”Берета Трейдинг” изпратили чиновничка в МО на остров Бали

Служителка на Министерството на отбраната, която отговаря за контрола по изпълнението на договора за утилизация на боеприпаси с „Берета Трейдинг”, си е почивала на остров Бали на разноски на фирмата - над 5000 лв.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички служители и служителки които се намират на такова ниво като тази дето ни и казват името са такива,хвани единия и удари другия.Тежко на тези които работят и им изкарват заплатите.И сега кой е виновен за тази некомпетентност и некадърност не знам,сигурно пак някой от предишните управници може би Хан Аспарух например.

Когато в МО имат служители, които си позволяват почивки за над 5000 при уж ''ниските'' заплати, започвам да се чудя за какво разузнаване в България говорим, след като от 2009 досега никой не се мръднал да я провери тази. Какъв Шенген, достъп до тайни на НАТО и глупости ни говорят, след като трябва да стане инцидент със загинали, за да се разбере, че МВР и МО са пропити от корупция на най-високо ниво. Нали не си мислите, че това е единствения подкуп даден от тази фирма, за да печели бизнес

Правилно - и защо никой от данъчните не се намесва, за да разследват подобни служители в министерствата и защо от 2009 досега не е уволнена тази? Какво правят Военна полиция и Военна прокуратура освен да получават по 20-30 заплати при пенсиониране?!?! 3-ма българи загинаха, а куп села са евакуирани, защото гръм има, но виновни не. След 3 години на ГЕРБ не виждам някой да трепери, че взима подкуп, а обещаваното възмездие как да се състои, след като дори няма разследвания, а е само едно медийно говорене.

ялко за тез млади хора ако са починали , не зная дали човешкият живот вав бг струва з50 лв както казва шефа на фирмата , смятам че за таз раота са необходими спецялисти сас далг стаж вав областа а не хора обучени за 4 дни... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Глупости! Едва ли някой ще повярва, че всичко зависи само от една чиновничка. Трябва тотална промяна при управлението на финансовите средства в армията, защото една групичка от хора никога не се сменя и си работи при всички министри, как успява, оставам на вас да прецените. Лошото е, че всичко това разбива армията, а това дори не са хора, които носят униформи! Докога ще търпим това? Докога всичко закупувано от армията, ще се закупува на цени в пъти по-високи от нормалните и всички ще си затварят очите и ще си отварят джобовете?

Този красив младеж трябва веднага да си подаде отставката.И секунда не трябва да изпълнява тази длъжност. Корупция,корупция и само корупция.

Тоя Аню голям хитрец бе,пак си намери оправдание,много е гаден.,винаги топи другите,а той самият за нищо не става,пък няма и армия,да си ходи,крайно време е!При наводнението язовира не "беше"наМО,сега някаква служителка или КОС се опитва да изкара виновни,а три години ти какво правиш в МО?Сега ли разбра,че сужителкати е подкупна?

В това министерство ,без подпис на зам.министър не може да се извърши такава сделка. Да не се крият зад чиновничката, която също има вина ,че се е поддала .

Ами нали този захаросан зам. министър Радев е доктор на науките по проблемите на снарядите? В това министерство трябва да играе метлата из основи. Страната разполага с достатъчен кадрови резерв за да се свият щабовете и паразитните структури. Да се направи нещо ново. Канцеларии, бюра и много излишни хора.

Берета Трейдинг изпратили чиновничка в МО на остров Бали. Кой кого и къде изпраща? Кой се разпорежда и командирова ? Как кой парите, властта, ходатайствата, шуребаджаначеството, партийната вярност, "екипността" в щабовете. Разровиш ли го ще........ Иначе високопарни думи ние, ние, ние.......... При това дередже 30-40 % съкращение на щабовете, старшите и висшите чинове. И стига с тия разточителства ?

Горкото министерство, как може тази служителка да го компрометира така. От както Борисов дойде на власт вече няма корупция. Това беше единствения останал корумпиран служител. А забравих за ръководните кадри, но те си имат дипломи, макар да са фалшиви, важно е, че работят с желание.

2009-2012 за да изгърми бушончето, а тартора които в този случаи не аню тутманика няма да стане известен още 1з8 години,трябваха ви 3 години за да разкриете MHOгеит колко ще ви трябва да откриете че боко тикваров е гол?

