Фишовете от мобилни камери пак стават законни

До седмици електронните фишове от мобилни камери отново стават законни. За това Комисията по транспорт към НС предложи промени в Закона за движение по пътищата.

Обратно в новината

Коментари - Фишовете от мобилни камери пак стават законни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Става въпрос -единствено за рекет и грабеж! За пари! КАТ са уличните мутро/агенти на НАП. КАК НЕ МОЖЕ ДА СТОПЛИТЕ ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНИ И ПРОСТИ ТЪПОТИИ!? Чисто юридически - с наредба не може да се заобикаля закон! Но като гледам акъла ви - на тази територия всичко може.....

Става въпрос да се озаптят джигитите като теб.

Пълна простотия, поне да бяха прочели решението на ВАС. Пак ще се крият по шубраците, а това за катастрофите и жертвите е пълна глупост. Е заради такива рабоботи ще загубите изборите ама занинаги!

Бе дайте на катажията 20 лв. и не се занимавайте в фишове...

Контрола с камери и глобите са за добро. Обаче има една сериозна забележка: Не може да ти идва електронен фиш 1-2 месеца след нарушението. При такива чисти пари, които получават да се мотаят месец и отгоре за "обработка" е меко казано глупаво. И по-важното, че се губи възпитателния ефект от наказанието. Най-добре в закона да се напише ясно, че глоба с електронен фиш важи, ако бъде връчена до 14 дни след нарушението. Минат ли 14 дни - отпада. Ако са толкова заети в КАТ, тяхна работа.

Браво! Умна овца си! Добитъка, сам дава интрукции и съвети как да бъде дран! БОЖЕ, КАКВИ ЛУМПЕНИ НАСЕЛЯВАТ ТЕРИТОРИЯТА БУЛГАР-КЕНЕФ!!!

Ганьовци, включените светлини е световна тенденция и забравете да отпадне. Всеки нов автомобил излиза със система за дневни светлини! Ако вашите "лимузини" нямат, можете да си сложите управляващ блок на дългите, който намалява техният процент на 20-25% светлина, което е идеално за през деня. Въпроси?

Да, имам въпрос. Какво пречи да се ползват габарити за през деня? Ако е толкова мрачно, че трябват светлини се виждат достатъчно ясно. А ако не се забелязват, значи няма никаква нужда. Това 20-25% което го казваш си е долу горе еквивалент на габарити. Габаритите откак са измислени са точно с тая цел - за забелязване на МПС, ако не е светло. Това изкуствено изостряне на вниманието с насрещно светене в очите е кретенско. Остава да сложат задължение за сирена на всяка кола, че да се забелязва и звуково - какво ще кажеш?

Има стандарт за дневни светлини, и той не може да бъде покрит от габаритите - не знам си колко квадратни сантиметра, които излъчват не знам каква си яркост. Има хора, които карат на габарити, и колите им едвам се виждат.

С ТИЯ МОБИЛНИ КАМЕРИ ПОЛИЦАИТЕ СЕ ПРЕВЪРНАХА НА ЖАНДАРМИ ДЕБНЕЩИ ШУМКАРИ. ЦЕЛТА НЕ Е В УСЛУГА НА БЪЛГАРИТЕ, НЕКА ДА СИ КАЖЕМ ПРАВИЧКАТА , ЧЕ ГЛОБИТЕ СА ВАЖНИ. А ЗАЩО СА ТАКА ВАЖНИ, ВСИЧКИ ЗНАЕМ ОТГОВОРА.........И ТОВА, ЧЕ ОТКАКТО ГИ СПРЯ СЪДЪТ СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ КАТАСТРОФИТЕ, ХИЧ ДА НЕ МИСЛЯТ ДА НИ БАЛАМОСВАТ. ТОВА Е ПРЕДТЕКС ЗА ДА ГИ ВЪРНАТ ОБРАТНО . ДО КОГА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ВСЕКИ ЩЕ СИ ГОНИ ИНТЕРЕСА ЗА СМЕТКА НА ИСТИНАТА И ПРАВДАТА. И С КАМЕРИТЕ, ТЕЗИ СПОМЕНАТИ КАТАСТРОФИ БИХА СЕ СЛУЧИЛИ, ЗАЩОТО ПОЛИЦАИТЕ ДЕБНАТ В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА, КЪДЕТО ИМА КАФЕНЕТА, МЕСТА ЗА ХАПВАНЕ И ПР.

