Какъв е шансът пред Желяз Андреев?

Правителството и лично премиерът Бойко Борисов се намесиха в случая с 29-годишния Желяз Андреев, над когото надвисна екстрадиция и присъда в САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Какъв е шансът пред Желяз Андреев? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

военните търговци са безскрупулни Първо ги подкрепяме а после плачем че войните продължавали Ами нали те снабдяват воюващите и осигуряват условията за съществуване на войната

Американска търговска фирма AW Tronics Inc. изпраща на своя дъщерна, но регистрирана по българските закони фирма АВ Троникс ООД ( за "внос-износ, търговия, посредничество и услуги, производство на всякакъв вид електронни компоненти, транспорт, консултации в областта на производството и др".) някакви електронни части. Българската фирма ги изнася за Сирия напълно законно по българското и ЕС законодателство. Въпроси: България станала ли е вече 51-ви щат на САЩ, че местните американски закони да имат върховна сила над българските и европейските? Ще бъде ли поискана екстрадиция в САЩ с присъда на всички български съдии, които не осъждат на смърт тежки престъпници, както се прави съгласно законите в някои американски щати? Ще бъде ли поиската екстрадиция в САЩ с рисъда на всички служители в търговски фирми в България, които отказват да внасят ГМО-продукти от САЩ, нарушавайки законите в САЩ, където те са разрешени, но съгласно закона в България и други ЕС-страни са забранени? Ще бъде ли поискана екстрадиция в САЩ с присъда на всеки оръжеен търговец в България, че отказва да продаде оръжие на който и да е американски психопат, минаващ през България, защото така нарушава либералните закони на САЩ, а спазва само българското и ЕС-законодателство? ...-

А кой от българския елит стой зад тези момчета? Защо го крият?

има ли наивни хора да му вярват? тоя за пари и майка си ще продаде

Простотитя и слугинаж е това. По логиката на ставащото с Желяз, сега Вашингтон може да поиска да екстрадрат и осъдят в САЩ целия персонал на всеки български военен завод, защото произведени от него боеприпаси са били купени от американска фирма и предадени на сирийски бунтовници, пък те реално били терористи от Ислямска държава или Ал Кайда.

FuckTheEU

Какъв е шансът Желяз Андреев да бтде екстрадиран? С герб начело и целенасочената им предателска и антибългарска политика, мисля, че шансът е около 75%. Дано греша.

Шанса да бъде предаден Желяз на САЩ са = 0. Цялата страна ще се надигне ако това се случи и правителството ще падне. Така, че споко...нЕма начин. Момчето вече е спасено както и другите му колеги.

Ето Ви американска демокрация! Няма да си съдим компанията, която нарушава ембаргото, а ще осъдим наеманите от нея българи. Като не иска държавицата им да изгони руските дипломати, ще я накажем! не става въпрос за някакви невинни младежи, а за политика. 2016 е повдигнато обвинението, а след 2 г. ги арестуват, в подходящия момент.

От казаното се вижда, че американците изискват отговорност от лице, което не е извършило престъпление на тяхна територия по време, когато това не е било престъпление в България и ЕС. Немислимо е да бъде предаден за съд. Основен въпрос за екстрадиция е дали деянието е престъпление по време на извършването му на мястото, където е направено? в случая няма престъпление в България. Основен момент е , че са продадени стоки които не са с военно предназначение. Освен това търговията не е забранена. Иначе и консервите с нахут , които сме си купували от арабите ще са нарушение на ембрагото. Тази лудост трябва да спре с ясен отказ да си даваме гражданите без сериозен повод. Няма престъпление и съдът е длъжен да установи това.

Вие са се притеснихте, че като Джелезко от Добрич ще полежи 20г без плазма и айфон. Аз ще го преглътна, а вие? Га подписва договора с Хамериканците де е гледал, а да ...у дзелените хартийки. Както някой написа - алчноста погубва много повече ора от войните.

