Коментари - Вивиан Рединг: Това не са роми, а личности | dnes.dir.bg
назад

Вивиан Рединг: Това не са роми, а личности

Европейският комисар за правосъдието Вивиан Рединг заяви, че полемиката около проблемите за интегрирането на ромите във Франция се използва за изборни цели.

Обратно в новината

Коментари - Вивиан Рединг: Това не са роми, а личности | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Таази многознайница защо не си прибере в къщи само за една седмица две от тези личнасти че да видим после какво ще говори

И като ме цензорирахте,циганите по-светли личности ли станаха.Не ставайте смешни да се плашите от истината.

А аз си мислех, че са цигани. Нека добре да разберат западняците какво са. А ние да вземем мерки срещу размножаването им.

Европа първо да вземе комунягите от България - те създадоха този проблем и на България и на Европа! И след това може и да стане нещо с интеграцията.

Нека французите покажат как се прави интеграция - тъкмо имат поле за изява! Те са стара демократична държава нека вземат и комунягите от България, които на свой ред ще им помагат в "интеграцията" :)

Препоръчвам на госпожа Рединг да дойде на село и то сама и да поживее там без да съобщават коя е тя. Просто като една обикновена жена да си купи евтина къща и се настани, например в село Мечка или в някое друго, където популацията от цигани е ясно изявена. Тогава ще види тези индивиди какви личности са те.

Това е така защото в бедни страни като България интеграцията е невъзможна. Тя е права - това са личности. Това обаче, което малцина виждат е истинския проблем който е съвсем друг и който няма нищо общо с ромите.

Да госпожо Рединг, съгласен съм да ги броим за личности, но нека да бъдат ЕВРОПЕЙСКИ личности. Все пак и там имате кабели и релси за претопяване.

Не се казва роми а ЦИГАНИ! И на диви животни не се казва личности?

Ако напишеш цигани, има голяма вероятност да ти "цензурират" коментара. А иначе ром или циганин или Ма...гал, все тая. Едно и също е.

Г-жо Рединг - като ви оберат имота тогава ще видим как ще ги наричате ...

"Престъпни личности"?!? :)

Да си вземе за вкъщи такива личности тогава. Имаме много. Даже и цяло гето й даваме.

Ето, че има надежда нашите мангусти да заживеят катодостойни хора при надменните, но иначе сърдечни западняци! Колко хубави дни чакат Южна Европа! Мангустите ще продават семки преди мачовете, цветя на влюбените, жилязу по пунктовете,както си му е реда и така цялата популация ще се измести в правилна посока. Тогава какво ще правим ние без тях? Кой ще чисти улиците,кой ще продава семки и кой ще карде? Това е бял кахър, защото най- забавното е, че БСП ще остане без електорат, ДПС също! Нашите мангусти ще липсват на много хора, но ще могат да се изявят като истински звезди в изкуствата и занаятите в цяла Европа- ще бъде прекрасно, а най- отявлените им врагове ще духат супата...Колко хубаво ще бъде тогава.

ВЕЛИК СИ.Смях се от сърце,но си гениално прав.ОЩЕ ВЕДНЪЖ БРАВО.

Ми тогава, да и ги пратим на леля Вивиан, да и направят един катун, край нейната къща!?Ще изпищи и тя яко, от мургавелковците-специалисти!По безжалостно окрадване на, де що има неохранявано, от автоматично стрелящо оръжие!?

евалата рединг- това е истинска обединена европа. не може само на работата лекото и на хляба мекото

Г-жа Вивиан Рединг е абсолютно права. Същото се отнася и за ромите у нас. Парите за интеграция ги откраднаха разни бивши затворници и кокошкари и сега ромите били лоши и виновни. Виновна е средата в която живеят тези хора и институциите трябва да им предоставят ясни правила как да излезат от тази ситуация. Това им е работата да се грижат за гражданите защото те осигуряват заплатите на чиновниците.

От Марс ли падаш? Циганин и правила! Мангал и закон! Това е утопия бе , брат'чeд!

ЛИЧНОСТИ ЛИ? ТОЙ СЕГА НАШИЯ ХУБАВЕЦ СИДЕРОВ КАТО ДОЙДЕ В БРЮКСЕЛ, ПА КАТО ВИ УЛОВИ, БОЙ БОЙ, ТА ЩЕ ВИДИТЕ ВИЕ!!

Аааа, за това ли наш'то момче е там? Семинар ще евробюрократите значи ще провежда на тема: "е ли са ромовете личности и ако да - това прави ли ги хора":о)

Няма как, загуби си краекожието човека и сега им е дружка, както и на помаците.

