България е сред застаряващите страни в ЕС

България се нарежда сред петте най-застаряващи страни в ЕС със средна възраст на населението у нас от 43,3 години.

Обратно в новината

Коментари - България е сред застаряващите страни в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честито на всички, които смятат един ден да получават пенсия от държавата. То няма да има кой да я изработва.

Цивилизацията на Еврогейския съюз в етап на самоубийство. Не че нямат, ама с фалшифките, които имат даже и деца не могат да правят. Октоподите и октоподчетата потриват ръце.

Хайде стига със това застаряване,измиране и емигриране на бълагрите във по цивилизовани народи,западащи и умиращи села,градове и регони! Ще се съберем юнаците на Волен Сидеров от Атака и ще направим България на три морета,под ръководството и помоща на братската нам Русия!Другият по вероятен план е да станем най сетне руска губерния без да се стесняваме и прикриваме и така ще решим по патриотарски атакистки проблемът със потъването и упадъка на българската държавност!

кой иска деца да си земе циганка, на пазара в Сливен вървът на цена две за една

Това е защото жените в детеродна възраст нося впити панталони вместо поли. Сега като ги обуят със шалвари ще скочи раждаемоста а като почнат да обрязват и момченцата ще има бум.

Вземаме нещата с демографския взрив присърце и в свои ръце!? .. ще помагаме за правнуците...

Е , па - още сме комсомолци,ба!

И защо е така?!

Dokato ne sprem da obru6ame vnimanie na problemite v drugite durjavi,nikoga nqma da razberem kakvo stava v nashata sobstvena!!!!!!1

На стари години Бойко и баба Цецка, се завърнали в редиците на Партията-майка. В учебника по История за Първи клас, 2066 г.

както казах-все ми е едно дали меркел трие или хайко маас!

нека кажем какво са жените за нас. жените са обект. те са собственост те са онова нещо, което се опитва да ни обикне не за това, че го притежаваме! а защото нейното аз дори не съществува, когато иска да продължи мъчителното съществувания на нас, искам да кажа вас- подлите същества, които предадоха живота на Разума си за трийсе сребърника! но кой съм Аз за да ви съдя? нека Алла/Господ ви съди, след като и Аз не можах да ви помогна! lady is first!

с това искам да кажа: бог да ви е на помощ, но сам не си вервам, вървете по дяволите! ето това е верую! за вас, педали!

докато говориш за жените като обект те ще бъдат такива за теб...добре че не всички са педали като теб

с много пари, но не искат деца!!!

известни телевизионни водещи!!!

Ако извадим от статистиката мургавите ни събратя, то твърдо ще вземем I-во място с над 50 ГСВ.

Ами ако те ще извадят статистиката за своите арабски и африкански сънародниците?)) май пак ще има оспорвана борба за първото място)

дайте да се разбереме, мъжете не могът да раждат деца а жените предпочитат да се лашкат без да си утежняват живота с отглеждане на деца, така е даже и в най богатите европейски държави и това е резултат от сексуалната революция

Ти създай несигурност и недоверие към всичко живо, пък после чакай раждаемост.

Винетку Сикаджиев от Банкя съвсем ще застареем.

По-добре се замислете за причините. Дори по Тошово време, когато границите бяха затворени и наистина се стреляше на месо, дори тогава бяхме едва 9милиона. За сравнение - Южна Корея е с по-малка територия от нашата, но са 50 милиона!

ние възрастните не мрем достатъчно бързо!Бягайте деца!Това тук не е държава а санитрен пояс на континента! Няма в историята народ ,който да е оцелял,когато обижда и осъжда на глад и мизерия достойното по възрастно поколение!Вас ви чака същото отношение! Бягайте ,,докато имате сили.

Ще се намери ли кадърен държавник ,който да защити българските национални интереси и върне младите, като Орбан в Унгария , аман от посредствени политици без визия за бъдещето ,боклуци с поведение на селски кмет !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ако имаш предвид-Волен Сидеров-НЕ СИ ПОЗНАЛ!!

Не се зомбирай ,мястото на руските, превъртели политици е в лудницата !!!!!!!!!

Като се има предвид, че само циганите правят деца /по финансови подбуди/ скоро съвсем ще изчезнем. До като един работещ българин храни двама пенсионери, един държавен служител и трима цигани няма как младите да мислят за деца и семейства.

Това е дискретното оръжие на политическият ни бизнес елит от времената на диктатурата на БКП контролирана от братската нам -КПСС на бившата СССР,сега Русия,просто хората не биват избивани със оръжие а псевдодемокрачично -бедност,безработица,оттук несигурност,болести и смърт,безперспективност,затова и някои се спасяват като напуснат невидимото гето на Европа- България!

