„Ислямската държава“ се финансирала от продажба на роби

Жени и сираци, продадени на пазара на роби, черен пазар на петрол и грабеж на имущество на малцинствата са източник на средства на „Ислямската държава“.

Обратно в новината

Коментари - „Ислямската държава“ се финансирала от продажба на роби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

къде се покриха поддържниците на исляма? да горят в ада, дано!

американският президент.

Вадели нефт за 12000 на ден, а като завладяха Мосул нали си намериха и едни 400 милиона долара че и хеликопери на летището имаше, да не говорим за турските дипломати. Уф, ясно старите приятелчета вече са много лоши ама що не ни кажат направо че предстои контраклане а ни правят на улави с това лирично отклонение.

Е*аси пичовете, чак ми се прииска да ме управляват. Същите като нашите политици, но малко по открити...

---------------------------------------

Хм 10 000 x 12 = 120 000 но не и 12 000, ако обичате поправете си числата в статията, защото сте смешни !

Пак четем историята от средата и не се учим от нея, а повтаряме едни и същи грешки. Преди да станат ИДИЛ тези същите джихадисти баха "демократичната опозиция" в Сирия и ги подкрепяхме срещу Асад. Подкрепата ни ги направи силни, а сега ще се борим срещу тях. Преди това подкрепихме ислямистите в Либия, а след това Французите едвам ги спряха да не завладеят Мали. По рано САЩ подкрепиха талибаните в Афганистан срещу СССР и комунизма, а след това помните какво стана. Не е много умно да махаш едно зло - диктатор, като го заместваш с друго още по-зло - диви ислямисти. Тъпи ли сме или какво?

един тумор, ако не се лекува със сигурност е пагубен за пациента. Естествено има риск от по-бърз апокалипсис, но и поне малък шанс, нещата да се подобрят. Бой по канчето на всички диктатори и след това по всички терористи!

И аз не съм голям фен на диктаторите. Тезата ми беше (използвайки твоята медицинска метафора), че не можеш да лекуваш тумора, като убиеш пациента. Няма смисъл просто.

Един диктатор се контролира много по-лесно от хиляди побъркани, фанатични джихадисти.

Как пък тук някой не разграби нашето малцинство...

Няма по враждебна и жестока религия от исляма. Да избиеш мъжете вярващи в други религии и да превърнеш жените им в проститутки е небивала диващина. То евреите си знаят работата и окото не им мигва за да се предпазят от атентатите и зверствата им.

Прочетох за язидите и нищо чудно , че ги избиват..... Примитивите никога не са понасяли различните....... Интересното е, че имат 5 молитви на ден, а тяхната религия е по-стара от мюсулманството....... Кой от кого ли е крал....

И кво тва че си прочел 2 реда в википедия ти дава право да оправдаваш убийствата им ли или пък да ги неглижираш? Я се стегни малко!

мисля че "някой" има предвид точно обратното на това, което коментираш...

Що така, колко и да смятам на елката се ми показва, че 10000 х 20 = 200 000 ?!? Аз ли требва се връщам у пръви клас, журналята ли ?!?

Преди бяха борци за свобода и демократи умни красиви и интелигентни. Сега им се приписва всяко възможно престъпление и извращение. Днешните медии просто заливат хората с пропаганда. Не знам колко са лоши ИДИЛ колко хора са изклали но откакто прегазиха Иракската армия В Мосул и заплашиха иракските рафинерии изведнъж медиите почнаха да ги представят по страшни и от канибали.

ВИЕ, СИГУРНО ИМАТЕ СЕРИОЗНИ ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ ИЛИ НЯКАКВА МОЗЪЧНА ОБРЕМЕНЕНОСТ!!!ПРЕПОРЪЧВАМ ВИ ЧЕТВЪРТИ КИЛОМЕТЪР!УСПЕХ!!

Стига си крещял, лош материал! Много правилно се е изказал горният потребител дори, ама за разлика от теб, той има самостоятелно мислене, а не мисли като теб, каквото му диктува Ани Салич вечер в 19 часа.

Тези ИДИЛ са джихадисти, т.е. те са нещо като талибаните в Афганистан. Това което най-после някой се е сетил да публикува няма как да не е вярно. Просто по Босфор ТВ и Нова Боковизия такива неща не показват. В Северен Ирак има всички данни за хуманитарна катастрофа. Бежанците христиани (които не са никак малко в Мосул) се крият в околните планини или при кюрдите. Американски и френски самолети спускат за тях хуманитарна помощ от въздуха ... Иракската армия се видя колко струва. Не така стоят нещата със Сирийската армия на Асад. В Сирия започнаха да притискат тези отрепки-джихадисти. Вече вторили трети ден се бомбардира Рака.

Вие наистина ли вярвате на всичко което се пише за ИДИЛ? Аз лично не. Поне половината е пълна измислица. Не ме разбирайте погрешно не ги подкрепям. Просто осъзнава факта че медиите ни заливат с помия за да могат правителствата да получат подкрепа за своите действия в чужбина. САЩ и Франция не бомбардират ИДИЛ щото последните са касапи и джихадисти те ги бомбардират щото им трябва Иракския петрол. Ама ако кажат на народа отиваме ги бомбиме тея да защитим инвестициите на петролните компании дето ни пълнят джобовете може да стане проблем и някое правителство да падне. А като изкарат ИДИЛ канибали търговци с роби насилници на жени. Народа си вика БРАВО и се гордее със своите управници които защитават правдата и закона навсякъде по света.

