ФБР следило Маркес 24 г., разсекретиха част от досието му

Американското Федерално бюро за разследване (ФБР) в продължение на повече от четвърт век е следило световноизвестния колумбийски писател Габриел Гарсия Маркес.

Обратно в новината

Коментари - ФБР следило Маркес 24 г., разсекретиха част от досието му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ФБР следило Маркес повече от четвърт век. Накрая разбрали, че Маркес няма нищо общо с Маркс и следствието е прекратено

Естествено, че ще го следят - Маркес беше пръв приятел на кубинския диктатор Фидел Кастро и непрекъснато го канеха в Съветския съюз.

Естествено,естествено....:):))) Тоя диктатор Кастро,свали от власт,предишния демократично избран президент,`дето САЩ не го следяха,`щото не бил диктатор,понеже им правел свирки...:):))))))))))) А,тази свиня,мумията Инглесиас,`дето няма диктатор в Латинска Америка с когото да не са били гъсти,`що не го следяха бе батка и му даваха виза за 10 години??

те Марс следят, та един Маркес ще им се опъне!

Разбирам да следят Меркел има неккъв смисъл, ама Маркес-сигурно са я объркали!

Сигурно е била Псаки отговорна за програмата на следенето,та затова...:):)))))))

или виждал такива факти.Бъркаш настоящето с 90-те години.

Просто...Маркес е близко до Маркс :)

каква близост,ЦРУ са доказали ,че Маркес се явява пряк потомък на Маркс - фонетично сходство на имената,показания на свидетели,Марк/е/с се е срещал с Фидел Кастро!Това са достатъчни доказателства/поне за американците/!

Заработваш, а?:)))

Всеки несъглаесен с олигархичната клептокрация независимо какъв е учен,писател,или др.винаги е под прицел на АНС и др.репресивни служби.

Маркес е вербуван от КГБ още при първото си посещение в СССР през 1957 г.

Просто тролче си.Ако си запознат с твочесвото на Маркес(в което се съмнявам) нямаше да се излагаш като кифладжия.

И какво стана със Солженици, убиха го или го пратиха при спонсорите му? Всъщност той пише "великата" си книга за ГУЛааг, навън, под давление на господарите си, пък и повечето неща отдавна ги опровергаха и го обвиниха в откровени лъжи. Мит е, яе е намерен ръкопис или нещо подобно, просто всичките тези "открития" станаха след 1991 г. :)))

Ами не! Върна се и си посипа главата с пепел. Каза че не бил прав и бил много разочарован от случващото се след настъпване на демокрацията...

къде все ги виждаш тия бягащи руснаци на запад.Това вече се изтърка.

Да бе, затова Балкантон му издаваше музиката. Явно си недорасляк от дермокрацията!

Едно време,щели да изгорят на клада един батко,защото всички вярвали,че земята е плоска,а той-не!! Факт!!!!!!!!!!!!!!!

земята е плоска иначе как ще ходим по нея? той тоя Маркес да не казал че земята е като на Мьобиус повърхнината. Тея двамата Маркес и Мьобиус ФБР ги преследва от доста време да ти кажа!

или неграмотен или трол. Не ще да спомни за Никарагуа, войскова спец операция сръщу президента.

не е факт! За миналата година 800 и нещо заминаха за САЩ от Русия, и 780 или нещо подобно от САЩ за Русия. Стига с тъпизми, да повтаряш инфо от тоалетната хартия.

Цялото си студентство изкарах с брада. До така лелеяната демокрация имаше доста години . Никой не ме е гонил за брада и коса.Дънки носех през 1975г. Айде у лево.

Остави го, детето не знае, не е ходило на Кравай 80-те, просто защото не е било родено тогава. :)))

За недообразованите-като цяло левите идеи са утопии а десните антиутопии. Затова писателите хуманисти симпатизират на леви идеи.

Че са по добри писатели от маркес иска да каже. Според него.

И пак Де е заглавието де се отплесна кой къде мигрирал...

