Брюксел заплаши Франция със санкции заради ромите

Европейската комисия заплаши Франция със санкции заради политиката й към ромите. Ромите имат право на свободно движение в ЕС и ако това не се спазва, комисията ще накаже тези нарушения, посочва Брюксел.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел заплаши Франция със санкции заради ромите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брад4ед , забирай баджанака и 4ааветата и да бегаме у Френско ...Много железо има за крадване ....

ТЕ ЦИГАНИТЕ И ТЕ ХОРА.Приемайте ги,защото БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е ОГЛОЗГАНА ДО КОКАЛ,а вие сте богата държава и много възможности за.....крадене.Да видите какво се нарича СГАН.

Мили французи,много ви моля,приобщете малко цигани,да вземем малко въздух.Интегрирайте ги,научете ги да работят,да плащат ток и вода,да четат и пишат,да не правят пипалчоис.На всички добри неща ги научете.Българското народонаселение ще ви е вечно благодарно. Сцялото сърце ви пожелавам успех,който ние не успяваме да постигнем.

Разочарован съм от вашата реакция, не очаквах да прочета подобно мнение. Защитатвате клауза обричаща много качествени хора на нещо под общ характер. Да, не пледирам и не настоявам да съм на еднакво с вас мнение, но уви вие добре се разграничихте от написаното преди това. Съжалявам че, продължих комуникацията си с вас, просто не сте този който се опитвате да играете.

Прочетете си последните редове, в тях сте отговорил дори на себеси - вътрешно сме прави и двамата - въпрос на изказване. 3 години съм живял по времето което описвате в квартал със смесено население - имаше и от двата вида цигани. Та все пак, има ли желание - вратата е отворена. Още повече, 90% от лошия материал сред тях, не е по тяхна вина, а по вина на нас - или по-скоро възпитателите им в домовете от които излизат. Има тема по въпроса от днес и как и в момента се възпитават изоставените!

Брюксел заплаши французите със .... СВИРКА!!!!! И квооооооо? А защо Брюксел не разсели ромляните из Белгия, Холандия, Дания и т.н.? Макар че, ако питат мен, най-подходящото място е Колима!

След 50-100 години Европа ще осъзнае каква огромна грешка е допуснала спрямо циганите, когато европеидната раса ще започне да се претопява и циганизацията ще е навсякъде. Същото което се случва в момента в България ще се случва в цяла Европа. И за да има баланс най-вероятно ще се появи втори хитлерчо...

за Хитлер,който е искал да освободи света от циганите.КОЛКО Е БИЛ ПРАВ И .......НЕРАЗБРАН.

защитавайки някого, с факти, не те превръща автоматично в подобен - не не съм циганин професоре - числя се към групата на хората, опитвам се да не се поддавам на животинските си желания да разделям и владея.... Подлежат както всеки един от нас на промяна - погледни в западните страни какво се случва с тези същите цигани - не е възможно да ги различиш от местните - но уви, новите попълнения от столипиново нехристияните, са онези които дават сегашния имидж и представи на западняците за туй що е българин......

май имало полза от ЕС все пак...

Ей,веднъж като вали град да не удари нашето лозе а дори да ни е от полза.Европа си каза тежката дума -от нас остана рекламата и насърчаването.Туристически агенции с промоции за еднопосочен билет ,отстъпки за масовост,с тирове заедно с товара... важното е рекламата и да се задвижи вълната .За най-закъсалите пък може и ние нещичко да посъберем за да ги изпратим и да живнем най-после.Като се поопразнят гетата ще дойде време за булдозерите да очистят от незаконните постройки за да не се изкушават пак да се връщат.Има надежда но и ние трябва да се постараем и максимално да се възползваме от възможноста без това плащаме толкова пари за еврочленство.

Ако може да вземат и комунистите ни там ? Каква прекрасна страна ще е България тогава ...

амин!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ама какво реват франсетата, немоим ги разберем? Франция от толкова години има опит в приобщаването на всякакви националности към своята култура и начин на живот. Къде со кротце къде со благо а накрая и с кютек. Я вижте по Африка колко държави са облагородили!