Мобилните камери и всякакви други,карането на фарове ни правели безопасно шофирането и ни предпазва.Да ама Не уважаеми управляващи.Когато в по-голямата си част от нас има по-голяма култура на движение,толерантност и търпимост включително и от вас ефекта ще бъде огромен за запазване на човешкият живот.Е няма да има рекет от държавата във формата на глоби за безумно приети закони,но Вие точно това целите-"да скубете".Ето това е простичката истина драги сънародници и управляващи!

ТАКА НЯМА ДА СЕ ПОДОБРИ БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО, ЗАЩОТО ПОЛИЦАИТЕ ДЕБНАТ В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА, КЪДЕТО СКОРОСТТА НЕ Е ТОЛКОВА ГОЛЯМА. ГОЛЕМИТЕ КАТАСТРОФИ СТАВАТ ПО ГОЛЕМИТЕ МАГИСТРАЛИ. ЦЕЛТА Е ДА СЕ ПЪЛНИ КАСАТА НА КАТ. ПОВЕЧЕ ПРИХОДИ, ПО-ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ.

Аз пък съм възмутен от следното нещо: "...регламентирани правила, които ще бъдат разписани в специална наредба." - Защо в наредба, а не както е в нормалните страни това нещо да го пише в закона!?!? Пак се гласуват недомислици, които водят само до корупция в държавата. Такива са ни всички закони, позволяващи на директори и началници на държавна служба, уредили се на поста по неясен начин, да уреждат правила според тяхното усмотрение, след което резултатите са плачевни!

Аз съм твърдо за това да има камери. Но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, трябва да се премахнат безумните "хранилки" по пътищата ни, ограничения които са неуместно поставени. И най-важно - санкциите да са еднакви за всички, а не пак да ми се измъкват "бизнесмени", депутати и "наши хора". Само тогава ще има ефект от тези мерки - другото е само пълнене на бюджета за сметка на шофьорите.

Тези започнаха като Борисов и ГЕРБ-сутринта казват едно-вечерта друго.Какво им бе на ония,като същите са и ТИЯ.

valentor

Най-добре е КАТ да се закрие. Или, да се прехвърли към ,примерно , културата, пътищата, или екологията

Единствените, които обслужва тази поправка е тези, дето събират парите. От как махнаха тези камери в пъти намаляха безсмислените стоянки изасади по пътищата, а от там се нормализира и движението.

Незаконно е криенето на катаджии в храстите! Започнете да вкарвате такива корумпирани ченгета в затворите и после, те/ КАТ/, ще започнат да си вършат работата, която е превенция , а не изнудване и глоби. Агенция АПИ да си ревизира знаците и да премахнат незаконно поставените от собствениците на разни крайпътни кебапчийници, автокъщи и бензиностанции, защото не може да сложиш знак 40 на главния път между Европа и Гърция понеже всички да видят автокъщите на Дупница или някоя Сръпска скара.

Точно така! Не е нормално на всяка уличка или черен път да ти слагат 40. Средната ни скорост в България е под това ако спазваш всички ограничения това е проблема!

трябва да има в пъти повече камери и мобилни и стационарни за да може човек да не се чуства като на война по пътищата

Бре, как така милиционерът Антонов изчисли увеличение на ПТП-тата, вследствие на решението на ВАС?!? Проблемът е, че в КАТ се слагат началници с отличителна глупост, които оревават орталъка, когато им спаднат приходите.

по-добре оправете пътищата!!! софия е една кочина с изнервени шофьори - ще почнат да трепят ченгетата накрая!

В тази връзка. Какво подпомогна за безопасността карането на фарове целогодишно?