Да разбира се . Добре помним всичките от великия СССР - от Пастернак до Солженицин, та и нашия чадър. Но чии граждани бяха Мартин Лутер Кинг, Джон Кенеди,Роберт Кенеди и т.н. и т.н. - да не би да са били тайни граждани на СССР?

Я пак с разстрела?? В Гърция,"леви" ли са управлявали с лагерите и бариерите до границата,където трябваше документ от местното районно,заверено от военния началник на областта??И те екзекутираха като куче ако се опиташ да минеш "нелегално"?? А за мексиканската стена нещо?? И,не ми използвай аргумента:-"ама там,не им забраняват да излезнат-а да влезнат"...:):)))))))

Естествено:солженицин си е руски гражданин със мнение за управляващите в неговата страна и си е имал търкания а маркес какви отношения е имал със следящите го?

Затова едине още в южно американско посолство в лондон и не смее да си покаже носа навън вече 3-4години

Що тук да не е след като маркес е терорист според фбр...

И как тури този случай с маркес до този със солженицин неразбрах. Очевидно не си запознат много нито с единия нито с другия ама да плюеш е най важно...

"Не вярвам в Бога, но се боя от него". Това е една от многото крилати мисли на Маркес. За разлика от нашите псевдо-демократи и псевдо-лидери от всички цветове,които уж вярват в Бога, но не се боят от него.

Гледах миналата седмица по швейцарската телевизия 3SAT журналистическо разследване как САЩ приемат след войната висши италиански немски фашистки офицери и ги впрягат да работят за ЦРУ. Същите тези офицери и групите, които те командват са използвани за преврати и терор в южна америка - Чили, Салвадор, Колумбия Венецуела ...

Американското мракобесие е безкрайна величина, но защо да се чудим, че са следили Маркес, та те обявиха и Джон Ленън за враг номер 1 на сащ! :))) Империята на злото - сащ, в действие!

той пък този е голям писател. може да се конкурира с Достоевски, Тургенев, Гогол, Балзак, Дюма..., че и с Марк Твен. слага в малкия си джоб дори Агата Кристи и Конан Дойл. пък това Вазов ряпа да яде.

Не си мъчи мозъчето.

Абдула, ти вероятно не си прочел нито една книга от авторите, които изброяваш, но добре е да знаеш, че те всички са велики...но тук става дума за Маркес и няма значение имал ли е досие, нямал ли е досие в КГБ/на него едва ли му е пукало/. Ти прочети нещо написано от Маркес, защото си струва!

С две думи- Гестапо ряпа да яде! "Братята" американци счупиха всички рекорди....,накрая май ще си счупят и врата...;интересно как им счупиха "изненадаващо" кулите???Май е време да се учат да ядат ориз,вместо бургери???При тях няма нужда от "узаконяване" на анонимките,иначе г-жа Кунева е насреща,както и г-н Даниел Митов,г-н Президента и най-вече "новото им паленце" у нас - Раданчо- Суфльора!

Това не е новина... Новина ще бъде,ако се посочи земен жител,който да не е (бил)следен от ФБР,ЦРУ,или КГБ...:):))))))))

Не го жалете - няма невинни комунисти!

Теб,ще те жалим обаче,защото виновни идиоти,също няма... Не носиш отговорност!! И си смени ника-нацистки екскремент...:):)))))))

а къде са досиетата на нашите червено- сини плъхове ?????????

Дойде демокрацията и изчезнаха... Или,ги изядоха самите плъхове-гладни,разбираш ли...:):):

В сараите.

Маркес бе голяма талантлива фигура и като писател, и като човек. Ляво ориентиран, срещу монополите на САЩ, борещ се за равноправие и свързан с марксизма. Фигура от такъв мащаб не може да бъде оставена без подобаващо наблюдение от световния жандарм.

А Меркел и Дилма даже са доволни от подслушването и изпълняват нарежданията безпрекословно.

Я да изкарат на светло агентите и да си спретнат една комисия

Те(американците) си нямат Методи Андреев.