Фермери ще съдят държавата в Страсбург заради убити животни

Фермерите, чиито животни бяха унищожени заради заболяването нодуларен дерматит, се готвят да съдят държавата в Страсбург.

Обратно в новината

Коментари - Фермери ще съдят държавата в Страсбург заради убити животни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що не сключвате застраховки, бе?

Не съм специалист по животновъдство, но знам какво имаше България и как пред очите ни - "планово, по социалстически" бе унищожено животновъдството ни. А какви елитни вносни крави имахме, пред очите ми се колеха в канавките от цигани...А някои плачеха! И как таке се случи, че нашето животновъдство бе унищожено, за сметка на турското?! Как и защо бе допуснато заразяване, каквото и да е, та тук е в сила и питането кой унищожи кльона?! Дай Боже да спечелят делата тези честни и отрудени люде...А има ли кой да попита др.Кунева/Пръмова как бяха затваряни една подир друга страниците по животновъдството???? Има ли кой да ми каже?!

Да, унищожиха животновъдството за сметка на тежката промишленост и построиха най-безсмисленият завод на света - Кремиковци, в район, където няма дори помен от суровини необходими за работата му и още много други подобни безумия, продиктувани от големия брат (сещате се кой), недомислени и непригодни за държавата ни. Точно по онова време и думата селянин започна да става мръсна дума, защото тогава започна и преселението, малко по малко към големите градове, не случайно имаше жителство, нали.

Малко по малко се създава усещане колко по- добре ще е производството на храна да е концентрирано в шепа хора в така наречени модерни затворени ферми. И 'модерни' огромни блокове с посеви. Така и ножа и сиренето са под контрол

деер

Уважаеми фермери, както може би вече сте разбрали, съдът в Страсбург очаква пари под масата , за да осъди България. Схемата е отработена и така работи безотказно....

Ако имаше ДС нямаше да ни правят такива саботажи с разни зарази. Всичко щеше да е контролирано и нямаше да търпим тези загуби. Но крадците на държавни служби унищожиха ДС за да могат да крадат. Вижте ги какви къщи си направиха по Бояна и Драгалевци и какви хотелчета построиха по морето все с откраднатото след закриването на ДС!

Загубите за държавата, приходите са собственикът. Щеше да стане революция, като ги накараха да се осигуряват на 400 лева месечна заплата, което е под 100 приход в държавата. Държавата поема 60% от стойността на всичките им застраховки, но пак не ги правят, че имало бумащина. Така свестна държава просто не се прави.

Бъркаш с осигуровките, бъркаш със застраховките, лъжеш защото целта ви с унищожаването на това животновъдство бързо да обезлюдите българските села в полза на Турция и да осигурите пазар за млечни продукти с изтекъл срок на годност от ЕС.

Това ще да е ;)) Държавата е крава, която всеки иска да дои, но никой не иска да храни и гледа.

Лъжеш нагло! в Смолянско са засегнати единствено помашките села(може да провериш). Как ли вироса избира избирателно тези села? Същото беше с рак по картофиге ..

СЕГА КАТО ВЛЕЗЕ В СИЛА ТЪРГОВСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ САЩ - ЕС ЩЕ ВНАСЯТЕ АМЕРИКАНСКО ГОВЕЖДО :))

Нека си внасят. Няма да го ядем.

О, ще го ядем и още как! Като го набутат по кайми, салами, пастети, кренвирши и пр. месни продукти, няма и да разберем какво сме яли и откъде е дошло.

Да затворят гръцката граница! :)

Интересно ми е дали собствениците на животни нямат ангажимент за ваксиниране на животните и ако не са го направили дали все пак не носят някаква отговорност за загубите си, в следствие на заразяването. За мен като потребител, подобно поведение е безотговорно,защото собственикът продава млякото си за продажба, а не го ползва само за собствена консумация! А ако и държавата има ангажимант в случая, то мога да приема и някаква вина и на отговорните държавни служители, които при последствия за България, би трябвало да се поемат персонално, а не от общия джоб!

Първо. Ваксината използвана в България, в продължение на много години, за предотвратяване на нодуларен дерматит, бе обявена за "ВРЕДНА" от ЕС. И съответно ЗАБРАНЕНА за употреба. Второ. "ПРАВИЛНАТА" ваксина не беше раздадена на ветеринарите (животновъдът НЕ МОЖЕ сам да си ваксинира за каквото и когато реши) НАВРЕМЕ. Когато беше раздадена, не беше в ДОСТАТЪЧНО количество. Съответно ГОЛЕМИТЕ животновъдни ферми ИЗБУТАХА малките (КАПИТАЛИЗЪМ, к'во да пра'иш). Трето. Защо когато се установи заболяване в едно стадо, не се ваксинират всички животни и след карантинния период да се унищожат само тези, които не са си изработили имунитет и са развили болестта.? ЩО ЛИ ПИТАМ, А? Това отгоре са само ФАКТИ. С малко интонация. ТИ, "като потребител" не си четеш нито условията в гаранционната карта на закупените вещи, нито инструкциите за употреба. Щото просто си лалаш. А ДЪРЖАВАТА има цяло МИНИСТЕРСТВО с една камара АГЕНЦИИ, които за чеп за каца за зеле не стават но трошат бадева пари. ТВОИТЕ и на ЖИВОТНОВЪДИТЕ (малки и големи).

... все едно да ми платят 3,65 лева за умъртвена кокошка - щото това била пазарната и цена - ама тя ми снася по яйце на ден - 100 дни по 20 стотинки ... ... ...

Интересно, дали по тази логика ще искате да дадете 20 лева за една кокошка в магазина.. Или, викате, вашият интерес е едно, държавният съвсем друго...?

В магазина кокошката попада по желание на собственика като месен продукт, а не по решение на ДЪРЖАВЕН ОРГАН, който междувременно не си е свършил ЗАДЪЛЖЕНИЯТА по кокошката и така я е довел до екарисаж.

Ако фермерите беха Цигани, ТИКВАТА щеше да ги обезщети подобаващо. Идват Избори

Да съдиш Държавата е все едно да съдиш сам себе си, пок ти ще платиш. Още повече са ги обезщетили,

Ами НЕ СИ ПРАВ. Ако приемем, че съдът е обективен и обезщетението е справедливо по размер, ЩЕ си получа ОБРАТНО парите, които ЯВНО съм дал на държавата БАДЕВА.

Ако на времето не бяхте премахнали кльона по южната граница днес щетите щяха да са много по - малко.