Ракета носител се взриви след старта си от космодрум в САЩ

Ракетата носител "Антарес" с безпилотен товарен кораб "Сигнус" (лат. лебед) на НАСА експлодира снощи 6 секунди след старта си на път за МКС.

Обратно в новината

Коментари - Ракета носител се взриви след старта си от космодрум в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама к'во ви става бе хора ? Гръмнала ракета ! ми те си гърмят редовно . В ракетната техника всеки елемент е изцеден и напрегнат до последно . нито грам излишен . гърмят си и руски и френски и американски , че и китайски...ам'чи безобразно сложна машинария е , гърми си и при най-малка причина.А то пак стана политически въпрос.

Путин е виновен, или експанзион истичната руска политика? НЛО-то на снимката много ми прилича на мирния съветски трактор - това си е чиста проба диверсия!

Един герой от филма "Армагедон" правилно каза,че ракетата е машина,състояща се от милион детайли и произведена от фирмата,предложила най-евтина оферта.

А при Путин - от НАЙ-СКЪПАТА ОФЕРТА. А и у нас така, добре че не произвеждаме ракети...

Да пробват с ластици следващият път. Ако не друго, то поне полетът ще е по-дълъг...

САЩ поне съобщават

Имах си хас да не съобщават...Пуснали го в нета в реално време..И да не съобщават хахаха Защо аккво иначе щяха да кажат а? Че това било грешната анимация ли??? То на краварите им остава да летят в космоса само анимаци скоро....ако не си платят на руснаците за места в Съюзите.

и най-добрите търпят грешки. Много казвате, че руснаците са лидери в момента в отношение на космическите технологии, но да прочетем малко за самостоятелните мисии на русия и опита да изведе спътниците за програмата глонас... пълен крах, от 10 опита едва 6 или 7 успяват. Падат, като зрели круши, понеже няма НАСА и Европейска Космическа програма да им дава пари и да ги контролира.

Ммммм дамммм падат..само дето леко са им помогнали да паднат...Маи нещо не си гледал новините как пипнаха няколко човека които напълно "случайно" са забравили свързващите пломби между отделните степени...И така няколко пъти:) Е на това му викам аз случайни платени диверсанти:) Нещо кат нашите платени отрепки и краварски лизачи:)

ами тези, които са забравили нещо са платени да, но доста по-зле платени от американските си колеги от НАСА. А са забравили по куп причини... водка, мързел, незнание ... нали знаеш, времето притиска, а путлер се нуждае от добри новини

"свързващи пломби" ?? Човеченце , що за малоумна простотия ? Пломбите(в техниката , не зъбарските) служат единствено за удостоверение че съединението не е разглобявано . НО НЕ свързват. изчезни.

Винаги стават грешки, страшното е когато вече не разполагаш с техника, която да извежда в орбита. Тогава и изоставането е гарантирано

Ударила се е в някоя руска гарга- диверсант.....

Трябва да е била...Путинска гарга супер-диверсант!!!! Путин сигурно лично ги обучава в тайните на шпеонския занаят!!! учи ги как да изкълвяват с клюн соплата на ракетите! ПУТИН Е ВИНОВЕН!!!

Може гаргата да е хакнала софтуера на насочващите системи .Те гаргите -Путинки са много опасни....

Хахахахахах не мога да повярвам, пъстрата още обяснява в новината от вчера как Украйна не краде газ!!!! Направо ще падна от коня!!!!

Ти може да паднеш от коня....Ама тия украински укронацита дето са се изпекли край Бахмутка, цяла колона от почти 30 машини вече няма как да паднат...Вече няма да им трябва ид а подксачат за да се сгреят от студа кат на Майдана...

Олелеее , продължаваш да четеш простотиите на шарената пчвр ли ? Колега , завиждам ти на нервите !

