България с най-голям отрицателен прираст в ЕС

За миналата година България е държавата в ЕС с най-голям отрицателен прираст (-5,7 на 1000), показват данни на Евростат.

Обратно в новината

Коментари - България с най-голям отрицателен прираст в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гарантирано от ГРОБ и ББ

Само аз ли не съм толкова тъп че да видя как заглавието дебело противоречи на това изречение: Общата статистика показва, *, а най-висок отрицателен прираст бележи Кипър. Кипър е в ЕС, доколкото знам. Нищо не казват и за Прибалтика - там вече загубиха 30% от населението валово за трите държевици.

А дали не е правилно да се определи и съотношението на родените в България, каква част са роми или с други белези, спрямо българи?

Стига самосъжаления! Как пък сме "умираща" България! Стига да има сериозни икономически проекти, да има работа и да ни управляват по-умни и честни политици...ела да видиш просперитета и многото дзетски гласчета. Лошото е сега, но не е безнадежно. Може дори Гръцката криза да се използва в наша полза, но от по-умни държавници! И стига сте критикували и отричали, с тези отрицателни нагладси никой не ще успее. Да се похвалваме, да се подкрепяме, да си харесваме природата, да сме горди с миналото и да го впрегнем в икономическите възможности сега, ето малкото, с което може и да си помогнем сами.

Комунягите да вземат и да върнат в държавната хазна заграбения до 1989 г. Външен дълг, в размер на 10 000 000 $ ,която сума въобще не влезе в България за "обновяване на промишления ресурс", както тогава ни лъжеха ! Тия пари те ги изсмукаха от началото на 1984 г. и си ги врътнаха в чужди банки няколко пъти и после си ги разпределиха помежду си .

Абсолютно !!! Сбъркал обаче с три нули : 10 000 000 000 долара са -десет милиарда , не десет милиона .

Що не видиш колко ни е дългът сега.

До gogo - и като ги върнат, какво ще направиш с тези 10 млн.долара бе льольо :)

Един организъм, дори обществен, когато му дойде времето се ограничава сам във функциите! Така на българите им дойде времето и дори края им се ускори от определена чуждопоклоническа гилдия, начело с господарите на Плевнелиев и Борисов!

Не се изразявам обикновено по този начин, но такава позиция ме взривява 1 - със своята погрешност и 2 - пълната си безпеспективност. Така че - това са МНОГО ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ и КУХИ ФРАЗИ.

Ето това е истинският показател на стабилността. Държавата може да види тук резултата от дейността си. Населението, особено младите, могат да видят и своя принос, щом са се подвели по акъла на държавата.

Освен за суровинни източници и пазари, където да се продават стоките, войните се водят и за безплатни трудови ресурси. Откакто свят светува. 2 млн. българи-християни и над 0,5 млн. българи-мюсулмани са напуснали България. Те са в трудоспособна възраст, изучени, с жизнен и трудов опит, в репродуктивна възраст. Мечта за всяка силна икономика. Тези българи работят в други страни, плащат данъци от трудови доходи на чужди държави, децата им са трудов ресурс и пушечно месо за чужди държави. Т.е. държавата България я няма. Има само територия.

Изчезването на България е обективен исторически процес, който не може да бъде спрян. Не са виновни нито само условията, нито само политиците. Липсва национална идея и българско самосъзнание, а те се раждат само в народа. Никой не може да те застави да обичаш България и да се чувстваш българин. След няколко десетилетия може би ще се помни само, че по тези земи са съществували историческите области Мизия, Тракия, Рупча и част от Македония!

Коя велика национална идея направи от Нигер от равна на България, трикратна по население за 25 години? Има обективни икономически механизми и те са задействани в посока да ни изчезнат. Спират да действат - съвземаме се.

ЗА РУСИЯ НЕ СИ ОСВЕДОМЕН. НЕ ПИШИ НЕВЕРНИ НЕЩА.

България е и с най-нисък дял на раждаемостта и най-висок на смъртността. ОТ НОВОРОДЕНИТЕ ДЕЦАТА ОТ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС СА ПОД 40%. ДО 2050Г БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СА МАЛЦИНСТВО В ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ. ТЯ ЩЕ СЕ НАРИЧА МАНГАСАРО-ЕМИГРАНТИЯ.

Че какво толкова. Маймуните едва са доживявали 40. Радвайте се или ще едете бой!

България е на 6 място по смъртност в света, повече от Сомалия и Афганистан... Зашо ли? И кой е виновен?