в тази връзка един колега попита - а какво ще стане ако бай Х.. забрави да включи фаровете и вие вече сте свикнали много-много да не гледате, щото всички са УЖ на фарове :)

нищо, дори напротив залинява вниманието на водача всеки очаква да забележисветлините на идващата кола и ако някой е забравил да ги включи е просто невидим в световен план има статистики за цветовете на колите които по-често катострафират но за фарове или без няма такива това е глупаво фаровете се ползват само при необходимост както и мигачите ,клаксона, ръчната спирачка то ако я караме така че само пишем закони без да ги четем по някое време ще трябва и на ръчна да караме да не говоря за разхода на гориво който се дига с около 0.5 на сто ... а пушека? това е може би идея на петролните монополи да продават повече

Пич, в София понякога единствения начин да видиш, че някой идва, е по отражението на фаровете му в паркралите коли. Жертвите и ранените по пътищата паднаха. И на всичкото това отгоре все още се намират много шофьори -10-15%, на които не им харесва да карат на фарове, и не ги пускат.

"Ситуацията към момента на територията на страната се влоши доста, като към тази сутрин загиналите са с 39 повече спрямо същия период на миналата година." Как бре? Въпреки многото КАТаджии из храсталаците и камерите им? Закона бе отменен за няма месец... Ни от вас има смисъл ни от камерите... Не допринасяте за безопасността! Да пълните бюджета и преди него джобовете си - ДА. Мерките са ефективни!

Това няма да реши въпроса! Проблемът е в подготовката и възпитанието на хората!!!

и то най-вече тези хора, от които зависи подръжката на пътищата! тук не говорим само за дупките, а за калпавите и безмислени проекти и калпавата и пречеща сигнализация на много места!!!!!!!!!!!

Пак ли???

Пак!!!

Тука има,тука няма! Залагай народе!!! Приоритета на това правителство е всеки ден да променят закона за движение по пътищата! Това ли е най важното в този момент за държавата??????????

Колкото повече камери, толкова по - добре. Тая измет по пътищата трябва да бъде санкционирана.

ченгетата имаш предвид, НАЛИ?

У нас просто правилата не се спазват, независимо какви са те, от кого са написани и в каква сфера са. Всеки си мисли, че другият е длъжен да спазва закона, но пък правилото не се отнасят до него, щото "е специален". Правилно е да има видеоконтрол по пътищата и коийто е толкова специален - да си плаща за удоволствието, че не спазва ограниченията.

друг е въпроса с ограниченията скорост от 40 в практически невъзможна ограниченията са както едно време когато на пътя имаше само москвичи и зилове просто пътищата трябва да се строят така, че да са безопасни разбира се трябва да има и ограничения но съобразени с развитието на превозните средства инъче ще ме карат да карам скоро до луната със 60 километра в час и никога няма да стигна ;)

НАЙ НЕ СПАЗВАТ ЗАКОНА ЧЕНГЕТА, СЪД-ЕБНА ВЛАСТ, НСО!!!

е няма такава държава където да се променят законите преди хората да са сварили да ги прочетат та камо ли да ги научат и почнат да спазват при това е така от много години насам ... ей това се казва беззаконие по закон

Един закон не могат да направят като хората бе... Дебили!

Закона е писан така, че да има вратичка за наши хора. Аз отдавна знам, че разни "наши хора" не плащат фишове от мобилни камери защото в съда фиша се анулира. Много закони в БЪЛГАРИЯ са написани за "наши хора", защо чак сега ще се прави наредбата по подобие като в Германия, Австрия или Англия, ЗАЩО НЕ Е НАПИСАНА ОЩЕ В НАЧАЛОТО??? В България МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА .......

Значи, който иска законен рекет променя закона по свое усмотрение! Аз не харесвам заплатата си и искам със закон да ми бъде не по-малко от 1500 лв. Не искам 240 маймуни в парламента, а със закон да са не повече от 100.

