Финансова институция е подала през юли сигнал до ДАНС срещу "Нексо"

Постъпили са и данни от чужди служби преди проверката на прокуратурата

Обратно в новината

Коментари - Финансова институция е подала през юли сигнал до ДАНС срещу "Нексо" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А презкуратурата защо не се яви и се покри ????????????

Я пак си прегледайте информацията, щото аз гледах КОМИСИЯТА НЕКСО и там този господин каза съвсем друго нещо. Всичко е тръгнало от Българските служби, а не от чужбина

Защо и ДАНС, и МВР, и Гешев, и тем подобни умсвено недоразвити приматчета ни занимават с това, завиждат ли , интелектуална немощ ли демонстрират, ами направете си НЕКСО и печелете де, да , но нямате достатъчно гънки, лошо е да си завистлив дебил, пречиш не само на себе си, но и на околната среда.

Ами защото още не са ги призовали да ги изслушат. Тая комисия я създадоха едва миналата седмица. Ще и дойде реда и на прокуратурата.

тия са потънали до ушите в лайна

Ставате смешни полуграмотници такива...разнасят хартия по деловодства, прибирате и харчите кеш...крипто малоумни милиционери !

Най-забавното е, че IT сектора прогресира в България, благодарение на невежеството и посредствеността на кадрите на ДС. Просто не го разбират тоя бизнес и не успяха да ги рекетират навреме. Сега се усетиха, че много пари има там и се опитват да наваксат...ама нямааа, нямаааа прости ушанки. Дори не знаете в коя виртуална вселена са работните места, на тези млади и кадърни хора !

Пълен Цирк ! Общи приказки за данни и сигнали, без да има ясно нарушение на закона. Прикази от 1001 нощ за бг примати. Малко пък се засрамете и не говорете глупости бе ! Нексо си работи съвсем нормално по света и акциите им се повишават с всеки ден. Смешници !

Не знам какви са Нексо, във всеки случай фирма занимаваща се само с пари е чиста проба гяволък - но казват, че е законен. И дотук цялото врякане насреща им сочи, че нямат нищо срещу тях. Били ги разследвали в щатите - оказа се евтина лъжа. Цялата олелия е предизборно врякане за да могат някак накрая пак да докарат ачик проруско мнозинство, ей го Бойко вече се отказа да се крие като такъв, ДПС и БСП пък никога не са се крили.

Данс са поръчкова организация

На е така, Васил Терзиев (Маслото) беше шеф в Телерик, а той е потомствен шумкар, цялата му рода са ДС служители.

Аз не разбирам защо парламентът се прави на съд? За какво е тази комисия?!? Има си съд - ше разберем решението му

балъците искащи хартии (акции) ще се осъзнаят

"Българска финансова институция, която е задължено лице по Закона за мерките срещу изпиране на пари, е сезирала ДАНС за Nexo, след като е имало съмнения за пране на пари и съмнителни финансови операции през юли 2022 г. Това заяви по време на изслушването си във временната анкетна комисия в парламента по казуса Nexo председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев след многократни въпроси от страна на народните представители. Главният прокурор Иван Гешев също бе поканен на изслушването, но е изпратил "извинително писмо" до комисията, в което посочва, че заради краткия срок между поканата и самото изслушване не може да реагира, но ще отговори писмено на въпросите на депутатите. " Какво да говорим повече.. Български шменти капели на Мутрата и Каскета..

Бяха призовани НО не се явиха И сега дир ако изтриете и тоя коментар....

