Само 30% от фирмите у нас са действащи

Само малко над 30% от фирмите в България са реално действащи, показва статистиката на Агенцията по вписванията.

Обратно в новината

Коментари - Само 30% от фирмите у нас са действащи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изобщо на никой не е необходима тази пререгистрация,Не забравяйте,че един път имаше пререгистрацияна ЕФ-->ЕТ.Нека не забравяме че на няколко пъти изхвърляха касовите апарати,да не говориме че деведесетте години държавните предприяти бяха умишлено фалирани и милиони хора без нищо да разбират от бизнес,за да оцелеят регистрираха фирми.Фирми които през 1997-1999г бяха смачкани от новосъздадените СДС фирми(които изобщо не спазваха законите).Тъка стотици фирми останаха само тлеещи и не упражняващи някаква дейност,асобствениците изпаднаха в депресия.Много от собствениците заболяха и умряха.Тъка че това са фирми на "Човешката мъка".Държавата може лесно да си свърши работата със закон,НЕ Пререгистрираните фирми се заличават от регистъра в срок от 3 три години,НАП ако има претенции към някои да ги сервира съгласно закона.Нищо друго не е нужно.Ще бъде справедливо.Има фирми 0т 15-20 г .които нищо не са правили и за които всички давностни срокове са изтекли.Все пак ликвидацията требва да започне от най-последно съсдадените,защото е вероятно да имат някаде нещо неуредено.Не ми е ясно,ликвидаторите как ще оправяъ междуфирмените задължение.Просто всички тия фирми първо се обяват за недействащи и после леко по-леко се ликвидират.Пак със закончето.

Здравейте! Извършвам пререгистрацията само за 30лв. Спестявате си чакането по опашки и попълването на докуменити. За повече информация -preregistraciigmail.com

Големи сте "Сашета"! Търговският регистър при Агенция по вписванията бе създаден за да замени Търговския регистър, воден при Окръжните съдилища. Една от идеите бе този регистър /новия/ да е достъпен до Интернет, за да може всеки, който иска, да провери дадена фирма дали съществува и не е фантом. За тази цел бе даден 3 годишен срок на всички търговци, които са си регистрирали търговски дружества или ЕТ в Окръжен съд, да ги пререгистрират в Регистъра при Агенция по вписванията. Сега кой ви е виновен, че 3 години спахте и се скръндзите да дадете някой лев на адвокат или да си свършите работата? Пък това за 30-те процента въобще няма да го коментирам, несериозно е да се прави такава "стъкмистика"...

Искам да видя как ще ме принудят да се пререгистрирам. Имам си регистрирана фирма от 2005, плащам си ДДС, осигуровки и данъци. Всичко ми е законно. А да видим как ще ме принудят да се пререгистрирам и защо?

Простичко. След 1.1. НАП няма да ти приемат ДДС-то, защото не си пререгистриран и ще те дерегистрират служебно, начислявайки ти ДДС на всички налични стоки и ДМА и ще ти блокират сметките, за да си го приберат. И това е само началото....

Много бих искал да видя как НАП ще изпусне да прибере пари, било то ДДС или нещо друго :) А какво правим с фирми, които не са рег-рани по ДДС? Щото и аз мисля да пусна по Коледа пререгистрация или изобщо да не правя такава.

- Време е за пререгистрация - да знаем какво работи / все още / Не може така - вие да живеете на гърба на държавата , а тя да не знае какво още да ви вземе . Ако нещо работи - то е извън закона . Или казано по нов начин ; - "от количествени промени към качествени натрупвания "

С НЕГРАМОТНИ ХОРА ИКОНОМИКА НЕ СЕ СЪЗДАВА! 20 ГОДИНИ НИ СЪЗДАВАТ БИЗНЕС ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА С КИЛИЙНО ОБРАЗОВАНИЕ И КУПЕНИ ДИПЛОМИ! И САМО ЕКСПЛОАТИРАТ И КРАДАТ! СВИДЕТЕЛ СЪМ НА ТАКЪВ "ИНЖЕНЕР" С КУПЕНА ДИПЛОМА, КОЙТО НЕ МОЖЕШЕ ДА НАПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ВИНТ И БОЛТ, НО КОМАНДВАШЕ ХОРА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ КАТО ЕРУДИЦИЯ И ИМ ХВЪРЛЯШЕ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ! ДА СЕ ИЗМЕТАТ ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ РОБОВЛАДЕЛЦИ! ИКОНОМИКА СЕ СЪЗДАВА ОТ ГРАМОТНИ ХОРА!

