Лекари искат фонд за лечение на пострадали от катастрофи

Анестезеолози поискаха промяна във финансирането на лечението на пациенти от катастрофи.

Обратно в новината

Коментари - Лекари искат фонд за лечение на пострадали от катастрофи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Парите трябва според мен да са на едно място .Трябват добри болници , добри лекари и адекватни икономисти да ръководят болниците. Лекарят не може да стане и икономист. Всеки знае колко е трудно да се управляват парите. Някои хора не виждат истинските проблеми а се говори за неща които объркват хората.

Какви лекари са баш тия пляки бре. Питайте обикновения трудещ се на дежурства лекар какво мисли по въпроса. Тия са измислени професори, които не са видели един студент през живота си.

Защо се издават валидни книжки на лица без здравна осигуровка и без да са икономически активни.Това правило трябва да се въведе по Вашата логика за направени разходи и за сключване на граждански брак , защото по вашата логика трябва да ни увеличите още застраховката защото ражданията на циганки на 17 години са за наша сметка и не се покриват от безработните им съграждани и роднини.Статистиката трябва да важи за всички и за всичко , но трябва да има умни хора да я ползват и да въвеждат закони които да защитават нормалните и трудещите се.

ВСИЧКИ ГЛОБИ ОТ ПТП ,ТАМ !!! Ако няма ПТП ,няма пострадали ...!

За т. н. бг доктори зная, че са некадърни менгелета и доказани рекетьори към болните и крадци от бездънната здравна каса. Но да "включват" нещо, което е включено в покритието на гражданската отговорност на мпс, е образец на ниска обща култура. Лечението на пострадалите е част от имуществената отговорност по тази застраховка и се възстановява на застрахованите срещу представени разплащателни документи. Неимуществената отговорност / за претърпяни болки и страдания/ също се покрива и то във високи лимити, които са само "оправдават" покачването на премиите по застраховката без да се завишават самите плащания. Другата образцова некомпетентност е видна от "видния застраховател" - Проданов. Горкият не знае дори това, което и обикновените граждани знаят, а говори за някакви "модели", които щели да се сбъркат ? В заключение, каквито ти лекарите, такива ти и застрахователите, такава ти и държавата !

Наглостта и лакомията на бялата мафия нямат граници. Кога ще вида дофтори в затвора за източване на нашите осигуровки за здраве?

То така отива и да плащаме на Общината, щото там станала катастрофата, да плащаме на МВР-то щото дошло да регистрира събитието , на Пътна помощ, на пожарникарите, на Аваръйна безопасност ......край нямат лапачите в тая държава. Който направи нещо да не го пускат докато не си изплати щетите. Ама няма съд. Независимата Съдебна система е мафия - не работи.

Чичко "Гугъл" - какво покрива застраховката -link Извода оставен на нас...

нали,затова плащаме скъпа гр.отговорност,какви 10 лв още?Не им стигат огромните печалби,ами още......

отка-накзде аз да плазтам,заради други ........

Много Добро Продложение. Така, наистина, Шофьори на коли , които не са правили Катастрофи ще плащат по- малко за Гражданска Отговорност.... ( Отначало, като прочетох Заглавието, реших че пак ще е някакво ИЗТОЧВАНЕ, но не е така). Застрахователите трябва да плащат.

Да, те ще плащат, но няма да ги вадят от своя джоб, а от твоя и моя... И още нещо - бонус-малус-а да не обхваща само една година назад и да е в обща база данни, за да се вижда от всички застрахователи.

Що така водещите новини са все "директно свързани с нас"? Русия, та Сирия? Що няма ни дума за тормозения 4 часа дядо от цигани да си даде пенсията? Че е и пребит от циганите... Естествено, вие нито дума за това...

Моля, извинете, но съвсем за идиоти ни взехте!!! Ми нали поредна година все вдигат Гражданската отговорност именно по причина покриване на разходи за лечение - то бяха от 1 милион евра на 4, после на 5, после на 10 милиона евра....! Тази година отново си поискаха по същата схема, ама вече стана прекалено явна кражбата - застрахователно покритие за десетки милиони евра е очеизвадна кражба! А някои да е получил повече от 2-3 до 10 хиляди? Не! Всичко остава при застрахователите (българските - при мутрите, чуждите - печалбата отива в чужбина), но сметката я плащаме ние! Нито "лекари", нито "журналисти", нито "политици" - всичките шофьори, не са си прочели дори полицата и обхвата и! Не могат или не искат е въпроса? А после ще ми се тапанчат разни еничарчета да ми говорят за корупция - та това си е държавна политика в ЕС!

В България се застраховат само 60% от движещите се автомобили, въпреки че е задължително. Ако си пострадал от ПТП, нищо не ти пречи да си наемеш адвокат, за да не се притесняваш дали ти изплащат подобаващо. Но, ако те удари такъв без застраховка, изплаща Гаранционния фонд. За здравеопазването си има закон - то се финансира от Здравната каса, която политиците обират постоянно.

