Орешарски вкарва в кабинета експерти, които печелят доверие

Основният критерий за съставяне на кабинета е експертиза, каза кандидатът за министър-председател от БСП Пламен Орешарски. Той отбеляза, че в понеделник ще бъде напълно готов със състава на екипа си.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски вкарва в кабинета експерти, които печелят доверие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече се забелязва един умен ФИНАНСИСТ/загрижен за БГ/как си подбира министрите-за разлика от предишния който освен калинки други не признаваше-затова ни доведе и до този хал.Много ми се иска да му се потърси отговорност за неоправданото доверие,но най вероятно това няма да стане-за съжаление.

Спрат ли ни отново еврофондовете гражданската война ни е в кърпа вързана. А според мен на тези същите им ги бяха спрели.

Само не разбрах, както Топлото споменуваше Р.Овч., бъдещите крадци и (надявам се) затворници - на П.ОР. ли ще се уповават, че малко миризливичко ми се чини :))))))

Орешко гледа все едно че е глътнал бастун. И бастунът вече му се показва отзад. Всъщност може би бастунът да е влязъл по обратен ред - отзад, пък му опира в сливиците. Те в ДПС-то такава практика имат. Така, като му гледам "експертите" или Орешко е много дрогиран, или нищо не р4азбира, или неговите господари от бСП+ДПС са го насадили на такива пачи яйца, та свят ще му се завие. Илияна Йотова експерт! По какво? По журналистика ли. Та тя един език не знае като хората и се излага в Брюксел като кифладжийка. И още нещо. Уж този кабинет щеше да бъде програмен. После стана експертен. Сега, по настояване ан ДПС-то се оказа че щяло да има и политически лица. Демек Тюрлю- гювеч и пълна политическа боза от стари муцуни, потомствени дупетати, манипулирани от руско-турския тандем Дмитриевич-Доган (нали никой не си въобразява нещо друго освен че в ДПС все още управлява и дълго време ще управлява Доган) Така че народа хубаво го е казал - със стари Мурви нов Чардак не се прави.

Кризата му е отзад на Орехчето!

Орехчо си е сложил кризата не отзад, а отпред.

Какво доверие ще ти спечели червен Червеяков? Нали вече се провали като министър? Да не говорим, че и ти се провали!!!

Вече ми става едно такова леко насмешливо. От сутринта изтичат все коренно противополжни информации относно бъдещето правителство. Изводът е: Още негласувано и непровъзгласено, в "правителството" има разногласия по мироглед, партииност, финанси, социална национална и международна политика, образование, данъчна система, министерства (настоящи и бъдещи, несъществуващи). Може би ще има челни сблъсъци, рано или късно ще се чуе.

Не говори глупости! Експертите, като експерти вече ги унищожихте, сега останаха експерти като теб, Гейчо, Боце, Сопола, болния, величеството...

какви експерти бе орешарски, какво доверие????? Вие просто нямате експерти, а за доверие да не говорим - кой може да ви повярва на вас, след вашите цинични думи към учителската стачка, кой????? Просто нямате шанс, отказвайте се, докато е време, поне запазете някакво достойнство в тази срамна ситуация......

Бреййй,много експерт,много нещо,бе!Особено "социялният"популист -Посран Бадемов,нали?!

Щом оня посерко от простсъюза стоя минисер на Боко толкова време и другия посран става!

ти две магарета да вкараш - по-добре, поне нема да крадат. а иначе експертите ни сички ги знаем - затова сме и на тоя хал. Извинявам се, ако някой от експертите ти е министър от германия франс или англия. ама не ми се верва :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Експерти, ама друг път! Йотова по какво е експерт? Баща й беше експерт по кражбите и така си загина. И тя не пада по-долу!

Моля,моля тя Илиянка е експерт и в любовните науки.Много моля питайте и Р.Овч., пък имного други.....

абе орешарски, толкова си свикнал с конците, че изобщо не ти правят впечатление. гей ти дърпа конците, а ти папкаш и слушкаш ще те разчекнат тези турци и украинци... ама ти търпиш, нали си мъж ...

Очевидно господинът не знае значението на думата ЕКСПЕРТИЗА и я бърка с ЕКСПЕРТНОСТ. Ако е толкова добър и в икономиката, Боже пази България!

