Франция въвежда законова възраст за сексуално съгласие

Френското правителство се готви да въведе за пръв път законова възраст за сексуално съгласие, предаде Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Франция въвежда законова възраст за сексуално съгласие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз искам да сложат минимална възраст за раждане на деца-18 години.14 годишна ц иганка и 16 годишен ц иганин правят секс по взаимно съгласие.Но ПРАВЯТ И ДЕЦА,които после хвърлят в детските домове,да ги гледаме ние с нашите данъци.

И като я "сложат" тази минимална възраст циганите ще спрат да раждат ли? Еманципация на циганите е единственото цивилизовано решение.

О, ще спрат - ако родителите на децата, направили деца, носят наказателна отговорност. Ако бебето директно се взима за осиновяване и се спират всякакви социални привилегии на целите семейства. Ще спрат и още как!

Рождената дата трябва да се татуира трайно на момичешките чела, за да няма шикалкавене после ...

не е зле да се допитат до самите 13, 14 и 15 годишни, те самите на какво мнение са. факт е, че половото съзряване е на все по-ниска възраст. определено и пълнолетието трябва да се свали надолу

Тях никой не пита ама и те никого не питат.

Можем да ги питаме дали искат да ходят на училище :), познай какъв ще е отговора!? Можем да ги питаме искат ли да стоят до 3 през нощта, и после да спят до обяд, познай пак?! Можем да ги питаме искат ли въобще да работят в живота си, сещаш ли се какъв е?! Децата са ДЕЦА и като такива не може да ги питаме за някои неща - това са тези неща, за които поемат отговорност възрастните!

Да свикват французите с новите шириятски порядки и да учат арабски

Тази материя е много добре решена в канадското законодателство. Минималната възраст на съгласие е 14 години, но разликата между партньорите не трябва да е повече от пет години. По този начин се отсяват педофилите, но не се пречи на взаимотношенията между младежите. Според мен едно много добре балансирано законотворческо решение.

Аз

Мда... Тоест един 15 годишен с една 14 годишна ще могат по-успешно да се сдържат и да не направят нежелани деца, отколкото 25 годишен и 14 годишна. Айде холан... Че то по-добре поне единият да може да разсъждава с нещо над раменете, все пак... Не искам да изпадам в тъпо морализиране - в човешкото общество сексът е много повече от размножителна функция, но това все още е основната идея и така или иначе сексът води до деца. Следователно пред закона на секс трябва да са годни тези, които са годни да отглеждат и възпитават деца. Не може да си годен да създаваш поколение, а да си негоден да караш кола. Или, както се оказва в Българския закон - сексът да се изравнява по сложност с покупката на закуска. Просто е - забранено е да се прави секс с непълнолетен и край - няма никакви проблеми и двусмислия. Пък ако мислите, че децата няма да се научат как става... мухахаха... Ще се научат - гаранция!

Иван Петров

възниква въпроса, обаче с границата на пълнолетието, а тя не е реална в момента

Имало е време, когато не е имало противоречие - физически човекът съзрява горе-долу на 15г и пак тогава е готов да се включи в обществото (т.е. може да оре, да жъне, да копае и т.н.). Днешното общество обаче е по-сложно и човек може да е самостоятелен в него към 21-22. Физическото съзряване обаче е още по-рано, вече е изместено към 12-13г. Не може да се сдържат толкова време хормоните...това просто няма как да стане с някакъв си закон. За това смятам, че канадското законодателство е перфектно и ДА, най-нормалното е дете на 15 да прави секс с друго дете на 15-16г. Важното е да са полово грамотни, а са достатъчно големи да са научили как се слага презерватива и какво е това полово предавани болести!

Министърката на правосъдието Никол Белубе в понеделник предизвика смайване сред феминистки организации, като заяви, че "си заслужава да се обмисли" законова минимална възраст 13 години за даване на съгласие за сексуални отношения. Бах мама му, че те вече и в детската градина ще правят як секс.

Едно 13 годишно дете, току що влязло в пубертета, може ли да балансира между напора от хормони и преценката кое е желание и кое потребност ? Момичетата на тази възраст може и да имат сексуални желания, но това не може да бъде основа, за това да бъдат третирани за нещо повече от деца!

Аз

То тия, дето ръбят 13-годишните, точно така и искат да ги възприемат - като деца. На 15 вече са дърти и с увиснали цици.

момичетата на 12-13, момчетата най-късно до 15...

и още нещо - напора на хормони се успокоява по 2 начина - или с химия или с "екологично чисти" методи.

Аз

Спорт.

Аз

Франция. Новият Тайланд...

им е рано. Тва, че при някои индивиди физическото развитие изпреварва интелекта, не е основание да се считат годни за някои работи присъщи на възрастните.

А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА?

баща си :)

след проблемите с тероризма според мен клецането е на второ място....

У нас има такава законова граница и тя е 14 г. Сексуалните отношения с малолетни лица са изрично забранени от закона. Да не говорим, че за правото самостоятелни валидни волеизявления едно лице може да прави едва с навършването на пълнолетие.

Е и какво от това?! Някой тъмнозелн има ли осъден за педофия, след като е масова практика на тази възраст да се бременни?!

Аз

Ся... Според Българското законодателство се оказва, че деца под 14 са малолетни и не могат да сключват никакви сделки. Над 14 са непълнолетни и могат да сключват дребни сделки с непосредствено изпълнение, като например да си купят закуска, телефон или пакетче тревица. Малолетните под 14 нямат право на това. Да обобщим - според закона способността да си купиш закуска и да правиш секс се придобиват на една и съща възраст - 14 години. Ми... тийба закона, другаркеее...

лични документи се издават на 16 год. възраст, под което лицата се считат за малолетни, тоест деца. Редно е това да бъде възрастта и за опредлеяне на престъплението като сексуална принуда.

Различно в различните държави. У нас малолетен е до 14 г., а непълнолетен между 14 и 18. Доста прилични граници. Но няма връзка с личните документи - и бебе може да има паспорт. У нас границите бяха такива (14/16) и когато -паспортът, предшественик на личната карта, се издаваше на 16 г. Иначе Айшето е съгласна и на 11 (на 12 вече е родила), но това е друга тема.

няма връзка с издаването на международен паспорт на бебе. Счита се че на 16 год. детето вече има достъчно ум в главата си за да има известна самостоятелност и отговорност.

loyola

А нашите римляни, дето не вече по демократичному можем да наречем с истинското им име!

Защо се обсъжда само долна граница. А горна кога? О, забравих. Макарон ще наложи вето.

Ще изнасили дъщеря ми на 13 и ще твърди, че била съгласна. Ич няма да питам дали е законно. Топките сам ще си ги изяде. Преди да го изкормя целия.

Къде са тези бащи и мъже разсъждаващи по този начин...? Рядкост!

Честита ви законна педофилия. Скоро и инцест.

Поне въвеждат долна граница от 13 години,докато до сега не е имало граница и са си правели секс с деца без проблеми! А в България има една част от населението, за която не важат всякакви закони и те си се плодят и на по 8 години,женят се деца за възрастни,сестри за братя,пълна идиотия...