ГЕРБ обсъжда областите да станат 16 или 20

Старата идея за намаляване на областните центрове отново се обсъжда в ГЕРБ. До края на годината ще бъде внесен законопроект за окрупняване на областите.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ обсъжда областите да станат 16 или 20 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се намалят общините има един град с около 5000 души и е община на две села едната е с 300 жители а другата около 2000 а заплатата на общинския кмет е около 2000лв и администрацията се състои о 5 заместник кмета срам и позор

Ами те областите бездруго ще си намалеят по "естествен" път, като бъде подарен на Турция "Еврорегион Тракия", тоест Южна България, известна още като Източна Румелия...

повече пари в обединените нови областни центрове, а това значи повече пари за крадене чрез "употребата им по предназначение" за новата административна "реформа", създаването и усъвършенстването на управленческите им структури и развитие на стопанските, човешките и инфраструктурни "проекти" за и в тях!!!

до никъде няма да го докарате, защото нито руската нито американската система за управление чрез губернатори е приложима за нас! А дали не е целта ви това да стане например така - даден "район" (не щат или край) да се управлява от губернатор, то й да е американец или недай си боже руснак или турчин или пък някой педал от евросъюза?!

Без въвеждане на електонно правителство никакви административни рефирми няма да са ефективни.Представете си жител на Попово регистрира сега автомобил в Разград или получава задграничен паспорт.След реформата това ще става най вероятно в Шумен или Варна.Иначе чиновниците по брой ще са същите,а разходите във време и пари ще са за сметка на гражданите.Административните услуги който се получават на място в обласните дирекции на разните министерства са стотици,представяте ли си колко по сложен ще стане живота ни,който и сега е доста тежък по отношение на адм. услуги.Стига аматьорство,Европа и света отдавна са измисли това над което ние умуваме длго и безплодно

Тия се канят дорде шават да управляват.Направете си нови дупки на коланите.......

Имаше един анекдот, преди време- България обявила война на Китай. след като разбрали коя е тая държава, къде се намира и колко милиона е, китайските управници попитали - В кой хотел са отседнали? При сегашния брой на загиващата ни държава, вероятно ще питат - На кой етаж от хотела сме? В страната ни хора вече не останаха, но се плодят управници, депутати, чиновници и се трепят за власт! Засрамете се властимащи! Помислете, най-после за изстрадалия и изчезващ български народ!!!

С голямо учудване прочетох много глупави и несъстоятелни коментарии. Ако се върнем назад в годините от началото на 20 век ще видим колко пъти са променяли административното деление на България. От 7до 28 области. Имало е и административни единици, които вече не съществуват. По времето на соца имаше области, околии и общини. За това преди да се пишат коментарии по-добре се просветете/ Моето мнение е, че 28 области с техните администрации са прекалено много.

Хипер компетентен си ама надали си прочел и една книга да не говорим за закон по темата. Всичко е съобразено с тези 28 области и законите и наредбите. Намаляването не се прави с добра цел. Четете по надолу коментара ми. А соросоидните тролове не ги коментирам.

Областите трябва да носят названия с географски наименования ! Горна и Долна Тракия,Мизия,Добруджа,Пиринска Македония, Рила,Родопи,Странджа и т.н.Така е в белите държави !

Тези области които не са гласували за герб трябва да бъдат прикачени към други, така че герб да ги вземе и тях. Демокрация по гербаджийски.

От ПП "ГЕРБ" от една глупост та на друга. Вместо да помислят как да повишат доходите на хората, те ми тръгнали да прерайонират България, допълнителна администрация, допълнителни разходи, ще си сложат техни хора на добри заплатки .... и така нищо добро за обикновения Българин. Чакат нови директиви от чужди чиновници на чужди държави, нищо хубаво за България.

Некой от ЕС е казАл че трее да има такава наредба, и сега се мисли как да не се уволневат нашите ора по оПщините и паланките. От ЕС са ги разкритикували за многобройната администрация и са казАле да се намали. Но това автоматично ше удати по твърдите и заинтересовани и настанени веке привърженици по паланките. Сега единствения проблем е как хем да не разсърдим Брюксел, ем да не уволним нашите ора..... Иначе административното деление не вълнува никого - папото е препъни-камика.