"Извършени са множество проверки, в т.ч. са открити публични източници, въз основата на които са идентифицирани реалните собственици, дейността и капитала на дружествата от групата на "Нексо" в Швейцария, САЩ, Обединеното кралство, Естония и др." Тоест ДАНС са събрали всичко което ни разправят... от съседното държавно гише, и няма нищо скрито-покрито, е, а приказкие за партньорските служби излезе кьорфишек, и израелците и американците не са топили Нексо, а са оглеждали техни клиенти като евентуални терористи... ма накрая са решили че Нексо не е възана с терористите. Та да им напомня и на тия че ПЪРВО се събират доказателствата и след това се прецизират обвиненията, а не както у нас се прави- държавен огран първо обвинява някого, просва го на пода, отпорва му някои и друг шамар с викове"Ти знаеш ли какъв голям престъпник си"... и едва след това започват да търсят доказателства за да се оправдаят за поредната издънка, а като не намерят такива казват- ама приятелските служби тъй ни казаха, тъй че за са няма грешки учете, освен българското законодаелство, и чужди езици.

само че едните само тъпи, а другите хитри и нагли

А за едни липсващи 600 милиона от хазарт в бюджета няма ли сигнали до ДАНС и прокуратурата!? Или само за $1900 долара за Махмуд от Хамас!?

Щом има тролове за Нексо значи не им е чиста работата

"Установено е, че групата дружества на "Нексо" развиват дейност в различни държави и юрисдикции, в т.ч. и в такива с преференциално данъчно законодателство - офшорни зони. Дейността им се изразява най-общо в предоставяне на различни финансови услуги, свързани с валути и криптоактиви", поясни Тончев. И добави, че групата на "Нексо" използва своя криптовалута, която се предлага за продажба като ограничени ценни книжа. Кво незаконно има в това. Не ги харесвам но белите якички определено са мноо умни копелета. При това тяхното не е бизнес който можеш да го отмъкнеш с бухалката.

бялата якичка го стискаш за яйцата здраво и малолетна дъщеря да има и нея ще ти предложи в замяна на собствената си кожа. такива са най-лесни за щавене. даже може и да не го стискаш, една ютия за 20лв и една лозарска ножица ти стигат.

Ако нексо излезат невинни, каскета и тиквата ще се гръмнат ли заради това, което надробиха? Или ти наглеци ще се измъкнат пак

Не вярвам нито на едните нито на другите. Щом наливаш пари в партии значи си подготвяш почвата за закони с който да се облагодетелстваш. Общо взето цялата държава е една голяма схема.

Ако НЕКСО излезнат шарлатани и крадци ти ще духаш ли на Каскета и Боко педал смотан

Уважаеми, ще лежат в затвора в този случай.

Те NEXO и да са сгазили лука някъде, куките няма да открият нищо. Те от юли до сега не са открили нищо, та сега ли? То и с Черепа същото. Черепухин крадец и бандит та еша си няма, куките му окрадоха колекцията и филмът свърши. При NEXO няма и какво да окрадат защото всичко е виртуално.

Ми е това. Но исках да насоча темата в посока, че са адски безнаказани прокурорите и службите когато нападнат някой, който се оказва невинен. Плащаме после единствено ние!

духай супата а после лапай малебито

Белите якички се бяха наточили да смучат пари от държавата съвсем законно, бяха зарибили Кокорчо и Киро Парапета но американците им ритнаха гърнето. По точно една яка и грозна негърка, която е прокурор на Ню Йорк.

Е и Какво Балона на Гешев се спука

Спука се анала ти от клатене с анадолски тираджии

Като чета тези разсъждения си изяснявам защо от 2 години сме в ступор!

Целта е удар по IT индустрията ! Мутрите не разбират от IT ! Това се очакваше! Но те ги подцениха ! Затова на следващите избори, трябва пълна мобилизация на можещите и искащите положително развитие за България.