от ден на ден, идиотите в България се множат... остава утре застрахователи да дават акъл как се прави анистезия. заварчици да обясняват за финанси и финансисти да дават акъл на физици... Ако всеки си гледаше съвестно работата, всичко щеше да е ОК.

ако катастрофата настьпи вследствие болестно сьстояние кой ще плаща? Да речем инсулт зад волана? здравната каса вече се чуди откьде да си изпише бонус за ваканция на малдивите!но доктори не забравяйте че както вие обслужвате пациенти така и вас ще ви обслужат като идете на сервиз или на друг майстор, а не дай си боже друг лекар.

Само такъв фонд от който да може да се краде нямаше. Вместо глезльовците с гонките да ги повкарат за известно време в затвора фонд за обслужване на жертвите им ще правят!

деер

Моля, правете разлика между лекар и човек с медицинска диплома!!

Застраховката ГО покрива разходи за лечение на пострадали при катастрофа, но си има наредба за това и там е посочено за какво се плащат обезщетения. При сегашното положение е немислимо да се плаща директно на болничното заведение, но пострадалия може и трябва да си събира документите за това. Когато се каже кой е виновен, то е посочен ред по който да се предявяват исканията за обезщетение. Все пак имайте предвид, че застрахователите се явяват нещо като буфер за внесените и изплатени обезщетения - ако вземаш малко ще фалираш, а ако вземаш много, ще изгубиш приходи заради конкуренцията, а времето за претенции си е ПЕТ ГОДИНИ И Е ДОСТА НЕЯСНО КОГА ЩЕ ТИ ДОЙДЕ ГОЛЯМА СМЕТКА-от съда, от чужбина, от някой заплетен случай. Застрахователите няма да имат нищо против да плащат когато това е регламентирано, защото ще си вдигнат по финансова необходимост цената, но ще им се вдигне оборота, а печалба се прави и от оборота. Разберете - парите ги плащаме всички ние, а застрахователя преразпределя.

Преразпределя, но при гарантиран от държавата пазар, доста добре облизва черпака...

Има и фалирали - МЗК Европа, Юпитер. Да има облизване, но така е и със всички други дейности, за които ти взимат данъци и осигуровки. Преразпределяне.

Чл. 26 от отменения вече и действал до преди 12-13г. "Закон за народното здраве": ал.6) Лица, които са извършили умишлени престъпления и с това са навредили на своето здраве или на здравето на други лица, заплащат разходите за лечение на публичните здравни заведения. ал. (7) Лица, които в резултат на употреба на алкохол са увредили собственото си здраве или здравето на други лица, заплащат разходите за лечението в публичните здравни заведения. А някои хора откриват топлата вода. Днес искат фонд за катастрофите, утре за пияните, а в други ден ...... Ами просто върнете тези два текста от стария закон в новия. Всички големи болници имат юристи, в повечето случаи по-добре платени и от лекарите. Защо да товарите застраховките? Ако си причинил ПТП и ранил хора това не е ли престъпление? Наемете адвокати ако трябва и го осъдете да плати разходите по цени на болницата, защо ще наказвате добросъвестните водачи? За съжаление няма кой да го предложи за промяна в Закона за здравето.

Къде е сега психично Болен, за да вземе нещата в свои ръце и да им каже на тези тарикати къде е заровено кучето?! Нали е народен човек - да изобличи застрахователно-политическата мафия и белите престилки, които се съюзяват с нея!

Какво толкова има да се чудят?! Навсякъде в Европа застраховката "Гражданска отговорност" покрива всички нанесени щети - като материални за автомобилите, така и за пострадалите хора при ПТП. Просто болницата (или държавата, защото спешните и неотложни състояния са грижа на държавата) трябва да връчи сметката на съответната застрахователна компания. Какво толкова има да се умува?! Наскоро във Франция една застрахователна компания плати рекордните 12,000,000€ за пстрадало при ПТП дете, което остана инвалид. В сумата са включени доживотните грижи за този човек, обезщетения на семейството, суми, платени за лечение и суми, които ще бъдат платени за по-нататъшно лечение. Така че застраховката ГО следва да покрива всички нанесени щети, включително на инфраструктурата (изкривени мантинели, увредена настилка, повредени знаци, стълбове и т.н.), а разбира се и всичко свързано с увреденото здраве на пострадалите при инцидента. Откъде накъде цялото общество трябва да плаща за вредите, нанесени от пияни, дрогирани или най-малкото неразумни водачи?! Защо?! Който иска да кара кола да си плаща за нанесените щети ИЗЦЯЛО!

Става дума за бюджетна врътка, която да носи едни хубави приходи без възможност за преглед и пазар по избор на материали, които да се нашиват на пострадалите пациенти. Тези лекари искат да ни набутат в поредната схема и сега разбирам за какво са им нашите отпечатъци от пръстите! Така ще си осигуряват нашето съгласие, дори и да сме в безсъзнание и ще си правят каквото си искат с нас. Това вече промени нещата.