Но аз гледам клипчетата в нета..И там ясно се виждат колони изгорели укронациски танкове бтр бмп та и доста изпечени укронацита...Ти ако не можеш да позлваш нета твой проблем

Злите езици говорят,че за проекта "Аполо"са откраднали и копирали космическите сонди "Луна" на руснаците.Те първи прилуниха апарат и после пуснаха един -два дистанционно-управлявани робота.А "Луна" 16 донесе и проби от лунната повърхност.Ако кражбата на технология е била успешна, може да се заключи, че са ходили.

Тази авария е поредното доказателство, че с Русия е най добре да не правиш бизнес. По добре да платиш повече, но да не се занимаваш с тях, накрая ще ти излезе по ефтино. Така, че ако сме разумни трябва не да замразим, а да прекратим всички руски проекти у нас.

????????????? Баааахххх констатацията.......

констатация демократикус в стил "хич ма нема у главата"

Тя ли им направи ракетата?

Да "замръзим"... колко актуално мръзнене ще падне тоя път! :(

Ти си дебил,а не демократ.

но нямат несполуки само тези които нищо не правят. Днес Русия изпрати ракета безпилотник с нов кораб към МКС по кратка траектория, след три часа би трябвало да е на място.

И аз се чудя се изобщо как американците са стигнали до Луната.

Как, лесно...В холивуд със Спилбърг и Лукас за продужцент и режисьор :)

Бе с две думи, Лебеда -Сигнус..не успя да полети....И си остана грозна патка :)

Станалото станало.Ракетата си гръмна и толкова.Май и отказаха помпените агрегати защото на записа личи как тягата пада и двигателя започва да пулсира.Лошото е,че американците така и не се научиха да правят ракетни двигатели като хората.Хубаво модифицирали стар руски двигател.Ами поне питайте дали може и ако може до каква степен.Той руснака ако можеше да се бърника щеше да го модифицира.Явно не е можело и за това са го зарязали като модел.А тези тарикатеят.Модификатори.Сега горе ще се наложи да минат на диета или пак Русия да спасява положението.

Ми те руснаците (дали случайно или след внимателен анализ действията на американците и последствията от тези действия) с ракетата-носител "Союз 2.1а днес пратиха кораба "Прогрес" към МКС. Та за космонавтите ще има манджа и мокри кърпи докато чакат пратката с научно оборудване.

Дет' се вика:Няма лошо.Онези момчета горе не са криви,че някой не си е свършил работата.Трябва да се яде.

толкова могат. Високопарни малоумници, които са изцяло зависими от H-1B визата, а единствения начин тя да съществува е на гърба на останалите народи.

NASA води този проект като американо-украински. Ракетата е снабдена с двигател AJ-26, който се явява МОДИФИКАЦИЯ на двигател НК-33 руско производство на "СНТК Н.Д. Кузнецов.Внесени са изменения в конструкцията от американската компания Aerojet и украинската "КБ Южное". Такива са фактите.

БУУУМ ..... Много готин фойерверк! Ха дано ги правят по-често, та да радват народа.

на пъстрата вече много ще и дойде... :)

Даже няма и да се покаже, или ако цъфне ще се държи истерично и вулгарно като стара мома.

Откакто Руснаците отказаха да предоставят ракето носителни двигатели на марихуанците,ракетите им все криви и не могат да уцелят космоса. :)))) Санкциите били интересно нещо!

Точно тази ракета е с руски двигател! Сори!

kgb@bginfo.net

Не лъжи, това е двигател модел преди съпротивата от времето на СССР произведен в Украина :)

Двигателя е модифициран/бърникан/ от американците.При това положение какво му е руското? Може би само чертежите.

Та да приключим темата г-н "Доказао:", руснаците не са се отказали да предоставят двигатели на американците ;-)

По стара традиция хамериканските ракети трудно излитат. Обикновено експлодират на земята ... Добре, че в тази не е имало екипаж. Щото хамериканците закъсаха и за космонавти.

Руснаците са първа и първостепенна космическа сила. Хамериканците може само да гълтат прахоляците след тях ...

Отдавна не бях се смял така!

Ами смени си памперса тогава.

