Франция спря доставката на боен кораб за Русия

В разгара на украинската криза Франция реши да преустанови до ноември доставката на първия от двата бойни кораба "Мистрал" на Русия.

Обратно в новината

Коментари - Франция спря доставката на боен кораб за Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като стане Саркози отново президент ще ги предадат на Русия с церемония след което Франция ще напусне военната структура на нато както направи неговият съпартиец Де Гол преди 40ина години по време на студената война.

Корабите да се предоставят на Украйна за блокада на Севастопол.

Французите са световно известни крадци.

ЕС да си купи тези кораби. Толкова държави сме, все ще съберем един смешен милиард! А ше си имаме кораб да го размотаваме из северните морета :-) Ще качим Бареков и жена му на него за бърсалки, пардон матроси по почистването, като с това ще отворим две работни места. Даже и детски ще им платим за отрочето им! Цяла социална дейност ще разкрием, но да е из северните морета. Само при това условие. Може да добавим и Мая Манолова, нея ще я сложим за свирка на кораба. Имам пред вид истнска свирка, а не друга. Станишев ще го сложим за капитан, а Орешарски за помощник. Те двамата така ще забият кораба в неизвестна посока, че няма да се види повече. Като каже на юг, ще върти руля на север и т.н. Ако каже на Запад, ще му премалее и ще завърти руля надолу. Ако такава са предвидили французите, ще е най-добре. Станишев непременно ще я употрби! Поне така прави с икономиката на България, следователно защо да му променяме навика?! ... този път за добро...

Поръчката беше договорена с много усилия от Саркози. сега Франция губи огромен приход и се чуди какво да ги прави тия два Мистрала, произведени за Русия. Едва ли може да се ползват за развлекателни круизи насам-натам...

Може да спечелят сума пари с твоята идея!

"Руското министерство на отбраната не вижда особена трагедия във възможния отказ на Франция да изпълни договора за доставка на Русия на хеликоптероносач тип "Мистрал"". ТЕ ПО ПРИНЦИП ВАРИАНТИТЕ СА ДВА --------- ИЛИ КОРАБА ДА ДОПЛАВА ДО ХИЛИПОЩЕРИТЕ ---------- ИЛИ ХИЛИПОЩЕРИТЕ ДА ДОЛЕТЯТ ДО НЕГО........................ ---------- разбира се те не могат да вземат растоянието на веднъж ----------- ще кацнат и на още няколко места за зареждане и презареждане преди това.............. -------- а такива места по принцип са собствени бази с персонал, техника, оборудване, охрана - - - плюс няколко дивизии на планирани учения !!!!!!!!!!!

123edr324

до шефа на първа база- абе шефе кви са тия ХИЛИПОЩЕРИ ?

Корабът не е завършен и затова отлагат доставката по политически причини

Корабът ще се завърши навреме, а отлагането му е по нареждане на Вашингтон. Мой личен приятел и напътсвеник е един от главните директори по този проект. Позор за Франция е това, клека и тя пред САЩ.

Баси кви френдове имаш Брато! Да не си и кум на Путя?

чисто практически не мога да ги разбера русофобите.наи развитата в космоса страна нямала умсвен потенцял ,понеже си купува чужди прахосмукачки.а иди му обясняваи на гружо че е тап. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

''най-развитата'' ?? Нали..че и до Марс стигнаха, че и на Луната кацнаха .. А иначе кораби можело и сами да си правят,ама си купуват от Франция :))) Страшно бетонно говедо си ...

Москва заплаши Париж с 3 милиарда евро неустойки, ако не си получи "Мистрали"-те . Русия оценява поведението на френската страна за като неокончателен полуотказ .

Цялата новина е един вид пропаганда. Всъщност, предната част на корабите "Мистрал" се строи от руски предприятия в Ленинградска област, тъй че Франция сама не изпълнява поръчката. Би трябвало Франция да върне предната част на кораба и да плати неустойки по договора си.

