Коментари - Франция подкрепя Гърция и Кипър в спора им с Турция в Средиземно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Макрончо, а защо не каза и дума за Семернотурската кипърска република бе? Та това е окупирана територия от Турция на ЕС и то от десетилетия! Защо не поде инициативата за връщането на тази територия към Кипър и ЕС? ДЕМАГОГ!

Пазарите на Турция са в Европа и това я прави силно зависима вкл. от Франция.

Франция... Тия не бяха ли ония, които заедно с английските лекета се направиха, че не виждат, когато Хитлер окупира Полша, напук на изричното им споразумение за военен съюз?

те с енаправиха ,че не виждат ,но англичаните започнаха война с Германия и са първите във втората световна.

Аха. Ако история ти е преподавал Мунчо, може и да си мислиш, че англетата са започнали война с Райха, вместо до последно да са се скатавали на островчето си, и искрено да вярваш, че са "първите във втората световна война". Пише се с главна буква, между другото, хаха! Я кажи още някоя смешка?

Германия и Фолксваген подкрепяме Турция - и с инвестиции и с продажби на оръжие! Така че франсетата какво казват няма значение .

Нещата мн бързо могат да се променят ако ЦЕЛИЯТ ЕС застане зад Гърция. Пак повтарям ЦЕЛИЯТ ЕС!!!!! Да , но за съжаление ЕС не е единен, там му е огромния проблем на ЕС. Иначе то е очеизвадно за Турция..., че така не може ..НЕ може..ама като си мислиш и се взимаш толкова на сериозно..рано или късно урока идва...

верноли си мислиш,че цели ес е нпкаква сила? кой има армия в този съюз освен Гърция?

И целия ЕС освен Франция и Гърция донякъде Полша няма армия!

Франция ше яде турски кебап ,че Гърция има сериозна армия и турците ще налетят на най лесното

Всичко би могло да се обърка лесно. Може да забави всички тези проекти с години и докато всички се борят да го получат по свой начин, бихме могли да свържем нашия газ от Черно море към тръбопровода край Варна. Не е ли умно?

PEYTSCH

Ердоган хич не го интересуват кипърците, той гледа далаверата.

Тия смешни Жусуита къде са тръгнали? Видяхме ги срещу Кадафи - гръмнаха няколко пъти и им свършиха ракетите. Та трябваше спешно американците да дойдат, да не стане целия запад за резил. Ердоган само Путин може да го вкара в пътя. Другите само ще подлайват по него.

и всеки, който прави сечено на Путлер - е добро !

Защото постоянно излизат въпроси от рода, за чии и е на ЕС армия, ето един пресен пример, където общ европейски флот би могъл да проектирал сила. И то на прага на Европа. Срещу армия на ЕС, са основно крайните русофили, но има и нормални хора, които не виждат защо една от най-големите икономики, трябва да има силна имунна система

И кво ще направи Франция щом турците изкарат военни кораби в зоните за сондаж и сондажните фирми се ометат при заплахата да ги гръмнат? Освен това бай Ерди купи предвидливо С400 точно за такива случаи, гърци няма да припарят.

Това ви е проблема на русофилите - малце сте чукумдурести у главътъ. Ама пък така по-лесно се закрепя каскета. Ако Франция прати своите ВМС в раьона може да има ескалация. Я французите ще свалят турски самолет, или ще топнат някой OPV, я турците ще ударят френска фрегата, или самолет. И в двата случая, дори да не се стигне до война, то Турция забравя за всички инвестиции, пазари и технологии от ЕС и Северна Америка. Дори икономиката и да не умре тотално, удара ще е страшен. Вместо агнешко с ориз, ще минат само на ориз. Когато има.

С с400 ще стреля по кораби ли....Вие сте оли...френ

Ебаси и съВецките помияри дето пишат тука не е истина. Франция е ядрена сила и може да превърне Истанбул в рад. Локва за по малко и от час. Па вие си блейте простотии скапаняци.

да пуска бомбата ... що не я пуска ? на никой НЕ му стиска да полва урана ... само блъфират , при това всички! ще превърнел истанбул в локва, а в какво ще се превърне кулата на айфелкато тръгнат 80 турци?