Valter Novotni

И аз така!!! каква готина експлозия! толкова е ярка! И толкова красиво жълта!!! И на стартовата площадката ама съвсем нищо и нямаше! тъй де, площадката просто я нямаше вече:)

дам гаден е смеха когато американските божества пропадат..

Ракета-носител Союз-2.1а с товарен космически кораб Прогресс М-25М стартирала от космодрума Байконур-съобщение от Роскосмоса. Хубавата новина също трябва да се обсъжда. Обаче, аз съм на мнение, че сътрудничество в областта на космонавтиката трябва да бъде НАД политика.

От както Русия не предоставя ракетни двигатели на хамериканците, се получават такива неприятни случки по хамериканските космодруми.

без руснаците да ползват батут :)

е тва е вдъхновение...

тъй тхй то само с печатане не става...а и с лаене за "най-велика" нация...

Важното е че ти си спец и по двигатели и по сплави и си информиран...Почна добре, ама после се усра...То ний затова сме на това дередже щот сме информирани и най вече способни...Ама май сме пенкилери...И те така...

Почнах добре а?? Защото те устройва истината-ама само половината!! Другата половина от нея,означава за теб,че който я каже се ос...ра....... Разбираш ли колко те компроментира твоят коментар?? Ако имаше мозък,щях да помисля,че ти е промит!!!! П.П. Във всеки случай,поканата ми за обсъждане на оръжията-важи!! Знаеш ли -примерно-дали има самолет,поколение 3+,който може да локализира с радара си всеки стелт-и защо?? Не знаеш! Когато научиш,можем да обсъдим някои неща с теб... Засега,пишеш само празни приказки... Както винаги,всъщност!!

Konstantin

Още чакам да ме разбиеш със знания очи в очи, ама не би...

САЩ и Русия,са с най напредналите технологии в света!! Нормално е,при тяхното използване(заради рядкото им използване,по-точно)да има несполучливи моменти..... НО-дори в този момент,има едни смешници-един от тях е малко по-долу-които говорят зя "руски боклук"..... Абе тюфлеци,вие толкова ли сте ослепени бе??? Тази максима,поне-направили ли сте труда да се опитате да я уплътните смислено?? Не-не сте!! Защото знаете,че няма как да стане-нали?? За още един път,сляпата омраза ви кара да повтаряте аксиоми,които ви позволяват да се надявате,че сте прави,да мразите ...... "Как да направят свястна военна техника-след като не могат да направят друга кола освен лада??"-питат дебилите!! НО-не питат-по същата логика,"как да направят свестен ракетен двигател,когато най добрият им танк се пробива като масло от РПГ произведен 1965 г.??"Не,че привествам тази логика,но те-ако имаха малко достойнство-би трябвало да задават идиотските си въпроси,наравно!!! "Руските самолети,са трошки и летящи ковчези"-реват неистово същите мижитурки....Е,да-ама изглежда(по тяхната логика)че някои други са по-зле,защото един такъв "летящ ковчег"накара един "високотехнологичен кораб",да не става,дори за лов на цаца..... Не,че ще спрат,защото няма да разберат за какво става въпрос...Да им говориш,е все едно да се опитваш да обясниш цветовете,на сляп по рождение!!! Наблягат на едни "БВП-та","стандарти","силни валути","средна продължителност на живота",и когато им докажеш измамата на тези "изводи",или подозрително изчезват от форума,или те "сразяват" с контра аргументи като:-"путлерист","комуняга","кагебист","отиди в Северна Корея"..... Не могат да разберат,че независимо с това дали си съгласен с политиката на една империя,тя,за е такава(империя)значи е силна...Поне толкова-колкото и противникът!! Който има различно мнение-насреща съм,да обсъдим оръжейните системи и техните възможности!! И така...не е болка за умиране,това че ракетата се унищожи..Ако не стане от първия път,ще стане от втория или третия!!Въпросът е,кой е по-напред с технологията!! Относно ракетни двигатели,аеродинамика и сплави-ясно е кой!! Същото важи за радарните системи,противовъздушната отбрана,космически технологии позволяващи дълго пребиваване в космоса,танкови брони и далекобойност, и десантните средства(по море)...На други показатели-противникът е по-напред!! Като се тегли чертата-аз мога да ви кажа,кой ще бъде победителят и на евентуална война(без ядрено оръжие)!!Само че,победителят,ще се моли,да не беше започнала тази война(която така или иначе,няма да се случи,защото и двете страни са наясно с това).... А вие-лайте тук,за лади,плазми и печки-льольовци!!!

