Рашидов за ограниченията: Абсурд е творците да не пушат

Министърът на културата Вежди Рашидов възразява категорично срещу текст в проекта за Национална програма за ограничаване на тютюнопушенето, според който се ограничават сцените с цигари в българските игрални и телевизионни филми.

Обратно в новината

Коментари - Рашидов за ограниченията: Абсурд е творците да не пушат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иска или не иска Рашидов да ограничава сцените с цигари във филмите - все едно, ТОВА ВЕЧЕ Е ФАКТ! Загледайте се във филмите от 60, 70 -те години /американски, френски - с Белмондо и А. Делон, ако щете и българските, също. Непрекъснато се димеше!/ и сравнете с тези, правени след 90-те год. на миналия век. Сцените с цигари в новите филим са много по-малко. Не съм правил статистика , но разликата е очевадна.

И какво от това,че във филмите по-малко се пуши?Да не би хората да се спрели да пушат?Дори не ми е правило впечатление ,че актьорите не пушат. Аз си пуша докато ги гледам и те не се оплакват ,че ги тровя. Оплакват се само такива отворковци като теб.

Поредната глупост на министъра на културата. Жалко , че идва от толкова високо място

Тоя е малоумен отвсякъде! До скоро се криеше зад Божидар Димитров, ама сега все по-често лъсва.

Коментарът на ММ е супер точен! И в допълнение: Нека утре от КАТ да поискат да се забранят екшън преследванията с коли! Дерзайте!

особено е важно де се внушава, че пушенето е ОК...

Прилича малко на популистки реверанс към творците. Ама, нейсе! Истина е, че изкуството и неговите внушения отдавна са политизирани. По Тошово време се внушаваше, че вървим към светло бъдеще (социалистически реализъм). Сега се внушава капиталистически ценности - пожелайте да си купите, насилието е неизбежно, убий или ще бъдеш убит. Колкото до пушенето на екрана - е, филмите няма ли да отразяват и действителността? Или единствено ще внушават?

Правилата отдавна са факт в Европа и света и България ще последва останалите. Мнението на Рашидов е без значение, още повече отъждествяване на рекламата с творческите идеи през 21 век.

творчески, социален и човеколюбив е този 21 век, цигарите са му кусура. Ти на Земята ли живееш, глупачко, или си паднала от някоя черна космическа дупка, та си тоака неадекватна!

Господа, не гледам телевизия и не знам... но наистина ли брадаткото с безформения нос и ниското чело е министър на Република България? O, sancta simplicitas!

Как да различим "творците" от простолюдието? Първите хронични пиандури и пушещи с разрешението на Рашидов.Без алкохол и тютюн те не могат да "творят"!Господа "творци",с алкохол и тютюн или без вие сте си същите некадърници.Стигнахте до там че Гоце ви измисли някакви ордени за да лапнете по 1000 лв.незаслужени пенсии!Наи големия творец които в момента е някакъв измислен министър сътвори Мерцедес на сина си които го забравя по улиците барабар с домочадието си!Къде са ви творенията бе творци?

Правилно, какво е това пушене по филмите, само губене на време, да се осигури повече екранно време за убийства, изнасилвания, гейове и лесбийки.

Точно така!

А така Веждичка, покажи че си това, което всички знаем че си - пиянде, бохем и комин, но не творец, а смахнат бригадир-бачкатор от СВ.

Той е главен МУЛТАК. ГЛАВЕН всякакъв главен.

абе все някой трябва да е по-равен от останалите, за едните ще има правила, за другите няма да има

Рашидов, абсурд е да плащаме бонуси на "заслужили" и "велики" творци, след като по Конституция българските граждани са с равни права..

Не смятам, че е необходимо министерство на културата, но Рашидов е прав. НАМЕСА В ИЗКУСТВОТО МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ САМО ИДИОТИ.

А да считат, че има връзка между тютюнопушенето и културата могат също само идиоти....