и аз се чудя... мразят америка а се натискат да ходят там я на работа, я на бригада, я завинаги... стойте си тук и ок

ЖЕЛЯЗ АКО РЕШАТ ДА ТЕ ПРИБЕРАТ КАЖИ ЧЕ ШЕФА ТИ Е БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ РАПОНА ОТ СИК :)) ... ЩЯХ ЯКО ДА СЕ ГАВРЯ СЪС СИКАДЖИИТЕ В СЪДА :)) ...

А НА АМЕРИКАНЦИТЕ КАЖИ ЧЕ СИ МЪЛЧАЛ ЩОТО ТЕ Е БИЛО СТРАХ ДА НЕ ТЕ УБИЯТ СИКАДЖИИТЕ АКО ГИ ИЗДАДЕШ :))

НЕ МИ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ, АЗ СЪМ РУСКИ ИДИОТ!

РАШКИТЕ ДА ПУСНАТ И ТЕ ЕДНА ИНТЕРПОЛ БЮЛЕТИНА ЗА СИКАДЖИИТЕ - ЯТАЦИ И ТЪРГОВИЯ С ОРЪЖИЕ ЗА ИСЛЯМСКИТЕ ТЕРОРИСТИ :))

другарите арабески шефове на БГ клона май са червени дружки

Ха сега Българският съд да поиска екстрадация на шефовете на фирмата развивала незаконна дейност на териториата на България и после да ги съди тук.

Това е забавно, по-скоро шефовете да искат да ги съдят тук, а не там. Така най-вероятно ще минат с 2г условно + парична санкция 500лв. Сега при негрите в затвора им е по-зле 100%. Желязко га разписва и зима зелени гущери у червения (комунистически) Добрич ни рива, ама го дойде мачка за пугачка и стана национален проблуем.

Българи,нямате държава.Това е червен чифлик на червените Бойко и Цецка.Държава която продава своите граждани ,не е държава.За пристъпление отговаря фирмата не работник.Децата на шумкарите подписвали каквото им дали.В кръвта имат придателство.

ОТ РУСКИ КРЕТЕНИ АКЪЛ НЕЩЕМ!

Колония ли е България на САЩ? Или по конкретно - има ли екстериториалност на правната система на САЩ в/у наша територия и имат ли някаква стойност приетите решения от българския съд на БГ граждани за БГ граждани спрямо САЩ? Това е върпоса, който стои на дневен ред, в контекста на този случай, който трябва да даде отговор и да осветли замъгленото съзнание на нашите сънародници, където и да са по света.

София и Добрич от кога са Амрикански градове?

НЕ СА АМЕРИКАНСКИ, НО ВЕЧЕ НЕ СА И РУСИ!

Как и с какво точно се намесиха правителството и лично премиерът Борисов в случая с 29 годишния Желяз Андреев?

Шансовете са му никакви. Щом някакво си българско правителство е продало българските граждани ,чрез споразумение за екстрадиране,то шансовете са му нула! Ще го предадат и толкоз! Там ще влезе в затвора и няма да излезе жив никога повече. Не можем да не спазваме споразумения,още повече на най-силният ни НАТО-вски съюзник!

Може, щом са списвасни и узаконени от малуминици и наръшават суверинитета на България.

Като не гоните руските посланници,както са гонени от другите приятелски на америка държави-така се получава.

другарите АРАШ КАБИ и АЛИ КАБИ няма ли да си поприказват с другаря цаца

Колко кинти гушна това момче, да гледа като гръцка фолк звезда?

въпросът е за минимално национално достойнство; уса НИКОГА не екстрадират свои граждани; затова пък похищават и отвличат чужди граждани, за да ги осъдят на своя територия; ако пък не могат да ги осъдят, държат ги без съд и присъда в гуантанамо

ГейМерриКа, фак ю, фагътс!

Извикан американския посланик за обяснение, не мога да повярвам. Грантовите медии от утре ще започнат атаки срещу Борисов, както навремето когато отказа на Хилари за шистовия газ "Българската природа ми е по-скъпа".

