ЕС е склонен да приеме буферна зона в Сирия, Русия е против

Европейският съюз може да приеме обособяването на буферна зона в Сирия, в случай че Турция допринесе за възпиране на мигрантския поток към Европа.

Обратно в новината

Коментари - ЕС е склонен да приеме буферна зона в Сирия, Русия е против | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие не мислете за Сирия, а мислете за България. Защото джихадистите в момента бягат от руската авиация, но замислихте ли се къде ще отидат? Те вече по форумите пишат, че ще се върнат отново когато Русия се изтегли, или просто ще отидат в Европа да се борят с европейците. Което означава - очаквайте изненади в ЕС, във вид на атентати, съответно размирици. А ако руснаците притиснат джихадистите до турската граница и онея навлязат в Турция, Ердоган също го чакат изненади. А стане ли война в Турция, познайте къде ще отидат турските бежанци! Какъвто сме разграден двор, не ми се мисли как ще се оправим с всички тези орди...

А ти, к'во предлагаш?!! Русия да остави намира ИД, да си прави, каквото й скимне с протекциите на САЩ, така ли? Според теб и за бежанската вълна, пак Русия е виновна, така ли?! Как може да си такъв СМЕШНИК и жалка подлога, повтаряща, като папагал едни и същи американски мантри!!! Докога малоумници и идиоти, ще обясняват, кое е правилно и кое не!

Турция иска вдигане на визовия режим-следователно ще има безпрепятствено влизане в нашата страна на всички, които имат паспорт.А дали по този начин няма да влизат "бежанците",които ще ги снабдят с нужните им паспорти.Снощи съобщиха по телевизията, че Франция не била достигнала своите 30% от петрола в Сирия.Не стана ясно какви са тези проценти, но най-вероятно е за разпределение на чуждите богатства.Всъщност питам, кой определи, че управлението на Башар Асад не е демократично?Когато САЩ убива мирни хора демократично ли действат?Когато чужда държава ти уврежда икономиката, културата, нарушава теритоиалните ти граници това изява на демокрация ли е?Колкото до журналистите, те са протежета на политиците и нямат собствено мислене и изразяване, а се продават на политиците, което не е по-малко страшно от времето, когато е имало цензура.Тя и сега съществува ,но под друга форма, която е и корупционна.Снощи по Канал 1 има предаване ИСТОРИЯ.БГ И ТОГАВА ИСТОРИЦИТЕ дадоха ясни примери от българската история-политиците на България не са били далновидни с исторически план и не са имали дипломатически познания, поради което сме изгубили южните територии на страната ни, като сме се лишили от достъп до Средиземно море, но сме изгубили и Македония.И сегашните ни политици са едни гащници,които търсят в изявите си само лични пари.Винаги ще се питам защо правителството на СДС събори граничните ограждения и не бяха ли наясно, че като страна сме с граница външна на ЕС, но и кой стопанин не си пази двора, в случая защо оставихме държавната ни територия без граничните ограждения.България е суверенна държава и каквито искания да се отправят към правителствата ни от външни държави ,било дори от ЕС, националното ни законодателство стои на преден план.Защитата на Отечеството ни е първостепенна задача на управляващите!

Руснаците виждат пълната импотентност на САЩ, ЕС и НАТО и приемат това като карт бланш да осъществяват без притеснения политиката си в Близкия Изток. Западът забърка ужасна каша с безумната си политика в Сирия и затова сега е гузен и се задоволява да изразява протести и да праща ноти. На Израел, Турция и Саудитска Арабия много им се иска да свалят Асад, но не им стиска, пред лицето на руското присъствие.

Евала на руснаците, писна им да ги ебават някакви си меки китки със санкции тем подобни измислени простотии...газ и напред до победата над "демократичните" терористи в Сирия!

Защо на референдума няма въпрос за излизане от ЕС?

Горещо подкрепям. И от НАТО. Никой не ни е питал като ни нахендриха. Превзеха ни без пушка да гръмне.

"Европейският съюз може да приеме обособяването на буферна зона в Сирия, в случай че Турция допринесе за възпиране на мигрантския поток към Европа." ЕС може да приеме обособяване на буферна сона в Сирия, ми звучи точно както: "Сирия е готова да приеме обособяване на буферна зона в ЕС".