Може на пръв поглед да е граматическа експертна грешка, но като се позамислиш може и да е вярна. Дълбоко в съзнанието му може би се прокрадва мисълта, че след някой и друг месец наистина ще се наложи експертиза, вещи лица, свидетели, прокурори, съдии...за неговото държавно управление. Опс, управление на супер, турбо, програмно партиино, експертизно болшевишко, социалистическо управление.(последният да затвори вратата):-))

А най-вероятно я бърка с ЕПИКРИЗА :D

А бе орешарски, това ли ти са "експертите", всичките печално известни........червени милионери или провалени номенклатури?????

Какъв експерт по транспорта е камен костадинов?много плитколъжливци сте!

Основният критерии за съставяне на кабинет не е експертиза , а е епикриза. Г-н Орешарски, не вие избирате с кои хора ще работите, а Местан и Станишев. Вие ще сте и сте безгласна буква, парцалена кукла, кукловодите са другарите.

Сопола пропусна!

Имам предложение, Пламенее: Лицето- Ахмед Демир Доган да е министър на водите и екологията. Той е вашият отличен експерт и хидроинженер. А ако и останалите ви "експерти" са на неговото ниво на развитие в областите си, по- добре се самозастреляй два пъти и пет пъти се самоудави!

НЕ ОБВИНЯВАМ БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ, НО НЕ ГИ И ПОДКРЕПЯМ. МОЖЕ И ДА ИМА НЯКОЙ СВЯСТЕН, НО ЩЕ ДА Е ГОЛЯМА РЯДКОСТ НА НЕБОСКЛОНА БЪЛГАРСКИ. 90% БЕЗ ПРОФЕСИОНАЛНА ПОДГОТВКА, 99,99 % БЕЗ МОРАЛ!!!

Ама то май от тази демокрация и капка морал не остана в българите. И не става въпрос само за лекари, всички станаха роби на парите.

Българската спешна медицинска помощ е един неповторим цирк. Преди около 30 минути един мой роднина получи инсулт. Линейката пристигнала с един лекар и шофора на линейката които Е ОТКАЗАЛ да помогне да настанят пациента в линейката. Две 70 годишни жени са помогнали да баде настанен в линеиката.Аз за подобни безумия не сам и чувала. Това е пародия на медицинска система. Аз живея в САЩ и ми е болно да чувам заподобни случаи които са ежедневие в България.

Какви са възнагражденията на медиците в Щатите и какви предполагате че са в България?

Тук не става вапрос за вазнаграждения а става вапрос за проблеми в структурата на здравната система. При повикване на спешна помощ тук идва и полицейска кола като придружител.А по отношения на компенсацията , зависи от специалноста. Заплатите на мециците БГ за висока на фона на средния доход. Не можете да сравнявате доход на лекар в БГ и САЩ без да сравните разходите за застраховки и прочие.

Има само 20 линейки, които отговарят за София-град и София-област, където живеят над 3 милиона души. Вие сами си правете изводите. Относно заплащането в България. Ами средната заплата в страната по статистика се води 700лв, но на практика едва ли е и 500лв. Е, колко очаквате да получава един лекар, 50 хиляди долара/лева годишно? На фона на България колко би следвало да е нормалното заплащане на един лекар според вас? Споделете! Изучават се безплатно в България, а после искат да взимат заплати като за Америка, все едно са платили 200 хиляди долара за образование на световно ниво... Май някой е крайно време да слезне на земята, защото медиците не са роботи и също имат нужда от лекарски грижи. А някой ден ще попаднат в собствения си капан.

И още нещо. Не е достатъчно да имаш само диплома, за да искаш голяма заплата. Трябва да се докажеш и като добър специалист! А добрите специалисти в България си взимат прилични пари.

А колко, КОЛКО, КОЛКО е таксата за това че, е дошла линаика, поварна или спасители в САЩ? КОЛКО? Когато стане и тук с пари, примермно 50 или 100 лв, едно идване на линейка, тогава всичко ще си дойде на мястото. А нали за побой над лекар имаше затвор?