Съгласен - това е френски PR за срещата на НАТО. Там ще се бият в гърдите за понесени загуби, ще настояват другите да се жертват за Укропландия, а после, на 1 ноември мирно и кротко ще си предадат кораба на руснаците, екипажът на който от доста време е във Франция и го усвоява.

"Франция спря доставката....." Не е ясно кой във Франция е взел решението за спиране на доставката - правителството, президентът или частните собственици на корабостроителницата. И кой ще покрие разходите на корабостроителницата и неустойките.

Най - вероятно някой извън Франция.

това е световна шизофреня,която сте свърши след две години.

Браво на хероична Франция! Жертва се в името на ... все тая на какво. 1. Неустойките с лихвите по договорите са за над 3 млрд евро при цена на двата кораба 1.2 млрд. 2. Корабите са непродаваеми - приложени са руски стандарти и НАТО не може да ги ползва. Могат страни като Индия, Китай, но те пък не ги искат - скъпи са им. 3. Кърмите и част от киловите части на корабите са руска собственост - направени са в Русия и на букси са пратени в Сен Назер. Ако руснаците си ги поискат - франсетата ще трябва да ги разглобят или да ги купят на познайте каква цена от Кремъл...

Брей, много компетентни хора имало в България. Всичко знаят в най-големи подробности. Цццццц.

Ми да, щото четем и чужди медии, а не се надяваме само на нашенските наведени парцали.

Брей, хан Путку пак се е докопал до компютъра на санитарите....

са ЖАЛКИ ОТРЕПКИ....:))) Просто светът през последната година разбра КОЙ КОЙ Е... и на кого Думата ТЕЖИ на МЯСТОТО СИ И НА КОГО НЕ!

А в Русия дружно си го преместиха в другия крачол.

Сега остава Великобритания да приеме загубите от изгонването на руските капитали, а Германия - от преустановяването на вноса на газ. Една пълна изолация на варварина ще го вразуми като остане да си търгува в Евразийския Съюз (ама то без Украйна много постен остава - съюза на Москва, Ленинград и околията) и да разпродава каквото има на големия брат (Китай).

Води те емоцията, а гейропейците са алчни за парички, така че нито англия, нито германия, а най-малко франция ще те послушат...

Водят ги парите, но като най-накрая започнаха да приемат реалността (че чергата им е запалена) започнаха да обръщат внимание. Преди няколко месеца безсмисленото изявление на Путин за "мирен план от 7 точки" щеше да бъде достатъчен повод за "отлагане докато чакаме изпълнението на плана" на всякакви мерки против Путин. Днес обаче никой не се преструва, че вярва на Путин.

Оланд се нареди до кифладжиите Расмунсен и Барозу, чакаме с нетърпение следващия...

Немски тръби и италианска платформа вече са на нашия /т.е. на ЕС/ бряг, ама не бойте се, нашето временно правителство ще даде отпор на руснаците за южен поток. То , дет се вика, сал на нас се падна честта, да браним ЕС. Да побърза служебното правителство, строга нота да прати на Германия, Италия и Русия и бързо , дорде е на мандат, да разкара платформата и тръбите.

тая опорна точка я знаем добре. Вече банални ставате... Само не дадохте отговор на въпроса "Южен поток" кое ще направи - Ще ни направи по-малко зависими от Русия? Или ще ни направи газта поне малко по-евтина? Ей на това му се вика "крив макарон".

На първо място ще те направи по-малко зависим от украинската енергийна/газова мафия. Самия Йотингер каза преди няколко дни, че тази зима отново има опасност Украйна да краде от газа, предназначен за Европа, както е правила през 2006 и 2009 година. На второ място ще осигури доста високо ниво на сигурност в България - Ние не можем да си опазим трийсе километра граница от прииждащите неидентифицирани "бежанци", които вече са из цяла България. Ако има ме газопровод през България, потокът от потенциални терористи ще бъде следен и контролиран от европейските и руски служби, които имат сили да се справят с това, за разлика от нашите.