Чешете езици..., чешете. И идея си нямате ,че забраната на тютюнопушенето, и впрягането на цялата пропаганда е с една-единствена цел: отварянето на пътя за синтетичните наркотици. И докато наивно говорите как децата ви не било хубаво да гледат сцени с цигара в ръка, утре ще ги хванете със спринцовката. Ама то нали сме гламави, и лаем ли лаем...

да се забрани покачването на цените.. защото води до стрес и много повече болести...

Като гледам как рязко се хванаха да ликвидират тютюнопушенето, имам чувството че изведнъж са открили нещо твърде полезно в него. Останалите отрови, които ядем безакцизно, и с които се тровим ежедневно - ни хък, ни гък! Ще пропуша!

Защо бе Вежди, защо да не могат и те като другите хора да спазват правилата за пушене? Ако не мислят за себе си, то поне да не вредят (димейки) на другите!

абсурд е, че тоя масон е министър! но и държавата е абсурдна

Този много насериозно се взима! Само в България не можело!Да напусне като не ще да е по негово време!Пишман интелектуалец!

Господ бог се зачудил как да отдели глупаците от умните хора-та отдалеч да забелязваме глупаците-мислил мислил, мислил и накрая им сложил по една цигара в устата....

В цял свят са забранени, само за Рашидов не можело. Да си ходи в Турция. Ама и там е забранено.

проблема господа наивници нее в пушенето, религиите или каквото и да е друго целта е да се обърква мисленето да се групират и настройват хората едни срещу други защото ако са единни и мислят само за по добрия живот който можем да водим бедна им фантазията на управници мутри и всеки тип експолататори благодарение на разединеноста ни сме на тоя хал

Браво! Наистина одавна и политиците ни, и по вечето от населението е сложило "Ignore" на надписа на сградата на Народното събрание, въпреки че върху тези думи е започнала да се гради историята ни още преди 13 века. Всеки се прави на умен и се опитва да бъде индивидуалист и тузар. Тук идва мястото на още един цитат: "Ох на мама, френчето!"

Ами нека да може да има схеми с пушене, обаче нека тези сцени да са наравно с порното - достъпът на непълнолетни да бъде ограничен. Не искам детето ми да получава усещане, че пушенето улеснява общуването, дори и това да е вярно. Мисля, че това е достатъчно справедливо и всички ще са доволни.

Така е по-добре да се ...... отколкото да пушат пушенето е срамна работа голотията е по интересна

демокрация е свобода на всеки да мисли и прави свободен избор без ограничения при условие че не вреди на останалите това което се прави е дискриминация пушачите не карат никого да пуши или да го държат на сила в задимено помещение това е въпрос на личен избор а избора на власт имащите е достатъчно показателен за демократичния свят в който живеем тръгнали да рушат комунизма но тогава демокрацията беше доста по истинска от сега

Като искате да пушите-мога да ви подам една пура и за задните части:)

Тая угарка си я завирай сам...или искаш някой да ти помогне?

Абсурдна е такава намеса в изкуството." Абсурдно е Вежди да е министър!!!

Нямаш връзка с главниа мозък.

абсурд е всичко което става в тая държава

Значи крайно време е да се спре налагането на "стандарта" на пушача.

Автор и апологет на цялото безумие против тютюнопушенето е една тъпа, дебела лелка от м-во на здравеопазването. Повече тъпа, отколкото дебела. Ами, що не забранят и "убийствата" по филмите? Фалш, фалш, фалш..

Защото убийствата за разлика от цигарите имат и полза. От време на време трябва да с избиват тъпите копелета...

Напълно подкрепям министъра, абсурдно е налагането подобна цензура!

не мисля ,че с такава мярка ще се спре пушенето..............защо тогава да не се спре производството на тютюневи изделия..............безумие е в изкуството такава мярка....все едно в къщи да е забранено.това е до съвест , убеждения и нагласа

Абе какво са се хванали за тези цигари.Цигари са се пушили векове назад, болестите и другите беди на хората идват от химията и изкуствените хормони в храните, по-добре да забранят Е-тата, от които хората ако не измрат , със сигурно ще мутират. Вече тотално изпростяха с тези цигари.