Пък аз не мога да забравя как след 200 година се скъсвах да обяснявам, че няма бебета в страната, а злобни вещици ме унеждаваха, че бебета има. Да си съберем вересиите викам аз, ама това ще роди ли още бебета. Бебенца да има, правете бебета бе хора. Помните ли как се прави? явно сте забравили....

Сорри 2000 година някъде се скъса положителната раждаемост.... Пък някои злобни лелички включително повечето от тех работещи за дир и сега, отричеха и се пенявеха, а сега пишат и заплати получават за тея статии.. да повърнат дано и се разболеят дано ...и утре да се изакат черно .....тея същите лъжливи офчарчета....

Не 2000 , а по наскоро... 2008 има бум

Да те светна, ама любимата ти Германия, Испания, Португалия и сие намаляват с подобни проценти като нашите. А в други големи страни на стара Европа има увеличение на населението, но за сметка на цветнокожите, а не на облъчените модерни европейци. Хубаво е ако си приел вярата на нашите ханове, готви се да приемеш скоро исляма, това е истината в ЕВропа.

Българите не искат да имат деца заради отвратителните условия в държавата: ниски помощи, високи цени на пюрета, памперси и тн., липса на места в детски градини... Тия политици докъде я докараха, че и деца вече да не могат да се гледат нормално.

Повече ме плашат условията които застрашават живота и здравето на децата, като пияни полицаи и тем подобни които нагло искат по-малка присъда

И този отрицателен прираст можем да преживеем. Страшното е в структурата на прираста. Относителният дял на паразитния етнос нараства. Само адекватни мерки за ограничаване на циганската популация.

ето откъде "белите манастири" а от кои беха продадени е ясно. за трийсетте сребърника на юда мафиотски, като меркел, оланд, юнкер, серж, сидеров ага, английсктата крадлица, шефката на нато.. i etc. те си знаят. " Откровение 7:9 След това видях, и ето голямо множество, което никой не можеше да изброи, от всеки народ, и от всичките племена, люде и езици, стоящи пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си, Откровение 7:13 Тогава един от старците проговори, като ми каза: Тия облечени в бели дрехи, кои са? и откъде са дошли? Откровение 19:14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне."

ще ви кажа още нещо, което съм го казвал много пъте: не всичко, което блети, дошло от "америка" е "злато", много по-скоро това е злото, което окачи на кръста си дори Собствения си Спасител! помислете на кого се ПРОДАВАТЕ, роби на евреите, по-опасни дори от самите цезари. това е изводът от цялата Библия. ако не сте я чели, да ви го кажа!

кукуригууу

да, ама чий е света, на вас, дебилите ценуриращи форумите от името на еврейската олигархия, като тази, на коломойски, откраднала всички наши пари, които дарихме на украина, или вашата, еврейче, купило Белите ;анастири? а знаеш ли защо Белите? м? трий пусси! такъв въпрос не мож отговори! хахахааа

но инак много по петлюрски го раздавате. защо ви е весело? да не би да печелите по борсите НИ? аз вервам, че на вашия коментар са се спукали от смех всички, които са на вашето партиджанско нюво! е, аз няма как да се смея на едноклетъчни изриви на "мисълта"!

хахахааа, вие, всички бехте и сте "господин за един ден". "ех, америка, америка, не ти провървя в америка, а джиджи, джозефина лука сантини...", .. сангуойуангянмън ойкауакамнбинжонзъ.. ! ние сме гори американци! древни роби на еврейите, които така щедро ни трият мнениятя, подслушват ни и създават Биг Брадъра на мънгизите...