"... На разположение на страните-членки на ЕС има 50 милиарда евро, уточни Рединг ..." С тези пари да купят някой и друг квадратен километър земя в Сибир или Казахстан, правят държавата Цигания, граница с бодлива тел, ток и противопехотни минни полета и депортират всички цигани на планетата там. Строят им бараки, електроцентрала и язовир, сеят им една реколта със жито и нататък сами да се оправят. За жителите на Цигания - строг визов режим от всички страни, с изключение на Индия и Пакистан като братски.

Дано само ги не "купят" в татковината, че тук "индивидуумите" скоро ще надхвърлят милиона. А готовност за Цигания/РОмелия навярно не липсва сред "майчините езици" и от другия "братски" етнос.

да РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ЛИЧНОСТИ- МОЖЕ ДА НЕ ВЪРШАТ НИЩО , НО СИ ГИ СЛАГАМЕ И СИ ГИ ГЛЕДКАМЕ И В ПАРЛАМЕНТА. МНОГО СА СЛАДИЧКИ ЕДНИ ЧЕРНИЧКИ, ТА ДАЖЕ И ЗА САПУН НЕ СТАВАТ, ЗАЩОТО МНОГО ЩЕ МИРИШЕ НА ГОВ..НА

Днес всички ние сме цигани! (Today, we are all Gypsies)

Новия капан, в който ни вкараха е че мангалите докато бачкат на запад, ги търпят, а като ги изгонят от работа ни ги връщат тука ние да им плащаме обезщетенията. Такива били европейските правила. Съвсем ни взеха за идиоти!

Аз смятам, че е добре, да поощряваме всячески нашите роми (или поне неграмотното мнозинство от тях) да се заселват във Франция и където и да е в западна Европа. Що се отнася до единиците образовани и работещи такива - аз нямам нищо против да съжителствам с тях тук. Те между другото също не се радват на съжителството с останалите си сънародници.

Съвсем сериозно, е. Те самите не понасят "българеещите" се свои брат'чеди.

Сега започвам силно да се притеснявам за следващите резултати от изборите. Ами тая Рединг се опитва да намали до минимум броя на циганите в България, т.е. БСП ще остане без гласоподаватели. И като сметнем и колко дъртаци че са ритнали камбаната след 4 години направо не ми се мисли какъв ще е процента на комунягите.

От бълвоча ти следва да се радваш, ама ти воистина като българин ,РИВЕШ при всякакви обстоятелства.Е ,те това сте вие , никога не ви е убаво. А ората (циганетата) отдавна са наясно и се оправят , не им пречи ни БСП , ни Шенген , ни интеграция , ни интернет.

Доскоро и аз мислех така, но после направих сметки. Циганите са 420 хиляди (да знам, че знаете повече от НСИ, но в НСИ знаят още повече). Понеже имат много младежи, право да гласуват имат около 150 хиляди. От тях 40% са мюсюлмани и гласуват за ДПС твърдо, това са 60 хиляди. От останалите 90 хиляди едва ли гласуват повече от от 60 хиляди. То българите гласуват под 50%, циганите по активни ли са ? От тези 60 хиляди не може и други партии да не вземат гласове, например ГЕРБ, циганите си уважават бате Бойко. Значи остават максимум 40 хиляди, които гласуват за БСП. Да, но БСП събира до 900 хиляди гласа, тези 40 хиляди не са решаващи, 4.4% от гласувалите за БСП. Нека гласува който за когото си иска, затова имаме демокрация. Но да поглеждаме и цифрите, преди да вярваме на журналистическите клишета.

Браво Бибиан, браво Рединг!

Това не са нито роми, нито личности. Това са паразити.

Газ напалм и пак газ напалм!

За Циклон Б ли чувам да се споменава? Или не? Кой каза Циклон Б? Циклон Б първи път! Циклон Б втори път! Решено Циклон Б до окончателното интегриране на циганите като пълноправни европейски граждани в България!!!!

Големият проблем е, че циганите НЕ ИСКАТ да се интегрират, защото това означава, че ще трябва да работят.

В онези страни, където по известни причини този етнос почти не съществува, не се и опитват да разберат същността на проблема. Тези хора живеят по свои правила, които не съвпадат с разбиранията на останалите европейци. Факт е и това, че не са създали своя държава, което означава, че се приобщават към населението в тази страна, която им допада. Правилно е да бъдат приети там, където желаят да се установят, да учат, работят и спазват законите. Друг изход няма.