милиона

са луди, "полудеят ли"!

Не управляват такива олигофрени като теб.

Кой ти каза, че Франция е ядрена сила бре, хайванино? С 200 заряда не си никаква сила, толкова имат Израел, Китай и Пакистан. Ядрена сила са руснаците и американците, щото могат да дадат залп с ракети, без да се взривят самите те, какъвто е случая с гореспоменатите "ядрени сили".

Ердоган се чувства като диктатор

за фюрерът от крим ?

Повече на папагал като теб няма смисъл да говоря нещо. Няма да вденеш, защото нямаш нито знания, нито акъл.

Турция няма нито един партньор които да я подкрепя То Ердоган ако не укрива парите и пътя за дрогата на Борисов то и Борисов е същата Хиена като него И тоѝ ще го зареже

Турция се взе за държава от калибъра на САЩ. Нахлуха в Либия и Сирия , на нож са със своя уж съюзник в НАТО - Гърция Айде сопрете се малко... Нямате нито икономическия нито военния капацитет за да водите война на няколко фронта.. Дори САЩ и Русия не могат да си го позволят , а какво остава за вас....

Мъдаааа, Така става обикновено, когато здраво се надцениш, нали....

Турците последователно влизат в конфликт с твърде много страни, но най-голямата им глупост беше да застанат срещу Русия. Докато започнат фактическите действия на Третата световна война, турската армия може да е понесла огромни загуби, а самата държава да е в хаос.

Това с политичедкста подкрепс е за личен пиар. Единствената реална подкрепа получавана от България е по време на Освободителната война, когато стотици хиляди платиха с кръвта си да се наречем отново българи. Другото е демагогия.

Между турция и Либия? Де ги видехте тия граници Кога успяхте да изтриете от картата Египет, Израел, Ливан, Сирия, Кипър, Гърция?

макарона , много ме дразни! стопира македония сега се меси дето не му е работа лапа и на путлер

На кой какво лапаш?

Хехеее, гърци, южно кипърци и французи ще ядете яко шамарчета бе джендърски педали...

Ми то верно, НАТО-то е в Мозъчна смърт.

Как я подкрепя- отзад или отпред..... се ще е прееб...а. Това тъпа нещо Европа така и не разбра, че са отминали времената на приказките!!! Ще го разберат когато европа се препълни с мюсюлмани и цигани, които са толков анагли, че не искат дори да приемат ценностите на Европа, а пък тъпата Европа им плаща безбожни пари, за да живеели в лукс- без да работиш и само да вият по джамиите.

За кои евроейски ценности говориш? Джендърските ли???

Чакаме Германия

Франция и Гърция са горе долу единствени в ЕС с реалистично виждане за отбраната и опасностите. Това са две от страните, които инвестират достатъчно в отбрана и имат прекрасно подготвени военни.полша върви по техните стъпки. А при нас 8 самолета, 3 джипа, 20 танка, 3 хеликоптера и 20 хиляди тумбака въоръжени с дебитни карти и вилици ни пазят........По-добре да разрешат бойно оръжие за ловните дружинки........

Все още помня на какво съм научен Може би ако не дай Боже ме мобилизират ще са ми необходими няколко дни или седмица за да влеза в час с новото въоръжение Пиша това за да изместя гледната точка от техниката въоръжението към хората. Мисля че въоръжение без оператори е просто скрап

това е чдесно ... но хора с пластмасови (а след коронавируса и пластмасови няма да има) щитове и каски са си ходещо месо, дали са зомбита или вишисти - на куршумите им е все тая ... преди само 30 години имахме над 2000 танка. Добре, че поне подарихме голяма част от БТР-ите на Македония.

Франция подкрепя --- и путлер в окупацията на крим и донбас!

Добре е че се подрязват крилцата на Турция. Щото апетитът идва с яденето...

Ми нормално, християни сме, а нашите комунисти си подкрепят тяхните братя мюслитата, които ги отсвириха в Сирия хаха......