Уж идеята е да намалее администрацията, ама всъщност ще нарасне. Значи ще се запазят областите, но ще има и губернатори, т.е още една армия от замесници, секретарки, експерти, специалисти, чистачки и т.н., които всъщност само ще цоцат и ще си покзват костюмите и новите зъби по медиите.

Първо:Защо жителите на селските кметства могат да избират кмета на града/общината/,а ние не можем да избираме селския кмет...замислете се.Второ:Какви са тези общини,като е пълно с обезлюдени села и липса на болници и училища.Трето:Защо не се сложи мандатност на всички кметове два и чао.Изброеното горе ще ограничи КРАЖБИТЕ/Т.Е.КОРУПЛИЯТА/

като не си гласувал за ГЕРБ, за кво е да има област

Спрете кражбите,господа от ГЕРБ и увеличете доходите на хората, че станахме бананова република.С административни реформи не се занимавайте, защото нямате нужния капацитет за това.

Парламента хукна да гледа на наградата на Бойко за пениса! Сами,Глафчо и Кърлежанката ще обсадят и гласуват въпроса

И 16 са много.

Колкото по-малко администрация, толкова по-добре! Вижте София на какво прилича. Общините само събират данъци и такси, но реално вършат много малко за подобряване на средата в територията, която уж управляват. Ако са по-малко едва ли нещо ще се промени, но поне ще се спестят пари от заплати на многобройни чиновници.

бяха избираеми...сега се назначават, при това са НЕСМЕНЯЕМИ! Е, как при несменяеми съдии се прави съдебна реформа, след като "личният състав" на съдиите не може да се пипа?

ще бъдат цвъкнати и седем "губернии" със съответната администрацийка!

И 16 са много, колко граждани сме в тази държава, един голям град в САЩ , Япония, дори съседна Турция, много голяма администрация, да вземем естонския електроненн модел, те ни го даваха безплатно, тогава няма да има корупция, няма такава администрация дето да казва " Сега какво правим ? " , колкото по-корумпирана е една държава толкова по-беден е народа. Работеща съдебна система и електронно правителство ще покачи два пъти жизнения стандарт на хората. През 2000 година сме били почти милион повече с наполовина администрация, сега сме по малко с милион и два пъти повече администрация, а уж всичко е компютъризинаро, всичко е за сметка на реално работищия бизнес, затова не може да има адекватно заплащане в реалния бизнес с изключение на IT сектора, енерегетиката и малко печаливши предприятия.

че ГЕРБ я имат, я нямат една дузина читави хора, областите трябва да бъдат най-много 12 ....

Голям зор да намерят нови ясли за изхранване на наш'те хора. Повече администрация- повече избиратели на следващите избори.Нали гласуват за тиквите, за да не ги уволняват при смяната на властта.Новата мода на корпоративния вот се развива и надгражда.

се "надгражда"?!

Трябва цялостна административна реформа. Електронното правителство ще облегчи значително документооборота и затова не се въвежда. Имаше цяло министерство по този въпрос което нищо не направи, а когато се смени властта тъпата тиква просто го закри.

се пише с "К" не с "Г".... Той правописа не знае, коментира административната реформа...

той е използвал облеГчи от глагола "облягам се"....Всички се облягаме на властта на ГЕРБ, ръиш ли?Ако ГЕРБ загуби властта, 700 хиляди администрация остават без работа...

Доказателство за липсата на успех с тази реформа или т н умнина е примера, макар и далечен с Кремиковци в София. Ако софиянци надигнат все пак глава като ходят по улицата от ежедневните си проблеми, ще видят, че в повечето дни не с вижда нито Витоша нито Стара планина, а да знаете как се вижда София от Стара планина - като оранжевосив облак. ПОМНИТЕ ЛИ ЛАКАРДИИТЕ ЗАТВАРЯЛИ КРЕМИКОВЦИ ЗАЩОТО ТРОВЕЛ СОФИЯ????!!!! СЕГА Е ЗАТВОРЕН. ПИТАМ СЕГА КОЙ ТРОВИ СОФИЯ/????? НЕ СА И КОЛИТЕ НЕ СА!!!!!! НАБЛЮДАВАЙТЕ. ИМА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЯСНИ ДЕЛНИЧНИ ДНИ С КРИСТАЛНО НЕБЕ, А КОЛТЕ НЕ СА СЕ ИЗПАРИЛИ. МИ ИМА СТОТИЦИ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ПРОМИШЛЕНИ ФИРМИЧКИ И ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГОВОРЯ. А И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ХАМЕРИКАНСКИТЕ ПРЪСКАЧКИ ДЕТО ЛЕТЯТ 24/7, НО ТЕ СА ОТГОВОРНИ ЗА 50 % ОТ ЗАМЪРСЯВАНЕТО.

