Френска министърка се обяви за легализиране на марихуаната

Изявлението на френската министърка на териториално развитие и жилищното строителство Сесил Дюфло за легализиране на употребата на канабис предизвика полемика няколко дни преди първия тур на парламентарните избори в неделя, предаде Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Френска министърка се обяви за легализиране на марихуаната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Френско baby !

Канабисът е просто едно растение. Използвали са го като билка. Всеизвестно е, че за употребата на билки, има значение формата на приложение, дозата, заболяването. Както е с всички лекарства, повечето от които имат за основа разни растения. От алкалоидите на горицвета се произвежда живото спасяващо лекарство, въпреки че, растението е отровно. Отглеждането му като цвете никога не е било забранявано, нито са го изкоренявали от природата, защото е отровно. Да, използването на канабис като опиат от здрави хора, накрая ще ги разболее. Но по тази логика можеха да криминализират отглеждането на тютюн. Както и на всички растения, от които се произвежда алкохол или захар, само защото неправилната им употреба може да разболее някого. А у нас би трябвало да криминализират производството на канцеларско лепило, защото разни индивиди предпочитат да се тровят с него.

Хем жена, хем министър, хем канабис. Пей, сърце, хей, живот, здравей. Само да имаше по едно шкембе-чорба и ракийка със салатка-а..ама нейсе, и така бива.

А при нас даже цигарите забраниха!

прочети по-долу обяснил съм защо са по-вредни ;)

Не може ли хер Флик да бъде цапнат от прокуратурата за разчистване на тютюневия пазар за поле на марихуаната. В еона свободна страна това би било възможно.

Права е жената така като е сега само се пълнят гушките на такива като боко и се тероризират хората за нищо... а за дънките евала не трябва тея политици-глупаци да се взимат на сериозно!

Нали затова забраниха тютюна, започна се!

:)Не са забранили тютюна- забраняват пушенето на тютюн .

тютюна забранен? аз не съм чул такова нещо, а той е също природно растение като канабиса, който не знам как могат да го забранят, да не са богове? Самите цигари обаче докато станат цигари минават доста сериозна химическа обработка или иначе казано от тютюн получаваш един синтетичен продукт с огромно количество химикали, които вдишваш освен тези съдържащи се в самия тютюн. Същата работа е и с дестилата и дрогата алкохол. Коката (която като растение е безобидна, за да стане наркотик минава през какви ли не отровни бани. Хероина от опиумния мак също. Излиза, че единствено от всички "наркотици" само марихуаната не се нуждае от химическа преработка, следователно е сътворена с цел да се ползва като билка за лечение, каквото си е. Разбира се всяко използване на лекарства над нормите е проблемно - затова и годишно умрелите от успокоителни и прочие лекарства са много повече от умрелите от другите наркотици, а от марихуана умрелите изобщо са... точно нула.

Така е. Но това важи за всички хранителни продукти. Захарта, хлябът, алкохолът, плодовете стават вредни след химичната обработка и придаването на търговски вид и трайност чрез химически добавки. Сами по себе си, те са само храна (която трябва да е разнообразна, за да може организмът да си набавя нужните му вещества). Но никой не мисли да криминализира производството или да забранява употребата на такива продукти.