Ти нали живееше в чужбина?Какво си се закъхърила за фирмите у нас?

ХУБАВО ЩЕШЕ ДА Е - ДА НЕ СЪМ В БЪЛГАРИЯ, НО УВИ!

спрете тази пререгистрация много компании веднага след нея попадат под ударите на мощна техника с чиято помощ ги блокират и закриват за броени месеци

Браво братя, значи дори с 30% действащи фирми, ние сме излезли от кризата, и вече износа ни по вчерашните новини е надхвърлил вноса, и показателите от миналата година. Велика е майка България - мащехата на българите и рай за молдовски, руски, украински и нашенски мутри.

Абсолютно точно,постигната беше гнусната цел на прехода-превръщането на хората в роби на няколко олигархични клана. Цели 20 години систематично се мачкаше и изтребваше дребния бизнес.Чрез всякакви безумни процедури, правила от по няколко тона, които човек не може дори да прочете, камо ли да спазва, се затлачи икономическата дейност на хората. Имах едни познати навремето, които 6 месеца не можаха да си изкарат разрешително за един гараж ! Искаха им, внимание, 18 документа ! Накрая емигрираха пред безумието на родната действителност. До ден днешен безпристрастната статистика регистрира горчивата истина - 80 % от доходите на хората се формират от пенсии и заплати. Това говори, че между нас и Северна Корея или Куба няма съществена разлика. Може би само в държавните символи. Но същността е тази - пролетарска комунистическа страна. Ако човек прочете закона за земята може да получи културен шок ! Там частната собственост се разглежда като досадна подробност ! Преходът не е свършил по простата причина че не е започвал. Необходимо е нови политически партии да поемат контрола и да анулират всичко, случило се в 20-те години мрак. А за олигарсите има Белене. Призовавам форумците да мислят малко повече вместо да се поддават на емоции. Трябва да се вникне във факта, че у нас нито левите са леви, нито десните са десни. Става въпрос за грандиозна конспирация. Тя се подкрепя от специалните служби на запада и русия. /С малки букви, нарочно./ Само пълна и безусловна национализация на приватизираното, последвана от съд за престъпниците може да възстанови страната и да я върне в пътя на нормалните държави. После - нова приватизация, този път без "правилни" хора.

Това е поредната наглост на мафията, наречена правителство! Каква дейност искат те, каква пререгистрация искат те? На практика те ни върнаха в състоянието през 2003 година, а някои фирми ги върнаха с 10 години назад! Вместо да се развиваме, гербавите ни тласкат все по-назад! Вместо да създаваме нови работни места, ние съкращаваме, плащаме на хората на час. Защото няма поръчки и няма работа! Със своята, враждебна към българския бизнес, дилетантска, лекомислена, некомпетентна и безотговорна икономическа политика, това правителство е най-големият проблем за нацията! Това правителство трябва да бъде санирано!

Да, за да пререгистрирам фирмата, трябва да си сменя личната карта, обаче и за двете няма време -- защото в същото време съм зает да създавам БВП за държавата и средства за собственото си оцеляване в тази сложна ситуация. Държавата трябва да направи реверанс -- нека удължат срока, дори и да е с по-високи такси след 1.1.2011.

Това е голямто прецакване в което държавата сама се прецака - започна го Станишев и го довършват Герберите (всичките убийци на малкия бизнес). Тези почти 1 млн.фирми които няма да се пререгистрират все пак плащаха такси, глоби, бяха издоявани с повод и безповод, собствениците не бяха на борсата. Самот таксата за год.статистика е 1000000х50лв=50 млн.лева ! От алчност и безпардонност държавата падна в в собствения си капан подбутвайки разсипания и разорен малък български бизнес да се затвори чрез едро-корпоративни десни мероприятия - пререгистрации целящи грабеж от малките (нищо че Серфи се пише за ляв). И сега - Латино сериал серия 378 (сигурно са над 1000).