бъркате - няма злоба или заслепяване - троловете просто правят това ,за което им се плаща. Често мязат на дебили в старанието да заработят ,но пазарно общество сме - нал тъй!

dionisiosd@yahoo.com

Не мога да повярвам,че някой ще плати на такива дебили.... Кой ще хвърли пари на вятъра???

Докато САЩ се научат да копират руските ракетни двигатели руснаците вече изпробват космически двигател на НОВ ФИЗИЧЕН ПРИНЦИП (не на досегашния на химическа реакция от изгаряне на гориво) "Руските учени започнаха изпитание на горивото за ядрена двигателна уредба, която в перспектива ще бъде използвана на руски междупланетни кораби. Наземните изпитания на двигателя ще стартират през 2014 година, а към 2017 уредбата следва да бъде готова за космически полет."

първо да им махнат санкциите на рашките, после да си оправят пенсиите и заплатите и едва тогава могат да мислят за комоса ;)

Били го казал по-друг начин, че така нищо не се разбра за 1959г. ли говориш или за 1961г.

dionisiosd@yahoo.com

Е,сега ако "огледалният ти образ",ти отговори:-"първо да номерят начин да нахранят 30,000,000 граждани без купони,да имат всички право на лечение,да изкупят обратно Детройд,и да подобрят малко хала с високия процент неграмотност,и след това да се опитват да правят ракетни двигатели"-к`во ШИ ка`Йш а?? Ще кажеш,че е идиот-нали?? Е-такъв исдиот си и ти!!!!

Valter Novotni

Хахахахха пак ли изпълзя от дупката си измислен платен краварски герой! :) хахах Ти за пенсите на руснаците не се безпокой! Путин им ги вдигна и хората са му благодарни! Ти мисли за твойта пенсия която ще е съразмерна с жълтите центчета дето заработваш сега от твойте краварски господари:)

Това е същия отложен полет от вчера, нали? Който уж го отложиха за това че някакъв плавателен съд навлязъл в забраненанта зоната около космодрума. Веднага вчера ми мина мисълта, че почнат ли така за уж глупости да отлагат ще има "Умиращия лебед". Добре че тоя беше безпилотен а не като "Чаланджър". Щото и тогава отлагаха старта повече от месец.

Реално е така,американската космическа програма е дело на нацисти,доразвиват идеите за ракетите фау1-2,но не само-големите им строежи са в кръв и пот на на китайци,зелените им барети се подготвят по програми,откраднати от японците и техните нинджи -поделения след окупацията и т.н.Може би само идеята за сухия режим и режисираните световни кризи да са чисто американски продукт.А колкото до фон Браун освен,че ползва древни ведически текстове,когато го питат за източниците,той казва-подсказаха ми,което някои тълкуват като контакт с НЛО.Въобще,ако можем да парафразираме знаменитият филм.Бялото слънце на пустинята''-Космос -дело тонкое

Няма проблем. Фегелейн ще натовари Врил 7 с бира и наденици и ще ги закара до МКС.

Я да видим сега русофобите и американофилите как ще извъртят нещата та да обяснят че ракетата е била руска:)

Сирулно е била с руски двигател или руско гориво или пък руснак е завивал болтчетата..

Батка става същото, но с обратен знак на новината пак тук от май месец... Руска ракета със супермодерен спътник изгоря в атмосферата 07:17 16 май 2014

Еми така ние тука с насраните задници ще оправим и руснаци и американци, абе направо целия свят!

