Франция привика за консултации посланиците си в САЩ и Австралия заради ядрени подводници

Министърът мотивира решението си с "изключително тежките последици" от обявяването от Австралия на сключване на стратегическо партньорство в сферата на сигурността, довело до анулиране на сделка за 40 млрд. долара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изглежда, че след случаят с десантните кораби тип Мистрал за Русия австралийците са решили, че франсетата са ненадежден партньор и са си потърсили друг доставчик.

Краварите са безогледни. На нас ни удариха балтията с Южен Поток, Белене и Бургас - Александрооулис. Три изключително изгодни проекта за България. Но неизгодни за Америка Грейт Ъгеин. Сега не само, че България няма да печели, но ще рупа зелен ток от ливадата пред блока. Със злобно, удоволствие наблюдавам как и франсетата го отнесоха. Не сме само ние. Само Германия е на жива далавера, но зад нея седеше Русия.

Ами ЕС отдавна трябваше да имат собствена армия, да си строй сам самолети, ядрени подводници. Всички краварски окупационни войски да напуснат Европа. ЕС да се обедини с Русия и краварите нежно да мучат.

'ЕС да се обедини с Русия' И за какво и е на Европа да се връща в Тъмното Средновековие? Ти май много не общуваш с европейци :)

Суровините от Русия плюс технологии от Европа ще направи ЕС номер едно на планетата, САЩ и Китай само ще гледат жално бе соросопитек. Това би било сбъднат кошмар за кравите!

Евала на франсетата, имат чест и достойнство.Не като нашия Муньо Шпаклата, мръсника му долен!Дето ближе в несвяст американски предници и задници! Езика му мазоли хвана вече да блdиже!

Ма много ви къса паметта - как само плюхте Франция като ви отряза с Мистралите през 2014 след 'Кримнаш'. Апропо , зарекохте се да си направите сами руски хеликоптероносачи, още по-големи и 'убави.. Ко стаа, как вървят проектите вече 6-7 години? Или май само излапахте и изпихте парите които Франция плати като неустойка и туйто :)))

Не като нашия Муньо Шпаклата, мръсника му долен!Дето ближе в несвяст американски предници и задници! Езика му мазоли хвана вече да блdиже!

Нищо лично, просто мъни, ама... огромни мъни.

Освен всичко друго става въпрос за индустрия и работни места - Локхий Мартин отдавна има сериозно присъствие в Австралия и местно подразделение с 1200 служители.

Както се казва "АМЕРИКА НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ И ВЕЧНИ ВРАГОВЕ - ИМА ЖИЗНЕНОВАЖНИ ИНТЕРЕСИ ПО СВЕТА" !!!! Така е при ИМПЕРИАЛИЗМА - няма брат, няма приятел, няма скрупули, има пари, много пари и те трябва да са техни. Те си позволиха да подслушват Меркел, да вилнеят в Ирак и Сирия. но афганците им го начукаха на ДВА КАТА! Обече наглостта им е като за световни боклуци - ТЕ СЕ БИЛИ ОТТЕГЛИЛИ С ДОСТОЙНСТВО СЪГЛАСНО ПРЕДВАРИТЕЛНО УТОЧНЕНИЯ ПЛАН - ха, ха ха и хи, хи хи - кой ли вярва на кравари?

Щото викаш другите имат ….това е най големия опит за заблуда ,че на света съществува нещо повече от интереси

МАКАРОНЕ КАК СИ А. БРАВО САЩ И ЛОНДОН БРАВО.

tonk11

Ами така е с големия брат. Когато сметве че му изнася - прецаква те.

САЩ правят ново НАТО в близост до Китай. Следващият участник след Австралия, може да е Япония

_stankow

Имаше военен блок СЕАТО (1954-1977). Пак същите мутри, пак същите цели. Но след катастрофалната загуба на Виетнамската война се разпадна.

