Грекзит не е изключен, предупредиха от ЕК

Не е изключено излизане на Гърция от еврозоната, ако не представи надеждни реформи, според Европейската комисия.

Обратно в новината

Коментари - Грекзит не е изключен, предупредиха от ЕК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имате ли нужда от заем, за да започнете бизнес или да платите сметките си и ако отговорът ви е да, свържете се с: frankdavidloanfirm350@gmail.com WhatsApp +2347032909728

Тези красавци от снимката, само преди 60 години щяха да бъдат почетни гости на Усвенциум или Бухенвал и щяха да им покажат пещите и газовите-хъб камери......до къде стигна Света? Група старци да си играят с народите.

Не е изключено и влизане на Гърция в БРИКС и излизане от ЕС и НАТО и договор с Русия и Китай за военна помощ. И тогава какво прави ЕС и НАТО? -как ще се нарича модела им?

Изгонване от ЕС, това заслужават гръцките паразити.

Пасторале ти си типичен продукт на българския преход. Деградат, който е готов да продаде и децата си за трошичка хляб. Ако искаш да ти пратя снимка с ферарито и имението ми в Нова Зеландия. Ти сигурно още си живееш у панелката. Гроздето е кисело, щото е високо.

прати н и снимка де, но ние знаем, че тя ще е на некой друг, като много пъти си злоупотребqвала с чужди доверия, шизо, sybil.

отделно от това, да ме обвинява еврей, които продаде децата на всички, които защитавах през целия си съзнателен живот е най-малкото неморално, но е законно.

Колега, виж сега... Никой не си е занесъл Ферарито , Кашкая и Миникупъра на оня свят. Човек може да си напълни джебовете с пачки и злато и диаманти, ама и те няма да ти свършат никаква работа. Не разчитай нито на пари, ното на положение, още по-малко на имоти, къщи , вили и така нататък. Едно земетресение- и от утре си на палатка. Ще ти иде и къщата, и вилата, едно цунами и ще живееш на някой короната на някой боабаб. А колата е купчина ръждясало , гнило желязо, ако ще не Ферари, ами и Понтиак да е или Кадилак.

Унгарците имат една твърде тематична поговорка, която тясно кореспондира с текущата ситуация в една южна съседка на Балканите: НАСРАН, НО ГОРД! P.S. Извинявам се за грешката и си посипвам главата с евро!

Тия папагали които позират на снимката не знаят нищо повече от времето на Айнщайн. Тези не могат да измислят нищо ново, толкова са баяти. Стоят в ЕК, получават си милионерските заплати и повтарят като папагали едно и също

Ето какво се случва, когато на хора, от типа на като Волен Сидеров им се даде власт. А имайте впредвид, че Фикуса е поне 3-4 пъти по-луд от тоя.

не съм съгласен с вас, волен е продукт на властимащите, а този сам успя да се добере до.. хайде да не е до 60% Само от гърците, а и до другите, за които бащата преса-метреса мълчи, като посрана, дърта мома в еврейски памперси.

Воленчо го внедриха още на пътвия митинг беше с черно нацистко яке.

Българина все е компетентен по всички въпроси, а живее в най-бедната страна в света, заради прословутата му компетентност. Гърция ще се оправи, не я мислете, а си гледайте бедната бананова държавичка. Аз отдавна съм в Нова Зеландия и живея като бял човек. Средната заплата тука е десет пъти по-голяма от Бг.

Колко е часа?

Не си много обективен, щом за теб България е най-бедната страна в света... или просто трябва да почетеш повече книжки и сайтове. Стой си в Нова Зеландия и не се изказвай по въпросите, касаещи "бедната бананов държавичка". Даже ако не се връщаш ще ни направиш услуга - един безполезен всезнайко по-малко.

каква нова зеландия те гони бе, маце. ти дори не си в италия. хахахааа.. басси сбърканячките по тия форуми...

Една гъркиня си го каза по телвизията: Ние обичаме да имаме пари и да живеем добре! Ей по тая точка не могат и няма да се разберат, затова всякакви преговори са обречени. Охитата след още една седмица ще задлъжнеят много и към местни лихвари и тогава - чао бамбини! Само "Мони, цункай Джиджи" ще ги оправи.

