Какъв е шансът пред Желяз Андреев?

Правителството и лично премиерът Бойко Борисов се намесиха в случая с 29-годишния Желяз Андреев, над когото надвисна екстрадиция и присъда в САЩ.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не знам, но шансът Каракачанов да е следващия като него е голям. Фирмата МИГ е в санкционния списък на САЩ и който търгува с нея ще си носи последствията.

какво ни занимавате с търговци на оръжие? Има ембарго и само той не разбрал? ами нали е 30 годишен ваксиниран мъж? като е взимал кървави пари ще си плаща.

СТРАННО Уж нямало документи и обвинения пратени от САЩ, а на някои вече им е ясно, че го грозели 20 години затвор?

Само за СВЕДЕНИЕ! В САЩ за унищожаване (открадване или преместване) НА ПЪТЕН ЗНАК наказанието е глоба от 10 000$ и ЗАТВОР до 10 години! В БГ такова деяние не подлежи нито на съд, нито на глоба......

Тази прекомерна употреба думата "даже"... много нелепо звучи в статия на медия с претенции, да не кажа смешно... По-рано пък четох спортна статия в друг сайт, в която беше употребено "щото" вместо "защото". С две думи нивото на писане е за оплакване!

Не знам дали усещате, колко страшно е това което се случва със света. Утер могат да почнат да екстрадират за нелегално свален филм от интернет.

Така е. Ужасно е!

И при османско иго българите са имали повече право отколкото при американско иго

За съжаление , шансът ще бъде даден от продажните ни управляващи и ''майката'' на нацията , Цачева . Предполагам , че народът няма да позволи поредната гавра с наш сънародник ...

"Тоест, екстрадицията да е еднакво възможна и безпроблемна, независимо дали тя се иска от съд в Ню Йорк, а лицето се намира в София, Добрич или друг американски град." А защо таза екстрадиция е само едностранна, от България към САЩ. Ще ни предадат ли САЩ някой американец, който искаме да съдим в България. Такова робство не е било и по турско!

"Въпросът за екстрадицията е въпрос на доверие между съответните две страни, изтъкна адв. Стефанова." Ахааа - въпрос на доверие, значи... И като е въпрос на доверие между нашите две страни, значи и у БГ можем да съдим американски граждани, да?!;)) Да, ама не - защо ли сутринта" ми се счу", че "САЩ принципно сключват неравнопоставени спогодби - американски граждани не може да бъдат съдени извън Щатите", отбеляза адвокатът ( Хаджигенов)

ЧИПСАДЖИИТЕ ДА ДУХАТ СУПАТА.НЕ МОЖЕ ДА СЕ МЕСЯТ В НАШИТЕ РАБОТИ И ДА НИ КАЗВАТ КАКВО ДА ПРАВИМ.ВЕДНАГА ТОВА МОМЧЕ ДА СЕ ОСВОБОДИ А НА ЧИПСАДЖИИТЕ ДА ИМ СЕ КАЖЕ ДА ДУХАТ СУПАТА ПО ПОДОБНИ СЛУЧАИ.

Много ми е интересно, ако България поиска екстрадиция на американец, който в момента се намира в САЩ, какво точно ще се случи. Защото имам спомен от преди години някаква държава се беше опитала да си направи устата и отговора от американска страна беше нещо от сорта "Ние не екстрадираме собствените си граждани" И тук да попитам аз - защо България екстрадира собствените си граждани. И никой да не ми се крие зад алинеи и споразумения. Те се променят от днес за вчера.

Да се преразгледа договора за екстрадиране на българи в САЩ. Или да се иска от тях също да екстрадират американци в България при поискване.

1.АНУЛИРАНЕ НА ДОГОВОРА 2.ПОДПИСВАНЕ НА РАВНОПРАВЕНИ ВЗАИМОИЗГОДЕН ДОГОВОР

Всяко зло за добро ! Андреев ще бъде осъден и ще лежи в Маями , След петата година може да кандидатства за Американско гражданство ! А Има българи 10 години мият чинии и още не са американци !

Именно.Сега Боко ще се прави на герой и спасител!А нормалната реакция е оттегляне от договора или подписване на анекс към него....

Да се вика американския посланик за обяснения е безпредметно. Той веднага ще се оправдае че съда в САЩ е независим и неможе Държавния департамент да му се меси. Това обаче веднага Щатите го забравят щом стане "?" за американски гражданин обвинен в престъпление но в друга страна! Някой някога да е чувал за екстрадиран от Щатите техен гражданин и съден в България или друга държава за престъпление?! А такива случаи има!! САЩ винаги разглеждат Правото като "еднопосочна улица" в посока техните интереси!

на неговото правителство дължим договора със САЩ, вероятно и на ментора му Първанов, който 1999-та организираше протести срещу НАТО, а после агитираше за даването на американски военни бази тук. И с условие, че американските военни НЕ СА ПОДСЪДНИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ.

Дори малката , но независима държавица - Еквадор не дава основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж на САЩ и остава под тяхна закрила ! А Българя ще предаде невинното си момче на прокурорите от ФБР !