Имайки в предвид че рекламата на насилие и убийства са разрешени и че се забранява да се показват цигари ясно е какъв морал искат да наложат управниците.

Някакви парламентарни хрантутници "лекари" се загрижили за здравето ни И НЕ НИ ДАВАТ ДА ГЛЕДАМЕ КАК СЕ ПУШИ да не се увредим!! Да ни държите без пари за храна, лекарства, болници, да работим или да сме безработни до смърта си, важното е и мизерните пенсии да не ни давате....МОЖЕ!

Пушенето е малоумен индиански обичай и е нормално практикуващите го да не са от най-схватливите

Нямаш връзка с главниа мозък.

Не се притеснявай , поне твоят ник е на място ! Уцелил си го . А човекът определено има връзка с главни(я) мозък .

Добре в е Веждѝ направи такава склуптура или филм да видим кой ще ги гледа. Ама след това ще те питаме кой плати за такава глупост.

Вежди, няма нужда да ни убеждаваш в ориенталските си разбирания. Ние това много добре го знаем и не ни трябва жокер! Всякакъв вид реклама на този вреден навик (било то и сцена във филм) е недопустимо да се появява в 21ви век.

Значи вредния навик цигарите в никакъв случай да не го показват, а вредните навици - употреба на наркотици, малтретиране на малолетни, убийства, осакатяване могат да показват по всяко време, навсякъде и под всякаква форма. Вие мислите ли, когато пишете глупости?

Тебе май не те слуша главата нещо :) Филмите в които има насилие са с рейтинг PG, тоест забранени за деца до определена възраст. Така че ако има пушене на цигари във филма е редно да се забранява за деца! И за малоумните е ясно че пушенето на цигари в холивуд е въведено като продуктово позициониране - с цел реклама и не е никак случайно!

Значи могат по филмите да се убиват, да се друсат, да се изнасилват и т.н. а не могат да пушат? Аз ли нещо не разбирам или ..........

:) много добре казано! Или слагат цензура на всичко. Или министъра да си намери друго занимание за отчитане на дейност!

Че те БЕЗУМЦИ властват сега над света и налагат ИЗВРАТЕНИТЕ си закони с кръв и жестокост!

Те, неграмотни, отричат всичко и всички преди тях! Безсрамно пренаписват историята, науката и изкуството. Издигат чалгата в култ (на запад му казват R&B). Всяко беззаконие, с властта си обявяват за закон и го прилагат с насилие против народ, против бъдещето на всички.

Ако става дума за изкуство, подкрепям турчина. Но БГ киното си е порнография, а тя трябва да се ретушира преди да се показва на деца.

Тук Рашидов е прав. Някои ограничения и забрани граничат с безумието.

Абсурд си ти, Вежди. И твойта песен е изпята, както и на цигарите.

Аз се хващам на бас, че си бивш пушач. Ама то си е така - новопокръстеният дивак е повече католик от папата! Никой не ти пречи да се гърчиш като червей - да се мъчиш, да ти текат лигите като на бясно куче, но да стискаш зъби - само и само да не запалиш отново. Но ние, които си пафкаме с кеф, никога няма да разберем твоите излишни страдания. И после, Лукова Главо: Ако времето на цигарите е изтекло, значи е време за нещо също толкова приятно, което някои ще обявят за вредно без сериозни доказателства - само и само за да запазят проклетият си лъжлив морал и пресиленото си пуританско отношение към света, което пък е единствената дреха на хипертофиралата им мизантропия.

Tолкова малоумен коментар отдавна не бях чел,колко време мина докато тези гениални мисли достигнаха до гънката ти?

Да бе.Точно така.Във френското кино, което е на светлинни години пред нашето си пафкат нон-стоп.Ама ние сме модерна работа и не може така,а?

"текст в проекта за Национална програма за ограничаване на тютюнопушенето"????!!!