Словакия, за 5г. когато Гърция потъваше, дръпна напред и вече са една богата държава. От теб зависи.

Макар нещата да са странни понякога, много е важно да се преценява реалността и как да се постъпва. :)

Току що, представиха Ципрас по Нова. Човека е краен левичар. Гърция определено не отива на добре. Или ще влезе в пътя или, ще стане реплика на Куба.

то човек да се чуди накъде да върви. света се напълни с комсомолци, които го "спасяват" за наша сметка, но те сами се тупат по гърба как били успявали да ни дозакопат. ето това не ви понасям на лаборантите на индиеца от драгалефци и неговата бабка, която била на кисело муеко. зо бива "правене" ама ващо е отврат да се гледа дори от мангалите, които потурчихте!

И какво общо има другаря Костов с Кастро или Ципрас?

Колкото-толкова бе, малоумно , неуко говедо. Един път печелят, че нямат конкуренти на техните стоки, защото средствата за производсво бяха ликвидирани и нарязани на скрап, фабриките- разкулачени и опустошени и вече има само руини от тях и втори път печелят, че ти продават вносните си боклуци полски картофи, домати, ябълки, чешки отровни салами и наденици, хартиени словенски маратонки-еднодневки, химически немски сокове, които в Дойчланда струват само 45 цента, а тук са 2.40 лева. Мляко на прах, пак от Дойчланда или Йостерайх и така нататък.... Осакатиха ни икономически, смачкаха умишлено производствената ни мощ, заводи, фабрики, селско стопанство, оръжейна промишленост, енергетика, за да ни ликвидират като конкуренция и за да ни превърнат в консуматори на боклуците им.

къде са любимите ми домати? внасяте ги от турция, а дините от любимец загиват пред "гръцката" "конкуренция", която е субсидирана от същите празноглавци, като юнкер, меркел и оланд. - "светата" троица на пропадението.

Доматите вече не са и пластмасови, а твърди като поки за билярд. Ако не пише на етикета - домати, някой ще ги ползва за снукър. Зелето от Турция е сбито, сбито, пресовано като камък,жилаво , тежко и троши зъби, прасковите са едри, но изкуствени, без никаква сладост, краставиците са твърди и миришат на химикали, дините им са чертвени, но твърди като тиква и с вкус на тиква... Къде са българските обувки от естествена кожа, които не запарват и не правят краката ти-леш, къде са българските ризи, якета, шапки, спално бельо от памук- не от бамбук, къде са българското сирене, кашкавал, салам, агнешко месо, къде са българските консерви, бира, риба, и така нататък... Няма ги. А защо ги няма? За да ги има европейските им боклуци по магазините. Защото, ако ги има българските качествени стоки- европейските им боклуци ще се скапят по рафтовете.

Писна ми от тези гърци , които не предлагат нищо и само мотаят целият Европейски съюз. Дават ли си сметка всички , които ги величаят , че освен парите по тия кредити - какви огромни разходи правят тези гърци на всички европейски държави , включително и на нашата. Това разкарване на всички висши чиновници не е безплатно и го плащаме всички ние , вместо тези чиновници да правят нещо полезно за държавите си , то въртят на едно и също място губейки си времето с тези нахални гърчоля.

искам някой отворко, като вас, господине да сметне загубите и ползите от приматизацията на населенията. ако можете, представете ги Строго в суми. вас това ще ви впечатли най-много. като разбити съдби няма нужда да смятате. Аз съм го сметнал вече.

Гърция не е България или източна Европа, все пак те са капиталисти и не може да им побутват опорната точка че комунистите са виновни за всичко. Един съюз ако е застрашен от напускане на някой член, значи не е истински устойчив и има нещо гнило. Ципрас желае да опита друга алтернатива, нека да се разделим като приятели и им пожелаем успех.

иска да напуска. тя е изгонена ...схващаш ли ? и още се натиска да остане...споразумения...бла бла

Не, това е чат от дипломацията, там не всичко се казва пряко и двете страни хубаво знаят кой какво цели.