Да кажем едно голямо Браво на г-жа Рединг! Та тя работи за българските интереси - помага за намаляване числеността на бай Ром по нашите земи!

Само ние сме хората, които сме загрижени за нас. Останалото е лицемерие.

Защо ругаете г-жа Рединг? Прочетете малко по-внимателно, а не реагирайте първосигнално на ключовите думи"циганин", ЕС и Рединг. Госпожата в прав текст се озъбва на ФРЕНСКИЯ вътрешен министър по повод НЕГОВО изказване.

Не си разбрал/а, ние изказваме мнение по основен проблем, а не по думите на госпожата, която дори не е заинтересована за нас.

Кое не съм разбрал? И кой е основния проблем?

Имала е предвид:"Това не са личности, а роми".

Точно така! Съгласен съм с г-жа Рединг! Тези личности имат право да се интегрират навсякъде в ЕС, а не само в БГ!

yotovava@

Именно, да ги интегрират двайсетина години и тогава да ни поучават нас.

yotovava@

Вивиан, след като толкова им съчувстваш, приеми ги в държавата си и ги интегрирай. Открай време те нито се развиват, нито се обучават, нито работят. По Тошово време работеха зорлем, предимно в чистотата или като хамали. И сега е същото, но в момента живеят с помощи - помощи, които държавата им дава, Евророма също и разни европейски програми за интеграция. Накрая се събират доста завидни суми, за които един български гражданин превива гръб по 12 часа на ден цял месец. Ромите раждат нонстоп деца, след като едно дете е донесло достатъчно средства, често се случва да претърпи злополука, за което пак изпросват пари.

По Тошово време не смееха да гъкнат извън гетата си! А и я имаше институцията, дала занаят и образование (со котце, со благо и сос малко кютек) на стотици хиляди брата Мангасаряновци - Строителни войски (и Транспортни всъщност). а сега - жална ни майка! А Вивиан добре се е сопнала на франсетата - направо шапка да и свали човек!

-така наричат себе си циганите ,които са мигрирали отвъд реката Ганг ,включително и в САЩ,навсякъде по света.това е циганската дума за цигани .Езикът но ромите е романи ,с произход от Санскритски език /език в Индия и Пакистан/..НЕКА РОМИТЕ СИ ВЗЕМАТ ЗАБЕЛЕЖКА И ДА НЕ НАЛАГАТ НА ХОРАТА ОТ ДРУГИ МЕСТА И С ДРУГИ ОФИЦИАЛНИ ЕЗИЦИ ТЕХНИ СИ ДУМИ Т.Е ОТ ТЕХНИЯ ЕЗИК

Няма "ром", а има само думата "циганин" в официалните документи.

Кой туй РОм,бе!?Не се ли пиеше?А,за цигани си говорим май!На тая патка,като започнат да и разбиват къщата по 10 пъти в годината,да я е..т и бият цигани-тогава да ми пее за интеграция!Патка!

Може би ще искаш да прочетеш отново статията и да проумееш позицията на "патка"-та.Като не разбирате български не хулете напразно!

От години не мога да се начудя на думата "интеграция" , заместила невъзможното приобщаване на циганите в България към нормален човешки живот и оббщество.Във всяка една държава , всеки неин гражданин по конституционно право и закон си е интегриран ! За да има специални програми и т.н. за почти силово или извратено интегриране на дадени граждани , значи те имат огромен проблем на генна основа.Аз живея в град , кудето съотношението роми - българи е 60/40% Това ,което ще ви кажа сега е абсолютната истина: ТЕ НИКОГА НЯМА ДА СТАНАТ НОРМАЛНИ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА И НИКОГА НЯМА ДА СЕ "ИНТЕГРИРАТ" КЪМ НИКОЕ ОБЩЕСТВО , ДЪРЖАВА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ !!! Не само от моя опит и наблюдения. Доказано е научно от няколко поколения етнографи, историци, психолози и т. н. Научните трудове са събрани в над 20 огромни тома и крайният извод е точно този , който аз ви написах и подчерта с главни букви !!! Естествено , това начинание и този тежък труд на учените се скрива от политиците и правителствата.

Всъщност Виван Рединг показва реакция спрямо Франция, която би трябвало да излезе като официална позиция от нашето външно министерство! Поздравления за еврокомисаря, че не си затрая спрямо силния играч. Вместо симпатия, госпожата получи по стар нашенски обичай дюдюкания да си приберяла циганите у тях и т.н.