Не го давайте младежа и другите четирима на американците! Американските власти да си се оправят с техните работодатели. Те са само служители, въпреки че сигурно са знаели за какво става въпрос.

Каквото и да се направили, ако е направено в България и към момента то не е било забранено от българските закони, значи са невинни. Никой в българин не е длъжен нито до познава, нито да спазва американското законодателство когато се намира в България. Както и Руското, Северно корейското и Саудистктото.

И защо са направили сделка ,като са знаели за какво иде реч.Нали са грамотни,ама алчността погубва повече хора отколкото войните.

Джулия

Естествено е, че си глупак. Няма как да си толкова сигурен дали са знаели или не. Още повече, че в БГ и ЕС по това време ембарго не е имало. Това си е американска боза.

Човек и на работа да не смее да се хване. На работа си длъжен да изпълняваш, каквото шефовете наредят. Защита и сигурност за обикновеният човек няма. Кармата да си българин, да страдаш и по чужбините, а и у дома.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Чета статията и не мога да повярвам,че е подписана такава "малоумщина" наречена договор за екстрадация.

от статията не мога да преценя дали е виновен. по принцип виновни са само работодателите.

Какъв е шансът? В една окупирана територия, управлявана от посланика на САЩ? Май най-добре за него е да емигрира в независима от САЩ държава. колко са те?

Сега ще разберем дали все още сме държава, но се боя,че разните "верни на демократичните ценности" нашенци,предвождани май от любителя на закуски, заобиколен от "майката" на нацията, онова недоразумение,наричано министър на външните работи, подкрепени от твърдите натовци като паси-то,ленчето тодорова и разни други знайни и незнайни "демократи"са готови за няколко долара да продадат и майка си, пък какво остава за някакъв си млад български гражданин!Само ние като единно общество можем да спрем това безумие,натрапено ни от посочените по-горе и техните господари.Всеки български гражданин може да бъде на неговото място - спомнете си Гергана!А каквито са малоумници нашите управници,утре може да се окаже,че подлежим на екстрадация за неспазване на законите напр. на шериата.Мислете,българи!

И какво толкова са доставял ития в Сирия, бе? Детски колички ли, тоалетна хартия ли?

Luna0102

САЩ не екстрадират свои граждани, но българите само си търсят на кого да се надупят. Американците като кажат "дай дупе"- ние даваме, руснаците ако кажат, даваме и на тях, Ердоганя ако поиска- даваме с усмивка и затова ходим все пре...бани, но със самочувствие кои са ни го сложили.

Американците не са виновни че нашите управляващи са предали нашите граждански права на чужда държава. Казусът за мен е ясен: Да се екстрадира този който е подписал подобен договор. Струва ми се справедливо!

Тия, които са подписали договора и са прибрали печалбата са осъдени на по 2 години и по време на процеса дружно са натопили нашето момче.

Договорът за екстрадиране е подписан от нашите управляващи и сега всеки българин е застрашен от екстрадиция. Май ще трябва в училищата да почвот децата от малки да учат законите в САЩ за да ги спазват докато живеят в БГ.

За съжаление в САЩ не разсъждават както в България. Според законите там всеки отговаря за себе си. Това че сме овце и сме зависими в йерархията единствено показва, че сме овце.

Иначе да- дано да спасят човека. Но в САЩ отговорността на всеки човек за действията е лична. А не на прекия шеф. Това че нашата култура е малко по-различна от тяхната до известна степен си е оправдание. Ние сме живели във военизирано общество и просто сме свикнали да се подчиняваме над тези над нас, дори те да ни вкарват извън закона. Дано да го спасят. Но по принцип зад океана разсъждават по друг начин. Затова стават недоразумения.

Вече и в България всеки персонално отговаря за постъпките си. Затова една от най-опасните професии е Счетоводител. Прекия или главния шеф чрез натиск го кара да разписва документи, за които после отговаря лично пред Съда. А големия шеф си наема друг счетоводител.