Да ама те докато се шамаросват нив ще си направиме няколко седенки и ще си делкаме баницата.Е БСП,ДПС като по глдни ще изядът всичко а после Воленчо ще убере трохите,а ние ще си чешаме езиците тука и ще си мерят някои лумпени пишките на кой е по голяма и по можеща

Просто се оказахме терен на които САЩ И ЕС си разменят шамари с Путин,

Бързат да се приеме кабинета и да почнат масовите кражби и далавери. Явно Бойко им спря кранчето тогава и огладняха като мишоци. И сега ще наваксат гадините. Но ние сме си виновни, че се оставяме неграмотни цигани , турци и изкуфяли пенсионери да ни определят бъдещето и да ни подлагат отново на геноцида, прилаган спрямо българското население в продължение на повече от 70год. от партията-БКП ипосле от нейните разклонения-БСП, ДПС и т.нт. Няма ли до 5-6мес. нови избори и пълна ревизия преди това на всичко сторено за тези месеци от комунистите, фесовете и фашистите, сме напълно загубени като нация и народ.

К ачествено управление... У лични протести... Р ед и дисциплина... докога ще избираме от трите най-дългия?

Че кой Ви бие по главите "да избирате"? Умните хора не ходят да "гласуват" за политически проститутки и да се надяват някой да и решава проблемите. Умните и предприемчивите хора разчитат преди всичко на себе си и сами си решават проблемите.

Добър или лош, програмен кабинет е едно решение в сегашния момент. Веднага проличава типично българската, шопска черта: " Е па това немое да бъде!". Има още 3 парламентарни партии, защо никой не предлага нещо друго, позитивно и аргументирано? ГЕРБ се пържи в собствените си тесно-лидерски интереси на мегаломана Борисов, чиято единствена цел е да запази публично присъствие - в резултат пълно безхаберие: взима/връща мандат, иска касиране на изборите (не му ли обясниха, че няма такова животно), обещава крах на всяко правителство без него, развява "заплахата" от коалиция, комунисти и т.н. Атака си знае мястото и обещава да мъти водата, но никаква отговорност. ДПС, чрез Местан, нямат друга алтернатива, но съзнателно приемат да носят своята политическа отговорност, ако подкрепят Орешарски. Иначе какво очаквате, ГЕРБ няма да се върне на власт. Но ще се опита с познатите мутренски способи (виж Емо Фаса) да симулира "мирни" протести с ескалация в безредици на "народен гняв". И то само да може тарикатът ББ да постигне заветната си мечта, да е Президент (макар, че неправи разлика на "Бистришките тигри" или на България"). Та не се ли разбира, че доказа, че не му пука за родината и държавността. Изхлузи се от властта само да запази рейтинг и да се подготви за нови избори. Но сметките по "Константиновски" не излезнаха точни.

Разбрахме, че мразиш Бойко Борисов. Не си сам. Можеше да го кажеш с три думи. А всичко останало, което си наговорил, важи и за всички останали. И това не е никакво "програмно" правителство, защото не е избрано въз основа на "програма", а на мандат. А и "програма" досега не съм видял никъде.

С три думи могат да се изказват и коментират само приматите, които не могат да задържат и една мисъл в главата си. Постът е много аргументиран, точен и логичен анализ.

Лукчо,до ден днешен ДПСникога не е носило каквато и да е било политическа отговорност,те само са кеширали от подръжка на управлението и в годините на прехода практически няма 4 поредни год,да не е под някаква форма на власт.Протестите от февруари бяха също умело дирижирани -видно за нормалните хора и чуждите наблюдатели ,но не признато от Позитанци.Бойко просто нямаше избор,другото беше гражданска война нима това искаш.Мау,мауе и ние боза сме пиле.

Днес дир.бг няма виц на деня. Разбирам ги. Трябвал им е за новините.

Светът не познава такова явление: "експертно" правителство съставено от една партия. Просто такова нещо няма. Камион произведен в ЗИЛ (Завод имени Ленина), от работници на ЗИЛ, конструиран от инженери на ЗИЛ, си остава ЗИЛ, каквото и друго име да му слагат.

Т.е. отнася всички препятствия като Зил цинкова кофа? Нема лошо, т.е. това се иска.

Докато имаш пари да му пълниш резервоара. А проблемите на България са ма-а-а-лко по-големи от една цинкова кофа.

Експертите по кражби и замаскирване тръпнат в очакване!