Абе, уж руснаците това, уж руснаците онова... А пък се оказа, че от чушките, та чак до най-модерната военна техника, все някой друг им го произвежда. Е, те какво правят - продват газ, смучат водка и си играят на войници? В края на краищата се сбъдна приказката "храни куче, да те лае"... Много

Предната част на корабите Мистрал се прави в Русия. Във Франция сглобяват останалата част. А за митовете и лъжите, че "някой друг им произвеждал храната", дойде край след като приложиха пълно ембарго на храни и селскостопански стоки от ЕС, САЩ, Канада и т.н.

Дайте на руснаците най съвременните кораби и др. оръжия да пуцат украинците, грузинците и т.н. , а после и по вас.

Благодаря на всички, направили си труда да изчетат написаното от мен по въпроса "да живее международното положение" днес. Най-вече на тези, изказали мнение и отношение, без значение какво. Щом са го направили, значи са се замислили. Нямаше да си правя труда да пиша и да занимавам вас с тези си мисли-размисли, ако не ме вълнуваха няколко простички въпроса. А те са. Къде сме ние? Къде е България в тази игра? Уви, трябва да се признае, традиционно пак сме на губещата страна. Засега. До кога?

123edr324

Докато Патока не дойде до нас и от тръбата му не почнат да излизат голи рускини да се чудим кво да ги правим

passenger 04.09.2014 09:17 ----------------------------------------- Как Ви се вижда международен съд да смее да отсъди решение в полза на Русия, колкото и да е права Русия в делото, което ще води, за отказа на Франция, да изпълни договора с Русия за кораба! В момента правилата в света са изменени! Каквото реши Президента на САЩ, това става! В т.ч. и такива съдебни казуси! Русия , а не само тя, не могат да разчитат на нищо, ако нямат одобрението на САЩ! Беше, каквото беше! Няма лабаво! САЩ е господар на света! Не разбрахте ли! А, Бойко Борисов е техният човек в България.

Това ли била цялата работа? Виж ти. Ами демокрацията, свободата? Те къде са?

Свобода, Демокрация, Любов и други подобни са понятия -спомени от бъдещето, останали в езиците! Те не се побират в тримерната система плюс време в която сега сме ограничени да живеем! Когато човечеството получи достъп до повече от три измерения за света, тогава ще станат ясни и тези понятия! Няма да е по наше време!

Решение взето, ама работата по кораба си върви, като южния поток дето не мое никой го спря

Не ви е вярна информацията , Дир.БГ. Продължава строителството на кораба и обучението на руския екипаж ! То Франция трябва да плати 10 милиарда € неустойка!

Каквото и да говорят платените протестърите тук, сделката ще се ОСЪЩЕСТВИ.....Франсетата не са такива продажници, като нашите политици. Които когато дойде тази тъпа свиня Маккейн, веднага излязоха с заявление че се отказваме от Южен поток...Газопровода между другото продължава да се строи... Казахме и това, че ще купуваме американските ненадеждни и небезопасни реактори на Уестингхаус...Франсетата, ако не изпълнят договора ще загубят между 3 до 10 милиарда долара! От неустойки ..Те не са дебили, и като всеки капиталист при тях интереса е на първо място! Дреме им на тях за някаква нациска Крайна!

Така си дават кураж Русофолите...може пък да се размине а ? Ще видите вие кораби ..ама друг път

като гледам и ти не си вярваш на това което пишеш.......

Dimi

И кой ти каза, че реактора на устингхаус е ненадежден и необезопасен? Реално това в момента е най-безопасния реактор... но има няколко други проблема... цена... реално няма построен и работещ такъв реактор... в европа все още не е лицензиран от МААЕ...