Не разбирам за каква екстрадиция става на въпрос? Ако лицето е извършило нарушение на американските закони там където те действат, т.е. в САЩ нека да се иска екстрадиция. Но когато Желяз е живял и работил в БГ, трябва да бъде евентуално съден от БГ съд по БГ законите. Никаква екстрадиция преди да бъде осъден, та даже и след това.

Като е видял преди година и половина че е в черен списък защо си е мълчал? Пък е и продължил да работи във фирмата. А не е ли казал на шефовете си?

Иначе визи за българи за САЩ има, ама договорът за екстрадиция бил "въпрос на доверие"! Я да опита българия да екстрадира американец да видим колко струва това "доверие"! Ха! Ха! Няма такава мизерна дупедавска държавица с наведен народец, дето изблейва по малко само като дойде време да дава и месо освен вълна и мляко!

Конкретно за какво да екстрадира американец? Или просто така за опита.

Например за ръководене на фирма, развивала незаконна дейност в българия!

Много си конкретен бе новичок. Просто осраните американци се ползват с неприкосновеност в колонията

Шансът да не бъде осъден в САЩ ще е добър ако както го съветва адвоката, си наеме адвокат в САЩ. Защото иначе дори да не го екстрадира съда, ще живее в постоянна неяснота и ще го е страх да излезе от България. Това обаче трябва да е за урок на всички други 'работещи в колцентрове' на америакнси фирми в БГ: ако нямате необходимите знания, посъветвайте се с юрист преди да подпишете договор с американска фирма! Не бъдете тъпи!

45 години стигат, времето е наше..., хайде скачайте, кой не скача е червен...

Янките се излагат. Дали по 2 години на собствениците и мениджъра на фирмата, които са отговорни за нарушаване на ембаргото, а на нашите, които са били обикновени служители на най-ниското стъпало им търсят по 20 години! Това ако е правосъдие, аз съм космонавт. Много е страшно да си българин. Нямаш никаква защита. Как хубавичко са ни предали - всеки ахмак от отвъд океана може да иска да съди български гражданин по американските закони! Големи продажници са нашите управляващи. На мамата на нацията искам да кажа, че не става за нищо. Ако има капка достойнство, би трябвало да си подаде оставката.

Нали уж нямало предоставно обвинение, как разбра че 20 години ще им лепнат?

Не знаем дали е бил на ниско стъпало, нито знаем дали това стъпало не позволява да се търгува с ембаргови стоки или напротив през каналите на фирмата с контрагенти от вън, да си спретнем някоя оферта за личния ни джоб. Защо само той от фирмата попада в черния списък и защо изобщо се е търсил в него? Вие търсили сте се? Аз не.

Джулия

До "гражданка". Напротив, това че е бил на най-ниското стъпало е потвърден пред съда в Добрич факт. Освен това в ЕС и България не е имало ембарго по това време. Не само той е подведен под отговорност, а още 5 други оператори.

Джулия

За "гражданката". Ето какво пише в статията: "Съдът в Добрич прецени, че статутът му във фирмата, която се разследва за нарушаване на ембаргото срещу Сирия, не му е позволявал да взима решения."

хапвам свинско, пия винско, чат пат кръшкам на жената, колко ли мюсюлмански закони съм нарушил, дано не сме сключили договор със Саудитска Арабия, докато нашият танцуваше със саби

С търговския договор , който подписахме с щатите,то ще бъде детска закачка... ще се съдят български фирми и граждани и ще се екстрадират в САЩ,е тогава ще разберем що е братска дружба с американците

Тук е истината. Тиферич. Справка Ванга.

Като работник той е извършвал нареждания на ръководството на фирмата, в която е работел. Следователно не носи отговорност. Може най-спокойно след като докаже това да съди САЩ за нанесени морални и психологически щети и да вземе някой друг лев. Не се подигравам на ситуацията, сериозна съм.

дали е изпълнявал нареждания подлежи НА ДОКАЗВАНЕ. Може да съдиш някой за нанесени морални щети едва след като съдът те оправдае по обвинение. Запознай се с правото.