Абсолютно! Чета и се чудя... Жената в случая ни защитава и се кара на франсетата, а нашего брата булгаристанец и се кара на нея, че ги наричала "хора".

Кой ще ни прави комплимент току-тъй? Не мислиш ли, че е лицемерие?Ти горд ли си, че те смятат за българин от ромска държава?

Личности, ама лоши личности! Е, вярно че псевдо-демократичното ни управление ги прави такива, но ние ги съдим по делата им :)

Те ако знаеха, какъв политически инструмент изпускат в лицето на братята роми, щяха да им направят луксозни вилни селища, да им дават по 1000 евро на калпак и да ги търсят само за избори. Но не е късно да се усетят. Кирил Рашков не знае ли френски, да ги светне.

ИНСТРУМЕНТ !Нали това казва г-жа Рединг ! Само,че там -в другата посока т.е. който обещава мерки срещу нашествието на роми,които предизвикали взрив на /РОМСКА /ПРЕСТЪПНОСТ ,както и справяне с престъпниците и престъпността,той печели гласове...

Ей лелче, я ги вземи тез "личности" да живеят у вас, в твоятадържава, около теб, в твоя град, квартал, улица. Да живеят както те си знаят 10 години, а после пак се изхождай! То с чужди ръце, лесно се вадят кестени от огъня :) Ако пък тез "личности" са нарушили закони и норми в българия, Франция или другаде и никой от дъжавата не им е обърнал внимани, какво да правим - да ви пишем писма и изпращаме снимки ли? И какво ще направиш ти, лично за поправката? Или какво ще направите вие от Европата? не ствайте смешни! Ние сме на шиша, не сте вие. Акъл ще даваш, само ако имаш опита! Инак дето му казваме " не ставаш и за чеп за зеле" :)

Евала човече,шапка ти свалям и ти падам на колене ! Много точно и ясно говориш но тази пачавра никога няма да разбере смисъла на това което казваш,защото са долни хора и не стават за нищо в тоя живот.

Те ни взимат ромите, а ние не влизаме в Шенген

Няма ли някой цигански юрист да осъди Франция за произвола й да връща нашите мангали. Франция нарушават договара на ЕС, който сами са създали. Франция създава проблеми за няколко десетки хиляди мангала, които са граждани на ЕС, а не създава проблеми на десет милиона чернилки и арапи, жълтурки, които не са граждани на ЕС. Г-жа Рединг нека обърне внимание на самия Френски Холандец, президента на Франция, или той вече е Летящия холандец?!

moron

Нищо не нарушава. Тези, които връщат, са единствено незаконнопребиваващите. Пише го в статията, чети внимателно.

ОТ БЮДЖЕТИТЕ И БЮДЖЕТНИТЕ ДЕФИЦИТИ : в google търсачката напишете "Buzescu gypsy roma village",за да разгледате над 100 ромски румънски палати,всеки от които за 2-15 млн евро,придобити не с труд,а с просия,мрежи за кражби и измами,злоупотреби със социалните системи в ЕС,и много нагли обири на индивиди,магазини,банки,домове,коли и ,и др престъпления срещу индивиди и държави,извършени от роми ,които нямат образование,професия или трудов стаж. В САЩ имат експерти по ПРЕВЕНЦИЯ НА ЛИПСИТЕ -откриват крадци,механизмите на кражби от магазини,домове,институции ,има и механизми за връщане откраднатото и за превенция на престъпността.В края на краищата това,което проваля и най-добрият план или проект са ЛИПСИТЕ ,които се дължат най-вече на кражби,системни кражби,които ако се натрупват безнаказано водят до геноцид на жертвите на крадците

Комисарката е напълно права, това не са роми, щото няма роми като множествено число, а бутилки ром! Оттам нататък по-скоро са тълпа, отколкото личности, но ако това ще доведе до престоя им във Франция, не само за личности, ами и за хора ще ги признаем, само и само да не ги връщат тука! Да си ги интегрират по европейски, че нашата държава вече я дезинтегрираха тези черни паразити!

+1

веднъж да замръкне по улиците на Абисиния и ще я питам

Хихихихи. И работят при млади меринджеи.

Българите личности ли са?

Българите са евро-роби, те не са личности.

Защо позволяват да са "евро-роби"?

Уместна реторика. Нали в европа не им е угодно да разграничат циганите от българите.

Ние, българите, не сме личности. Ние сме електорат и стадо за стрижене и доене.

Щом го позволявате, значи сте такива.

си ги дръжте при вас плащайте им и да се интегриратда видите какво племе са