е че се напълни с коментари от хора които нямат и най малка наидея, що е то циганин, и как циганина мрази да го наричат ром. Има два вида циганин - едните са онези от които пропищява цял свят, другите са като нас, само дет са по-мургави. Ма нали е по лесно всичкото циганин в казана ......... Прост народ сме, и те циганите ни го доказват !!!!!!

БРАТЯ РОМИ ТИЧАЙТЕ КЪМ ПАРИЖЪ .... ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ЖЕЛЯЗО ИМА В АЙФЕЛОВАТА КУЛА ..... НАПРАВЕТЕ Я НА СКРАП ...... ШЪ СТАНИТИ МИЛИОНЕРИ.

Французите поне се опитват да направят нещо. Ние не.

Ти какво предлагаш?

а така, нека да стоят там нали и те са хора.после ще говорим пак, как на нас ни обвиняваха че тормозим циганите,нека сега те да покажат как се социализира ром.

Интересно нещо са Европейците - хем нещат комунизъм, хем си избраха СерГейчо за шеф на ПЕС? Ами не разбират ли че този проблем с циганите го заложиха комунягите преди 70 години и сега го използват доста умело! Значи не могат да разберат толкоз прост комунистически тарикатлък?! Че нали НАРОЧНО "левите" социалисти разкарват циганите по Европа - та това от космоса се вижда!!!

Pesh0

в превод , Франция , заплаши Франция . Кой трябва да се шашка :)

Много невежо твърдение. Запознайте се с принципите на ЕС час по-скоро. Най-малкото Брюксел е в Белгия.

Що не организирате еднопосочна екскурзия за тези до Брюксел? Щом те могат да интегрират маргиналите нека го направят. Помня преди десетина години един род "зрънкови" как обикаляха България и никой не ги щеше.

Цитат от статията: "ЕК напомни на Франция и държавите от ЕС, че съществуват национални стратегии за приобщаване на ромите, не само в страните на техния произход. Ромите също имат правото да се приобщават в държавите от ЕС, които изберат. " Дано циганите, пардон ромите, да изберат коя да е друга държава, само не България, където да живеят!!! То че няма да се интегрират е ясно за всички разумни, но поне да не са в България!!!

Те нашите роми са по-готини от Африканските Французи. Що не ги искат? Ще им облагородят нацията и ще ги научат на много мурафети.

А, тъй Майна! Готини сми, особено ний отСтолипиновото ! То туй африканското мангал не е баш кат циганин! :) Ко разбират Французити медна жица с ток как съ отнася а? Ши ги научавами! То сичкуту е относително а щот сичкуту може да съ отнесе. Нали? А

Да направим сичкото ром-парижанин! Юруш братя роми, Париж вас чака!

Да не споменаваме и колко "джелезо" имат за крадване.

АЙДЕ ВСИЧКИ МАНГАЛИ ВЪВ ФРАНЦИЯ,ЕС ЩЕ ИМ ДАДЕ ПАРИ ! БЕГАЙТЕ И СЕ НЕ ВРЪЩАЙТЕ В БГ.ТУКА ВЕЧЕ ЖЕЛЯЗОТО СВЪРШИ ! ВСЕКИ МЕСЕЦ МОГА ДА ОТДЕЛЯМ ПО 5 ЛВ.ЗА ИЗНАСЯНЕ НА МАНГАЛИТЕ. ТЕЗИ БЕЗПОЛЕЗНИ ТВАРИ НЕКА УЧАТ ФРЕНСКИ И СЕ ИНТЕГРИРАТ КЪДЕТО ИСКАТ - САМО НЕ И ТУК В БГ.АМАН БЕ!

Ши тръгвами бе, как няма да тръгвами,ако тряба и таз високата къща ли беши,кула ли,как съ казваши? Забрайл съм по историятъ! Ши го разглобявами и шъ го придавами, че да не им пречи на хората там.Стара работа е то! Ний си имами и еко транспорт, вреднити емисйй са ги няма! Сичкото ши го привозим! Ши опрайми рабтата!