Той "се радва на широка обществена подкрепа" у нас, и моята включително, но Цецка Цачева спомена някакви 60 дни, след които щем - не щем, ний на САЩ ще го дадем ... А една патила вече дама каза, че за него филмът на ужасите тепърва започвал. В последно време като чуя "САЩ", изпитвам отвращение и омраза. И като си представя пък, че те шетат у нас като у дома си с наше съгласие и ни разпореждат кой е лош и кой добър ...

То това е идеята на сайтовете и медиите които посещаваш - да изпитваш омраза, гняв, да изпитваш емоция. Ей така се обработва добитъка!

Не е ли нещото посъдимо тук, не могат да го екстрадират. Поне ако още ни е останал някакъв суверенитет. Законите на САЩ си важат в САЩ.

Интересно. Ако някой се готви да взриви нещо в САЩ, то да не го пращаме, защото техните закони не важат? И обратно, ако някой се готви да взриви нещо в България и те да не го пращат, нали?

По нашите закони биха го осъдили, ако се опитва да взриви нещо незаконно. Така че ако някой е искал да взриви нещо в САЩ, то биха им го пратили, защото същото е престъпление тук.

нека първо се провери дали Ж. Андреев работи в американска или българска фирма. Дали при подписването на договора е бил известен какво може и какво не може да предлага на пазара. Как се е свързал в лицата които сега лежат в закона на САЩ за тази ембаргова стока. Нека преди много да знаем да попитаме възможно ли е у нас да НЯМА закон който санкционинеращ търговия с ембаргови държави и стоки.

няколко колеги ще прегледаме договори на наши големи фирми с американски представителства или клонове у нас. Ако тези договори са с клаузи според американското законодателство, ще ги блокираме с искане договорите да бъдат преработени съгласно българското търговско-икономическо законодателство. Ще сезираме Инспекцията на труда по конкретния случай да провери на какво основание чужда фирма е назначавала български граждани в нейн клон в България по американското законодателство в противовес с изискванията на Българското трудово законодателство. Всички клаузи, написани на английски език да бъдаът анулирани.

При прегледът на тези договори, ще се проучим лицето сключило договора дали го е направило доброволно и дали е дало съгласието си да работи в чужда фирма, попадайки под законите на тази държава, с която е влязъл в договорни споразумения. Ако се окаже, че той е приел тези условия, значи е дал съгласие за всички произтичащи от това последици.

Надявам се наистина да сте упълномощен да направите тези проверки! Но по принцип клаузите на английски са проблем само ако не разбирате достатъчно добре езика, по-добре гледайте приложимото към договора право/законодателство. Ако е на това на щата ... тогава имате проблем.

и възможните отговори. 1. Какво е накарано Ж. Андреев да се рови и търси името си в черния списък с издирвани престъпници от САЩ още преди повече от 1 година. ОТГОВОР. Там където е работил или по друг канал е разбрал, че заради нарушаване на ембаргото има в затвора вече втора година лица свързани с него. 2. Защо не е свързал с българските власти, след като се е видял в списъка на издирваните и не е поискал съдействие и правна помощ или не се е свързал с американската страна да изясни нещата. ОТГОВОР. Или си е мислил че ще му се размине или се е страхувал защото знае какво е правил.

тези въпроси не променят нищо, освен, че някой не-българин се опитва да инсинуира вина.

Не знам въпросите какво не променят, но отговорите са интересни :)

АЗ НЕ СЕ РОВЯ В РАЗНИ СПИСЪЦИ ЗАЩОТО ЗНАМ, ЧЕ НЕ СЪМ НАРУШИЛ ЗАКОНА. Очевидно лицето е било гузно. А тия приказки за антибългари и пр. ги остави за митингите на нациалфашистити и рубладжиите.

ИДИОТ(идиотке), къде се е ровил, като,искането за арест е получено на 07.04.2018 и веднага е бил арестуван.Просто е тябвало да емигрира там където щатите няма споразумение за екстрадация.