За да се оправи системата на здравеопазването и всички други системи в държавата ни трябва да легнат много хора с контролен куршум в тила. от Времето на Костов насам не се прави нищо. Държавата е на самотек. Политиците са само медийни звезди. По добре да си останат кметствата, защото как един възрастен човек та дори и млад с автомобил ще му е по - удобно да пътува 100 км. за административна услуга и като стигне да му кажат, да се върне на другия ден. Същото е с болниците били коптори ми те пак ще си останат такива и нови частни няма да има щото няма хора. Не мислете с гъза си. Целта е очевадна написал съм я по - долу. Не се заблуждавайте. ИМА ПЛАН ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ КАТО НАРОД НЕ НА БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ. И ТОЙ СЕ ИЗПЪЛНЯВА НАЙ- МЕТОДИЧНО ОТ ВРЕМЕТО НА ЛУКАНОВ!!!!!!!!!!!!

При положение, че нищо не става без санкция от София - и 5 и 15 да са областите/регионите - все тая... докато всичко е толкова централизирано в столицата - няма да има промяна...

Някой чел ли е например закона за здравеопазването и хилядите тъпи наредби към него - това е нормативната уреба на геноцида диктуван отвън. Дали едно здравно заведение ще функционира се решава всяка повтарям всяка година та дори и на полугодие и основния критерий е броя на заети болнични легла като по хотелите!. Та сега като 70 % са над 40 години и винаги се намират болни им е трудно на продажните копелета да затварят с бързината която господарите им нареждат болници. С този законопроект им се решава проблема. И сега ако катастрофираш между варна и Пловдив трябва да те карат на 300 - 400 километра с линейка - демек която преди това трябва да е дошла от Варна или Пловдив. Тов убийство и никой не говори по темата. Само лакардии за Путин и Кирил и Методий. Всичко се разпада, а темите на дневен ред за решаване от правителството са със заглавия като от жълт вестник!!!!!!!НАРОДЕЕЕЕ???????!!!!!!!!!!

Трябва да се намалят максимално областите и общините , но най-вече хилядите хрантутници-чиновници и да се осъвременят услугите . Ходенето до община за най-малкото нещо е кошмар.

това правителство прави само малоумни нека. Например представяте ли си началника на кабинета на министерството на земеделието и храните ще отговаря за няколко изпълнителни агенции и селскостопанската академия. Министър Порожанов знае ли какви са задълженията на началник на кабинета. Безумци прости няма много да изтраят.

По нареждане на ФАЩ подлогите внасят законопроект за финалната фаза от плана за унищожението и разселването на български народ. Задължителни протести срещу този антибългарски законопроект!!!!!!!!!!!

Тоя пък и той се иза.а. ФАЩ никога не са имали интереси тук, нито пък влияние. Русия не е спирала да дърпа конците в България. Най-простия пример е факта, че каквото там това и тук, мафия, олигарси, много богати и много бедни, никаква средна класа, мога да продължавам, но пак няма да схванете, то си ви личи.

ПО НАРЕЖДАНЕ НА ФАЩ И ШОРОС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Да намалят областите с 14 е престъпление, зад което стоят затворени болници, училища детски градини и цел Българие да се набият в най- големите градове, и да бъда изоставени близките до по - малките градове села. По този начин циганската паплач ще се шири из България и ще се сбъдне пророчеството на ЦРУ, след 15 20 години в България да има постоянно военно положение и придвижването между градовете да става само с военен кортеж. ТОЗИ ЗАКОНОПРОЕКТ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА. ТОВА Е НАЙ - ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!

крайно врем е да има затворени доста болници у нас които приличат на коптори и само точат. Много по добре е да се инвестира във високо технологични 10 областни болници отколкото системата да се източва от частни и разпадащи се държавни болници.

Скотовете от бантустана не се нуждаят от високкачествено лечение. То струва много пари, иска високо квалифицирани кадри, които трябва да бъдат подготвени някъде, а то просто няма къде ... Булгарстанските скотове искат да ли лекуват високо качествено за без пари. Не защото комунизмът не си е отишъл, той никога не и идвал, просто тъпите скотове смятат че винаги някой им е длъжен, но те самите не са длъжни никому.

