Протести в Европа срещу експулсирането на роми

Десетки хиляди демонстранти участваха в протести в цяла Франция и различни страни в Европа против политиката на френския президент Никола Саркози за експулсиране на роми от Румъния и България.

Обратно в новината

Коментари - Протести в Европа срещу експулсирането на роми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво на Саркози-да ги маха от там-аз сам чист балгарин и много добре знам какво значи нашенски мангал.и какво е това-живеели в лагери в центара на Париж-кви лагери бе хора-тва да не са покраинините на Карнобат.и с какво се занимават там тея цигани,от какво живеят???-от кражби разбира се.но не това е наи важното-по важен е вапроса кои организира протестите по големите градове в Европа???кои ги финансира???не са ли сащите онези фондации и организации за защита на човешките (ЦИГАНСКИТЕ) права???не са ли фондациите на Сорос и на другите подобни на него дето баркат целия свят???маи са точно те -ако искат мангали да си ги вземат при тях,не да ми казват на мен и на другите нормални хора че трябва да живеем с крадци и марзеливи цигани,да им плащаме тока и водата и да тарпим безобразията им!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Само така! Браво на Франция, браво на Саркози! Аз ако съм ще му хвърлям рози на тоя човек! Те европейците си нямат напредстава каква напаст са нашите мангали... Ама нека! Нека протестират! Ще пратим малко чавета в Германия, Англия и Белгия, най-вече в Белгия, и ако ония гъкнат.... ^^

Амате вечеса в Белгия, бе брато. Като бях в Брюксел за първи път на жп гарата първите хора които видях на стълбите бяха 3 нашенски цигани. А полицията там се чуделазащо летището наБългария не било в Сливен , а в София?

само така европа! таралеж в гащите

Как може да си ксенофоб и същевременно да назидаваш и наставляваш другите как да интегрират и какво да правят?!!! Нищо не остава скрито-покрито и винаги накрая излиза наяве.

Сарко е недолюбван поради факта, че води антисоциална политика. От друга страна обаче отношението му към всякакви натрапници е правилно. Крайно време е всички европейски политици да се разберат по въпроса как да се даде отпор на неевропейската емиграция и глобализацията. В конституциите на всички стари страни трябва нова точка - гражданство не се придобива, освен по наследство. Нелегалните емигранти се изгонват просто, никакви процедури, обжалвания и прочее. Европа е сравнително обезпечена с ресурси територия и голям пазар. Трябва да се погрижи за коренното си население предимно. Мене не ме интересува на оня край на света какво се случва, искам да живея безпроблемно и без усилия, с голяма отпуска, прилична заплата, просторна къща, джип и ранно пенсиониране. Ако целта изисква да се спре световната търговия - така да бъде ! Ако се налага да се увредят правата на човека - така да бъде ! Дори ако се налага Европа да влезе в конфликт с целия останал свят, пак си струва ! Всичко трябва да бъде направено така, че нормалното европейско население да се чувства добре. Предполагам, че срещу парична подкрепа някои африкански страни ще се навият да предадат части от територията си за приютяване на прогонените емигранти. В подобна територия могат да се заселват доброволно /срещу пари/ и циганите от стария свят, всъщност това може да е тяхна държава.

Журналистите са тези, които раздуват информацията за манифестации във Франция- такива реално няма. И ако все пак са се събрали някакви хора на протести, те са единици, следващи като овце гласа на левицата, чиято цел естествено е, да седна на мястото на Саркози. Истината е, че французите подкрепят решенията и мерките по този проблем на президента и правителството.

Значи само споменаването кой е градил АЕЦ я прави опасна,като в подкрепа на това твърдение ще ти посоча,че в момента има световни изисквания за опасност на новите АЕЦ като за капсулата има само един завод в света ,който компетентно може да гради тази част, и то в Япония,и има списък с чакащи АЕЦ за 3 години напред ,като знаеш,че те са вече високо-технологични и бързи,но материалите и отговорността са други...Ето виж в Нова Зеландия новите сгради са издържали и няма нито една жертва при земен тръс от 7.1,но е повредена цялата инфраструктура ,за която още няма нужната технология.....Как точно мислиш,че при циганите ще стане демокрация -равенство и по задължения-те няма ли да си правят харакири,ако не мамят останалите ....