ЕГА СИ СКОРОСТА С КОЯТО ТИЯ РЕШЕНИЯ СЕ ВЗЕМАТ. ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ НАПРАВИ ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ ОЩЕ С ПЪРВИТЕ ОТМЕНЕНИ ФИШОВЕ НА СЪДИЛИЩАТА. НЯМА ЩО СТРАХОТЕН "УПРАВЛЕНСКИ" ПОТЕНЦИАЛ....

Няма мобилни камери - няма съответно рушвети, няма подкупи и разни други далавери за куките Това ги вбесява - защото остават само на една заплатица, и те вече съвсем изтгървахат нервите си. Крадливи милиционерски тъпани

"в МВР имат пълна готовност да напишат необходимата наредба за употребата на мобилните камери." А като активна страна в реализацията на контрола редно ли е да изготвят именно те въпросната наредба? Страхувам се, че това ще им "помогне" да падне по-лесно при оспорване! Стига сме ви хранили за да разглаголствате и да откривате велосипеди и топли води! МВР няма тоя интелектуален потенциал да развива документи от правен характер. Гонете си бандюгите ченгета, писането е за умни хора!

Към края на миналата година направих 2 нарушения, едно на мобилна камера при ограничение 50 км в час, аз бях с 94 в наделено място на доста широк път, платих 210 лв в 7 дневен срок. Другото ми нарушение е гарнирано с акт, при ограничение извънградско от 90км в час на магистрала, аз съм с 146 км, но смятам този акт да не го платя, омръзна ми вече, поне да бяха по-нормални глобите, а те са по 200,300 лв. Аз не мога да работя само за глобите. Едното нарушение от мобилната дойде за броени дни, а другото с акта ми дойде преди седмица със 7 месеца закъснение

надявам се скоро да си без книжка, кво ми изброяваш гордо-дордо тъпотиите си

" Аз не мога да работя само за глобите." Забавен си ;) Не правиш нарушения - не работиш за глобите. Аз пък смятам, че са малки глобите. Но и не само високата скорост е виновна, толкова нарушения водят до инциденти ...

тия мобилни камери пак ще стоят скрити в някой храст и ще дебнат :))) по примера на Австрия, Германия, Швейцария и Англия с едно изключение че там тия мобилни камери не стоят в храстите да се крият :)))))

Към края на миналата година направих 2 нарушения, едно на мобилна камера при ограничение 50 км в час, аз бях с 94 в наделено място на доста широк път, платих 210 лв в 7 дневен срок. Другото ми нарушение е гарнирано с акт, при ограничение извънградско от 90км в час на магистрала, аз съм с 146 км, но смятам този акт да не го платя, омръзна ми вече, поне да бяха по-нормални глобите, а те са по 200,300 лв. Аз не мога да работя само за глобите

решението е просто спазвай ограниченията на скоростта

аз пък карам по правилата и смятам, че санкциите са доста занижени. Щом като още има индивиди като теб, които продължават да карат с по 50-60 над ограниченията значи 2-300 лв са малко. Конфискация на превозното средство след втори случай с превишение в рамките на 6 месеца пък ти ако искаш не ги плащай тези 200 лв щом са ти много и ползвай градския транспорт, където няма да застрашиш никой с геройското си шофиране.

По правилата какво ще рече, тътриш се с 30-40 км/час и всички те изпреварват, като даваш предпоставки за ПТП, на прав път който има незнайно защо ограничения 50, 30, 40 км/ч - знаци останали от балканската война. А на автобуса трябва да се качиш ти, така ще бъдеш още по-безупречен участник в движението и гордо ще си показваш златния талон вместо карта.

ма разбира се народа трябва да се щави по всякакъв начин как се изпускат едни пари отиващи незнайно къде..... някой да знае къде отиват парите от тези фишове?? / риторичен е

darjavata gubi mnogo pari bez fishove ot kamerite ,a i policiqta sahto . che i bankata prez koqto se plashtat fishoveta gubi mnogo chisti mangizi ,,,sledkato gi pusnat otnovo nqma da ima katastrofi .,

А сега като пишете новата наредба помислете и за лудите румънци и турци, особено тировете, как ще ги санкционирате при преминаването през страната, най-вече по пътя убиец Русе - Търново, а и на всякъде. Тези две категории преминаващи през страната как ще им показвате снимките? Как ще им събирате глобите? Най-после моля направете нещо защото до сега въпреки, че проблема са знае много добре от всички - нищо не се прави!