То горкото така и не схвана, че България си следва политиката на Русия от време оно. Ако на някой не му изнася силна държава на балканите то по приляга на русия, отколкото на САЩ, които са от другата страна на земното кълбо. Логично. Освен това Русия винаги си ни е теглила конците, то си ни и личи - несменяемото управление в стил: клоун - русофил, клоун - русофил ... Всъщност, като ви чета пледоярията, май си имате някакви отклонения и по-добре да не се хабя да обяснявам, безсмислено е.

Ние и сами знаем че русофобите са клоуни. Ама друго си е да си го признаят. Що се отнася до интереси - всички световни империи имат тук интереси. И САЩ и ЕС и Русия и Китай ...

Колкото на русия толкоз и на ФАЩ. От къде ще мине тръбата от Сирия а? Естествено, че не през България нали Боко чака само да му щракнат с пръст чиновниците от американското.

най-добре е да не обсъждат, че все е грешно

Като намалите областите с 1/3 ще намалите ли с 1/3 и депутатите или ще ги увеличите с още 240?

и без друго за повече не останаха хора

Аз Иванка съм против намаляването на областите. Вие съсипахте всичко - от ГЕРБ сте пипнали всички пари! Направо оставка и няма край за населението!

Безидейните и некадърни герберасти, поради липса на експертност, освен да сменят имена и да копират безмислени административни упражнения от ЕС (тъй като нямат мозък да измислят каквото и да било, еле пък да защитят независимо мнение пред ЕС) друго не могат да свършат. Изключвам вземането на огромни комисионни, понеже това не е умение...

на областите но и НА ОБЩИНИТЕ. Това с губернаторите само ще създаде нов тип олигархия.

Намалете депутатите, субсидийте, министерствата, заплатите си... И спрете да крадете бокл...и скапани.

Направете две области - едната София и другата - останалата част от България! Умници!!!

Пак ще вадим нови документи и ще правим нови регистрации на автомобилите за пореден път за да напълним поредния джоб ли?!?

Напълно в духа на евроценностите. Махат паметника 1300 години България както затриват и самата България

Ти виждал ли си "паметника 1300 години България"? Това е ПОДИГРАВКА с България, а не "паметник"!

О, я се спрете с тая грозотия, то ревета, като че ли са изнасилили майка ви. То да беше паметник, като паметник, а то някакво грозилище, което нищо не показва и нищо не носи. А и какво общо има това с темата тук.

"Всичко Мара втасала", дето се вика. Сега това, драги ми дами и господа, явно е най-големият проблем за България и знаете ли защо, след това може би ще последва нова пререгистрация на превозни средства, паспорти и пр. "важни документи", смяна на табели и т.н. и т.н., т.е. някой отново трябва да лапне едни парички, че нещо бантлито киха.

Вместо да закривате области /окръзи,общини или каквото и да е / понапънете се малко и НАМАЛЕТЕ администрацията в София,че сигурно е повече и от китайската./Китай са около 1500 млн. ,а България-окол 5 млн./

разберете ГЕРБ и БСП са едно и също, това е ДС олигархията, крадат, лъжат и бавно ни убиват, но те да са добре, къде е сега сина на Курнелия

да ги направят 4 области, турска, гръцка, сръбска и румънска и отделно София под американски протекторат

Аз съм ОК София да е под американски протекторат, а всичкото русофили, да е под руски протекторат, може да си направим и състезание - лада срещу мустанг (примерно), кой ли ще спечели?

ще си имаш дечица негърчета и ще им се радваш

Не може ли страната да е под американски протекторат, а София да е руски? Даваш един град за цяла страна ли?

Бай Тошо беше направил 9 области, всяка по 1 милион души. Защо ги разтурихте?

Не се мъчете, НАПРАВЕТЕ ЕДНА ОБЛАСТ село Банкя/под америчко командване/ и останалите.

не са важни областите, а комунистите, те трябва да се махнат

това звучи гордо. Това е бъдещето на човечеството.Край на бедни и грабители - милионери. Равенство и братство между всички хора. Всеки го заслужава освен нечовеците.

Тия некадърници тотално ще затрият държавата! Накрая ще остане 1 град държава ....