Прегръщам те, синко! Безценни слова! Най-жестоките демографски удари срещу Б-я са нанесени от двете империи - Турската и Руската. Първенството се държи от Р-я.Организираното отмъкване на бълг.население към пустошите на сушавите и безлюдни руски степи за облагородяването им по време на т.иго, , наречено от русите, а и от нещастните българи, преселение, надхвърля числеността на гърците по време на обявяване на тяхната независимост прз 1830 г. Добре е хората да прочетат краткото книжле с неоценима стойност на Г.Раковски,озаглавено "Преселение в Русия или...", за да разберат, че русите от векове прилагат геноцидност срещу нашия народ. Сегашната хибридна война на Р. с/у Б-я цели дестабилизация на Отечеството ни, несигурност, липса на инвестиции,което принуждава бягството на българите на Запад. Без патрони Р-я и Т-я, но основно Р-я, ломят държавата ни. Затова АБВ, БСП, ДПС, Атака се считат за крайни победители. С непригоден премиер като ББ сме обречени.Вижте и гл.прокурор, омбудсмана и сие и ще видите защо аз - над стогодишен вече, изплаках очите си, сълзи не ми останаха.Все още обаче се надявам, че ББорисовци ще бъдат прогонени, и на тяхно место ще дойдат по-интелигентни и по-родолюбиви. Здраве и късмет, синко!

тук възниква и философския въпрос: защо живеем? ще ви кажа - за да плащаме данъци, за да могат лилявовенците от драгалевци да ни се подиграват с трололо обществото си, което смърди на тъпизъм и цензура!

кво искаш!!!Съвсем да ни откажеш да раждаме!!!Я си гледай работата.

свобода или смърт! ( нерегистриран ) 28.11.2015 14:39 тук възниква и философския въпрос: защо живеем? ще ви кажа - за да плащаме данъци, за да могат лилявовенците от драгалевци да ни се подиграват с трололо обществото си, което смърди на тъпизъм и цензура!

Това загубено управление защо не се запита къде са младите хора-колко процента от тия които могат да създават деца са в Бг и какви удобства им създадохте за да имат свое семейство!!Проблема е в управлението на страната господа!!

ако някоя забременее я пишат в новините като голямо постижение!!!А телевизията некакви докторки говорят- Ама как да износим,как да родим???Ама много било страшно!!!Брей!!!Стрес голем.

За мен лично нашенките българки са красиви и симпатични жени! Просто се разходете и ще се убедите колко много симпатични касиви и симпатични момичета и жени!Проблемът със затаряването е несигурността във доходите и стресът,та както казват германците-Geld beruigt,тоест парите успокояват!

тук възниква и философския въпрос: защо живеем? ще ви кажа - за да плащаме данъци, за да могат лилявовенците от драгалевци да ни се подиграват с трололо обществото си, което смърди на тъпизъм и цензура!

Точно това е!Прав си.

Това пита един колега по долу... При мъжете не знам дали е много ... нямам поглед... Като жена обаче мога да ви кажа че частните гинекологични кабинети пращят по шевовете... Масово при съвсем млади жени всякакви възпаления и не излекувани докрай инфекции. Като прибавим и многото аборти... картината става още по кофти. Вижте младите момичета как се обличат в студено и ветровито време....модата е по важна от здравето. Но аз мисля че майките им са виновни,защото не са ги научили колко е важно да се пазят здрави за да нямат после проблеми. Не знам....това е моя погед на нещата ..може да не съм права...но поне се замислете.

засегнати щитовидни жлези при младите жени!!!

само ще ви кая как звучи една американска известна песен...мама аз се обличам като кучка и искам парти, мамо, парти ... сутрин,.. обед , ..вечер , мамо искам парти и да аз се обличам като кучка

е верно!!!Да синът ми каза същото за младите жени.

най отгоре за да те прочетат.

Не. От 15-те процента самотни родители, 90% са майки с деца. Супер неясно е написано в текста, но като се зачете човек по-внимателно, това са искали да кажат.

Достатъчно е половин час да карам из града за да си припомня защо сме зле - липса на култура, съзнание и самодисциплина! И винаги ДРУГ е виновен!

голям % достигна???Не знам защо.

Каква новина,а пък аз си мислех,4е сме най младежката нация в света.

Всичко зависи основно от едно нещо-ПАРИТЕ!Много важен фактор-веравйте ми!