Троле тиси IT педал

Ако тези михлюзи не бяха се съешили с Киро и Кокор до ден днешен щяха да си правят врътките по целия свят тук от България и никой нямаше да ги закача за нищо. На американците щяха да си платят глобата и толкоз. Кокор и Киро Парапета са пълен провал или тотал щета, наречете го както искате. До каквото се докоснат става на прах. Ако управляваха държавата още 6 месеца и тя щеше да стане на пепел. А Бойко фон Банкя излетя като диво прасе видяло мамул царевица и им изпрати Гешев с бухалки, барети, пушки, автомати и прочие. Поради невежество и без да знае че крипто пари не се носят в чували, сакове, бидони, дамаджани а са на флашка. Може да събереш милиарди на флашка. Милицията прибра лаптопите на момчетата и момичетата работещи във фирмата, а ако питаш милиционерите за кво са им и те не знаят. А флашките с кинтите не са ги открили. Те не са ги и търсили. Бяха хукнали с чували като малоумни.

пич, не ръси простотитии в мрежата, нито от теб са взели пари, нито от някого насила, ясно???

Тук ИТ индустрията няма нищо общо. Това са финанси. ИТ е само платформа за работа. Апропо, тия основателите дали са ИТ инженери. Или са някакви трапосерковци, дето освен да натискат клавиши друго не могат. Тази пасминс вчера се научи да си пускат Компютърните устройства, днес вече компютърни гении. А ако им изгасне акрсна не знаят какво да правят.

Да, ама ФБР са доста по добри от родните мицифайки. Щом в САЩ са ги подхванали ще берат видове. Самия факт че с такава лекота платиха 45 млн долара е съмнителен. И с подвота опашканапускат САЩ.

Ами говорим за крипто - значи измама . Какво повече . А пък оня техния съосновател като го гледах по тв какъв нахакан антипатичен младеж е , си е за затвор от всякъде .

Пада правителство на ПП и едва тогава информацията стига до ДАНС. Иначе ПП били за промяна. Реално са били също като ГЕРБ и ДПС и са си пазели фирмите. ДБ и ПП са изцяло свързани идеологически, финансово и роднински. Затова има дарения от Нексо към ДБ , но са били нехайни и лесно лъснаха за даренията. Ако ПП не бяха паднали от власт още щеше да се мълчи за далаверите на Нексо - деца на партийна номенклатура.

Да ама в САЩ не раследват ББ. И да, всички тия Череши, Мустакати и са свързани с ДС и с КГБ. Баща ми на тоя мушморок е агент на ДС. И всичките тия бягат в страни като Сърбия и Дубай. Откъдето трудно се връщат. А и ако мога да отбележа вече от почти 2 години ББ не е във властта. И уж го изчегъртват. А който е вземал пари да си признаеш. И Нексимир Онаниев да си каже...

От сдухани комундели. Каквото не разбираме-в затвора. Който не ни е симпатичен- в затвора. Тъпо и жалко.

дето им викат мутри са същите даже и по-големи посерковци....

Е, че до тук май който е тръгнал да съди България, е успял. С нашата разкошна прокуратура и съдебна система. Не прокурорите плащат сметката обаче.

дрънкахте глупости. Как пък на всичкото все Гешев му крив.

от червени ДС-недоносчета,които продължават това,което са усвоили идеално от родителите си,да лъжат,крадат и манипулират

бивш политик се занимава с крипто… не ми трябва да знам друго.

Някой разбра ли какви престъпления са извършили? Защото, като прочета ОПГ и пране на пари ми става ясно, че пак ще плащаме.... Много ни се събра-ще фалират държавата, ако е както при дамбовците, Цонев, октоподи.... Кво става с КТБ? А, с Черепа?

Хич не ме бърка какво имат или нямат срещу тях. Да ги затворят и занулят. Първо малкия циркаджия си го заслужи с наглостта си по телевизията - от къде на къде се държи супериорно спрямо държавата и хората в нея. Реално е само облагодетелстван измамник, но смята че е нещо много повече от нормалния българин защото е завлякъл кинти, живее в Дубай и харчи щедро там. Реално си само една мишка, момче, при това мишка която показа нулево възпитание и достойнство.

Чух че първо щели да съдят САЩ а после е нас.