Фандъкова: За 3 г. сме облагородили над 100 междублокови пространства (снимки)

Кметът апелира гражданите да изпращат сигнали и снимки, за да може полицията да вземе мерки по случаи с изсичане на дърветата в кварталите

Обратно в новината

Коментари - Фандъкова: За 3 г. сме облагородили над 100 междублокови пространства (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Облагородени и след 1 седмица не приличат на нищо... Да не говорим, че 100 градинки за почти 1100 дни е малко жалко - една градинка на 11 дни?

А те колко са в София,междублоковите пространства?!Т.е.,колко хиляди,та от тях 100-голУем успех,нЕма що.

Точното е "застроихме 300 междублокови пространства" Бива наглост и дебелоочие, ама чак пък толкоз

Една снимка се повтаря гуспожице Лилия Чалева .Дано паветата пак се разлопат та да вие гадно у селу Софиу

Казаното не само не е повод за гордост, а откровение са тотално безделие - 33 на година, но за сметка на това спестява информацията за похарченото. С каква наглост събират пари за паркиране, които при това изтичат в публично-частното "партньорство" на закачените паразити в схемата, когато не влагат и лев друго освен знаците за оказване на платена зона - няма маркировка, няма запълване на траповете, няма пригодени бордюри, които да не трошат колите. И днес т.нар. "паяци" вдигат не колите, които пречат на движението и създават опасност, а които следва да за със скоба, но пък са близо до "наказателния паркинг". Има фрапиращи сомоуправства, където служебно платени паркинг места се блокират за 7 дни и 24-часово, а колите на общината минават всеки ден по 10 пъти удобно не забелязват. София освен метрото и определено подобрен градски транспорт си е ориенталска клоака, с много мръсотия, изключително разбити улици, паразитиращи привилигировани подизпълнители на общинските фирми. Явно обаче тези на СОС и кметството не ходят по улиците и са със служебни коли или доволни от "нещото" отгоре всеки месец са доволни. Дори центалната улица - бул.Витоша е лепкава, разбита, неохранявана и гнусна.

Вие сте кмет на София от 14 години! Какво правихте през остананлото време?

Да дойде в Красна поляна и да види колко са облагородени междублоковеите пространства. Препълнени, потрошени и преобърнати контейнери за смет през 50 метра, боклуци разпиляни навсякъде, паркингите - затънали в разруха и кал. Малкото останала зеленина не се коси и поддържа - всичко изглежда все едно целият квартал е изоставен. В последните 6 месеца съм подал сигурно 15 сигнала до Столичен инспекторат, и по един не са предприети ефективно мерки, само ми отговарят колкото да отбият номера и се правят, че проблем няма. Все по-зле става....

И сте емали байката на 1000.

Това няма да те спаси ако премахнете паметника.

За 3-ри години сме облагородили над 100 междублокови пространства. Господа, имам предвид междублоковите пространства на блоковете около моя блок в кв. Манастирски ливади - изток! Да не си помислите, че е някъде по Люлин, Надежда, Дружба и т. н.....

трябва да се спомене.

УАУ цели 100! При бюджет над милиард! Направо се преизпълнили плана!

Лозенец? Какво? Да не би да съм се минала и да съм го облагородила? Ма моля Ви, не ми имайте за толкова тъпа. Знам къде да инвестирам парите на София - и то не е във вашите градинки.

Все пак сме в предизборна кампания - Време е да се хвали това което им се иска да се случи на гражданите на софия - но дали се получава ще каже избирателя.

Йорданке, не се мъчи да садиш китки в разни пространства. Вземи плати един тлъст хонорар на приятелката ти Лили Иванова да изпее пет песни в центъра и си готова!

То това е "велико постижение " Данче, ама кажи колко си съсипала - май бройката е по 10!!!

А колко пространства сте застроили за 30 години?

Фандъкова не пее, квот и каже дебелия пожарникар, отчита му се редовно, за друго не остава, малко за нея. София стана непроходима и разрушена като след война откакто дебелия я сложи кмет.

Облагородихте си и офшорните сметки с разрешенията за строителство на всеки, който е имал достатъчно да си плати. София прилича на село от Близкия изток, измет ненаяла се, че и с претенции излиза.

Облагородихте си и офшорните сметки с разрешенията за строителство на всеки, който е имал достатъчно да си плати. София прилича на село от Близкия изток, измет ненаяла се, че и с претенции излиза.

ама смотаната даскалица май забравя, че това е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Общината. Защо ни го пробутва като някакво върхово постижение?

1 кв. м. тротоарни плочи струва около 20 лева. Ако добавим пясък, машини и труд да кажем, че струва 45 лева квадрата! Да направим сметката: един панелен блок на осем етажа има обикновено 2 - 3 входа, с по три апартамента на етаж. Ако приемем, че блока е от два входа е на осем етажа с по три на етаж имаме 72 апартамента. Средният данък за всеки е между 300 -400 лева на година. Ако приемем, че блокът е дълъг 40 метра, широк 30 и е необходимо да се направи тротоара пред и около него с 4 метрови пътеки, колко ще струва да се направи. Според мен около 600-700 кв. метра плочи ще са предостатъчни. Ако го умножим по 45 на квадрат ще получим 31 500 лева! Ако сравним сметката за 700 кв. метра плочи /31 500/ лева с данъците за 72 апартамента по 400 лева ще получим 28 800 лева. Тогава, къде са ни парите! Хайде сега, ако горното е вярно, някой от общината да ми каже, защо 30 години ходим в кал и прах, няма озцеленяване, няма план, няма контрол, няма унправление, няма стандарт на застрояване за старите и новите блокове, няма нищо около блоковете. Има остатъци от плочките, правени от прабабите ни. Защо тази проста женица от Самоков, която очевидно няма нито качества, нито желание да поддържа, камо ли да подобри града ни, продължава да обижда жителите на София с появяването си по страниците на платени публикации. Хората отдавна видяха какво ви интересува и какво правите. Това не е кмет, това е посмешище. Дано на следващите избори се спре това безвремие. Хората по света вече паркове правят по покривите. Зеленчуци отглеждат. Тя, направила 100 плочки. Срам.

Данъците не са в плочки, момче младо и глупаво. Данъците покриват страшно много неща освен плочки.

Ой, милата, облагородила 0,1% от междублоковите пространства в Мордор и се радва все едно е пренаредила успешно жълтите павета... Жалка картинка си, Фандък!

Първо не мисля, че се познаваме за ме наричате "момче". Може да съм момиче или и двете! Второ, ако бяхме роднини, щях да знам. Тогава щяхте да можете да ме наричате умен или глупав. Трето, ако имате аргументи, можете свободно да ги изложите. Форумите са за това. В останалата част не разпознавам особена интелигетност в изказването ви, затова ще го подмина по същество. И последно: наясно съм какво включват данъците и как се разпределят. Не е нужно да сте последна инстанция на знанието. Ако вникнете малко в текста ще намерите смисъла. ЯВно не можете.

само като погледнеш подлеза на НДК - и пешеходните зони както и спирките на тролеите на каква ГРОБНИЦА приличат, разбираш как Обшината се е загрижила за града.