Ооооо,има и други българи,общо петима?!? Кои са? И те ли не са знаели какво точно работят?Обвинението е от 2016 г., а чак сега Желяз е в нужда!Странно!

ДАНС, МАНС и прочие подлоги и еничари да посегнат на АМЕРИКАНСКА ФИРМА?!?! Кажи ни обаче съа какво да е наказанието на Лукарски и ръководството на ВМЗ Сопот, което продаваше боеприпаси на американска фирма, която го изнасяше за сирия, и даже стана инцидент с жертви и тежко пострадали, бълагри и канадец на полигона на ВМЗ?

Че има хора, които не искат да допуснат България да предаде свой невинен гражданин на чужда страна?

Точно тук е уловката: американския собственик от фирмата, получава 2 години. Бачкатора в кол центъра, който хабер си няма дали това което прави е законно или не - 20 години. Единият е американец, другият - българин.

От цялата шумотевица по медиите не разбрах следното: по принцип наказателно преследване в цял свят има само за нарушаване на местните закони, тоест законите на държавата в която живее или се е намирало съответното лице. Ако Андреев е нарушил американски закони, но не български, работейки в БГ, не би трябвали да може да бъде съденв САЩ. Ако аз си седя в София и всекидневно нарушавам закона нa осемнайсетте щата в САЩ, които забраняват орален секс, значи ли, че може да бъда екстрадиран и съден там?

като има проблем - да си вземат доказателствата, и да идват да го съди български съд - все пак е бил в България, по времето на ужким престъплението. но тук нямат право - защото тук сме нямали ембарго срещу Сирия, и това, което е правил - дори случайно да е бил 100%в час - не е подсъдно - ТУК.

Андреев НЕ ЩЕ да ходи в сащ, и НЕ ЩЕ да става ам. гражданин !

1) тук не е имало ембарго т.е. не са нарушили нищо. с което свършва легалната опора на американците. 2) били са тук, действията им са ТУК и това, че някой американец е с накърнено ембарго, не променя факта, че ние сме нямали такова. Все едно да съдиш Холандия, че продава трева, само защото в САЩ е забранена (сега е наопаки, но да не влизаме в детайли примера е ясен) 3) едва ли кол центъра на фирмата е бил в час с далаверите на шефовете. които получават 2 години. Тук отговарям за етичния проблем с продажбите на оръжие. 4) има едно нещо, което се нарича суверенитет на една държава...

ами да, ще може, особено ако има прецедент. и да, не е смешно.

ами ето как: трябва да се ДОКАЖЕ, че е виновен. стига скрипалщини.

какво пак намесихте руснаците?

Щом си сътрудничим, да поискаме екстрадация на Марк Зукърбърг, чиято фирма ограби личните данни на над 37000 българи. Официално, неофициално поне 50 пъти по толкова. Извършилият престъплението публично призна вината си, което не го освобождава от наказателна отговорност, за брутално нарушаване на националното ни законодателство, свързано с личните данни.

Първанката е противник на серГей, и само прословутата комдисциплина го държа толкова време да не се опълчи на модерния ляв песоциалист.

" ....Добрич или друг американски град.... " Монтана брои ли се?

цццц, тпру. изнасяли са ги не за Асад а за Ал-Кайда.

любимите ти САЩ си НЕВИНЕН докато не докажат противното. А няма как да го докажат - 2013-2014-та България и ЕС още НЕ СА НАЛОЖИЛИ САНКЦИИ към Сирия и сирийски фирми. Кой български закон е нарушил тогава Желяз?

Бацо колко гюленисти предаде на диктатора Ердоган, към който се обръща с "Братко"! Да знаят всички българи, че премиерът ни е брат на Ердоган!

кюрдските комунисти са демократични и са приели ценностите...Тоест са невинни.

Доганоглу като продаде всичките ни външни разузнавачи (да не се бъркат с доносниците-подлоги), и той трябва да мине за национален предател.

Напълно възможно, ако за такова деяние нашето законодателство предвижда наказание лишаване от свобода над 1 година. Българската прокуратура завежда дело срещу съответното лице, после си има ред, по който се иска екстрадацията му, за да бъде съден у нас.

От едната страна е народът зад Желяз , а от другата са ''другите'' , които народът мноОого ''обича !

Щото след президенството Сергей отказа да му отстъпи поста...Боклуци са и двамата. Как ги търпяха обикновените БСП-ари им се чудя.

Нямa кaк дa чуеш зa екстрaдирaн aмерикaнец, зaщото Щaтите имaт зaкон, който зaбрaнявa екстрaдирaнето нa aмерикaнски грaждaни където и дa било и зa кaквото и дa било престъпление.

и възможните отговори. 1. Какво е накарано Ж. Андреев да се рови и търси името си в черния списък с издирвани престъпници от САЩ още преди повече от 1 година. ОТГОВОР. Там където е работил или по друг канал е разбрал, че заради нарушаване на ембаргото има в затвора вече втора година лица свързани с него. 2. Защо не е свързал с българските власти, след като се е видял в списъка на издирваните и не е поискал съдействие и правна помощ или не се е свързал с американската страна да изясни нещата. ОТГОВОР. Или си е мислил че ще му се размине или се е страхувал защото знае какво е правил.