Европа заплаши Иран с невиждани санкции

Наложително е въпросът за ядрената програма на Иран да бъде внесен в Съвета за сигурност на ООН, заяви френският външен министър Ален Жупе, който настоя за тежки санкции срещу Техеран след доклада на МААЕ. Иран пък заплаши Израел с унищожение, ако започне военна атака.

Обратно в новината

Коментари - Европа заплаши Иран с невиждани санкции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-добре е израел и иран да се изтрепят взаимно - и без това си имат голям мерак...

Спокоино бе хора нито запада,нито който и да е няма да ползва ядрено оръжие не са чак толква прости.Ако нападнат Иран много ще се узорят да не кажа,че няма да успеят да направят нищо.Иранската армия е много добре подготвена и ще се бият до последния чоек.

Запада разбира само от БОЙ В МУЦУНИТЕ. Иран вече има ядрена бомба и Израел няма да може повече да рекетира и малтретира палестинците. ЕВАЛА НА НАРОДНИЯ ГЕРОЙ АХМАДИНЕДЖАТ !!!

След фиаското с резолюцията за Либия, Франция може да очаква РФ да ги подкрепи през крив макарон. Руснаците им повярваха 1 път че ще прилагат точно резолюция, а онея го удариха през просото сега каквото и да предложат ще има вето вето и вето.

Не разбирам!Какво значи,че това е най-подробният доклад на МААЕ досега...въобще като доклад или за Иран!

Не бе, подробно менте, с което искат да предизвикат сълзи на умиление пред горките жертви на холокоста и справедлив гняв срещу една държава, която строи АЕЦ и от около 300 години не е нападала никого. Има отговор на руската дипломация. Определят доклада като компилация от известни факти. Защото друга проверка не е правена от тази агенция. С други думи, преписали са старите доклади, но са вкарали повече предположения и ако, ако... И са вкарали много политика, за да угодят на когото трябва. Така вече осъдиха няколко доктора, за които се доказа, че са в основата на една от грипните истерии. С фалшифицирани изследвания и много милиони рушвет от Октопода на медицинските корпорации. Със седалище, естествено в САЩ.

Кръчмарската политика не е като истинската...

Да както в ирак "ги откриха" химическите оръжия за масово унищожение. Сега Иран, северна корея, сирия - и накрая нас.

Тия тъпанари ще започнат ядрена война. Пакистан май също ще се включи. Благодарение на Британските пари и те имат ядрени глави.

айде давайте само иран остана ! а,не,грешка после маи и северна корея

Общо взето си очертал сценария, при това най-правдоподобният. Остава да се надяваме, че някои доброжелателни космически люде ще се намесят в последния момент и ще оправят нещата. П.С. Безпокойство предизвиква само едно предсказание на Ванга (мисля беше), което се появи в мрежата във връзка с АЕЦ Фокушима: Че в скоро време (няколко години) Северното полукълбо щяло да стане тегодно заживеене поради ядрено замърсяване! Но което е писано да стане, то ще стане. Няма място за паника...

Недей умува! Донеси едно двойно.

Хъм, хъм, сега ще ги из бомбардираме хубавичко Иранците за да ги оберем до шушка, а после ще се окаже, че и те са нямали оръжие, както стана с Ирак!!! Ами, ако имат??? К'во ще стане тогава?? И дойдат да ви бумнат, я Париж, я Лондон....

Има си международни агенции и експерти, както и процедури за определяне кой какво прави в ядрената област. Да им разрешат да инспектират, както правят всички нормални държави и нещата ще се изяснят.