Да, със сигурност преди години сме били много по-богати и затова хората имаха по 4-5 деца, както и повечето цигани и разни други мамуни - имат много повече пари и затова правят повече деца ;)

Сега сме облъчени от реклами, че трябва да имаме това или онова, че без друго не можем да живеем, а без четвърто просто не си струва да живем. И ние си променяме нагласата за живота. Детето от радост и смисъл в живота, неусетно се превръща в конкурент. Дяволче което ще смуче от парите ни, за да има и то едно , друго за наша сметка. И много хора предпочитат да нямат конкуренция. Дано не съм прав и това да са глупости, но така мисля.

ама тези старчоци държат червени карамфили, защо ли? Сигурно пенсиите им не са по-малко от 700 лв., нали знаете кои работиха най-малко и вземаха най-високи заплати. Ще живеят още най-малко 10 години.

Пожелавам ти тяхната "висока " пенсия,и дълъг живот с нея.

Причината за това у нас, не е че живеем по дълго, напротив по малко живеем от тях, защото в България средно се живее по 76 години, а в тия другите страни от ЕС по над 80, 81, 82.... Така че причината за това да сме застаряващи в БГ е че у нас МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ ЕМИГРИРАТ !!! Остават предимно пенсионерите и възрастните в България. Ето затова средния ни показател е висок. Младите са напуснали страната и продължават да напускат ако могат.

Да децата ги няма аааа ТУКА НИЕ ГЛЕДАМЕ СТАРИНИТЕ СИ И ЧАКМЕ ДА НИ ИЗПРАТЯТ НЯКОЙ ЛЕВ ЩО НЕ ПИШАТ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ ИЗДЪРЖАТ ОТ РОДНИТЕ КОЙТО РАБОТЯТ КАТО РОБИ ПО СВЕТА ????? А ДЪРЖАВНИЦИТЕ ОТПУСКАТ ПО НЯКОЙ ЛЕВ ЗА БОГ ДА ПРОСТИ ????ААА И ТОВА КОЕТО СЪЗДАДОХА ЕЙ ТЕЗИ КОЙТО СЕГА НЕ ГИ ПОЧИТАТ ТЕЗИ УПРАВНИЦИ за 25 години ОТКРАДНАХА ПРОДАДОХА И ИЗГОНИХА ДЕЦАТА ИМ ЗА ДА ХАРЧАТ КЪРВАВИТЕ ИМ ИЗРАБОТЕНИ С ТРУД ПАРИ ??????

Ми кат ни набутат един милион рязани карабини - направо ще се подмладим!

Ми работата е там, че наистина ще се подмладим. И ще се и спасим от деграфска смърт.

Абе я да се кача аз на джипа ,да си сложа масивния златен ланец на врата,на ръцете,да вдигна ай-фона и да си поръчам аз две компанйонки и да отида на бар да си пия уиски,та какво ме бъркат мене проблемите на другите та тук във Бълагрия ми е добре!който може адаптира се към новите реалности не му пука и си е добре!

Аз вярвам, че България ще се оправи!

Твърдо ДА на заселването на бежанци в България. Твърдо ДА на това да им даваме момичетата си за жени. Друг начин няма.

Ти ненормален ли си къф си ?Къде видя жени в България.За 1 брой средна хубост се "състезават" поне 20-30 мъже.За по-красивите бройката е няколко стотин до няколко хиляди към 1.Къде видя жени?

Като имаш пара, със жените въобще няма проблеми,на часа може да си избереш каквато си искаш даже и ще те търсят и преследват но условието е да имаш златна парична жилка и така може семейство и деца да има!

И аз съм за - давай им всччко твое, пък другите ще ти гледаме сеира!

България е сред застаряващите, защото политиците успешно гонят младите. Те пък създават семейства навън (обикновено на запад), раждат и отглеждат деца там и допринасят за БВП на друга държава. Тук остават предимно пенсионери, тъпанари, паразити (в това число са и политиците) и мързеливци. Другите са твърде малко, за да зависи нещо от тях.

Ми раждайте бе скапандури!

Живот в мизерия, безработен, коя жена ще те вземе? Как ще се издържате сами? Въобще не питам как ще се издържа детето...... В мизерия и безпаричие не може да се ражда! Ето затова младите българи емигрират и раждат в другите държави където може да се живее НОРМАЛНО !!!

Въпросът е много комплициран ,НО В ОСНОВАТА НА ВСИЧКО Е , ЛИПСА ,АМА ТОТАЛНА ЛИПСА НА ...НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКАААА!!! Виждам руска, американска ,брюкселска ,а липсва българска,поради тъпите и безхаберници ,които ни управляват ,измет !!!!!!