Ами да върне кредитите и да се маха, ако ще на майната си.

Има каузи по кредитите, ако не са обезпечени тогава евреина пие една хладна вода, нас това не ни касае по никакъв начин.

За грекзита е ясно , ама да питам,какво става с еврото ?! Една акция от БРИКС е достатъчна за Гърците. Гърция не е сама.

Ципрас отказа на китайците да приватизират пристанищата на Пиреос и Солун и веднага китаиските индекси дръпнаха надолу. БРИКС МРИКС наборболюкаха се.

Не е сама, става дружка на Куба.

са глупаци ...какво ще спечелят от спасяването на гърция като в брикс всяка страна си гледа интереса...да не мислиш , че русия ще отстъпи на китай кокала или бразилия .

Брикс е в паника. Банката им май няма да я бъде.

вас не ви ли е срам за приматизациятя на населението, което бе само лабораторно понятие, докато не се явиха за асоциални експерименти толкова народи, на които им се искаше на пукнат, стига да има някаква доктрина, идеология... но, не от друго а от скуката, която насадихте у живота на хората. помислете, върху това!

вижте, в днешно време думата срам просто предизвиква изблик на смях, а думата неморален е изместена от дуната на юнкер, който бил "законен" евро-комисар. (смях в залата)

Тез на снимката много гладно гледат. Бяха си наточили зъбките за цялата гръцка икономика, обаче нанай

а те са много демократични , готини....бе кеф е да работиш за тях...и да ти плащат в драхми

Аууу, докато излезе човек да пие една бира и DAX-a остлабнал с още 120 пункта. Към 10% за една седмица. За кво им е да бързат на гърците, то часовникът тиктака за тях:)

бира си пил това добре. Чинии чупи ли ?

Чиниите не са ли мезе към други напитки?

отразява цените на акциите. повечето обикновенни европейци нямат акции и това въобще ни ги засяга . проблема е на богатите

sps_hrsf@abv.bg

ами сега? АЗ АКЦИИ НЕМАМ, АМА ИГРАЕМ НА БОРСАТА...Дали да ми пука, да не ми ли......озадачавам се.

Вие сте се вторачили в Гърция, а в това време Китай се срутва. Шанхайската борса се размаза с трилиони долари загуба само за последните дни, паника има и сред населението и сред компартията.

Ципрас отказа на китайците да приватизират пристанищата на Пиреос и Солун и веднага китаиските индекси дръпнаха надолу. БРИКС МРИКС наборболюкаха се.

Изхвърлете малоумните и некадърни гърци моментално. Вън, чиба, марш от еврозоната и от ЕС, скапаняци-маляци.

по същите правила трябва да ижвърлят и всички онез, които имаха сметки в ктб. което също ще е справедливо. и не ме обявявайте за грък, защото никак не съм. аз просто предупреждавам, а онез, на които не му харесват предупрежденията Ми, скоро ще се натъкнат и на Доказателствата Ми, при това, напълно Реално.

но не сам. трябва да бъдат из-хвърлени всички онезим, които имат офшорки, чрез които купуват цели фондове, като "доверие", много забравяте добрините, които ви бяха сторени и това никак, ама никак не е на добре!

На моменти просто къртиш мифки от простотия. Кво общо имат тези със сметките- демек вложителите, с тези дето взимат кредити и не ги връщат?

Абе цялата тази еуфория около търтеите-византийци е доста уморителна.Само реват как запада им извивал ръцете и какво ли още не.Ами нормално е европейските банки да ги натискат, то си е така с всяка една банка в света.Взимаш 185 милиарда и искаш да не плащаш....няма да стане.Дето се вика:"Га яде кифтета ни рива,а?"

Вече е решено, прехвърлят гръцките бакии на световната банка, Гърция новата Куба.

Адаш, днес ми звънна Мики Маус от Вашингтон и ми подшушна, че 16 от 18 искали да ви гонят от ЕС.

Тия еврочичковци да не се правят на много важни. Грексит НЯМА да има независимо дали гърците представят или не нови реформи. Ще клекнат с някакво споразумение и после така ще го извъртят пред собствения си електорат, че вижте ли, предложението на гърците било конструктивно и те ще предприемат реформи.