Интересно защо катаджиите не снимаха маршрутните таксита и другите таксита,както сотаджиите и своите със сините буркани, а ще тормозят народа? Основните нарушители са гореизброените, защо тях постоянно ги оставят на мира? Обикновените хора масово спазват правилата в границите на нормалния трафик.

Те да вземат пример от Австрия, Германия и Швейцария за това в какво състояния са пътищата, та чак тогава да си играят на фотогеафи без диплома.

Няма защо да променят правилата. Заради мобалните опаратори и най- вече заради Вииваком, хората умират до 1-2 години. Който сложи от т. нар. базови станции, означава че има намерение да убиива хората наоколо. Така че такива хора заслужават само ку.ршум. И без това ако тръгнат да съдят някой от тези мобални опаратори, онези ще протакат делото 2-3 години, и накрая ще дадат голям подкуп на някой от съдиите и ще спечелят делото.

Майка ти не ти ли е казвала да не пишеш пиян или друсан ?

ОпЕратори бе, хващател на пушки!!! ОпЕратори !!!

В цивилизацията е нормално да се използват камери за наблюдение и за контрол на скороста а в бг е редно 60.000,- полицай да се препитават като просят пари от тъпаци които си мислят че карат коли а то е просто - каквито са ни пътищата текива са и колите ни !

"Според него, решението на ВАС за отмяна на електронните фишове от мобилни камери е увеличило броя на катастрофите и пострадалите при пътни инциденти." Дали пък броя на катастрофите не се е увеличил заради увеличилите се превозни средства спрямо миналата година, дали броя на катастрофите не се е увеличил заради по-лошата подготовка на водачите спрямо миналата година, дали броя на катастрофите не се е увеличил заради поне още 1000 причини? Та на първо място се е увеличил заради липсата на мобилни камери? Много мъка има по този свят, но най-много в България.

"Според него, решението на ВАС за отмяна на електронните фишове от мобилни камери е увеличило броя на катастрофите и пострадалите при пътни инциденти." то просто нямам коментар на тая простотия към червените боклуци: развържете им на шумкарите ръцете, колкото могат толккоз да на дерат по пътищата, направо да им описвам апартамента

ЗАЩО ДЪВЧИМЕ ЕДНИ И СЪЩИ НЕЩА??? Това сме го дъвкали, дъвкали, коментирали и изсир*ли. ИЗВОДА Е - камерите не правят по.безопасно пътуването, само събират и крадат парите на хората. Сравненията с чужбина - неадекватни, нереални и безсмислени. Реалността в бг - е.и и майката на закона, ато ти не пр...ваш, те е..т тебе! факт...

Иди ми ,дойди ми .

Много заплати се плащат с тия камери,как няма да ги пуснат пак от къде пари....

Трябва да се регламентира какво значи мобилна камера. Това камера която е неподвижна и сменя местоположението си ли е, или е камера която самата е в движение по време на регистрация на събитието. Това има много пряка връзка с точността на измерването и дали нарушение може в този случай да бъде научно обосновано и доказано!!

Koмбинацията между куки, турци,русофил-националисти, цигани и комунисти е по- лоша от тази от времето на Жан Виденов. Освен, че са невежи и нарушават основни права,което ще доведе до отмяна от Конституционния съд, сега ще вилнеят с камери,които може да се натаманят още от магистралата и да монтират филм със записана скорост.

ами спазваи правилата камерите ловят нарушителите умник

Има места, където никой не кара с 50км/ч и по- скоро може да пострадаш,отколкото да спазваш правилника, но някой тъпак с камера да кара след теб и да те снима,докато другите ти свиркат да бързаш, кретенече!

Няма лошо да има мобилни камери ма да не снимат 20 метра пред знака и пътрулките да не са скрити някъде из храстите...

В тази държава има ли нещо трайно.Тука има,тука нЕма.