Турция и САЩ ги разбирам! - но не ги одобрявам! ЕС фъкана от САЩ и без своя армия...какво иска, че да разпределя Сирия??? Какъв е проблема да направят в Турция демилитаризирана буферна зона като САЩ и Турция да построят РАЗРУШЕНИТЕ от тях болници и училища в суверенни държави през тази война.

Проблемът е, че искат да гепят територия/територии от Сирия (суверенна държава) и даже не им пука да го кажат директно, вече вез патетичните приказки в името на човека.

Какъв е този съюз? Европейски ли, НЕ !!! Как може да се лансират идеи за създаване на зонни в чужда суверенна държава? Ами направеете в Турция тази зона....за отдих на терористите...и без това тренинг лагерите им са там

А ти къв си, сириец, че си се загрижил за чуждите държави?

Иван Петров

а ти какъв си? от ИД ли, че си се загрижил за тях?

Точно така,откъдр накъдр Турция ще се разпорежда в чужда държава?Освен това Турция досега печелеше от войната в Сирия-купуваха петрол от ИД на ниски цени -20 $ и го препродават.Освен това Турция изнесе цели заводи на части от Сирия,да не говорим за антиките продавани от терористи в Турция.Освен това голяма част от терористите влизат в Сирия именно от тази държава.И СЕГА ШАНТАЖИРА ЕС С БЕЖАНЦИТЕ.ГНУСНА ДЪРЖАВА!

И от къде на къде Турция ще определя "буферни" зони в съседни суверенни държави? И как точно ще попречи да речем на руски и китайски самолети поканени от законното правителство да летят там?

Например като ги свали! И какво значи поканени? Когато законното Българско правителство покани чужди войски(но не руски) за учения у нас оревавате света, но за сирийското всичко е наред!

Разликата е, че поне засега никой не подготвя и изпраща в България интербригадисти да ни убиват.

Българомразецът руснак се предлага като миротворец. Агресори. Държат 1/6 колонии и се засилили за още. Колонизатори. И налагат крепостничеството.

А дано те затрият по-бързо, че от квиченето ти ни писнаха ушите.!.};-)))

Руската простотия.

Г от ЕС ги въртят на х а те писукат като разгонена к то само това може да се каже за тези в Брюксел кой от каде ги хване ги почва....!

Международното право за съжаление не струва пукната пара. Толкова често се е нарушавало и се нарушава, че възниква въпроса за какво изобщо служи. А би трябвало то да дава тон на общия правов ред в света.

Европейците го нарушават, а путин го спазва. :)))))))

Тия се самозабравиха да нарушават международното право и да гледат на Сирия като на някаква баница за делене, а не като на държава с президент, суверенитет и т.н. На Ердоганя му се иска много такава зона, за да може да си стреля по кюрдите на воля. Добре, че е Русия да им слага прът в колелата- ха, да видим кой ще тръгне срещу руската военна мощ и срещу призива й за спазване на нормите на м.нар. право.

Да самоче в Москва има предатели който са в централната банка и министерството на финасите и душът Русия такаче за съжаление нещата не са така прости!

Колониалните шутове да спрат да слугуват на ФАЩ! Ще бъдат изненадани!

Със забранена за полети зона започна и историята в Либия, и тогава ФАЩ и сие квичаха за "свободни армии", защита на мирни жители, борба с "диктатора" и пр. Всъщност, просто направиха чадър над ислямистите, после резултата го знаем.

От къде на къде ще се взима решение за трета страна,без нейно участие в преговорите???ЕС е всичко друго но не и цивилизационен съюз!!!Чрез действията си ЕС разкрива,че е съюз за налагане на диктат!!!Срамно е да сме членове на този примитивен начин на тоталитарно управление!!!

До Нова година Сирия ще бъде прочистена от ИД, за какви буферни зони става въпрос? Нагъзеният ЕС на практика предлага - дайте да спрем прогреса на операцията по прочистването от ИД в Сирия.

Прав си! Самоче аз не съм оптимист за прочистването на Сирия!

В казармата едно време за новобранците най тежкото беше да ги "гонят по устав". Тоест без извращения и без други простотии, но пък да изпълняват на 100% изискванията на устава 24h в денонощието. А те си бяха неизпълними. Гледам сега Русия е подпукала Запада именно по устава на ООН. Тя е изрядна във всяко отношение и за Крим (референдум) и за Сирия (покана от Асад.) Западът е този, който се ослушва, гледа да се скатае и да прави нещата не по устава на ООН, а както му отърва. Русия е печения и опитен стар войник, а Западът е зеления новобранец, на когото още много има да му се набива канчето.

