беше казал един човечец преди време - римския цирк:)

Туй вече го има от 10 години в Испания. Изобщо напредват. По-ограничени и от соца. Дори ако гледаш такова нещо като незаконна стопанска дейност, обикновените хора са по-ограничени в правата си сега, отколкото при соца.