Франция и САЩ се опитват да преодолеят разрива, но помирението е далече

ЕС обаче не се отказва от срещата на високо равнище със САЩ в Питсбърг идната седмица

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак се изпокараха и всичко се свежда до пари, в случая, до много пари... Но е време Европа да разбере, че САЩ не може да бъде нито "приятел", нито "партньор", по простата причина, че те се изживяват, като единствен световен хегемон, което е и най-голямата им грешка...

И Хитлер така беше

Вашингтон са мутри, а Брюксел са проститутки. Това че Вашингтон шибат и други, за проститките от Брюксел не е проблем

Интересно, БГ, каква е....курва?

Хитлер е разбрал, че по- добре да го превземат САщ, отколкото СССР. За тва концентрира обречената вече война на източния фронт. Така че ще кютат франсетата.

Хитлер не е добър пример за правилно стратегическо мислене.

изведнъж ще се окаже,че имаме голема нужда от френски подводници... нашите дупедавци с гототвност ще компенсират французите.

В писмо до Рузвелт Чърчил се оплаква, че Де Гол постоянно го нервира с въпроса: "Защо все още не е отворен Втория фронт, тъй като френската съпротива изнемогва? Пък и Западните сили обещали на Полша още през 1939 г. да и помогнат." Отговорът на Рузвелт не закъснял: "Прати Де Гол губернатор на Мадагаскар!" Това си го спомням във връзка с американските атомни подводници за Австралия. Те отдавна имат гадно отношение към всички, които не са англосакси.

Schilo

Така е, който играе по свирката на янките, ще се примирява. Ония направо им казаха- гепахме ви 60 млрд., ще ви мине.

който играе по свирката на Пути- тоже. ето германците с потока сега какви цени плащат и реват!

Schilo

Че да го сертифицират по-бързо и да им пускат газа на ниските цени, какъв е проблема и доколко е свързан с руснаците?

Е каква цена плащат германците ? Моля чети ! Те сключиха дългосрочен договор и взимат газ по 22о долара / 1000 кубика. Другите дупедавци от ЕС не сключиха договори и искаха борса, в угода на САЩ. Русия да наказват. Еми борсата е в Европа. А търсенето определя цената. И сега реват и плащат по 960 долара за 1000 кубика. Договорите им изтекоха. Газта им е доставена. Кой им е виновен ? Или Газпром да им дава без пари допълнителни количества ?????? Пазара си е пазар и сега го ядат здраво, заради примитивната им русофобия.

А ако беше кривоустата меглена кунева щеше да бъде YES YES YES, както затвори нашите ядрени реактори с кривата си уста

Франция защо въобще реагира, след като знае, че ще клекне! Не и е за първи път. Самите френски журналисти казват, че Франция няма друг ход, освен да се примири.

Вижте,нека уточним нещо важно.Франция и Австралия имаха предварително споразумение за производство и доставка на подводници,но то няма правната сила на договор.Реално такъв сключиха САЩ и Австралия.Не ме разбирайте грешно ,защото хич не съм фен на Америка,но нека бъдем в случая честни.Друг е въпроса ,че американците "играха" грубо без да зачитат интересите на съюзника си Франция и за това Макрон се цупи,но трябваше да си опече питката навреме с договор ,където да посочи неустойки и тогава Австралия щеше да си плати.Това е,много е просто.