mitko

Не две съкровища, а три, а защо не и четири съкровища ! Защо не отпуснете душите си ! За истинските причини да имаме повече деца в българското семейство 1. За раждаемостта и мотивацията да имаме повече деца: предимство e да имаш 3, 4 и повече деца. 2. За баланса между децата и работата. Успялата жена е успяла, защото балансира успешно между работата, децата и грижите за семейството. Неуспяла е тази жена, (дори да е с високи доходи), която само и единствено работи, а няма време да роди и отгледа децата си. Работата не е вечна за никой, а децата са по-важни от работата. А може би работата е по-важна от децата ? 3. Съвременният живот е много опасен за децата. Нима сте сигурни, че като имате само едно дете то няма да емигрира далеч от вас ? 4. При повече деца имаме по-добри и по-спокойни старини. При повече деца помощта идва от повече места. България стимулира раждането и отглеждането на деца. Който не го знае нека прочете: 4.1. На българската майка България предоставя 52 (петдесет и две) седмици платен отпуск по майчинство. През този период майката получава 90 (деветдесет) % от заплатата си, като има възможност за още 52 седмици неплатен отпуск. За сравнение в САЩ майчинството е 2 (две) седмици преди раждането и само 4 (четири) седмици след раждането. Във Великобритания майчинството е само 8 (осем) седмици след раждането. Нима България не е по-цивилизована страна? 4.2. В България третото дете в семейството се приема задължително в ясла и за него не се плаща месечна такса. Предоставят се много други облекчения за три и повече деца в семейството. Какво още трябва да направи държавата, за да подпомогне раждаемостта? 5. Децата, като най-ценното вложение във вашия живот. За какво ядем хляба си иначе, ако не оставим наследници от нашия престой на земята? 6. Тежката съдба на едно единствено дете. Защо да оставяме детето си без близки хора на този свят, като се въздържаме да му създадем братя и сестри. Децата ви, като сила и взаимна помощ, когато порастнат. Братската и сестринската взаимопомощ е голяма сила в живота. Нима ще лишим децата си от другари в живота? 7. Повече деца, по-силна българска държава. Децата са бъдещето на България. Колкото повече деца се раждат и добре възпитават, толкова по-силна държава ще имаме. 8. Всекидневните лоши новини по телевизията: Не се влияйте от тях! Журналистите търсят сензации. А животът е много по-хубав от този, който е представен в новините. Живейте си живота и правете деца заради вас самите. Въпреки лошите новини по телевизията. Защото децата са единственото най-важно и най-ценно нещо в живота. 9. Икономическата криза и броят на децата. Кризите в капитализма са периодични и редовни. Това значи ли да нямаме деца? Размерът на заплатата не определя колко сте щастливи. Само броят на децата и вашата вътрешна нагласа определя вашето щастие. Не бъдете егоисти, не мислете само за себе си. Отпуснете душата си и създайте повече наследници. Не се страхувайте! Колкото повече си отпуснете душата и създадете повече деца, толкова ще сте по-щастливи. 10. Не може да осигурите абсолютно всичко на вашите деца. Невъзможно е. Важно е да ги възпитате добре. А за възпитанието няма нужда от пари. Възпитанието идва от примера и държанието на родителите. Важно е количеството любов давано на децата от вас, а не количеството пари давани на детето. 11. Българките и българите са умни хора и ще разберат тези послания: направете сами вашето щастие вашите деца! Ако искате да не дойдат други народи на нашата хубава земя правете повече деца. За тази цел две деца са малко. Където са две деца, там лесно се гледа и трето дете, тъй като вече имате опит! Вече не ви е страх от всяко кихване и болест, тъй като знаете причината. Не се страхувайте от грижите при отглеждането на децата. Това са сладки грижи. Децата са много по-важни от новата кола, от екскурзиите, от работата. Децата са вашето бъдеще. Децата са бъдещето на България. Без поне три деца в семейство, няма да има бъдеще нашата хубава държава. Страхът има големи очи! Ще се справите със сигурност с раждането, отглеждането и възпитанието, както на едно и две, така и на три деца. Спомнете си за вашите баби и дядовци, който са имали по 4-5 и повече деца. Бъдете сигурни, че ще успеете да им дадете и добро бъдеще. Не бъдете егоисти! Не живейте за себе си! Децата са най-хубавото нещо на света !

не разбрах защо да не живея за себе си, когато сам съм дете. що за тъпни?

мале колко си прост. а ти колко деца имаш

Познавам двойки в много по-добро и подсигурено положение от това на нас с мъжа ми, които се оплакват от трудния си живот (?!?) и обмислят идеята за деца в някакво много бъдеще време, като че ще живеят 500 години и поне до 350 ще са млади. Познавам и много необвързани, които търсят някакви принцове и принцеси, и съвместен живот без никакви трудности и тежести. Който иска деца и семейство му намира начина.

да, циганите ;))))))

Plamen

Ако от статистиката за България се извади циганската раждаемост резултатите ще са много по-трагични.

моля ви! в българия няма цигани а евророми от бхк. аз обаче не познавам нито един от тези чешит-правдари, който да е приел поне една фамилия, която трябва да бъде ВНЕДРЕНА, не "интегрирана", както ни приказват, в своя двор, къща, вила и имот на френската ривиера. ако вие познавате поне един, който със Свои Пари подкрепа тази Вълна от "бежанци". то покажете го на обществеността. Ние имаме Правата да знаем, Защото НИЕ сме Гласът Божи. и ви избираме - цезари.