Юрдек, ти правиш ли разлика между малоумник, който е карал пиян (нещо, което ГО НЕ ПОКРИВА съгл. общите условия на всяка ЗК), малоумник който е натрошил някой друг и малоумник, който е натрошил себе си. Гражданската покрива щети причинение на трети лица. И то ако не си бил пиян. Защо ти, аз и другите нормални хора трябва да плащаме през ГО лечението на третата група малоумници. Не, че сега не го плащаме през Здравната каса. Изводът е, че трябва да има механизъм чрез който, всеки малоумник склонен да кара бараката си (моите наблюдения са , че джигитите са или със скъпи коли, или с 15-20 г. бараки) да си плаща сам за подобни ситуации.

Нещо бъкаш Каско с ГО!

Човек не си учил нито застраховане, нито право. При самонараняване имаш автокаско, здравна застраховка и здравно осигуряване. Малко да беше учил щеше да знаеш, че лицата в България са осигуряващи се и самоосигуряващи се, като осен това могат да сключат и договор за здравна застраховка. Предложението на другаря лекар е чиста корупционна схема заедно с Асоциацията на пострадалите от птп, защото при наличието на два кодекса- кодекс за осигуряването и кодекс за застраховането той твори нови правила за поредно изтичане на пари по схема.

Въртележката под масата да върви с още по- голяма сила. Това са воплите на корумпираните лекари, които са си спретнали дружинка с Асоциацията на пострадали от катастрофи и сега искат направо бюджетно финансиране. Пълна мафиотска схема. Който е попадал в такава ситуация нека каже дали лекарите не му набутват визитка на Асоциацията, която плаща за протези а се набиват телове и пирони и после избива от взетото обезщетение повече от 30% и разноските ? Москов трябва да реже от гнилото месо на лекарското съсловие, освен ако не е част от него. То ще се види много бързо. Схемаджиите бързо се прочуват.

Чичо, можели това фондче да го управлявам аз ....

Кретени, застрахователите защо взимат такива високи вноски, ще ни отговорите ли?!

Я кажете сега колко струват неосигурените мангусти на българския данъкоплатец и редовен платец на застраховки?!

Точно това ги стряска, масово мангусти карат като луди без свидетелства и пияни - и после ние плащаме яко.

Ужас! Имам чувството, че в България има епидемия от всеобщо оглупяване. Сидеров изперква непрекъснато и сега ще съди всичко живо. Москов страда от някаква мания да управлява всичко. Докторите вместо да си вършат работата и просто да кажат, че не им излизат сметките, са се заели със животозастраховане.

По гражданската сме застраховани до 1 млн лв.Спокойно може от тях да отиват по 500 хил. лв за лечение на застрахования.Ама не стигали и сега щели да ни застраховат до 10 млн лв.Да гея и измамниците.

"Когато се касае за травми в резултат на пътно-транспортен травматизъм не се касае за заболяване, а за увреди. И тук логично задаваме въпроса: Когато това не е заболяване, това ангажимент на касата ли е, ангажимент на министерството ли е, ангажимент на държавата ли, или ако не е на кого е ангажимент? Нашият апел е че тук трябва да се върви в посока на застраховането." Що за глупости?!?! Ангажимент си е на този застраховател, който прибира застраховката "гражданска отговорност" ,респективно на Гаранционния фонд!!!! На болниците да плаща директно застрахователят!!! Да не ни правят на глупци нито болниците, нито застрахователите. А правилото "бонус-малус" хич не е безсмислено !!!

Парите от глобите за превишена скорост може да влизат в този фонд.

Но донякъде, щото докато се разбере, кой трябва да плаща и той спешния случай, ще замине към парцела. Ами за някой пиян, който се спънал на равното, кой плаща? Ами за наркоманите? Ами пушачите? Ами за контингентите ни зад граница, кой ги застрахова? Само спечелилите маратон ще се лекуват с пари от здравната каса, защото водят здравословен живот.

По тази логика , касата и болниците трябва да лекуват Грип и то само Калифорнийския .

"Тази система прави цената на застраховката за по-недисциплинираните шофьори по-висока и по-ниска за тези, които нямат нарушения през последната година, заяви Проданов." Предвид факта, че 33% от всички ПТП са възникнали поради несъобразена скорост, т.е. при спазени правила, не е ясно доколко горното има смисъл. Иначе казано, не е ясна корелацията между това колко нарушаваш правилника и шанса да причиниш ПТП.

Изказванията само показват,че лекатите не разбират нито от финанси,нито от застраховне.

Но, като ти докарат детенцето блъснато на пешеходна пътека и няма нито медикаменти, нито апаратура можеш да си теглиш куршума - друго не ти остава.