Франция предупреди за хуманитарна катастрофа в Идлиб

Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан предупреди за хуманитарна катастрофа в сирийския град Идлиб, който може да е следващата мишена на сирийската армия.

Обратно в новината

Коментари - Франция предупреди за хуманитарна катастрофа в Идлиб | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

- ФРАНЦИЯ ВЗИМА ДЖИХАДИТЕ ОТ ИГИЛ - АНГЛИЯ - ОТ АЛ КАЙДА - ГЕРМАНИЯ - ОТ АЛ НУСРА - БЕЛГИЯ - ОТ ДЖЕЙШ АЛ ИСЛЯМ И ГИ ИНТЕГРИРАТ :)))

Да си ги спасявате хората вие ги докарахте до това положение. Ви е и зад океанстките ви приятели.

драги съфоромци се учудвате на това заявление на жабарското правителство? Нима забравихте, че преди по-малко от 48ч. по заповед на геронтофилния макарон, по напълно измислен повод бяха нанесени ракетни удари срещу тези, които се борят с ДАИШ!

жесуи Итлиб !

явно са загрижени за ,,френските,, и европеиски граждани ,,изпратени,, там на специализация...!!!

Каква стана тя - Франция се е загрижила за Ал Кайда и присъдружие. Ами вземете ги и тях при вас, че окончателно да се определите като Новия халифат. Малоумници.

Защо все реват за хуманитарни катастрофи при бандитите!? Не стига че ги пускат да си ходят барабар с цялото си гнусно домочадие, ами след това реват за хум.катастрова! И после ги пускат в европа!

"Да не забравяме, че нашият основен враг остава "Ислямска държава"". аз също съм на мнение, че трябва да си го напомняте по-често, но се съмнявам, защото при алц хаймер, макар и "демократичен" повтарянето не помага.

Даниил 11:40. И в края на времето, южният цар ще се сблъска с него; и северният цар ще дойде против него като вихрушка, с колесници и конници и много кораби; и като влезе в страните ще нахлуе и замине. 41. Ще влезе и в славната земя, и много страни ще се разорят; но следните ще се избавят от ръката му: Едом, Моав и главният град на амонците И така, след като видяхме успехите на Северния цар(САЩ), да видим и евентуалните негови неуспехи. Отново казвам, че според мен освен религиозно значение, тези стихове имат и военно-политически подтекст. В 41 стих се заявява: ...; но следните ще се избавят от ръката му: Едом, Моав и главният град на амонците. На местата, където са били Едом и Моав, сега се намират Сирия и Йордания. Дали тези страни ще останат с режимите си и американците няма да могат да поставят там крака си предстои да видим , според мен като гаранция за това, че Сирия няма да бъде покорена от САЩ е наличието на една от най Святите Реликви в Християнският свят и това е отсечената глава на Един от най Великите Светци на Християнството(Св.Йоан Кръстител) и която понастоящем се намира в Дамаск!

165000 жители. Да няма грешка. Колко са бежанците?

Този Дриан какво го боли та е седнал да предупреждава- НЕ Е ЛИ РАЗБРАЛ ЧЕ СИРИЯ НЕ Е ВЕЧЕ ТЯХНА КОЛОНИЯ? Френски лигавщини.

Китай да пратятмалко чайници - 20-30 милиона и сите ше се кротнат.

Всичките бежанци заедно тези следващите два милиона да се пренасочат от Турция към Европа, по точно У Франция... Едно хубаво да ви оправят пухкавата памучена раса .

Станно... какъв е проблема в Идлиб? Там има огромна теретория контролирана от джихадистите, които имат директна възка с Турция.... Нито са под обсада, нито са изолирани нито нищо.. Ако Франция иска, може да изпрати милиони тонове помощи.... да ама не.... едно шише вода не са пратили в Сирия.... чудно ми е друго.. ако Идлиб, който реално не е в изолация е проблемен, то тогава в Кафрая и Фурия, които джихадистите обасаждат вече 4-та година, там положението как е? Цветя и рози...???? За пореден път си личи лицемерната позиция на Запада... значи в Дей-ей-зор нямаше проблем и там всичко бе наред, нищо че града 3 години беше под обсада на ИДИЛ... ама за града, същият този запад не прати един картоф, а вместо това удряше позициите не Сирийската армия, които обраняваха града, а за Идлиб, чийто най -голям проблем е непрекъснатата конфонтация между самите джихадисти, там има проблем така ли? Абе... Вашта.... лицемерна узаптете си извергите бе!!!!

С други думи, Франция се притеснява за хуманитарно бедстващия в Идлиб КЛОН НА АЛ КАЙДА! От кога Ал Кайда не е терористична организация,

Спокойно френски федераски жабари! Ще дойде ред руските ракети и бомби да валят като дъжд и върху вашите Джихади Франсета в Идлиб!

Президентите - Освободители - Миротворци - Путин и Асад ще освободят всяка педя сирийска зема и ще върнат мира за народа на тази изстрадала страна. Въпреки провокациите на загниващия запад...