Може би най-умното нещо , което може да направи един българин е да се пресели в по-добрия свят! Щото този едва ли ще се оправи някога!

Всички рано или късно сме за там. Българи, китайци, руснаци, американци.

ТРЯБВА дя направим е, да преселим мафията дето 26 години ни умъртвява в ада. Не ние, тях трябва да преселим където им е мястото.

До 1944г семействата имат по 5-6 деца,след това средно по 2-3,да речем двойно по-малко,но населението се увеличава и увеличава. Някой може ли да каже как? Може би първия циганин внасяше свои събратя от румъния?

Дядо ми е раждан 30-те на село. И са 6 деца. Майка ми е раждана 50-те в града. И са 2 деца. В същото това село вече има доста цигани. Но традицията се спазва - и те имат по 6 деца.

Тревожно и тъжно! Ето това е изключително важна тема за коментар. Аз поставям няколко основни въпроса за сравнение и коментар: 1.Защо през 1982 година страната е наближавала 9 милиона/не са достигнали 24 000 души/, като модела на младо българско семейство по това време е бил с две деца? 2.Защо сега раждаемостта е толкова ниска,а смъртността изключително висока?При това вече може и да сме под 7 милиона! Отговорите на тези въпроси са очевидни.Всичко зависи от условията ,които се създават.Има работа,има доходи,има сигурност,ще има и повече деца и по малка смъртност.Само че такива условия не само не се създават,ами става все по-зле.Могат да ви говорят всякакви неща,за стабилност,за икономически растеж и други подобни простотии. В момента в който ги попиташ,защо тогава имаме отрицателен прираст и изчезваме като нация ;всичките им обяснения се изливат в канала! Преди време чух и такъв коментар:"Тогава комунистите не са пускали хората зад граница и младите понеже нямало какво да правят;правели деца!"Предлагам го като номинация в конкурса "Най-тъп коментар на годината".

Каквито процеси ще се развият и са се развивали в последните 26 години в България, ще се случат и в другите страни по света. /"ГОРКАТА МОЯ АМЕРИКА?!", Уилям Джеферсън Блайт III-Клинтън/

25 години на нито едно правителство не му е пукало за народа. Е и на народа не му е пукало за прирастта в държавата,след като са го подложили на тормоз и бедност.

това се казва Геноцид! 25 години Геноцид и доказателствата са на лице. какво ли не правят другарите капиталисти за да имат няколко долара повече, в джоба. които все не стигат на бедните селски къшкавалокрадци, към които се числи и акерман, но и много други партизани по банковите върхове на революционния отред на банките, който слезе от планините и обра народите.

Ако продължава така след 20 години ще има следните резултати: ДПС ще получава пълно мнозинство на всички избори. Основни езици ще бъдат турски и цигански. Основна религия ислям. 90% от българите ще живеят извън БГ.

"американците" ще беснеят от радост. имам предвид "американците", които "избягаха" в америка, за да въведът тука новия световен ред. и станаха по-големи американци, дори от индианците... хахахаха. Здравейте, Навахо!

Не си прави илюзии, че през следващите 25 години на някой ще му пука за теб.

"България с най-голям отрицателен прираст в ЕС". ето това е най-положителното от целия преход под ръководството на дс, кагб и нато. много баби - хилав прираст.

а, да не забравя да спомена, че за сметка на отрицателното - ще ни вкарат негри и идилци за да подобрят "матрияла"...кхъм, откъм "работна ръка" на "пазара на труда". така де.

Бокова, Георгиева това, вас касае. Помагайте на майка България, целево на всяка вишистка с бебе финансова помощ. Стига са хранели старите моми на гърците.

Личи си по данните че примат управлява тази територия "държава".

Оказа се че скачащите са или самоубийци или убийци или най-малкото неориентирани, защото само тези хора се стремят към свят в който сънародниците им се разболяват, осакатяват, емигрират и умират. Или не е така!?

Затова пък подобряваме демографската ситуация в САЩ и Европа. И като се има предвид, че светът е едно цяло , не виждам нищо лошо тукашните хабитанти да поизчезнат.

Дааа. Една добра новина. Лошият материал намалява.

Да ражда електората на БСП ...,да са живи и здрави ,но си изгониха внуците ,нищо празно няма цигани и турци ..бол!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нали електората на БСП е над 50 години, не ви се връзват опорните точки ....

За партията мога всичко. Само търся някой юнак да ме оноди.

Не схващаш ли иронията?