абе тая ракета да не би да е била "пъстра"???? :)

и с надпис Теди USA

Кво сте се хванали кой е по по най...Ние сме най напред в космическо отношение...Все пак учените ни от Института по космически изследвания към БАН си контактуват директно с извънземните...Вий за некви ракети ще се изтрепете тука...Като му дойде времето Лъчо Филипов ще ни закара на стоп...

Е, сега руския екипаж на МКС ще си хапва а американците само ще гледат и ще се облизват. Кой каквото си докара горе, това ще яде!

и тия имат претенциите да управляват света!?!?!? ми те една ракета не могат да изстрелят...

че то и балистичните им ракети сигурно са с подобни двигатели, едва ли ако им се наложи (недаи боже) да изтрелят някоя да успее да литне ;-) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Налетя се!!!

Ех, тия руснаци - една ракета не могат да направят. А - то било американци. Иначе през 1970 ходиха 10 пъти на Луната без никакви взривове и жертви - или се развиват в обратна посока или са ходили ама в лунно студио в пустинята Невада.

че кат развяха едни байряци там замалко да се скъсат от вятъра)))))

След поредния неуспех, служител на НАСА към началника: -Шефе пак ни гръмна ракетата, какво да правиме? -Абе я изкарайте батута...

Оле, тия толкова ли са зле, че не могат да изкопират някой от миналите им през ръцете руски двигатели?

Те имат цялата техническа документация за руския двигател с който си качваха военните спътници...Просто не могат да го пройзведат това е!! С свойте супер пупер технологи!

Попитали Радио Ереван: -Защо краварите не могат да изкопират руски ракетен двигател? -Не са се усетили, че руснаците работят с метричната система.

преди 2 месеца имаше интервю с една тетка от белия дом по НПР - нещо като БНР в америка..и жената в прав текст каза че американските специалисти не могат да си обяснят как работят руските ракетни двигатели които ползва НАСА..това е

Не могат защото им липсват познания по материалознание. Не могат да направят сплавите, от които е направен двигателя.

Американците започнаха разследване защо се е взривил десния двигател, а руснаците започнаха собствено разследване - защо не се е взривил левия...

В империята на злото всичко е тръгнало неудържимо надолу. Ще повлекат целия свят тези престъпници.

Bell

Сделано в СеСеСеРе.

Пиши се моше дъртия евреин! какво още праиш тук моше? не трепеш ли палестинци а? илис ега си дошълд а заработиш малко доларчета а?:)

Грешиш-Made in Ukraine /Пороблено в Україні/

Двигателя е модифициран/бърникан/ от американците.При това положение какво му е руското? Може би само чертежите.

Казах им аз да ползват батути.

Кремъл не спи другари! Руснаците може да са супер некадърни във всички техни изпълнения, но в едно са най-добрите, а именно, в това да саботират от злоба и некадърност или иначе казано, "Ако ние не можем и другите няма да имат"!

А ти си супер тъп, и супер прост!!! Американците са в космоса единствено благодарение на Фон Браун!! Ако го нямаше него щяха да видят космоса през крив макарон хахааххаха! то совалките го доказаха! гърмят кат пиратки за 4 юли хехехехе!

Ракета-носител Antares и кораб Cygnus- съвместна "разработка" на Orbital /USA/ и КБ "Южное" /Украина/, производител- Orbital /USA/ и КБ "Южмаш" /Украина/. Нищо ново под слънцето.....всичко води... до.... СССР, това е положение! Cherchez la ....СССР!!!

Късмет, че беше безпилотна; другото ще се оправи.

Ми то пилотирани американски няма :) Но пък и там не им върви - за 20 години утрепаха 14 човека в совалките. Руснаците не са убивали човек в космически кораб от 70-те.

Отказаха се от руските ракети носители и се виде че са некадърни и една ракета да направят страхливите хамериканци

абе те без руски ракети пратиха хора на луната...

Дали? Май и холивудските магьосници не са свършили работата си перфектно, щото много неща в снимките им от "луната" немат обяснение.

Всички ми повярваха.

Като малък имах една играчка прашка с която изстрелвах мини ракетка с парашутче. Дали не е време САЩ да преоткрият прашката :)