Френски лекари спасиха млад мъж с 95% изгаряния

Френски лекари са спасили 33-годишен мъж с 95 процента изгаряния по тялото благодарение на присаждане на кожа от неговия еднояйчен близнак, предаде Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Френски лекари спасиха млад мъж с 95% изгаряния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Bih dala cyalata si koja i vsi4kite pari na sveta ako mogeha da spasyat moi blizuk s tozi ./. v BG...predi 10 g...No ne uspyaha...

КОИТО могат- ГО правят,които НЕ МОГАТ-реват за заплати,или източват Здравната каса.

А какво е станало с брата близнак, от който са свалили кожата, за да я присадят на пострадалия?! Не него, какво ще му присадят?!...:-D

Много тъп въпрос.

d4

едно голямо браво на франсетата!

Това не може да е вярно. Уникални операции и за първи път в света се правят само в България. Хайде де!!!

Глупак!

ГОЛЯМ ГЛУПАК!

Освен, че болката от изгаряния е най-жестоката възможна болка, която човек може да изпита, последствията почти винаги са ужасяващи, особено ако е изгорено лицето. Тоест, травмата е и психическа и променя тотално живота след това. Респект към лекарите, осъществили цялата поредица от операциите!

dobrin

операция тарабелазан още не е започнала.

Браво !

С толкова изгарания да те спасят си е чиста гавра спрямо тебе...в такива случаи по добре кат с болните коне..

Ти не стига че си неграмотен, ами си и тъпичък, а?

В китайска болница със 150 медицински лица един ръководител италианец може да зашие една руснака глава към друго тяло ( вероятно на умрял моторист). Ама ще чакаме да му мине комата от 40 дена, за да видим резултата.

pompai

поклон.

Във Варненската военно морска болница и те го могат с толкова процента.

имам роднина починал в ВМА Варна с 5 (пет ) процента изгаряния, най некадърната болница в България

Един с изгаряния го водят в болницата. Правят му рентгенова снимка. Доктора с почуда го пита: "А бе ти имаш повече счувания отколкото изгорено?" Пациента отвръща: " Ами щото ме гасиха с лопатите затова" Това да не е твоя случай?

Глей сега статията е за изгаряне по кожата. Ако някой диша горещи газове изгаря дроба там спасение няма. При изгоряла кожа се взима част от жива кожа, мултиплицира се (отглежда се нова такава няколко дена седмица) и се присажда. Ако е изгорял дроба трябва дроб от донор и цял живот на хапчета за да не се отхвърли чуждия орган. За некадърност можем да говори при този който не се пази ли този който не знае разликите при изгарянията. Да обвиняваме болницата е нелепо. Освен това процередурата струва пари. Да давате пари за цигари и алкохол, а де не плащате за марли упойки и нова кожа няма как близкия да оживеее. Кътайте едни 20 000 лв. и не ся сърдете на заобикалящата среда.