то за това е най безопасен ,защото няма нито един построен

Санкциите, с които Западът тръгна срещу Русия. Кой загуби и кой спечели от тях и какво загуби и спечели? Русия с огромните си ресурси едва ли осезаемо ще се разклати, а икономиката и няма да рухне, както ни вещае един лондонски денди. Но загубите на ЕС са сериозни. Само по първоначални данни и за начало над 12 милиард Евро. Това на прима виста, на първия ход на махалото. А докато то се успокои? Казват било брилиантен ход на янките, които отслабвали едновремено Русия и ЕС, оставайки встрани от загубите. Дали е така. Няма да се взираме в чисто икономическите последици, които неминуемо ще достигнат и до щатската икономика, а до политическите. Русия се пренасочи търговските си отношения към трети страни Китай, Индия, Бразилия са вече традиционни партньори и съюзници на руснаците по БРИКС. Към тях се добавят Аржентина и други южноамерикански страни (а Южна Америка е (или вече беше доскоро) зона на жизнени интереси и влияние на САЩ), Египет който (по идеята на революцията в пролетни цветове) трябваше да се доближи още повече до Запада, сега сключва договори за милиарди с Русия. Съвсем не на последно място Турция. Турция, която беше основна сила на НАТО в източна и южна Европа сега изглежда много по-близък съюзник на Русия, отколкото на САЩ, нищо, че продължава да е в НАТО. Впрочем, сега именно това, че тя е в този блок, може да изиграе много лоша шега на американците, защото турците успешно могат да блокират неизгодни за Русия решения.

Санкциите сигурно ще повлияят донякъде на живота на руснаците. Ще понесе удар и руската икономика, но в краткосрочен мащаб, но със сигурност ще и подействат и стимулиращо в дългосрочен. А това е стратегически изгодно и печеливше. Не за Запада. И така в резултат на санкциите, Русия, с цената на лек трус за икономиката си, получи куп нови партньори, приятели и съюзници, Европа стагнация и загуби. Америка, освен неизбежни икономически удари загуба на влияние. Кой печели и кой губи като цяло? А как да оценим сближаването на Русия с Китай. Икономическо, политическо и не на последно място военно-стратегическо. Какво би представялвал един военно-стратегически блок Русия Китай и какво би представлявало на негов фон НАТО? Какво представлява комбинация от ресурсите и научно-техническия потенциал на Русия и производствено-технологическите възможности на Китай? Дали стратезите на Запада си задават подобни въпроси? Имам чувството, че не. Или не им стига ума, или не им стига куража да го направят. Какво остава да отговорят на този въпрос. Ето затова мисля, че няма политици в съвремения западен свят. И ако спешно не се появят, този западен свят нищо добро не го чака. Историята показва, че империите рухват отвътре, най-вече поради обхваналата ги ленност, безхаберие и липса на идеи за собственото им развитие. Благодаря за вниманието.

123edr324

Човече, преди много години когато ми омръзна разни фатмаци да ми промиват мозъка как СССР изгорил с таино оръжие китайските армии в далечния изток седнах и прочетох от всички източници които намерих как са се развивали през вековете отношенията РУСИЯ /КИТАЙ. Инвестираи и ти малко време, има доста по въпроса и после пиши глупости по форумите

Ето това става когато луд не си ие хапчетата. Хайде сега да ми обясниш как икономиката на ЕС която е 12 Трилиона ще пострада повече от Руската която е 2 Трилиона . Как не ви увря тъпата глва че по БВП Русия е колкото Италия и в свтовен мащаб е едно икономическо джудже с което се подиграват дори и Франция.

Елементарно, Колев. Представи си следната ситуация. Ти си кварталния бакалин, от който аз, платежеспособния клиент пазарувам. Правя ти забележка за качеството на стоката, хигиената, липсата на усмивка на лицето на продавачката, ти ми се озъбваш и казваш, че повече няма да ме пускаш в бакалничката. Аз почвам да пазарувам от друга, малко по-далечна - правя си малко по-дълги, но пък здравословни разходки и купувам същата, ако не и по-добра стока от конкурента ти, който доволен от новия си платежеспособен клиент ми се отплаща с бонуси. Кой печели?