заповядваш ти ша клекнат. само ,че това се гласува в 18 парламента и не вижда как ще го замажат. винаги опозицията в парламента ще разтръби всичко

Може да клекнат, ама само за да се изсерат на гръцкото Охи, после гърците може да похапнат.

Гърците твърдо разчитат на китайците, обаче тогава ще работят за китайски заплати.

И китайска дисциплина.

sps_hrsf@abv.bg

това искам да говидя. знам какво е корейска дисциплина.... един грък би предпочел да умре на кръста, но не мож работи така, вервай ми.

Грекзита явно е желан от Гърция, иначе нямаше да се правят на маймуни. Явно разчитат на друга подкрепа. За момента им е важно единствено да не връщат пари нито на ЕС, нито на МВФ. Определено ще бъде интересно какво ще се случи в близките дни и месеци.

им помогнал безвъзмездно-дори русия каза , че се итересува от гръцка собственост...т.е няма да подарява пари а ще купува . значи гърците от гордост да не си направят реформите са готови да си продадат държавата....тъпо. и кой им дава право да продават неща които биха наследили децата им само те в момента да живеят добре? доста егоистично

айде по-живо давайте евраките, че на 20ти ше фалираме и към ЕЦБ! Как да им изплатиме 3,5 милиарда евраки като не ни давате пари! Айде по-живо. Моля!

Вгледали сме се в Гърция,и не виждаме как САЩ живеят на гърбът на всички нас!!!Как САЩ,и въобще имат ли намерение да си върнат дълговете???

Затова ли те мори дископатията?:)

плаща европа и ни засяга. за щатите плащат тези който са купили облигациите им и те да се спасяват.а като искат гърците да печатат драхми и да пускат такива облигации да видим кой ще ги купи

Темата е за Гърция и нейният дълг, а не за дълга на САЩ. Още повече, че САЩ нямат външен дълг, а единствено вътрешен, поради естеството на долара.

Обслужват ли си дълговете? Обслужват ги. Сигурен платец ли са? Сигурен са. Как да не им дадеш пари?

На теб колко ти дължат? Защото моите дългове са си оправени. Като си им давал заеми да си мислил, кога ще стигне връщането до теб. Но за Гърция ми бъркат в джоба без да ме питат, проблемът е че европейските демагози не искат да направят рефердум с къс и лесен въпрос: "Да даваме ли пари на Гърция?"

Всички знаят, че умен и разсъдлив русофил няма. Пък ти, освен това , си и неграмотен, но. . . ней-се ! Замисляш ли се защо капиталът на банката на БРИКС /ако се случи, де / , ще е в долари, а не в рубли, юани , рупии или другите им там, валути ?

Две дни след референдума, на който отрицателният вот спечели над 60 на сто от гласовете новият финансов министър на Гърция Евклидис Цакалотос се яви на заседанието на Eurogroup без предложения от страна на Атина. Според представители от Еврозоната такива ще бъдат представени утре. Това потвърди и председателят на Eurogroup Йерун Дайселблум в изявленията си след заседанието на съвета. Той допълни, че утре ще се състои ново телеконферентно заседание на финансовите министри от Еврозоната. Забавянето на преговорите е постоянна тактика на гръцкия кабинет, която продължава въпреки промяната в лицето на финансовия министър. Днешният развой на събитията и категоричните изявления на европейските представители, че споразумение с Гърция може да има само ако тя представи достоверни предложения увеличават опасенията за Grexit. Такова е мнението и на гръцкия писател и политически коментатор Сакис Мумдзис, което той аргументира в интервю за GRReporter.

за къде имат да бързат?

глада е лош съветник.

бърза този който има затворени банки и празни трезори. ез няма бърза работа...ако бърза гърците ще искат да не платят и да получат още пари. ако не бързат поне няма да дават

Грък пред банкомат на който пише OXI. Постоял гърка пред банкомата и изпъшкал - ооо OXI , OXI .