Изкараха поредното бушонче за проблема. Ако не беше гръмнало то щеше да си таи на таблото МО прогнило от корупция. Тя някаква си служителка се облагодетелствала от поръчката. Ами какво остава за по-нагоре? Знаем как се възлагат и печелят поръчки в това ведомство. служителките ли ги решават нещата ? През 2009 год. е констатирано сега сме по средата на 2012год. и ще се решава до....... В МО има една Зам. министърка приемаща строя от командирите. Резил и срам за строя. Та ходи "специалистката" с доклад под мишница и го развява наляво на дясно. Посветен е на ефективността и ефикасността в борбата с корупцията във ведомството. А там гъмжи от такава. На времето жилищна. Някои взеха по 2-3 апартамента от МО. Кадрова като изгонихме читавите оставихме нашите момчета. Материална и каква ли не. Дълбока ясла и печеливш пристан за политически назначенци - печелбари. Синчета, съпруги, баджанаци, кумове, балдъзи. Аню е ясен, политически гимнастик. Ами ти Милков за чий си там бре ?

Едва ли нещата зависят от една ЧИНОВНИЧКА в МО?Но нали трябва някой да го отнесе?А може би виновна е чистачката в Министерството,защото са я почерпили с едно кафе?

Истината е само една, и никога не е била друга. Преди, и сега, няма бизнес, от който да се правят много пари, и да не е свързан с някого. В БГ реален бизнес няма, всичко е далавера къде с общ. поръчки, куде с "връзки". В БГ има един кръг от хора, които си разпределят парите, а за всички останали оставят трохички и корички. Това никога няма да се промени, тъй като никоя власт не го иска. Така че , БСП ли, ГЕРБ. ли, който и да е, само ще си вземем част от баницата. А народа да го Д.у.х.а.

На пръв поглед няма нищо нередно, какво само я спрягате, ах, вие, лоши такива. Еми, това е. Коментарите са безсмислени.

На пръв поглед няма нищо нередно, какво само я спрягате, ах, вие, лоши такива. Еми, това е. Коментарите са безсмислени.

Такива служителки има във всички министерства и агенции. А броят на Клинките е огромен. Това БГ-реалити!

То е ясно като бял ден ,че тази служителка ще си получи заслуженото ,ами Вие г-н министър кога ще си получите Вашето.Достоенство няма те ли?

Министърът всеки ден си го получава! Предполагам по няколко пъти. Било в плик, било по банков път, било в торбичка или на командировка. Той затова е министър, за да си го получава и преразпределя по стълбицата нагоре. Колкото до ХШ явно министърът не е ходил на остров Бали. Пуста му завист ;-))

Какъв конфликт на интереси, бе Аньо. Това си е чист подкуп и корупция в най-груб вид на човек от министерството. Там всичките ли сте бакшиши?

Ако "новината" е подхвърлена от властта ясно е какво се цели - пак да се насочи народното недоволство нанякъде, а не към министър да речем. Ако е разкрито от пресата, тогава вече е интересно

Никой не е толкова прост да си помисли, че за 4 години да правиш далавера с утилизацията рушвета е само една пиклива екскурзия. Просто мацето е девета дупка и истинските играчи сега бързат да я наредят.

Напротив, капе и сега много яко, но без документи. А тая от МО е мноо проста щом са я фанали!

Защо ли имам чувството, че ако не се бяха взривили складовете, никой нищо нямаше да знае за тази служителка? Защото връзките на онзи - собственика на фирмите е поне на ниво зам. министър, ако не и министър, и то при няколко правителства, т.е. той не е случаен човек.

Трябва "бушон", но този много "тънък" и определено не може да обясни проблема.

това е било 2009. а до 2012 никакви екскурзии и пликчета с бонуси за мно и мвр? егати фирмата неблагодарна

pompai

Поредна мишка която ще опере пишкира .Истинските виновници ще се разхождат свободно.До кога?

d4

Така ли?? Бих се изненадал ако е само служителката...И коя е въпросната г-жа Х??? Кажете й името. Докато има кръвосмешение между държавата и разни фирми и фирмички ще страдаме безкрайно. Жалко за загиналите в складовете и останалите бачкатори.. Те на о-в Бали едва ли ще отидат.

деер

Този експерт е отишъл на екскурзия, защото е имал определени отношения, за определен период от време, с определен служител от фирмата, защото фирмата и всички като нея договарят договаря нещата директно с телефонно обаждане до президент, премиер,министър или главен секретар, ако трябва!! Я ги проверете съдиите и прокурорите къде ходят , какви лаптопи и телефони имат и колко недвижимо и движимо имущество над 30 000 лв притежават! Попитайте ги на хляб и сол ли карат всеки ден на почивките си и как правят подаръци на децата си, ходят ли на ресторант някога и как си плащат сметките за телефон/ не говорая за служебните!/, къде зареждат безплатно гориво и подобни въпроси !!!?

humfry

Такива "добросъвестни" служители има на много места, пример е ИА "Автомобилна Администрация". Всъщност това са обществени тайни...