Франция отново е блокирана за 3 дни заради национална стачка

Има синдикални призиви за блокади на рафинерии, което е възможно да доведе до недостиг на гориво на бензиностанциите

Обратно в новината

Коментари - Франция отново е блокирана за 3 дни заради национална стачка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Макрон има само един полезен ход-да се откаже от "реформите"си.Вече загуби на "нежния фронт"-балерините отказаха да танцуват на 50 г.Тепърва ще губи и при др.съсловия.Питам се,този човек във Франция ли е раждан и расъл,или в България.Ако си прилагаше идеите у нас-ОК,тук всичко минава,тихо и кротко.Но там?!Има примера с Гърция-безкрайните протести,бунтове,стачки.В крайна сметка-колко милиарда евро бяха отписани от гръцките дългове?В Родината му е същото.През 1789 г.,вече е играна тази френска игра.В онази епоха,са започнали с две кралски глави.

Ето защо някои народи живеят добре. Защото хората си отстояват правата. А овцете в Тикволандия само си мрънкят и ги стрижат

КОГА????

МОЖЕ САМО АКО СЕ СЕДНЕ НА ЕДНА ГОЛЯМА МАСА И ДА СЕ ПИЕ И ДЪРДОРИ ЕДИН МЕСЕЦ ;)

Да питам само. Тези французи радикални саботьори на френското правителство ли са или са протестиращи за демокрация и права на човека? Щото класификациите, май, зависят от географското разположение на протестиращите.

Но иситнските виновници и тогава и сега са едни и същи и за тях никой не се сеща! - Фамилия Ротшийлд и фамилия Рокфелер. Макрон преди да стане министър председател - наместник на Ротшийлдови във Франция ... Какво да говорим повече ?

На кантар е всичко- много видни французи смятат, че държавата е нереформируема и си върви надолу... От друга страна изкарват максимума като социални придобивки за разлика от България където и да има възможност никой нищо не дава и не повишава доходите...

Не може да се откаже, батка. Колонии вече няма, а влиянието се свива. Свършват кинтите просто. Не е и като да е Гърция - малка държава, дето не се отразява на бюджета на ЕС. Тия са огромни и разходите им са огромни. То и тук не мина тихо и кротко отначало, не се притеснявай. И там ще ги укротят, като тук, ама за малко. Капитализмът наяждане няма и скоро ще ни прекипи на всички.

правят френските овце, че се оставят "синдикатите", т.е. представителите на мафията, да ги "организират за протести" организирайте се без синдикаттие, не като "стачкувате" по улицета, а като не отидете на работа, като спрете да плащате измислените лихви - 3 дена, 5 дена ...10 ...30 ... до пълна капитулация на ... "капитала" "стачкувайки" по улиците, само ви дават възможност да отпуснете пАрата, а покрой това да ви яхне някой нов "спасител" ... и така до следващата "стачка"

Белите французи вече изнемогват да издържат налазилите ги с десетки милиони мързеливи и криминални пришълци.

вече не изнемогват да издържат ... "капиталиста" ?

Спи,спи,не питай

дълбокото вътрешно противоречие заложено в същността на капиталистическите отношения ще разруши тази система ,а с нея и нашия дом планетата Земя. Няма смисъл да спорим идеологически - аудиторията не е подготвена и не е длъжна. Само помислете - всеки собственик на капитал иска да го увеличава ,ако може до безкрайност. Екплоатирайки ресурси и хора само с една цел - повече печалба. Но екплоатираните вече не издържат - обществото рано или късно отново ще потърси сметка от експлоататорите и докато това са процеси ,които може да се отлагат временно с морковче ,то процесите по разрушаването на планетата са необратими! ..... Всеки иска да граби и граби - суровини,територии,човешки потенциал. Идеологии,религии ... всичко е насочено в посока на повече власт,контрол,богатство! Климатичните промени последното десетилетие,мигрантите от Африка и безконечните войни за контрол над ресурси и тези социални бунтове в развити капиталистически държави показват ,че края на капитализма се вижда! За какво са му милиардите на капиталиста в една пустош! Какво следва? Стивън Хокинг говореше за световно правителство,разселване другаде!

Тъй тъй, това обяснява защо рухна и социализЪма, т.е. - държавния капитализъм. Заради алчността на държавните капиталисти, т.е. номенклатурата. Що не написа Маркс и за тях нещо?

не е врачка, това което е описал като закономерност е истина, от тук натам обществото решава дали да се съобразява или да загива

ЖивяХА добре. Отсега нататък няма да е тъй. Стотици години са изцеждали такива хърби като нас само че от цял свят. И са били "върхът", защото са умеели да размахват сопата и да грабят. Ама то всяка торба има дъно.

Моля кьопеците дето се барат сведущи да си траят