ЕС какъв го играе, че ще определя на другите континенти в чуждите държави земите какви ще са и за какво ще се използват? ето заради това съществува конфликта в Сирия - ЕС и фащ се месят в чужди дела. после рИвЪт...

Ривът тепърва предстои.Сирийски въртолети хвърлят листовки за предстояща голяма сухоземна операция.В листовките се дават указания към цивилното население как да се държи,а на терористите им се предлага да сложат оръжие или ще бъдат ликвидирани.

Въпросът за Турция е ясен. Нарича се кюрдски въпрос. Ако кюрдите се отприщят много държави ще бъдат засегнат и боя се. че светът няма решение за него. Това не са палестинци.Ирак и Сирия ще бъдат като дребен проблем на фона на това което готвят кюрдите.

въпросът с кюрдите беше ясен. помага им се да се борят с идил за териториите, на които живеят. но и тук американските съветници от юдейски произход омазаха работата, както всичко останало. юдеите просто не осъзнаха, че годините на студената война са безвъзвратно отминали и техните умопобъркани теории нямат дори стойността на пергамента на който са написани. светът се промени и лагерите не са два. "леви" и "десни", още повече, че икономическите интереси на всички играчи вече са в пъти по-силни от Разумът за неунищожението на човечеството, защото работите опират вече точно до там, колкото и несериозно да звучи.

в Турция около 30-35% от населението са кюрди. в Сирия е горе-долу пак така. турчолята ги е шубе от създаване на кюрдска държава, защото ще се облюдят. а и смятай, че в Анадола няма нация, а само племена (народи) и отделят ли се кюнците ще тръгнат и други и демек "чао, чао Турция".

Проблемът на Турция, че не могат да наложат ръка на Кюрдистан, където има огромни находища на нефт и газ...Иначе съм съгласен с теб

решението за буферна зона е наи бързото решение на кризата с бежанците.за решение на сирииския въпрос трябва международна конференция и съгласие на всички заинтересувани страни иначе воината ще си продължи и ще се ожесточи.а твърдението на руснаците че няма да има сухопътни зелени човечета е естествено невярно.лъгаха за крим,лъгаха за украина и сега няма кои да им повярва за сирия.

добре е, че вие казвате през цялото време истината и само истината и не облъчвате населението с идиотските си нео-неуравновесени статийки и други бълвочи, докато зад гърба ни ни продадохте жените, децата, къщите и всички онези ценности за свободата на медиите и свободното слово, което потъпкахте така, както никой ботуш не го е тъпкал. никой не ви вярва вече, колкото и да си дращите слабоумията, които се основават на някаква ваша си виртуална реалност. но кой ли може да попречи на самоубиец да скочи от покрив, ако твърдо е решил да го направи. аз лично не си мърдам пръста за вас.

Да бе американците са царе на буферни зони.Я си спомни Либия-налагането на такава зона позволи на натрупаните от Турция и САЩ терористи от различни групировки в района на Бенгази да започнат сухопътното нахлуване и да разкатаят верицата на цяла Либия.

За България също е имало международна конференция - цариградската. В последния момент турците обезмислят резултатите от нейното провеждане........берлинският конгрес е също подобна конференция.....европейслите държави разпокъсват България, което е повод да участваме в 5 войни. Когато чужди държави се намесват само простотии се получават.....

Европейските политици малко да си пообуят гащите и да се поизправят. В Турция назрява гражданска война и е въпрос на една искра 22 милиона кюрди да бъдат финансирани и да започнат да демократизират "диктатора" Ердоган. Ще настане хаос в Европа с който няма да могат да се справят. За тези с колците в очите, ние ще сме буферната зона. Руснаците ще кажат, Европа не е наш проблем, НАТО ще бомби като слепец с картечница и..... какво правим?!

Най-хубавото от всичко е, че маските паднаха и целият християнски свят видя действителното лице на САЩ - вплетени в съюз с исляма. И то исляма в най-уродливия му вид и представители: Турция, ИДИЛ, Катар, "Умерените ислямисти", Саудитските сатрапи. Повтарям и ТУРЦИЯ, КОЯТО НАХЛУВА В СЪСЕДНА ДЪРЖАВА без покана от официалните власти, без разрешение от ООН.