Заплашвайте и дезинформирайте. Това ви остана. Тези от снимката не са финансисти, а кукли на конци. Хайде да се разпада този малоумен съюз, 1е да се стабилизира малко Европа. Не е лесно всяка държава да се разделя между руски и американски пионки, прокарващи техни си интереси, а хората да го духат.

баце, разсме ме искрано. интереса на сичките "пионки", е хората да го духат, че да не го духат те.....

кои "хора" го духате? уточнявайте се, ако мога да ви помола. ние ходим изправени и си казваме Мненията такива, каквито са. дори и да "редактирате"

мислят както ципарис за своите народи защото не помагат с някакви имагинерни средства а с реални пари събрани с данъци. така , че демократично режат гърците

при тая червена вълна на капиталовия пазар., Само днес борсите отписаха 100млрд евро от стойността на акциите. А какво ще стане ако сега не се разберат?

е как да се разберът бе? гърците дори предложение немат. дошли така, да оберът овациите, да кажат охи и да пият по едно узо. Разбери се с таквизи ТИ!

След малко ще видим, какво имат да кажат. Верно е че изнервиха делегатите с липсата на проект, с който трябваше да се запознаят ПРЕДИ, а не по време на срещата. Всичко е игра. Теория на игрите.

от тези отписвания , нито държавите нито обикновенните хора. губят богатите но кой му пука за тях.

На срещата бе обсъдено предложението на ЕС за новата хуманитарна програма - Ориз срещу реформи.

Ще им се дръпнат очите.

грекситът може да е само полезен за всички. проблемът е наистина в доверието. аз не вярвам да може да бъде Приложен целият пакет от така необходимите мерки, които дори само с едно изключение ще стане безсмислена цялата помощ, която не иде от джоба на пулитиците, а иде от нашия джоб, както и техните заплати. а от бонусите им, към "заплатките" зависи на кого те ще дадат държавните "поръчки". грекситът на този етап е една спасителна лодка. нали никой не си мисли, че мисленето, убежденията и "идеологиите" набивани с години, с помощта на парните чукове на медиите на идиотите по/върху/във мозъците на електората ще може да бъде сменено за някакви си 24 часа. няма как. драматурзите са в шах и мат. защото трябваше да чуят "предупредителните "изстрели"", наместо да им се подиграват. защото те се помислиха за всемогъщите и вечните цезари, но и гай юлиевци. аз не знам кое искате да спасите преди всичко. собствените си кожи, или вашия проект. като ви знам. собствените ви кожи са по-важни и проектът ви отива в канала, заедно със собствените ви кожи. това бе! смешно ли ви е, Сега?

изстрели още нема. чекай дигането на лихвите у щатите. тогаз ше видиш изстрели..... тва сега е игра на пишлягарчета с водни пистолети.

още веднъж ви призовавам най-почтено да четете точно. и да разбирате написаното. казано е "предупредителни изстрели" което е сложено в кавички за да придаде допълнителност към и така лесната за разбиране небуквалност. "предупредителността" бе осъществена не чрез някакви изстрели, а чрез думи, които плющяха по задници повече от сол. но на някои сланината на гъза им е много, много по-дебела, отколкото мозъка по главата им. та пак нищо не вденаха. добре, че още и не цензурират от името на "демокрацията". отчайващо прости сте!

дигането на лихвите не е някакъв необратим, фатален или друг някакъв си несъществуващ до сега механизъм за влияние на пазарите, или ако щете на "свободния пазар", който се е настанил, като един член първи по всички конституции, ама потайно. та така. член първи на всички демократични конституции е: "свободния пазар" управляван от еврейските банди.. пърдон, банки е вездесъщ! той е и над Бога! ето това е!

лош е,.. Mат*ряла!!;)

не виждам нищо гордо в това да искаш пари , които не връщаш и да обиждаж този дето ти ги дава

ние живеем хиляда пъти по-бедно от тях но не вдигаме вой да ни засипват даром с милиарди , защото сме наистина горд народ , а тия наглеци вият като койоти колко били бедни за да смучат и от нас, и си мислят че това е проява на гордост -мръсни византийци

Бре,бре, какви сте международни финансисти и банкови специалисти!Обраха банката КТБ, полицаи били младежи,бергендорф с марихуана, а пък онзи хитрец- пловдивският кмет тотев дал ремонти на 4 шосета само на еднъ и съща фирма,защото представяте ли си-ще паднете от смях.Евробанката за възстановяване и развитие така се била разпоредила.Кво става,бе с тази Гърция?

