Фандъкова: Промяната за по-евтини карти за ученици и пенсионери е добра, но има въпросителни

Според ЦГМ решението на МС дава минималните отстъпки, които следва общините да представят на гражданите от цената за редовна тарифа, а не от цената, която хората плащат за карта

Обратно в новината

Коментари - Фандъкова: Промяната за по-евтини карти за ученици и пенсионери е добра, но има въпросителни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е вярно това което твърди г-н Дичев. Аз съм пенсионер и плаща за една линия 11 лева. Сега задължително плащам за всички линии, без да ги ползвам, 25 лева. Нека сега той да ми смята процентите. Ние пенсионерите от 65 до 68 години, кого дотираме.....

Не лъжете хората. С новата система за таксуване всичко е увеличено. Не става! Върнете старата система и цените функционирала до 31.12.2022г.

До тая Деси, ами това си е лично ваш проблем че работите от 9 до 5 (евентуално) и нямате възможност да отделите средства за закупуването на автомобил, и за това сте си виновна само и единствено вие, никой друг не ви е виновен, защото когато е трябвало да учите, не сте учили, или сте учили нещо, което в момента не ви се практикува, и работите там където са ви взели. Само да вметна нещо, че понеже имаме семеен бизнес и под една или друга форма получавам част от печалбата и за 2022г. сумата, която се събра беше малко над 1 500 лева (Аз съм на 14) и успях да си позволя да си взема компютър, и не тези пари нито съм си ги спестявал от закуски както се казва нито съм го крал от родителите ми, така че винаги има начин за изкарване на допълнителни средства, а не да ходя и да се оплаквам в коментарите под статии, че не е справедливо работещите да нямат намаления, именно защото работите, намаленията са за учениците и пенсионерите, защото за тях е прието, че няма от къде да изкарват пари с които да си плащат картите, така че си си виновна само и единствено ти за положението в което си

До всички недоволни пенсионери, като не ви се плаща, не плащайте бе, за всички ще е по-добре, хем ще си спестявате парите, хем нема да се бутате само в автобусите, къде ходите толкова.

До всички недоволни пенсионери, като не ви се плаща, не плащайте бе, за всички ще е по-добре, хем ще си спестявате парите, хем нема да се бутате само в автобусите, къде ходите толкова.

Остъпки защо да няма за всички. Ние работещите ще издържаме тези с отсъпките ли? След като се возим на градски транспорт значи не получаваме огромни заплати. Нека да има остъпки за всички. Върнете старата система. Новата не работи ,а краде от хората

И защо премахнаха картите за една линия? Преди плащах за метрото пенсионерска за 11лв, а сега ме задължават да плащам за цялата градска мрежа 25лв, като аз пътувам САМО с метро и то не всеки ден! Е това се казва грижа за пенсионера! Различно е от грижа за украинците, нали????

Всичко вдигат.Картата ми за инвалидност беше 6лв сега вече е 10 лв малоумщината на управляващите.

А за пенсионерите от провинцията в София ще важи ли намалението? Въпроса е до Фандъкова?

Фандъкова,за какво обсъждане плямпаш? Какво има да се обсъжда,ще не е ясно? Учениците и пенсионерите ,традиционно,трябва да пътуват безплатно.Я по-добре предложи на обсъждане абурда да се дистрибуират ислямски храни "Аладин" из детските градини и училищата! Знаеш чудесно,че сирийският шеф на "Аладин",който се помещава в село Цалапица, е част от гербаджийското османско управление на България! Аз ,макар и да съм по произход Православен,съм убеден атеист,но и тъкмо затова не разбирам как така посветена на некакъв си алах храна(халал)бива налагана на деца,които по произход са християни? Що за наглост е това тоя пършив сириец да котви чували с пари на вторият етаж на бърлогата си в Цалапица,без да плаща данъци,калто подобава в Родината ни.Да си върви в циганска Сирия.И ти с него!

Да влиза в час .и заедно с градлъкова са за затвора вече има жалби към банките за нерегламентирани транзакциии от автоматите в превозните средства с което удариха в земята и най закоравелите бандити източващи банкови карти

Когато СО взе решение украински граждани да пътуват безплато за чия сметка го направи? За ромите даже вече не се коментира.Но български деца и български пенсионери-не. Излиза ,че за г-жа Фандъкова има проблем само когато става дума за българи. На тях се гледа само като на платци.

тя с Пиже си е дружка то у Самоков у малата се гордеят с нея

утре ще направят картите по 1000 лв и с 90% отстъпка ще искат да им благодарим, че ще трябва само по сто лева да плащаме

'' Столичната община вече е дала 80 процента отстъпка на превозни документи за пенсионери и по тази причина за промяна в цената не можем да говорим, уточни Дилчев.'' На това ако не му се вика ''демократичен'' гьонсуратлък здраве му кажи, след като и децата проумяха, че се вдигна цената на градския в София..

пътуваха с месечна карта от 8 лева,миналата година в края я вдигнахте на 10 лева,защо лъжете госпожо????

къде лъже?

Инвалидната карта беше 6 лева в края на годината я вдигнаха на 10 лева. Това е оскъпяване с 66% . Сега с колко процента ще се намали цената или ще се премахне предишното оскъпяване .

Я сметнете колко процента е отстъпката: редовна цена 50лв., тарифа от 10 лв. за някои групи

три дни заблуждават - и медиите, и градската мобилност. месечната карта за пенсионер (около 62 годишна възраст) е 25 лева. 10 лева е за хора над 68 години. и няма как да намалят картите за над 65 години, защото такива никога не е имало, поне в София.