САМО НЕ РАЗБЯАХ, ДОВЕРИЕТО КОЕТО ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ ЕКСПЕРТИТЕ В КАКВО ЩЕ БЪДЕ? ДОЛАРИ ,РУБЛИ, ЕВРО, ЮАНИ, ИЛИ ФРАНКОВЕ В ШВЕЙЦАРСКИ БАНКИ. МОЛЯ ДРУГАРЮ ОРЕШАРСКИ УТОЧНЕТЕ!!!

Най-се радвам, че Министър на Външните работи ще бъде др. Ивайло Калфин, който, като кандидат-президент заяви: "Да си български патриот и българин- това значи да обичаш Русия!"

Отвратителни сте, веднага се почна с разпределянето на баницата - неможело с хора от други партии ... е как да не може, кадърни хора има навсякъде. Ей това се казва комунизъм - членове на партии и т.н.

Забелязвате ли колко пъти си смениха мнението и БСП, и ДПС - ВЕДНЪЖ коалиционно правителство, после програмно, след това Експертно правителство, сега пък политико-експертно, а освен това и ново двайсет: Дпс само подкрепяли Орешарски, а не БСП???????? Пълна демагогия!

Ти вкарваш в кабинета най изпечените крадци.

будАт ексертите на партията. Както и самият Орешарски. Ми то е върха да се изтъпаниш с 12,5 % гласове да ръководиш живота на останалите 87 %. Иска голЕмо "себеотдаване".

Интересно, уж тройна коалиция пък 12,5 %. Я пак малко се позанимавай с математика. И да не забравя, че негласуването на 50 % от имащите прво на глас може да се счита или като нехранимайство, или като отрицателен вот на влст имащите, в случая бяха Гербери

аз достатъчно съм се занимавал с всякаква математика, за да ми дават акъл партийци. Провери 26 % от 50 % гласували и ги разправяй в партийния ви клуб.

Политиката не е да броиш фасулени зърна и да ги повдигаш на квадрат. Тия, които не са гласували, са демонстрирали недоверие не САМО към Герб, а и към всички останали, иначе е много ясно, че щяха да гласуват все за някого, макар и не Герб. Но само "теоретиците" на БКП могат да твърдят, че Партията им, загубила изборите, всъщност ги е спечелила.

Боже пази България! Социалисти и турци са пагубна комбинация за страната, доказана от 23 години вече! Едните не се самоопределят за българи и нищо българско не тачат и милеят, а другите - кражби, обири, далавери, властолюбие /в името на кражбата/ и огромна простотия! Така ли вече 24 г. не можаха да се съберат 150 българи и да заработят за България! Тази пасмина трябва да се измете от лицето на земята най-късно до ноември тази година, до като не са нанесли огромните си поразии върху държавата!

краен срок ли ни даваш? Диктатор ли ще ставаш? Ей БОКО марш от форума

А ТИ БЕ БОЛЕН МАРШ В ЛУДНИЦАТА

Изглежда че никой от вас не е чел приказката за нероден петко, вземете та я прочетете и стига сте го оплаквали

БСП въведе плоския данък и няма да го отменя. Съдете сами каква политика да очаквате по-нататък от БСП. Нищо ново и социално.

Те това се опитвам да кажа и аз. БСП е само на име социалисти. На практика са Дясно центристи. Това обаче не го разбира масовата глутница викаща "Долу комунизма" без да погледнат резлно на нещата.

Разбираемо е неудовлеворението, че БСП, ДПС и Атака ще ни управляват. Аз също никога не съм гласувал за коя да е от тях трите. Но 60% от българите искат това, и при следващи избори пак така ще гласуват. Никога не съм гласувал и за ГЕРБ. Но и в Германия, и САЩ, и навсякъде цялата патаклама свършва с изборите и после идва бачкането. Вие самите, лично, може да си оправите положението. Никоя партия няма да ви даде нищо даром ( освен ако не сте партийни функционери и оттук далаверки ).

в процентите.

Да има грешка 30% са е и? Това пак прави 2 млн души.

Това не е човека, който ще ни изведе от кризата. Човек без принципи, без отговорности към идея, човек присламчил се към партия без да е член и не споделящ партийна кауза НЕ МОЖЕ ДА СЕ БОРИ И ОТСТОЯВА - НИЩО !!!!!!!!!!!!

И как разбра?

