Медици били замесени в далавера с инвалидни колички

Медици от лекарски консултативни комисии (ЛКК) въртят далавера с търговците на медицински изделия, пише днес "Монитор".

Обратно в новината

Коментари - Медици били замесени в далавера с инвалидни колички | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Емиии... откакто болниците са търговски дружества, а лекарите - еднолични търговци, вече не се дивя на това, че първо си гледат търговийката, а после - медицината! Аз лично съм попадала в лапите на търгаши в бели престилки и знам колко е гадно, НО РЕШЕТЕ ПРОБЛЕМА в НС, драги законотворци! Иначе си остава в сила приказката за лудия и зелника!

то в какво ли не са замесени нашите лекари.... все пак са ентелегентни ще печелят от инвалидите......

Аз пък не разбирам по какъв начин тази жена се е почувствала задължена да купува точно от препоръчания търговец? Лекарят пробва, на нея не виждам кой й пречи да си направи самостоятелно проучване и да си купи откъдето намери за добре. Има хора, които нямат възможност или познания да се ровят в интернет и за тях препоръка от лекар е добре дошла.

Ама че откритие. Там от всякъде "капе". Педатъра, като дойде да прегледа детето ми, ми връчи задължителната рецепта с антибиотик и ми направо ме инструктира от коя аптека точно да си го напазарувам. Иначе по цял ден могат да се жалват как системата е недофинансирана, и как за толкова пари можем да получим такава услуга. Да не продължавам.

Няма нужда да ти казва аптека. Бонусите ги получават директно от вносителя на лекарството за продажбите в града. Затова масово се изписва най-скъпата алтернатива.

Иначе по цял ден могат да се жалват как системата е недофинансирана, и как за толкова пари можем да получим такава услуга. --------------------- Точно така е ! 23 пъти по-малко финансирана о европейските здравни системи. Обаче ние ламтим да се лекуваме по европейски,ама да плащаме по български.Няма как да стане!

Коя Катедрала?

ЛЕКАРИТЕ НА ЗАПЛАТИ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО БЕЗПЛАТНО !!

Няма проблеми.начална заплата на млад лекар 1500 лв.Като вземе една и две специалности съответно 3000 и 5000 лв. Отделно заплащане на дежурства и извънреден труд!

ВСЕКИМУ СПОРЕД ЦЕНЗА , НО ДА СА ДОВОЛНИ И ДА ПОСРЕЩАТ КАКТО ТРЯБВА ПАЦИЕНТА ..ДОРИ И ДА СА НАЛОЖИ ПО - ВИСОКА ЗДРАВНА ВНОСКА !!

Може! При 16% здравна вноска. Говоря сериозно. Преди да се разпсуваш да ти кажа, че ти и сега ги плащаш, но по три различни пътя.

Не псувам,а подкрепям!!!

Имам чувството, че държавата се напълни с недоволни идиоти, дето всеки се чуди кой от какво да се оплаква! Ми ясно, че като пазара е пълен с ментета, и вероятността човек да се прецака ако тръгне да купува гьотере е 95%, нормално е докторът да тръгне да помага, поне със съвет, като каже на пациента кои от предлаганите стоки са проверено качествени! Обаче не - Ганьо и от това роптае! "Кой е тоя, че да ми казва АЗ к'во да правя бе!"

За съжаление повечето ортопеди имат открити фирми на деца, съпрузи, съпруги и т.н..Другите които нямат се опитват да ти пробутат помощните изделия на които предлагат колегите им. Източват системата и отпускат дори и на такива, които нямат нужда. При кандидатстване за работа се сблъсках с точно такъв ортопед собственик на фирма. Нагъл и арогантен човек. Крайно време е и държавата да обърне внимание и на тези фирми.

А по-добре ли е ортопеда да има фирма за производство на гевреци? Ако искам да изкарам допълнително пари ще търся пазарна ниша в сферата от която разбирам. Ако фирмата осигурява качествена стока (а той ще има най-добрия поглед) - нищо лошо. По-добре ли е фирмата да е на милиционер или железничар.

Същият този Воев е от най-активните участници в схемата, но явно се е появил нов конкурент, който го е надцакал с комисионните!

Да,появил се е! Д-р Ал......ва от Пирогов вече пресреща и препраща хората към друга фирма и не ходят в уличката зад Пирогов, където е Воев! БОРБАТА Е ГОЛЯМА И ЖЕСТОКА!

иначе, като ми пробутаха китайски части за колата вместо оригинални френски, всичко е ок, нали ?? стига вече сте се заяждали с лекарите. има ходжи, ескрасенси и баячки, те нали са безплатни, ходете там ! и на нас ни писна от неблагодарници.

Плашиш се, че може да секне бизнесчето ли? Затова ли си толкова агресивен?

Тези фирми направиха състояния от страданието на болните свързани с алчни лекари , една от тях е Петрова .

ходи на врачка ве, Ваню . дори името си не можеш да напишеш правилно, Ваньо . пффффф неграмотници

Който е чакал в Пирогов с тежка травма знае, че още на опашката пред кабинета ( преди да си влязал и да са те прегледали!) те подхващат лекари от тамошната ЛКК и те обработват по въпроса. Ти се превиваш от болка и трепериш какво ли ще ти кажат вътре, а те ти говорят за "безплатните помощни средства", които може да получиш след операцията. Когато имат далавера, обслужването е бързо!

Ееее! Ако обаче нищо не ти кажат и ти си изпишеш от И-Пей някой боклук, пак лекарите ще са виновни, че не са те насочили.

Ти да не някой от многото неграмотни лекарчета, че толкова се палиш? От И-Пей нищо не може да си изпишеш, а може да си платиш нЕкоя сметка за тока и т.н. Хората не са толкова тъпи, колкото ги мислите! Знаят, че тези средства се отпускат безплатно. Специално в София обяви за това може да видиш на всеки стълб.

Мизерията в БГ вече продължава 27 години и няма да има свърши скоро ако не се вземат драстични мерки! Не слушайте какво дрънкат политиците.

Добре де престанете с тези лъжи! те търгуват само с здравето на хората ! това е бонус. Децата вече знаят как да си купят извинителна бележка, за друго има ли смисал да се говори!

офффф..

Ако всички фирми за инвалидни колички имат договорка с ТЕЛК

Наистина , Първо оперират после препоръчват

То да е само за инвалидни колички. Медицината отдавна не е това , което беше при соца, евтина и достъпна за всички. Сега това е един огромен бизнес достъпен само за хората с пари.

айде стига сте търсили кусури на медиците, ве !! то другите са направо ангели небесни !! забравихте КТБ , а ??? то не остана лекар и сестра в държавата, която да не сте оплюли ! ако е имало далавера, има прокурори, сезирайте прокуратурата и не съдете хората предварително. може да е имало, може и да е нямало. направо ми писна от вас !!!!!

"има прокурори, сезирайте прокуратурата"... Това виц ли е?

те и прокурорите кат лекарите

Десетилетия наред и сега, професията "адвокат"беще синоним на мошеничество, измама,кражба,безчестие.Като синоним на безчистието се наредиха съдиите,медиците, политиците и народните ни мизерници.

Ех, то само това да беше!