Тази новина трябва да стане веднага и тутакси достояние на ромите,дали печатно,дали с тъпан и интернет,дали от тв или от мешерето нашите волни съжители трябва да знаят,че Европа и интеграцията ги зове

Братя роми,ако случайно някой от вас чете това,в което се съмнявам,но все пак-не ги слушайте тези какво ви говорят,във Франция и не само там е супер и хората са много отворени към ромите и да не казвам голяма дума,но събират пари и им ги дават директно на ръка.Контейнерите (казаните на ваш език) са пълни и с все хубави работи,а във всеки магазин с радост ще ви услужат с кашони,за да си направите къща.Смело напред и вие си знаете,успех и предайте нататък!

ама при такива прекрасни новини и като си сипя една ракийка, как да не ми стане драго:) само си представете идиличната картинка : Площад Трокадеро, кафене, пият си конячето туристите, съзерцавайки айфеловата кула, и в един момент се появяват 10-ина каруци със зърлинги - след 20 мин половината кула я няма. Идат французките фатмаци и журналя от тв-то. Арести, интервюта - ма ний само бирем джилязу, не сме кат вас - меринджеи:)

Ами да дадат на циганите територия,където подобно на евреите да си направят държава и там да им помагат,интегрират и т.н.

Даде ама чичко Сорос и там другите тарикати дето крадат общите пари не искат така. Нали едно зло по малко ще има на Земята ако това се направи.

"Говорителят уточни, че ЕС разполага с три фонда за приобщаване, особено по отношение на някои малцинства - Европейския обществен фонд, Регионалния фонд и фонда за земеделско развитие. Сумите се предоставят на държавите от ЕС и тяхно е решението дали да ги използват." Все повече се убеждавам, че всякакви пари от ЕС не трябва да се дават на държавите, а трябва директно да се раздават на гражданите от самия ЕС. Иначе всичко се краде и е абсолютно безсмислено!

Крадците слагат минуси.

Един път месечно мога да отделям от парите си, за закупуване на един билет - САМОЛЕТЕН, или четири автобусни , за всеки желаещ циганин/и. Апелирам към всеки българин да направи същото...................., нека сме част от Европейската "ИНТЕГРАЦИЯ" на съгражданите си!!!!!!;-)))))))

яко:) хак да им е на франсетата а сега да видим как ше ги изгонят от общински терени:)

Евалата Брюксел.Ромите освен пълноправни европейски граждани са и номади и имат право да опознаят и други кътчета на континента.Не можем да държим това съкровище само за себе си,а трябва да го споделим и с братята французи,италианци,англичани и германци.Вие ни пращате пари да им се спазват правата,ние пък ще ви пратим самите тях да си ги гледате във напудрените ви държави.

Брюксел върши отлична работа. Браво! :)

Да си беден има и предимства,ако им пратим 99% от ромите и в същото време нямаме приток на разни емигранти от Африка и Азия тук ще е чудесно място за живот-оазис.

Mnogo dobre nabeliazani merki:)

Айде нема нужда!

преди по нас лаеха, да сме ги интегрирали, сега срещнаха проблема очи в очи и видяха положението с циганите кво е, а сега нека си ги интегрират кат толкова се обаждат. тая циганска напаст никъде, никой не я ще, само в България сме лудите дето храним циганите, защото няма никакъв контрол и ред, всичко краде, лъже и се продава

Помогни на ром да замине за Франция - спаси българин.

аз съм в испания . кажи на кой цигани да изпрата билетите

расист *

КОМИТЕТ ЗА ЗАЩИТА ПРАВОТО НА СВОБОДНО ПРИДВИЖВАНЕ НА РОМИТЕ КЪМТУ ПАРИЖ Да помагаме кой с каквото може. Който има пари да им купува билети. Друг да дава стари обувки, консерви. Да ги подпомогнем. Българите във Франция да публикуват една карта на фирмите за изкупуване на старо и младо желязо. Да се информират за електроразпределителната мрежа. Да им се съдейства с информация и всячески за получаване на социални помощи. Къде се търсят жрици...