Kазвах Bи, и пак ви го повтарям: лош е мат*рялааа!! ;)

Е ти кво искаш? Бергендорф да обере банка, полицаите с марихуана и финансиситите да бият младежи?

Aбе, ти защо пишеш на маимунски??!!;)

Браво на Ципрас и гръцкия Народ . Целия Свят ви подкрепя и е с вас .Всички българи ви симпатизират . Дано удържите победа срещу Лихварите . Да Живее Демокрацията .Другия вариант е да изметем от ЕС Фашистите заедно с Банките им .

Нъл тъй?

те вече победиха лихварите. Нали знаеш че в КОРАНА пише като кажеш пред трима свидетели мъже три пъти OXI OXI OXI и лихварката може да си фата пътя

Без Варуфакис не е същото! :-/

Tои ще замести лагард във мвф! Tам, има много работа за вършене! ;)

Сега чух, че Фидел Кастро поздравил ципрас за победата му... То и Фидел така громи Щатите от 60 години, та докара народа си до просешка тояга... Сиртаки, пачанга, маслини, пури - все тая, циганине си е циганин...

Сега си чул ужким, пък го троли още под темата за Латинска Америка. Я изброй колко още страни подкрепиха Гърция?

Действително сега го чух - по новините в 18:00 по Канал 1, а пред компа сядам за първи път от часове... Колкото до държавите, подкрепили Гърция - не знам кои са, но мога да предположа: Русия, КНР, КНДР, Венецуела и прочие демокрации...

".....Ако Гърция излезе от еврозоната, в дългосрочна перспектива валутният съюз само ще стане по-силен, заяви председателят на латвийската централна банка Илмарс Римшевич, цитиран от ТАСС и БТА...." Подтекст: "така ви се пада гръцки скапаняци, щом любезничите с омразните руснаци" "Друга ключова фигура в ЕК Пиер Московиси каза, че изходът на Гърция от Еврозоната ще бъде ужасен провал. Комисарят по икономически и финансови въпроси посочи, че Гърция трябва да каже дали иска да тръгне напред. "Ние искаме съюзът да остане цял", каза представителят на Франция в ЕК. Подтекст: "Тръгне ли да се разплита плетивото, няма да спре" Уважаеми съфорумци, всичко това ми напомня следната древна случка: "Според Библията след Потопа човечеството представлява единен народ, говорещ на общ език. От изток хората прииждат в земята Сеннаар (на долното течение на Тигър и Ефрат) и построяват град (Вавилон) и кула, висока до небето, за да си създадат име. Строителството на кулата е прекратено от Бог, който объркал езика на хората и те престават да се разбират един друг. Хората не могли да достроят кулата и се разпръскват по цялата земя." Хайде, час по скоро да ни изгонят от еврозоната (и ЕС, щом само така може). Писна ни. После могат и да обесят някой от архитектите на еврото (надали).

Според източници Лагард заявила, че МВФ може да предостави само консултативна помощ на Гърция ако това е необходимо. В публикация на агенция Bloomberg се посочва, че тя разяснила на гръцкия премиер, че МВФ не може да предостави финансова помощ, тъй като Гърция не изплати задълженията си към него на 30 юни.

В обаждането си до президента на ЕЦБ Алексис Ципрас дискутирал с Марио Драги състоянието на ликвидност на гръцката банкова система. Правителствен източник от Атина заявил пред агенция Reuters, че Ципрас определил премахването на капиталовия контрол като спешен въпрос. На 20 юли Гърция ще трябва да изплати на ЕЦБ сума в размер на 3,5 милиарда евро, за да покрие падежите на притежаваните от нея гръцки държавни облигации. Ако тази сума не бъде изплатена ситуацията ще се усложни допълнително, защото от ЕЦБ зависи и финансирането на гръцките банки от Фонда за спешна ликвидност.