нали същата агенция обясняваше, че в ирак има оръжия за масово порязяване; после блеър мрънкаше, като не откриха нищо - сбъркахме, ама бяхме прави; всичко е манипулация на овцете, за да вярват, че войните са заради демократични ценности и защита, а не за заграбване на ресурсите (и пазарите) на други народи, понеже техните са на привършване (а и си ги къткат)

Точно пък Франция реве, дето е пълна с долнопробни АЕЦ, а до скоро затриваше цели острови с "експериментите" си с ярдено и термоядрено оръжие. Или САЩ, единствените избили невинни цивилни само за да рекламират ядрените си бомби и то два пъти! Дори едно "извинявай" не са казали до сега, а Германия вече цял век налива пари на Израел (и Турция). Що не се опънат на Китай?! А на Русия, не искат ли да й ограничат оръжията?! ХАХАХАаа Ама дребни бедни държавици като Афганистан, Иран, Ирак, Корея и т.н., и т.н., дето никого не закачат, но имат Нарко-плантации, удобни за износ, имат неопоскан от американската лакомия петрол, минерали... по тях бой, а?

Саркози-унгарски евреин финансиран от Кадафи, Франция страната която направи ядрени опити след забраната им напук на целия свят-друг коментар е излишен...Горките мирни Иранци дойде и техния ред...

Изгледайте в ютуб този клип - ROTHSCHILDS FINISH OFF GADDAFI

едни и същи реститутки и емигрантчета серат едни и същи простотии по всички форуми. Общо са 11 човека с по 5-6 ника всеки. Болни мозъци, не им обръщайте внимание.

Ти като Вучков. :D "Моето предаване има многомилионна аудитория и има само двама трима простака дето се обаждат с променени гласове." :D:D:D

Не те разбрах, майна! За войната ли си или против?!

Дреме ми на Шахаб-а :-D

За всеки средноинтелигентен човек вероятно вече е станало пределно ясно,че още от времето на Римската империя и до наши дни войната е най-добрия начин за излизане от икономическа и финансова криза. Особено когато не се води на собствена територия. За предпочитане е да се води на територията на страни,които са твои кредитори,или такива,притежаващи природни и други богатства...

Нали се сещате къде ще е следващата война в близките години!? Иран и после е наред северна Корея!

не си прав - пропускаш една държава, която плаче отново за малко демокрация и ще им я дадат доста преди С.Корея - в задния двор на САЩ е, и май има находища на нефт, за да има все пак с какво да се препитава народа, нали.

Никой не иска още една ядрена държава. В същото време обаче - докладът на МААЕ е пълна боза, пълен с предположения, почиващи на други предположения; - защо не попречиха на Индия и Пакистан да се сдобият с ядрено оръжие; - защо никой не налага санкции на Израел, който дори не е страна по ДНЯО; - защо Франция и другите ядрени държави не спазват задълженията си по ДНЯО за поетапно премахване на ядрените оръжия. Въпроси много, но както правилно е отбелязано в един от постингите, изпадналият в тотална криза Запад се нуждае от голяма война, най-добре световна и Иран е чудесен повод за нейното започване.

Защото светът се управлява от шепа ОЛИГАРСИ, които си правят това, което на тях им харесва!!! Тях не ги интересуват нито Свободата, нито Демокрацита, нито Живота на хората по света, интересува ги единствено ТЕХНИЯТ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС! А СПОРЕД МЕН НАЙ-СТРАШНОТО Е, ЧЕ ЧОВЕК КОГАТО ВЕЧЕ ИМА АБСОЛЮТНО ВСИЧКО - ЗАПОЧВА ДА СТАВА ИЗВРАТЕН!!!

АБЕ САМО АРАБИТЕ СА ВИ НА СЪРЦЕ! ДА ВИ СЕ ПАДНЕ ЕДИН А...ДЖАН ТА ДА ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА!!

ама вземе да ти дойде и акъла! Иран не са араби, сърце мое!!!

Че какво искаш бе, да ревем за евреите ли. Малко ли ни муфтят и ни съсипват държавата. Навили са си на пръста, че сме им верните прислужници. Те са в основата на геноцида срещу българския народ. да ходят на ммма си. Малко им е Иран. Целия арабски свят трябва дружно да се вдигне. Ама и това ще стане, още малко, като фалират окончателно САЩ.