Ами така ще когато има премиер който казва "когато ГОЛЕМИТЕ НАЧАЛНИЦИ се разберат" до тогава ще е така... Този е избран от НАРОДА много пъти, значи В НАРОДА МНОЗИНСТВО СА ДЪРЖАВНИТЕ ИЗМЕННИЦИ, Какво друго очаквате бе слуги долни, господаря винаги презира СЛУГАТА !

ако българите са намалели с 41 хиляди, това включва ли и циганите или за тях имаме прираст?

Там прираста е доста голям..

благодаря за разяснението. Сега реших да стана богомолец белким доживея тия 50 години за да стана свидетел на историческото събитие на прекръстването и покръстването на България в Циганстан или Булгаристан.

ако населението на ЕС се е увеличили с над 1.3 милиона, а разликата между 5.1 и 4.9 е 200 хиляди, това означава ли че 1.1 милиона са придошлите "бежанци" и имигранти от третия свят?

Да

Може и повече да са придошли с тази ниска раждаемост в еврозоната. Очаква ни циганизация и това е.

е важното е че все пак сме по нещо първи в европа .

на населението е пряко свързан с условията за живот и образованието на населението. Живеем при "страхотни" условия и меко казано е безрасъдно да създаваме по няколко деца без да можем да им осигурим нормален живот.

Хм. Що тогава прираста в пакистан е по-голям от този в германия? Нима живеят при по-добри условия?

Заради исляма. НЯмат право да ползват противозачатъчни, презервативи и жените им да отказват секс.

Кво ви пука? Важното е, че потомците на байтошовците държат здраво властта и парите- това, което народеца винаги е искал. Пък и след четвърт век все ще остане поне един резерват за 'коренните жители', да продават цървули, шльокавица и червени байраци на туристите.

тъпо седларов .. тъпо

За всичко си прав но за байряците не си, червени ще са байряците, но с ПОЛУМЕСЕЦ на тях...

' За миналата година България е държавата в ЕС с най-голям отрицателен прираст (-5,7 на 1000), показват данни на Евростат. изглежда и циганите напускат щото няма данъкоплатци да ги хранят

Аз очаквам когато станем около 4-5 милиона вече малцинставата да не са малцинства... след около 40-50 години очаквам населението да се увеличава много силно, но територията няма да бъде с име България вече...

ми то и сега сме 5 милиона , българите имам в пред вид .

Даже може и да са по-малко, имах в предвид всички...

Това ни чака след погрома олигарски на момата ,чалмата и сачмата! Пак гласувайте за златния сфинктер на сараите-сидераста !

Браво много точно, само дето вие управлявате вече 6 години а олигарски 1 само една...

Спада в населението не е лош сам по себе си, но, Европа скоро ще бъде поставена пред избора за свободата на религиите, и то в частност Исляма... С толерастия няма да стане, тяхната официална доктрина е да раждат деца, а това че нормалните хора не се множат като зайци в тази надпревара означава че СКОРО ЩЕ ИМА ВОЙНА НА РЕЛИГИИТЕ !

Когато пуберките спрат да прават аборти, тогава и прирастът ще стане положителен. Циганките и помакините раждат от 12-13 годишни. Българките и те забременяват тогаз, но абортират, а не трябва!

българки и циканки/помакини има разлика като манталитет . раждането на 12-13 години може и да е добре за африка и азия но за европа не става. не е важно количеството е качеството а на 13 години как момичето ще учи,гледа деца и изгради едно семейство с бъдеще и за децата . тия твои анадолски съвети си ги задръж за вас си

Да, много по-добре е стари чанти на по 40 да раждат аутисти след като са се изучили, налапали и изградили кариера.

За това са виновни Русия, Социализмът, четирите посоки на света, четирите годишни времена! Да им обявим война и да ги победим!! Напред в Атака с Танка!

Все пак е факт че точно по време на ссср, България е била 8 милиона, а сега ще гоним 6... След 30 години няма и да сме мнозинство. Аз очаквам когато станем около 4-5 милиона вече малцинставата да не са малцинства... след около 40-50 години населението ще се увеличава много силно, но територията няма да бъде с име България вече...

Факт е, защото границите бяха затворени. Повечето нормални хора, отдавна се изнесоха от тук.

...България с най-голям отрицателен прираст в ЕС... --- Този факт ме радва истински поне поради следното. 1. Обичам да съм първенец и да съм част от първенците. 2. Европата не ни заслужава и затова не си струва да и живеем! *

Ееее, най-после и ние да сме в нещо първи в тоя ЕС.

да по простотия никой не може да ни бие(поне в близките 50години)

Че то ние сме първенци по тези показатели още от как влязохме...