Теб да не са те боцкали руснаци че ги мразиш , хохол смръдлив!!!!!

Едно е да спреш доставки, друго е да отложиш такива

Да, неустойките са по-малки при забавянето. Но има едно но. Ами ако в договора има клауза, според която след определено забавяне купувачът може да откаже доставката и да си поиска парите обратно?

Не мое, има инвестиции в пристанищата, пък от Франция там срещу милиард са само предната част на кораба. Задната част и оборудване са руски.

Това Русофила е много тъпо животно. Ти го биеш по главата той те пита кой тропа? Всички къщи на Руснаци в Европа трябва да бъдат национализирани . Руснаците са като бацил който е плъзнал из Европа и трябва да бъде ликвидиран докато не е късно.

Хайде да почнем от тук. Според статистиката, над 300 000 руснаци имат недвижима собственост в България. Конфискуваме я и ги гоним. И после почваме да броим колко хиляди фирми фалират и десетки хиляди хора остават без работа.

То и на теб хохол смръдлив трябва да ти ударят шута че незаконно живееш и цапаш паметници с боя , а след това с мои пари от данъци се чистят !

sawo

Ех - значи бориш руснаците със съветски мерки... Гениално! :)

Явни франсетата са научили шопската поговорка: " Ще си извадя едното око, та баба ми кьорав зет да има!"

Кефи ме Псаки - изказа се мъдро.

Какво е казала пак тази велика географска откривателка?

Смятала, че Франция постъпва мъдро, като отлага доставката на кораба.

Има си Световна търговска организация, на която Русия е член. От Русия искат да си изпълнява задълженията, а от Франция ДА НЕ ГИ ИЗПЪЛНЯВА. Само че в тези договори има клаузи, които са железни и франсетата ще предадат корабите така или иначе, но с неустойки, на враждебна приемна комисия, която ще ги направи луди за всеки пропуск или отклонение и повече поръчки от Русия няма да помиришат, както и от други страни, които рискуват да станат жертва на шантаж.

НАТО,ще реши ,че са заплаха за алианса- Мистралите и руснаците ще си получат парфюмите на стойността на корабите.Пък нека си има договори...

НАТО иска да се разпорежда над света, но Има все още много страни, които се дърпат : Китай, Русия, Бразилия, Индия, Аржентина, ЮАР, .... Сърбия.... Ако е така, да закриват съда в ХАга, ООН, СТО .... и всички организации, които пречат на НАТО :)

Парфюми не знам, но компенсация с френски заводи в Русия (на Рено например) като нищо.

123,да разбирам ли, че идеала в живота ти са портокали и банани през цялата година.Всъщност, точно това показва определен начин на мислене и защо плиткоумната пропаганда има такъв успех.И да използувам твоята алегория-качи се в машината на времето и поеми към хората и времето, където ценностите далеч надхвърлят наличието на партокали и банани през цялата година.А, забравих, внимавай, като слизаш от дървото.

Ценности,като убийства на неудобни журналистки,затвор за опозиционери,медии които възхваляват бащицата Путин ...айде не на нази тия ...

На всички русофили им пожелавам да се качат в машина на времето и да се върнат да живеят по съветско време , когато портокали имаше само по коледа !

Портокали имаше винаги с тази разлика,че бяха кубински!А колко по-малко инсулти имаше и сърдечносъдови заболявания!хайде сега направи разлика,защо на някои хора им липсва времето когато ходеха на работа с желание ! Освен регулярните почивки на море по 14 дена+редовно билети за театър и още 101 неща!Медала винаги има и две страни!

А сега през цялата година има глад, мизерия,ровене в кофите за смет, грабежи, убийства, изнасилвания и другу благини...

И тогава имаше,само ,че не ги обявяваха официално...