Сред тези които се коментират, освен червени боклуци не се виждат - все недоразумения като се почне от Плугчиева, Калфин, Йотова... Единственото име с доверие тук е Ананиев известен с това че нищо не прави, ако някой не му каже... Боже пази България от Орешарски...

Щом оцеляхме при БОКО, вярвай ми пак ще оцелеем. Аз съм оптимист.

Като се имаш за умен, няма да обиждаш хората на боклуци. Докато я караме така и да си мислим че сме велики няма да стане. Никой няма правото да обижда другите, намери аргументи - "червен боклук" не е аргумент, а обида към хора които не познаваш.

Явор Куюмджиев?!!! Ха сега да го видим ще национализира ли ЕРП-тата и ще строи ли Белене, както крещеше с налудничев поглед по време на "протестите"

Пита се,ЧИЕ ДОВЕРИЕ?

да речем, на по-голямата част, не на всички! На всички няма как да стане!

Причината за яростното противопоставяне е липсата на конкретна и ясна за обикновените хора програма за управления. Не платформи и общи приказки.

Министър на МВР Красимир Петров - Хора Вие как очаквате нещо да се случи. Това е човека, който ББ назначи за Регионален в бургас. Това е човека който покровителстваше контрабандата на Лукойл и не на последно място назначи редица дребни дилъри в полицията. Той е за затвор, а не за министър. Хора отворете си очите. Толкова ли е къса паметта Ви. Защо беше освободен от шеф на Гранична за една нощ без коментар. Хора това означава отновомонопола Лукойл да си разиграва коня. Красимир Петров беше върнат в МВР от шеф на охранителната фирма Лукома. Политици не бъдете толкова нагли с това предложение.

Стига вече противопоставяне - докога така. Имаше избори, гласувахме, казахме думата си. Оттук насетне всички сме в една лодка и всички искаме това правителство да успее в колкото се може по-голяма степен. На работа юнаци. Само ние сами можем да си оправим дереджето. С политиканство доникъде не се стига.

не сме в една лодка с БСП и ДС и не щем да работим за тях, когато двете организации за забранени, както във всички държави от ЕУ и техните членове нямат права да бъдат избирани, нямат пенсии и помощи тогава може

Я си стой във Франкфурт и си гледай спокойствието ние,сами ще си оправим политиката

Ама като гледам ръчичките, си мисля че не те разбраха какво им каза....

Ти ако виждаш, че СОЦ-а дърпат държавата към пропаст, ще си кибичиш спокойно ли? Аз не! Като станем държава като Германия например, тогава няма да ми пука за това кой управлява. А сега мира нямам. Комунисти+турци+фашисти. Нови избори и така до дупка!

Никакъв шанс нямате гробари, законът е такъв. След 4 години може, набийте си го в тиквите.

Защо така мислиш? Виж кои са соц. държавите? Китай - Една от първите икономически сили. Венецуела - Всички и се мазнят и дори при национализациите които прави, пак и се мазнят. Разбери че независимо от вида на строя, има един много важен фактор и той се нарича човешки фактор.

Достатъчно беше да се напише: "Орешарски вкарва в кабинета експерти които печелят". Останалото се подразбира.

Всяко правителство, което действа без съгласието на тези, които управлява, е изчерпателен пример на робство. Джонатан Суифт

НИЕ СМЕ РОБИ В ДЪРЖАВАТА СИ И ТОВА ГО ДОКАЗАХМЕ НА ТЕЗИ НЕЗАКОННИ ИЗБОРИ.НИКОЙ НЕ ЧУ КАКВО ИСКАМЕ САМО ИНТЕРПРЕТИРАХА ТОВА.

Като те гледам винаги ще си роб, който и да дойде да те управлява.

Най после не се пише за Борисов и Цветанов

Да се сваляме на тези на които най-великата жена се казва Курникова, а най великия мъж-Путин и българските Гейчета.... Да живее България!!!!????

Тоя идиот, с е в наведена позиция към турците и комунистите, ОЧАКВАЙТЕ ЕКСПЕРТНА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.Това мръсните комунисти го могат най-добре!

До Г-н Орешарски, предлагам Величко Адамов за Министър на образованието, науката и младежта! ххххххххххххх!

Аааааа и Ахмед Доган за министър на околната среда и водите и енергетиката...