Като са толкова "загрижени" за всичките фракции от Ал Ислями и др. амуджи в Идлиб, защо бившия колонизатор на Сирия не си ги прибере в Париж?! Ама да не реват след това всички ние да сме Шарли, Марли и тем подобни... Сами да си ги отглаждат и търпят!

какво има в Идилиб? Ако си спомняте франсетата финансираха и въоръжиха некви главорези преди 5 години. Сега квичат щото са в чувал и армията на Сирия и руснаци ги избиват системно. Да си ги приберат франсетата в Франция!

Асад "ще употреби химическо оръжие" и франсетата ще хуманизират Идлиб с ракети !

Тя цялата страна е в хуманитарна катастрофа. Намерил се кой да го изтъкне.Само погледнете кадрите от световния обмен. Нищо по-различно от Ирак и Либия. Да не би Йемен да е по-цъфнал,та вързал? Само в 3 арабски държави съм ходил.Сирия,Египет и Мароко. От Мароко и Сирия бях удивен,макар и по различен начин. Дамаск....град на култура,верска поносимост,мулти расови черти,живот и история.От векове е било така.Е,вече не е.

Тук във Франция всички мразят Путин и руслямисткия султанат! Затова подлогата му маринка лю пен едвам хвана 4 процента на изборите!

Какво ни интересува какво обичате вие във Франция? Стой си там и се радвай на прикрития зад фустата на бабата пасивен г.й! Халал да ти е!

Т.е. трябва да се помогне на главорезите с хуманитарна помощ.

Руснаците, както и американците, са империи, с много опит в завладяването на нови територии. За съжаление на свободните бунтовници (които някак си се оказаха клон на известна терористична организация), към тях идват точно руснаците. Град след град, крепост след крепост, Асад нормализира обстановката в държавата си. И да, наред е Идлиб. Интересно, накъде ще им предложат тогава на "бунтовниците" да бягат? Тяхната се свърши вече, това е ясно. Асад ще ги обеси. Другаде не ги искат, включително и в меката им - Саудитска Арабия. Освен да ги товарят на самолети и да ги карат на Танте, Макарона и Даскалицата по география. Щото са се затъжили за тях.

Франция - помощ, искат да бият ислямистите ни в Идлиб!

Започнаха да дъвчат новата дъвка - Идлиб. Поредната гнусна манипулативна НПО статийка наричаща терористите бунтовници.

Ако си мислите, че ще им се размине на Джихади Джотата, и руснаците ще им простят, много се лъжете френски меки китки!

С какви ли доктрини не е експериментирало човечеството по принципа проба-грешка и с хитлеризма и със сталинизма , сега и с американизма , но така е расте човечеството но все с бебешка психика си остана , всичко трябва опита през устата , колкото и опасно да е.

От данни на руската система за разпознаване се изнесоха данни от руски генерал по ТВ 24 че де факто франсетата не са участвали в агресията нито със самолети нито с ракети! Те трябваха на Трампчо само като фон за да се размие вината и да се каже че има коалиция която е нарушила устава на ООН, както беше и в Ирак!

Както е видно Париж жадува да влезе във войната в Сирия на страната на терористите от Алкайда. Нима забравиха, кой е връгат в Сирия, кой взривява ресторанти в Париж, кой мачка с ТИРове?! Дъргоебът съвсем е обърнал резбаатаи мозъчната си дейност на джендър прехващач на обратни импулси!

Не мога да разбера защо всъщност дадоха коридор на джихадистите - съд и разстрел ..... какво ще ги пускат

Тия се загрижиха за своите избраници че нещо Асад им пречи да ги захранват..Нали сте ''хуманитарни'' по душа бе вземете че ги сринете там вашите за да не се занимава Асад с тях дето е толкова ''недемократичен'' според вас ама им предоставиха превоз да се махат извън освободените градове..

Не се сърдете на франсето-така са му поръчали задокеанските господари, така говори! Оста на злото е "солидарна"- вече не е нужен ООН, не са нужни факти и доказателства достатъчно е само световния полицай, следовател и съдия да каже очевидна лъжа и другите вече са "солидарни".

С повечко напалм проблема ще се реши с всякакви наши ... ваши , умерени и какви ли не джихадистки изроди. Все ми е тая кои ще пусне напалма НАТ0, САЩ, Русия или които има възможност там. Само дето като си отглеждал "бойни кучета" и като си платил 9-10 милиарда за тях малко ти се свиди да ги приспиш после .... Но да не забравяме че рано или късно и този които ги е хранил и ги храни в момента ще трябва да се отърве от тия псета :). Искам да кажа че може накрая да стане така че Асад им трябва за да "пусне напалма" и да излезе виновен преди да го махнат :) Да се надяваме че тоя момент е близо ...

И нещо още по-интересно. Където има Ингилизки инструктори, винаги има химически атаки, дори в самата Англия. Там където е "режима" на Асад, няма химически атаки.