Лигавите ни европейски партньори не проумяха, че в лицето на циганските катуни, заляли континента, имат не граждани на България и Румъния, а тумби лениви, тъпи и агресивни диваци от Индия, Бангладеш и прочее. Че циганите са реална опасност за Европа, за мира и прогреса на народите. Че множенето им в геометрична прогресия е зов за война на етническа основа. Че интеграция няма да има, че закони за тях няма, че заиграването на политиците е акт на национално предателство и че идват нови жертви на циганския терор, на който има един отговор - шамари и ритници до насиране. Това диво племе трябва да бъде узаптено и вкарано в пътя. Иначе децата ни ще плащат тъпотата на нашите водачи и лидери днес.

Ти не проумяваш, че те много добре проумяват и че си постигат целите.

triabva da stane nacionalna i evropeiska doktrina.tova e nai-dobroto koeto sam chel niakoga po tozi vapros.

Но никой не си прави труда да се запита, абе всичко това не може да лбъде случайно! Има нещо, за което никй не говори, или не смее , или има интерес да не говори?!Тази циганизация и ислямизация, която е най-видна в Блъгария не може да бъде просто така - случайна. Явно някой има интерес и не е мног трудно кода се досетите кой е този някой, след като видите кой защитава циганията и турцизацията на България и Европа. Защото нищо не е случайно...

фрау Неински, предложила била да ни вържат с румънците при встъпване в ЕС? И коллегите и, подкрепени от Костов. Не ми стига злоба да се изкажа по техният адрес.

Da gi vklu4at v ekologi4ni organizacii!!! Samo da si paziat Aifelovata kula 4e ima mnogo skrap v neia!!!

Нека и французите малко усетят вкуса на конски лиги с чесън!

Мисля, че тази безпрецедентна дискриминация трябва да бъде наказана. Трябва да има солени глоби заради нарушаване на правото на свободно движение в рамките на ЕС за български и румънски граждани. Да живее Европа!

Аз не мога да разбера каква е тази дискриминация при "холокоста"? За тези номади евреите е имало едно такова събитие, а за циганите ... НЯМА. Съдбата обаче си "играе" с Еврейският съюз и циганите са тези, които "ЩЕ ИМ ОБЯСНЯВАТ ИГРАТА": тука има, тука нема.

Май девизите на френската революция Liberté, égalité, fraternité (свобода, равенство, братство) са за ромите (циганите). Българските и румънските роми са възприели френския девиз буквално и ще бъде трудно на Франция да ги спре...

СМС-и, СМС-и, отворете една линия за СМС-и :) С набраните средства да се покрива транспорта на братята роми до западна Европа, макар че добър вариант е да върнем малко и на Индия, по-далече е и трудно ще намерят обратния път. След това за няколко години ще мръднем напред и ще отлепим от дъното. Пък и на тях там ще им хареса, въобще няма да им е до връщане. Пък и западна Европа малко ще даде назад, те просто не знаят какво ги чака, та току виж ни се изравнил стандарта. Пък ако успеят да ги интегрират, евала, ще ги черпим една ракия.

Пичага, да можеше и аз да те черпя една ракия! Много ме изкефи изказването ти!!! +100

Е на това му казвам и вълкът сит и агнето цяло... Пускаме смс-и, с тях братчедите отиват в Европата, задържат развитието, в същото време същите братчеди правят пари от железото и замогват, а България с бързи темпове настига Европата...е това е ....

трябва като напускат да им вземат личните карти, да видим после как ще ги върнат в Бг без документи.

Брюксел заплаши Франция със санкции заради ромите Много се радвам за тези френски лицемери уж носители на най-хуманните европейски ценности. Сега ще изпитат "сладката болка" от отговорността да интегрират братята роми. То това не е като да критикуваш че България и Румъния НЕ СПАЗВАТ ПРАВАТА НА МАЛЦИНСТВАТА. Ха сега имате възможност да ни покажете как трябва да се спазват тези права. Желая ви успех.

Плашат куче ,..със салам !

"От вълк никога няма да стане сланина, а от циганин никога няма да стане човек" - словашка поговорка.

След толкова много приказки от страна на френските политици по наш адрес, че не можем да интегрираме циганите, сега нека да покажат нагледно как се прави. Така е, трябва да внимава човек като дрънка глупости, те да не се обърнат срещу него по някое време.