За Япония е от жизнено значение да е близък съюзник на САЩ. Китайските мераци за завземане на Тайван освен всичко друго включват и икономическо задушаване на Япония - основната част от износа и минава през Тайванския пролив.

САЩ унижиха Франция. Но французите си го заслужиха. Случаят с мистралите за Русия е показателен.

_stankow

Всичко се връща !

Счупете ръцете на говедото и краката ! Искам да видя 2-та червея как се гърчат!

Франция не е в НАТО,ако се не лъжа. Прави си ядрени опити. В крайна сметка,пазар. Купувача си избира стоката

Как ще не е в НАТО бе?

Въпреки че Франция показва солидарност с останалата част на НАТО по време на Кубинската криза през 1962 г., Дьо Гол продължава с усилията си за създаване на независима отбрана чрез изтеглянето на френските флоти в Атлантическия океан и Ла Манша от командването на НАТО.[18] През 1966 г. всички френски въоръжени сили са оттеглени от обединеното военно командване на НАТО, а всички чужди войски на НАТО на френска територия – помолени да напуснат страната

Франция не беше в НАТО за известен период от време, ама им дойде акъла. И отдавна никой не прави ядрени опити освен Северна Корея.

_stankow

Аха, избира той стоката, пазар, свободната воля на купувача, тинитири-минтири седесарски изцепки от 1991-ва година . Колкото ние избираме доставчик на изтребители, толкова и Австралия "избира" доставчик на подводници. Замирише ли на 100 милиона и нагоре - идва чичо Сам и ги прибира. "Пазарът" залъгалката за глупаци.

tonk11

Франция се върна в пакта през 2009 при Съркози. Що приказваш глупосни?

Лъжееш се! Де Гол я беше изтеглил от НАТО и си беше прибрал и златния резерв, но Саркози пак я вкара в НАТО и продаде част от златния резерв на Франция когато цената на златото на борсата беше най ниска.

Много пари за дизелови подводници... България може да се обърне за покупка на такива на занижени цени.

_stankow

Не са дизелови, атомни са. С възможност за изстрелване на ракети от подводно положение. С възможност за оборудване на тези ракети с американски ядрени бойни глави. Ако се наложи. Много силен възпиращ ход срещу Китай. Да добавим онзиденшното успешно изстрелване на ракета от подводно положение от нова южнокорейска подводница (дизелова). Да добавим пак онзиденшния успешен опит - изстрелване на две ракети от мобилен железопътен ракетен комплекс от страна на Сев.Корея. Все арии от една опера. ЮИ Азия се въоръжава за да се противопостави на нарастващата мощ на Китай и Сев.Корея. Подводните носители на балистични ракети са най-силното възпиращо оръжие. Нито ги знаеш къде са, нито можеш да ги атакуваш, нито знаеш какво носят. Само знаеш от спътниковото разузнаване, че не са в базите си, значи може да са точно край твоето крайбрежие. Винаги могат да ти нанесат ответен удар.

Абе, все си мисля ,че пак Путин е забъркал тази каша!!!!!!!

_stankow

Обаче не лично - поставил е задачата на Петров и Бошаров. Хайли лайкли ! :)

Това е всичко което трябва да знаете за съюзническите отношения. По принцип. Дали в случая САЩ прецкава Франция или СССР някоя от подопечните ѝ държави по времето на варшавския договор - няма значение. Квот' каже големия - това е! Французите нищо не са загубили - всички разработки си остават тяхна собственост и рано или късно ще ги реализират. Воят е заради пропуснатите ползи, а не нанесени някакви колосални загуби... правете ралзика.

Загубите вече са налице. Отказаха Мистралите. Сега и този отказ. Прецакват производство за поне 5-10 години напред. Това означава съкращаване на работни места. Ще имат технология, но като не я прилагат ще загубят уменията, защото персоналът ще се преквалифицира. Ние видяхме този пример през 90-те. Заради де Гол никога не са ги харесвали и се им го показаха индиректно.