Иран е потенциално опасна от доста време и не признава държавата Израел най-вече

Защото е в ход Англо-саксонската мисия. За справка потърси в Гугъл

защо ти трябваше да си сменяваш номера (името) да не мислиш че някой ще се върже и ще си помисли че сте двама:)))

Ядрените държави на земята и до сега с нищо не са доказали, че се грижат за сигурността на света! Достатъчно е да проследим човешката история от последния половин век. Човечеството трябва да се откаже от ядреното оръжие и заплахи! Да се откаже от всякакъв рекет, заплахи и агресия!Достатъчно други заплахи съществуват за оцеляване живота на планетата! Средствата, разходвани за въоръжаване и войни да се насочат към изхранване и развитие на хората! Друг шанс за Човечеството не съществува!

избиваш го на утопизъм, и след като е ясно че държавите имащи ядрено оръжие, няма да се лишът от него, изводът е какъв? . всеки да го има това оръжие адрено оръжие,тогава няма да мове който и да е да се гаври с другите!!!

Точно обратното, да се даде на всички ядрено оръжие и да видим да ли "освободителните" войни няма рязко и изведнъж да секнат!:)

Като се има пред вид колко е лабилна психиката на хората и моментните състояния в които изпадат, най-добре ще е политиката на съкращаване на ядрените арсенали да продължи! Насищането на света с ядрено оръжие е скъпо и опасно предприятие! Изходът е в: преодоляването на регионалните дефицити; развитието на методите за възпитание на бъдещото човечество; интензифициране на науката за мирни цели.

решил Кумчо Вълчо, че му се папа агнешко и търси начин да докаже че агнето му мъти водата:), тези филми сме ги гледали!

Сега вече ясно ли ви е, какво ще се случи през 2012 г.? Иран разработвал ядрено оръжие? Може би да, но и може би не. Икономическата криза в света се задълбочава и краят и както винаги ще бъде ВОЙНА. Иранците са корав противник и войната ще се затегне. Чалмите ще налетят на Израел, а евреите ще им отвърнат с атомни бомби. Суецкият канал ще бъде блокиран и Европа ще остане без петрол. Иранците ще блокират Саудитска арабия и Ормузкия пролив. Китай ще остане без петол. Жадните китайцище се насочат към Сибир. Руснаците ще подскочат. Неугасващият конфликт между Пакистан и Индия ще ги накара да си разменят по някоя атомна бомбичка. Изощо, интересното идва. Света го клатят същите, които предизвикаха и Втората световна война.

Тръпки ме побиха от този сценарии ...

Светът се нуждае от война за одушник на кризата и ще я има. Иран с репресиите и убийствата с камъни, осъдени актьори и заплахи към съседни страни стремглаво върви в тази посока. За капак, евентуална военна кампания ще бъде платена от самите тях с петрола

добре щеше и тука да го има смъртното наказание,пък било то и с камъни! щяхме да се отървем от много изроди и да се въдвори повече ред и уважение към закона и всички които го спазват.

ами като начало да се отървем от тебе, какво ще кажеш?

Прочетох ти коментара и се замислих. Казах си: Добре,че в Саудитска арабия има демокрация и няма репресии и екзекуции с камъни. Защото в противен случай на краля му се пише лошо...

Хубаво ги реди думите Ален ... Ама кой-ли ще им повярва на френците, особено имайки предвид систематичните тъпотевици на Серко ?! ( То скудоумни квалификации ли не щеш, то хълцукания при появявания на пресконференция след обилно-полята консумация на "икра" с ясно-кой, то онез-там торби сахарски ама не с пясък ... )

Бъркам ли или точно от Франция изтече информацията и документацията, нужна за да си направи Израел атомно оръжие?

Мястото е вярно . Посоката на потока информация е обратна .