Не е лошо всички доцентки, соросчета, цигански експерти и цигански зам. министри и изобщо всички, които 20 години се упражняваха върху темата интерграция на циганите да върнат парите, дето ги взеха. Точно тези хора направиха циганите в момента най-мразената част от българското население, най-изолираната и най престъпната. Това е само началото на проблема. Американците продължават да копаят и да насъскват циганите, че имат само права и държавата им е длъжна. Самоч е парите идват от законопослушното население,което плаща данъци, пенсионни и здравни осигуровки. И вече му писна да бъде солидарно с паразитиращите цигани. Младите си бият камшика и независимо, че сладникаво декларират любов и желание за връщане, на практика хвърлят камък за гърба си. Връщат се докато имат живи родители или през отпуската, но са духовни емигранти, поне до пенсия. А вече и пенсионери не се връщат заради скапаните здравни услуги и липсата на елементарна безопасност. За селата да не говорим - там е като в Сомалия и Дарфур. България трябва да прави точно като Франция - да разрушава незаконните постройки, да изселва по родните им места тези, които живеят незаконно. Да спре помощите на тези, които не работят, да спре детските на тези, които раждат, без да могат да се грижат за децата си и незабавно да дава за международни осиновявания всяко дете, оставено на отглеждане в институциите. Циганското циганите да практикуват само в циганските с домове и циганските си читалища. На улицата и в обществото сме еднакви пред закона!!!

Какви американци те гонят бе, аланкоолу? Нали Европейците ни натискат за циганите и ни пращат и директиви и пари за да ги интегрираме. За теб май Брюксел е в САЩ. Отделен е въпросът защо това не става. За другите неща си прав!

Прав е znawsht , Сорос и Отвоврено общество са тези ,които протекират циганите и изискват специалан социална политика за тях, с отпускане не много мъни мъни от държавната хазна и еврофовдовете, за да ги приберат в джбовете си! Сорос и Уса-то са този, който кроят Балканите на много етноси, за да ражда етнически конфликти. САЩ прави от Балканите "Новия Барутен погреб на Европа за да подриват така ЕС. А не западноевропейците и ЕС! Хе- хе , да си седи в кенефа!

Има прекалено много нелегални имигранти в ЕС,това се вижда не само по улиците,но и по налагащите се съкращения- и те са 40% ,тъй като постъпленията от данъци са налели,а се се увеличили разходите за издръжка на неактивни със 100-300%,което няма как да се поддържа ,те самите нямат обратен принос

Тия да си ги вземат и да ги не връщат обратно у нас

Европа е втория континет по гъстота на населението след Азия,с население около 700 млн,и по площ е сравним със субконтинета Индия- няма ресурс за повече неактивно и ниско-квалифцирано население,тъй като не си поддържа живота,а обременява социалната система ,към която имат принос под 60% от населението ,а бързо нараства с много деца азиатското население в ЕС,но без възвращаемост къв социалната система,някои от държавите са похарчили над 3 пъти стойността на БВП за издръжка на неактивните,което обременява данъкоплатците с 3 пъти по-голямо бреме , а те намаляват по брой -сами прогнозирайте по-нататък

Аз пък разбрах,че над 50% от интервюираните французи са срещу циганите!А другите % и протестиращите-да си ги приберат всите цигани от България и другите държави и да си живеят с тях!Халал да са им.

Само така !!! НЕка в подкрепа на великият френски народ да изпратим всичкото сиган ! много ще ми липсват , но това е загуба която ще превъзмогна!

Много естествено че ще вдигат патардия - това циганите го могат по-добре от всички.

Който не е живял с /тогава цигани,сега/ роми не познава техните хитро прикрити,намерения, навици и привички. Когато пораснах и овладях акордеона започнах да свиря по сватби, кръщенета и др. с цигани.Когато им правех забележки за гришна хармония, те си говореха все нещо срещу мен и певицата.Започнах да им уча езика.Първо разбрах,че са казвали на певицата" корапто ди анди хъв/хъфъзири/". Първо правеха керпичи или тухли в Козлодй, после като се откри работа по строителството на АЕЦ се виждаше как тези,които желаят да работят си построиха хубави къщи и то извън циганскта махала. Ромите се активизираха в кражбите след падането на Тодор Живков.Започнаха да продават или се продават и усъвършенствуват кражбите. Рома го оправя само реалната демокрация и труда.