Така е жалко че половината българско населени си мисли че Русия превзема държави зада им дава!!!!!

А другата половина си мисли, че сащ завземат държави, за да ги освободят, да им дават, да имат избор и да забогатеят като тях! Хахаха

Е сега е момента да си поръчаме така необходимите на Радев ГРИПЕНИ! ТОВА БИ ОСПОКОИЛО СИТУАЦИЯТА В ЕВРОПА!

Сега Германците ще построят за европейските въоръжени сили екологични подводници със слънчеви батерии и вятърни перки за захранване и нулеви въглеродни емисии по проект на Гретито Тунберг и Зелената партия. Като няма вятър и слънце , екипажите ще въртят велосипедни педали. Моряците естествено ще бъдат предимно с малцинствен и миграционен произход и ще бъдат ръководени от ЛГБТ+ офицерски състав.

Освен това на борда ще се сервира само веганска храна от климанеутрални соеви кюфтета и лобода.

Също така на борда ще е разрешено да се пият само вегански смутита , а за психологическото равновесие на екипажа ще се грижат дузина учители по йога.

Голям шамар за франция

в такива сложни ситуации където големите се прецакват един друг, вместо да градим лице и да се пазим от излишен шум и скандалност наште депутати инициираха резолюция за корупция срещу България и в момента текат дискусии с участието на елена Йончева, за корупция и се иска от ЕС да ни наказва, и от Раданчо се оска ЕС да ни насилва с решения за ваксинине не съм против ваксинацията, но тези хора имат болшевшки цености където народа е лумпени за тях и заслужава само лагери и мизерия, а те са тези които имат право да го изтезават и порицават и искат даже от външни сили същото отношение!!!тези наши депутати в една нормална държава нямаше да станат нещо повече от чистач, обществото нямаше да им позволи да расатат, а ние ги пращаме в Европарламент, същите като онова уникално вредно копеле, профеоср иво христов който е изключителен българомразец и с краденети си анализи от българолюбци стана любимец, и ползва статута си на такъв за да трови и поврежда обществния строеж

Станишев, Елена Йончева и Радан Кънев български депутати ли са? Не знаех.

ми така е. НЕ искаме френски дизели за 40 милиарда. за същите пари ще си построим ядрени. такива които по 5 години нямат нужда от презареждане. Защото можем! и имаме кинти. и със ЕССССР няма да се занимаваме. БРексит ! ЮК си реорганизира влиянието по света. а във ЕСССР - гейуве

Французите си произвеждат всичко само и за разлика от Американците имат стабилна ядрена енергетика, без да крадат кадри от цял свят, изцяло тяхно творение, от училище до производство

имат и ядрени подводници, а това че Австралия е изнудват от как американците се нанесоха в региона и е безгласна буква няма как да ти направи впечатление защото си ниско интилигентен, и едиствения възможен ракурс в главата ти е да мразиш или да цункаш, между другото това е привнесен ракурс от американските болшевики създали СССР, ЕС няма как да е СССР защото е европеиско дело, но САЩ с помоща на запъртъци, като теб умело рушат ЕС и го превръщат в СССР, с помоща на братята им по оръжие болшевиките от рода на Станишев, Елена Йончева, Радан Кънев и други

Веднъж преразказват думите на някой, а после го цитират, като и преразказва и цитата съдържат напълно еднаква информация. Чудя се тези редактори, за малоумни ли ни вземат, та ни повтарят всяко нещо по два пъти. Сигурно им плащат на дума и гледат да заработи повече, или източника, от който са преписани е бил доста осъден и ги е била срам да пуснат статия с пет реда, та са решили за я пораздуят, за да изглежда по-внушително. Каквото и да е обаче, нивото на журналистиката в Дир.бг продължава да се срива!

_stankow

Ох, то да беше само в дир - с мед да ги намажеш !!