Вярно е че имаше само два вида сирене краве и овче, но беше истинско! Домати имаше през само през лятото и есента. Бяха толкова вкусни, че когато Прешъс Уилсън посети България беше най-впечатлена от вкусните домати. А сега какво целогодишно пламасови домати :(

Да не стане национализация на завода на РЕНО само,че тогаваааа, ще ги заболи !

И почва производството на Жигули ...

Хайде сега кажи кой автомобил би устоял 25 години експлоатация при такива условия УАЗ или Рено Калос??!!ХА ха

Оланд постъпва лошо. Вероятно защото френските русофили не са така активни в местните форуми, както нашите! :)))

123edr324

Те нашите другаря Дъбов им прави здравните вноски и им внася за пенсия

Значи да върнат палите за поръчката плюс компенсация. Това е умишлено неизпълнение на договорка.

За компенсация -парфюми да им пратят,те рашистите много обичат да са пръскат ...от яд!

Милиард е само стойността, заедно с глоби при прекъсване на контракта е 10 милиарда

100 милиарда е компенсацията...рубли обаче!

Компенсации не са само стойността на двата кораба и лихвите след 100% предплащане, но и възстановяване на загуби за строежа на 2 пристанища и стойността на тези части от кораби които са били изготвени в Русия (задните части от двата кораба)

Интересно!!!! Глоба за французите, ако спрат поръчката! А на нас като ни спряха газта, нямаше глоба!!!!

Не да го замразяват, а направо да го спират, заедно с втория кораб. И без това тази поръчка се оказа ненужна за руснаците. Русия поръча 2 бр. от тези кораби тъй като това беше изискването за да може да получи технологията за строителството им, тъй като досега руснаците не са имали такава технология. Документацията отдавна им е предадена и целта е постигната, затова корабите вече не им трябват. Най-добре е французите да откажат изцяло поръчката, при което ще трябва да върнат както парите на Русия, така и да платят неустойки между 3 и 10 млрд. евро, а и да върнат кърмата на първия кораб на Русия, тъй като тя е произведена в С. Петербург. Още повече, че екипажът вече е обучен от французите. За тези пари Русия ще си построи няколко хеликоптероносача, а Франция ще остане с един частично произведен кораб, който ще се чуди на кого да продава. За работните места пък да не говорим... Както обикновено става напоследък - вместо да им избодат очите, те им изписват вежди (на Русия)!

Извинявайте да не би да сте "духът на Левитан" и нелегалното, имформ. бюро на ссср в България?!

Чичо Сам , или черния Хюсеин..Обама?

Те китайците ще им го "доработят" - майстори са в това. Даже май вече е размножен.

"Адекватен" отговор на мирния план на Путин. А, на зверствата на т.нар. "украинска армия", извършени под ръководството на киевските превратаджии, няма ли да има някаква реакция.

Според статията излиза,че и Франция като нас няма собствено еднозначно мнение по въпроса с кризата в Украйна.Решението са го взели ПОД НАТИСКА на МЕЖДУНАРОДНОТО ВЛИЯНИЕ...Щом на тях им се влияе,ние каква категорична позиция можем да очакваме от нашите дребосъци?

Съгласно сключения договор, корабът трябва да бъде предаден на Русия в края на есента, заедно с обучен екипаж . В момента в Сен Назар има доста руски моряци, на които се провежда обучението . Съгласно същия договор - при неизпълнение размерът на неустойката е от 3 до 10 милиарда долара .

Чудя се как руснаците са поръчали тези тъпи кораби? Явно е станало при Медведев, Путин не би дал толкова пари за такива безсмислени корита. Най-добре ще е , франсетата да се наведат още на американците и да върнат парите на Русия, а този смешен кораб да ти го бият в кухите тикви. :)

руснаците ги боли фара за тоя кораб, обезщетението за разатрогване и неипулнение е толкова голямо че вместо 2 ще си построят 4 :) а не че са им притрябвали от стратегическа гледна точка, но като франсетата не искат мераклии за строене и получаване на пари има много и в технологиите на тя кораби няма нищо револуционно. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.