И какво значи " корапто ди анди хъв/хъфъзири/"? И определението ти за реална демокрация ми е интересно!

има много свестни, работливи и честни цигани. но тия, които крадат, проституират и просят трябва да бадат изгонени от европа. всащност това се отнася за всички етности, а не само за циганите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много протестиращи - 12000 в Париж и 77 000 в цяла Франция. Като знаем какво е населението на Франция това си е кръгла нула, което говори че френските граждани подкрепят правителството си по отношение на политиката му с ромите. Къде да направим митинг в подкрепа на Франция по отношение на интеграция на хора, които не искат да бъдат интегрирани и искат да си живеят не като човешки същества, а като животни.

а протести в България срещу преследването на българи ще има ли.

КЪМ ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ЦИГАНИТЕ : Докажете на практика , че Не сте Расисти, като изпратите Вашите деца да се учат в Циганско Училище, а там има и безплатни закуски ... Извода е има граница на търпимост, а Всички хора малко или повече са расисти в точния и смисъл и не лъжете в т.ч. и себе си

Никой не ги гони заради това, че са роми, а че правят незаконни катуни и отказват да се съобразяват със законите и въобще с нормите на живот във Франция.

Те,французите и друг път са връщали циганите със самолетен полет,само че сега почна да се шуми по въпроса.Свобода има там ,където света е организиран.Никой не иска на територията,където живее да се вършат престъпления.За това е и цялата разправия,а не че са някакъв друг етнос.Тук в България ,често срещана картина ,включително и в столицата,е каруца теглена от кон.Придружаващи я кучета.Там където мине ,става неописуем лай,защото се включват и живеещите наоколо кучета.Гледката не е приятна.А по вечето от циганите имат коли.С каруците обират капаците на шахтите.Поставили са нещо като лебедка на дъното на каруцата и придърпват капаците.Техен патент.Тежко и горко на пешеходците,ако попаднат в дупките.Хората се дразнят от постъпките,а не от това какъв етнос се водят.

никой не иска в дома си паразити и лентяи дето само искат, а нищо не дават и не могат да дадат на обществото племе от боклуци !

На тези хора за години спокойствие толкова им промиха мозъците,че вече не знаят какво искат.Лошото е че тези мкисли нахлуват и в много български глави...

Протестиращите са нелегални имгранти и роми -писаха ББС,но 65% от народа одобряват мерките за сигурност на праветелството,които са според законите...Както знаете,тъй като няма повече ресурс за нелегално население,което е причина за кризите и бюджетните дефицити,се репатрират и нелегални извън ЕС,и то като получат съобщението имат кратки срокове да напуснат,в някои случаи ги качват на самолета същата вечер,в която са пристигнали -има стотици милиони неграмотни в азия,които искат да си виреят без лично усилие за позитивен труд и данъци,както до сега на помощи или от петрол,но това не може да стане предвид ограничаващите фактори -земна площ не може да поеме още стотици милиони,няма жилища,няма работа,няма съответни данъчни постъпления,няма възвращаемост от инвестициите,те нямат квалификаци,и разраства престъпността,терора-не само външен,но и вътрешен, и смъртността

Най-големите фашисти са сегашните антифашисти! Нека подарим 1 милион цигани на Франция по случай протеста!

Предлагам да направим демонстрация ,ако ни ги върнат.

ами да.там поне няма да ъмрат от глад, а ако ни ги варнат , как ще преживяват - естествено ще крадат,гладат е по силен от тока *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ако сам им толкова мили орките да им изпратим още с примоция към всеки ром десет ромчета

Ами то е все едно да искат да изнасилват обществото подобно на индивидуалните изнасилвания с груб секс,измами,грабежи и убийства,болести и страдание и нескончаемо страдание,и мизерия-това не са престъпления,и то групови,особено тежки за беззащитните индивиди-мишени от обществото,като е прогнозируемо,че при такова размнжаване на циганите всички останали ще са им мишени постоянно