не споменава за газовите атаки на режима - що ли? Асад стои морално над западните диктатори с цял ръст: днес отишъл спокойно на работа, оная нощ не си е евакуирал децата - били са заедно; сирийците си го тачат; има ли на запад диктатор с повече от 40% подкрепа? ако да, бързо го запишете в книгата за рекордите

Всеки град, където се съберат толкова изроди, ще претърпи хуманитарна катастрофа. Пожелавам на франсето да го разбере от първо лице в собствената им столица. Амин! Идват рошаво брадати, истинските демократи.

Така е. Всъщност сред т.нар. "бунтовници" няма други освен джихадисти, така че загрижеността на Запада за съдбата им е напълно разбираема. Фактът, че 80% от тях принадлежат към организации признати от ООН за терористични, а останалите на множество различни малки джихадистки групи, бе докладван най-официално от зам. шефа на генщаба на френската армия, генерал Дидие Кастр, по време на аудиенцията му на 15 дек. 2015г. пред Комисията по отбраната и въоръжените сили на Франция към френския сенат и не е никак трудно да се намери и прочете на сайта на сената, а също и в някои алтернативни френски медии, но не и в западните официози, предназначени за "по-умната" част от населението.

Е, най-после да признаят че в Идлиб са амалгама от главорези. И че все пак войната е срещу ИДИЛ, а не срещу Асад. Но защо този министър чак сега надава глас и има ли кой да го чуе. Микрон изперка с тази "солидарност" към САЩ, абе здраво са го стиснали за орехчетата.

И после да се асфалтира целия!

Цялата работа е проста - Американците искат контрол над Сирия, за да не може Руснаците да пуснат газопровод през нея за Европа - някой да има въпроси?! Относно мирното население - на никой не му пука за него - да сте видяли да извозват и да спасяват хора?! Виждаме само как дават на бунтовниците да им правят път и коридори да си отидат мирно и после пак да се групират та да се бият. В случая е прекарана Европа, защото хем ще има миграция към нея, хем ще се увеличи престъпноста, който е ходил в Европа сега е наясно, че след 22:00 е опасно дори за разходки (говоря за градовете) ... само се тревожа да не гръмнат някой АЕЦ, че тогава ще стане апокалистично.

А аз си мислех че газопровода ще е за Катар!:)))

Ясно го е казал, но трябва и да се мисли. Газ за Европа от Катар и Иран, не ти ли става по-ясно. САЩ и СА правят сечено, Катар вече му начукаха канчето.

През 2010 година Ирак, Иран и Сирия подписаха договор за строеж на газопровод започващ от Иран... а снайперистите които стрелят по демонстранти в Сирия се появиха през 2011;)

Пренесоха с Автобуси Ингилизките инструктори и сега почваме да ревеме за Идлиб. Само не разбрах, защо не ги натикаха във временен военен лагер, ами ги оставиха да си ходят

Трябваше да ги затворят в лабораториите в Дамаск. Да посрещат томахавките.

пропусна...,, и химиците,,...!!! спомняш си и в рака...??? интернет кафета, сателитни връзки , банкови трансфери...ще кажеш че са имали техни спътници и банки...!!! не можеха да ги ...,,блокират,,...??? от любов !!!

защо били загрижени и ,,англосаксите и т.н.,,??? ,,..По това време той казва: "За хората на Великобритания е слабо известно, че кръвта на Мохамед тече във вените на кралицата. Въпреки това всички мюсюлмански религиозни водачи се гордеят с този факт. "..,,???

Удрят първо с бомбите и после ревът, че милеели за народа в Сирия! Тия франсета са уникални лицемери.

,,бесни кучета но ,,наши,, кучета,,!!!-каза френският министър...

Браво! "Интелигентно" съждение! Все едно слушам Путин!:)))

От сега започват манипулациите и брадатите лъжи. Ами признайте си поне, че Ислямска държава са ваште хора и си ги защитавайте достойно. Но как ще обясните на близките и потърпевшите от терористичните актове във Франция, и НЕ ДАЙ БОЖЕ на тези от бъдещите такива. Как ще им обясните любовта си към терористите? А сега какво? Да очакваме новата химическа атака в Идлиб. И новите своевременни удари на демократичната коалиция. То и без това всички вярваме, няма нужда и да ни казват вече. Ние си знаем.

С невероятна лекота попадам от полуидиот на кръгъл идиот в този сайт. Ядрото на Ислямска държава е изградено от специалните части на Садам Хюсеин, които останаха безработни. Бяха обучавани в Москва, Узбекистан и Таджикистан. Не случайно техните ментори се присъединиха ким ИДИЛ на по-късен етап. Основната част на ИД са бившите и сегашни републики от РФ. Около 30% са от останалия свят.

А ти към коя категория спадаш, към полу или към кръглите? Щото като гледам кво си написал, съвместяваш и двете...

"Хуманитарна катастрофа"! Какво общо имат главорезите и сърцеядите с хуманизма? Май нещо тия "евроатлантически ценности" съвсем се изкилиферчиха, щом взеха да плачат за съдбата на брутални престъпници, нямащи нищо общо с хуманизма. Ами да бяха помогнали за изтребването им, вместо да ги пазят, подкрепят и въоръжават да се борят срещу едно законно управление! Видяхме колко се "борят" срещу ислямисти и тям подобни изроди...