По времето на Саддам Хюсеин имаше ли такива неща?

Ама как само процъфтя Ирак след демократичните промени дето въведоха САЩ а? Направо съм очарован!

Забравяш и Либия

И малките деца знаят, че ислямистите се финансират от Саудитска Арабия, защо ни залъгвате с глупости.

не е страшно място за живеене, вече е изключително опасно да си жив

да не забравяме коя велика сила вложи много усилия за да унищожи всяка законност в Ирак, в Сирия, да създаде страшна анархия там, и ако може ще направи същото в всяка друга държава в света

"Велики" демократи са американците... Не трябва да се забравя, че именно те "демократично" набутаха индианското местно население в резервати и са единствените употребили атомно оръжие. Сега палят войни по целия свят и се опитват да пробутват разни небивалици като причина за техните действия.Интересно колко ли хора им се връзват...

Щом все по-жестока става цензурата, значи близък е края на Империята на "ДОБРОТО". Баба Ванга позна за оцветяването, но не посочи в коя година ще е дефолтът. Дали следващата финансова година, няма да е последната в историята на "Великите демократи"?!

А от какво се финансират ГЕРБ, БСП, ДПС... Това е много по-важно. Не ми пука за "ислямиска държава".

Имаш нагледен пример. След краха на КТБ ще видиш до къде ще стигне формацийката на Барекоглу "България без гражданите" на следващие избори.

тези анализи са на сащ и би трябвало само на промитите американци да се предлагат. тук на всички е ясно че зад нези индиянци стои ОАЕ с благословията на фамилия клинтън и още няколко индианеца дето се вживяват на властелини

Най-ценната придобивка на интелигентното човечество е мира и свободата. От лакомия по чуждото, което се смята за свое, светът отива към гибел. На доста места - локални военни огнища. Ако не се вземат адекватни мерки, бъдещето ще стане страшно! От стари хора знам - отровната змия се удря първо през средата, за да се обездвижи, а после и се смазва главата!

Море, не само през следата сме ги "пернали" рептилите, а и по дължината им. В следващите няколко месеца и холографските им маски ще свалим.

Джихадистите са невинни! Божествата ги командват!

Уж Аллах им казал да водят свещенна война... дрън дрън!

Вярата в божества добро или зло носи на хората като гледам тези вярващи?

Мислех да кажа нещо, ама е етнически нетолерантно.

Точно така постъпват и комунистите!

търсим връзка с главния мозък .... хмм, ама то нямало такъв ...

Нека не забравяме коя "велика" сила унищожи Ирак, за да даде път на тези изверги! Няма място по света, където американците да са занесли "демокрация" и след това да е избуяла анархия, нищета и поголовна сеч на невинни хора.

това ще е съдбата и на християните от българия след няколко години :(

Колко си прав , а не само при нас .Просто западняците не си взеха поука от историята ,как се създаде и разположи в Европа Османската империя, но Америка е далеч и ние сме новият и пазар за оръжие.

Тази новина звучи точно като от ранния 18-и век, най-късно. Да благодарим на "Мосад" и демократичната еврейска държава,че създаде ИДИЛ- една организация,която както виждаме държи на традициите /поголовна сеч на мъжете, жените в харема или на пазара за роби и т.н/,доказали се като непреходни сред фанатичните ислямисти през вековете. Преди да ме обвините в луда конспиратология прочетете какво каза Сноудън /сещате се,онова бялото момче с IQ145,заради търсенето на което САЩ насилствено приземиха дори самолета на държавен глава на територията на друга формално независима европейска държава/ по въпроса кой аджеба е дал някой лев и акъл на тези ислямски "борци за свобода" /и това си спомнете: Барак така им викаше,когато същите вилнееха по аналогичен начин в Сирия/. А да,поздравявам всички евреи с невероятната проява на социална и етническа толерантност във връзка със сватбата на еврейка и арабин тия дни. Няколко камъка не са като ракетен дъжд,все пак-определено има прогрес;-).

Mосад ли, отвъдокеанските умници ли са, не знам. Може конците на световната какафония в момента да се дърпат от едно място, наистина. И фактът, че след Саддам в Ирак нищо добро не се случва, както и след Асад в Сирия няма да се случи, фактът че не могат да се направят правилните изводи от внедряването на "американска демокрация" в общества и страни в племенния строй, означава само едно. Че всичко това се прави умишлено и тенденциозно с цел съвременнити империи - паразити да удължат съществуването си във времето колкото се може повече с цената на всичко. Човешките животи са най-нищожната цена в постигането на тези цели.

Абсолютно сте прав.По-ясно не би могло да се формулира.

10000 х60-80 прави 600000-800000,а не $12000 дневно. Очевадно не си ходил в бг начално у-ще

Бизнесът със свежа плът е по-доходен и от наркотиците.Кажи в чужбина,че познаваш българска студентка и всеки се сеща за нещо интимно :).За хората от статията те не само,че са роби,нои зареждат с плътта си западните клиники за пластична хирургия.

И не само жени, става въпрос и за мъже и за деца.