Все пак над 65% одобряват решението,и то е по всички закони ,т.е. извършени са множество нарущения системно от такива роми и не са спазвали законите ,с което застрашават обществото или са бреме за социалната система...,а не по това ,че са роми ,но пък всичките тази нарушители са роми ,и с тези нарушения задълбочават кризата до катастрофа за всички,а и си спомняте,че всичко тръгна след опитите за убийства на жандармеристи от грабител ,който се числи към тамошните "пътуващи"-също цигани,но културно-етнически са по-различни от тукашните роми,като общо западно-европейци мислят,че техните цигани са в някаква стерен по-добри защото повечето им престъления се състоят от кражби,което се регулира като им местят караваните, ако крадат на място ,определено от ддържавата и общините...,и мислят,че тукашните цигани са по-лоши,като след масовата имиграция към ЕС на незоконни престъпленията са се увеличили вкл жестоки убийства...нелегалните вкл и терористи азиатци ,които са с фалшиви български или европейски документи,и крадат десетки милиони,може би милиарди,които са направили организираната престъпност силна,а обществото е обезкървено от средства за функциониране вече

Протестирам срещу протестиращите. Прав е Саркози да връща цигани в страните им, когато крадат, просят, проституират и се заселват незаконно. Стига с тези организации за защита на правата на циганите. Нека да ги накарат да спазват законите.

и аз сум сагласна, но да ги вурнат в истинските им страни, намиращи се в азя а не у нас *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

''Бедността е заслужена участ за хората , които не желаят да се учат и работят '' , Р.Рейган. ''По дяволите последните '' , казваше М.Тачър.Първите не са в ЕС , а вторите са се запънали , като жаба на бързей и не искат еврото. Е, само ние ли ще сме болните за да носим лентяите?

Объръщам се към теб защото ника ти е не само на учител но и будител . Виж какво Даскале народа е беден не защото е мързелив или е не способен а защото го го изкраднаха . Какви хора може да спорим . Ако не ти обере дома циганин а може и да не е циганин ще те ограбят в банката , ако не те ограбят в банката ще те ограбят в енергото , ако не те ограбят в енергото ще те ограби толофикация . Ама когато те ограбят всички стваш много беден но не само беден а и зависим ... Рейган започна война с лъжлив претекст и това всички го знаем , Рейган е актьор в роля , а на актьора само може да му плскаш за изиграната роля .... В последното изричение може би искаш да кажеш народната мъдрост '' на болната мъжо и умре " - Даскале поговорката е вярна . Само като си помисля колко хора носим на гърба си всички та ми иде да ти кажа и една друга поговорка "на чужд гръб и сто тояги са малко". В тази цитуация с изгонените няма никаква яснота , дано да не е репетиция за изгонване на всики емигранти защото много българи работят в чужбина и също не са адресно регистрирани или да са регистрирани като легално работещи а камо ли да плащат и за квартири . Знаеш ,че това е претекст на Саркози и е неизпълним за 90% от работещите в чужбина , да ти напомня ли претекста на Хитлер . Аз не искам да ги връщат тук защото тук ги очаква бедност , безработица и никакъв шанс . Е как да повярвам ,че такива като Саркози ще ни помогнат след като връщат 30-40 човека , социалните служби в Франция са "навярно" по-добри от нашите и могат по-добре да ги адаптират... За какво става дума Даскале , още повече, че от МВР казаха ,че няма криминално проявени или с антиобществени прояви . Обясни на мен тъпия циганин , ако искаш го направи и с много обиди на мен не ми пука , важно е да ми се обясни . Обясниха ми преди много време учени хора като теб ,че не е важно колко и как четеш а какво ще разбереш . Аз от както научил буквите с което съм "много горд "вярно още сричам буквите до кофите с болкук , но спазвам това правило ! И един циганин да си просветил в живота не е малко Даскале :))) от мен толкова , със здраве .

Ами нека си им разрешът да живеят във Франция ама да не се изненадат парижани някоя сутрин като осъмнат без Айфеловата кула :))))))

ДО ВСИЧКИ ЦИГАНИ В БГ.Държавите на запад от нас Ви искат.Сбирайте си дърмите и да ви няма.Да можем и ний да си починем малко.Да му мислят онез оттатък.Гледайте колкото се може по вече да се задържите там.

Има неточности във фактите. Не Франция гони роми, а френските власти връщат по родните им места хора, които системно нарушават законите на Република Франция. В този случай те са роми. Познавам роми с българско гражданство, които отдавна живеят и работят тук, във Франция, спазват законите и тях никой не ги гони, задържа или експулсира. Намирам поведението на френските власти за много хуманно и отношението им към тези хора за уважително. На гърба на френския данъкоплатец им се дава сума пари за първоначално устройване по родните им места, плащат им билети до там, където се води постоянното им местопребиваване. Зная, че интеграцията им ще е трудна и ще отнеме много време поради специфичната среда, в която са родени и отглеждани. Катуните им са били незаконни, не отговарят на френските норми и тъй като тези хора не са постоянни жители на Франция, френските власти с пълно право ги връщат обратно.

България и Румъния са членки на ЕС. Пътуването и пребиваването на граждани от ЕС в ЕС е свободно! Така че не си права! А ако има нарушения на закна - има санкции, предвидени от властите, има затвор! Гоненето не е законно (Саркози го знае), затова им е платено доброволно да си заминат! А протестите се правят от хора, които не знаят какво искат - търсят поводи за изява и най-вероятно са водени от опозицията!

Пътуването е свободно, но правото на пребиваване е за граждани на ЕС, които са способни да се издържат сами без да получават социални помощи. И да се издържат означава да разполагат с достатъчно средства за да си плащат наема, да ядат, да се топлят и обличат. В противен случай държавата има пълното право да ги изпрати обратно. Трябва 5 години да са живяли постоянно някъде за да получат постоянен престой и тогава имат право на помощи итн. Това оттук: http://europa.eu/legislationsummaries/educationtrainingyouth/lifelonglearning/l33152_en.htm

СПРЕТЕ СЕ! ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ АГЕНЦИИ ПРЕДАДОХА- ПРОТЕСТИРАХА РОМИТЕ НА ФРАНЦИЯ СРЕЩУ ГОНЕНЕТО НА РУМЪНСКИТЕ РОМИ !!!!

Вместо да протестират, да ги интегрират и да видят що е циганин.

Бедността е заслужена участ ,за хората които не желаят да се учат и образоват./Р.Рейгън/. Няма място нито за съжаление ,нито за съчувствие към циганите.Те не са неграмотни защото са бедни.А са бедни защото са неграмотни.Във всички страни на Европа, са им създадени условия за някъкво образование.За един циганин е непосилна и нежелана задача, 11 години да седи на един чин и да се труди с главата си. А пък за циганките да не говорим. Тя иска на 12 да прави секс и да ражда деца /но не и да ги гледа/. За техните етнически ,да не кажем генетически дефекти ,може да се изпишат томове. Не съм расист ,защото не величая собствената си раса,и уважавам ддругите народи и раси,но циганите ,трябва да се пресират по всякакъв начин ,вместо да се толерират ,докато не се очовечът.Колкото повече се защитават толкова по нагли и безотговорни ще стават.Даже поулацията им трябва да е под международен контрол

Точно така, българия /нарочно с малко "б"/ е ярък пример за това, че образования, интелигентен и трудолюбив човек е проспериращ, уважаван и щастлив гражданин на страната си.

Точен според тълкуването на термина, ти си расист. Расизмът е предразсъдък, основан на вярата, че човешките раси имат физиологични особености, които предопределят тяхната култура и способности.

Той не е расист,много е прав за това което казва.

Ама да дойдат и да вземат и останалите роми от тук - аз съм зааа!

Като са толкова милостиви французите да бяха си задържали нашите роми.Ние пък щяхме да им благодарим от сърце!

Как само ни обичат във Франция! Братя цигани - към Париж! Да си починат малко българите от нас.

Преди време бях на протестен митинг пред храм-паметника "Ал. Невски"организирен от 30 неправителствени организации. Присъстваха 29 човека включая дядо с внучка!

БЕЗУМНИ КОМЕНТАРИ! Основен принцип в правото е : "Правото на едната страна свръшва там където започва вредата за другата." Няма значение дали са цигани или не след като безобразничат у нас или в Европа трябват - Конкретни , адекватнни мерки за правота и нормална човечност. Неконтролирания Либеларизъм е по-опасен от тероризма на фанатичния ислям. Той създаде световната икономическа криза, опасностите от тероризъм и безобразията от циганизация. Интеграцията в обществото е избор и който я избере става нормален член на европейското семейство, а който не иска да я избере ... Саркози е най-изявения политик в света и бъдете горди, че сте му съвременици. Левите комунисти и гейове са за презрение ...