Поредната простотия от страна на ЕС. Европейския съюз се е превърнал в евтина проститутка. Няма вече собствена политика, няма национална гордост, няма собствени интереси, няма мисъл за бъдещето. А можеше да бъде съвсем различно. Похабява се такъв потенциал. Жалко за Европейския Съюз.

едно нещо те не разбраха, както всички диктатори, а то е че: с каквито и медийни пропаганди да заливат обществото, с каквито и нео-лоберастки помии да полират мозъците на хората, има Закони, които са просто Неотменими. Факт! демокрадчета. а, да. и да не забравя: и все пак антихриста ке падне!

Турски източници съобщават, че 10 техни F-16 са изпълнявали задачи по патрулиране на турско-сирийската граница/вероятно по двойки/. Една от двойките е държана 5 мин.и 40 сек. на прицел откъм сирийска територия от МиГ-29 според турците, но вероятно става въпрос за Су-30СМ...

Не е забранено "да се държи на прицел" през границата. РЛС-то на Миг-а захваща цел с размерите на изтребител вероятно от 40 км. Доста далече от границата на въздушното пространство, без да има нужда да навлиза в него.

Ако е бил МиГ, не е руски, защото руснаците имат само Су в Латакия. Остава да е сирийски. Или просто не е бил МиГ.

При положение, че не съм фен на руснаците не мога да не соча, че позицията на ЕС и НАТО за Сирия като цяло е неадекватна. При положение, че Сирия е една разсипана държава и хората гинат ужасно е напълно неадекватно НАТО да се пазарят за бежанци и буферни зони, където да има възможност за развитие на силите на опозицията на Асад. В Сирия вече се гърми по много и наред и ако НАТО не пускат свои войници е по- добре да си приемат поражението и да си траят. Имаха една година да изпратят сини каски, каскети и всякакви армии за миротворчески операции. Можеха да бомбардират петролопровода, който се ползва ИД, но нищо не се случи и руските питомци от ИД превзеха огромна територия в Сирия. Сега руснаците кацнаха и НАТО трябва да се бие с тях, ако иска да промени нещо. Само времето може да победи руснаците и то за не по- малко от 10 изтощителни години. Толкова струва умуването на всички от НАТО.

вижте гумата, тази буферна зона после си остава за турция, понеже хората в нея едва ли няма да започнат да правят едни "мирни" протести за автономия". плюс това, ако идил вземе властта от асад (както трябваше да стане още отдавна, според сметките на ердоган) всички тези "бежанци" + идил, щяха да станат на практика избиратели на ердоган, който щеше да присъедини и сиря към султаната. доколко идил са съгласни с подобно развитие на сценария - по-скоро съм склонен да се съмнявам. нато не може да се бие с никого в момента. нато е в матова позиция и може единствено да подлайва, както ще правят и пуделчетата на сащ, които се правят, че управляват ес и ек, а в същност продадоха, не а даже подариха и всичките европейски ценности на един диктатор, а на нас ни надуха главите с разни шменти капели...

Сирия не съществува в момента, освен като картинка на картата. Ако рашаните избият онези от ИД пак ще остане Ал Кайда. По интересното са имамите от Саудитска арабия, които в този момент започнаха да вият за джихад и кой ще им се хване. Те са направо американски гласове и може да раздвояват ИД, но така или иначе никой до момента не е накарал ИД да напусне завзетата територия и да заеме нови позиции. Няма бомбардировки по петролопроводите. В това време Саудитска арабия свали още цената на петрола, което означава, че ИД ще трябва да сваля цената още, за да продава. А без ясно завземане на земя и унищожение на врага няма да се мине. Без жестокост, хилядолетен мир няма да има. Не е е случайно, че избягаха толкова хора от унищожената държава. Там при всяко положение ще има клане на победените. А това са нови хиляди бежанци.

по-глупави, неспособни, слаби, корумпирани и неадекватни политици, от днешните в ес - просто не могат да се намерят в цялата земна и космическа история. и кокошките им се смеят, ама работата не е до смях, а до реване. ама не такова -магарешко, с което ни заливахте последните години по форумите и ни трихте мненията до самозабрава. това е. приятно допотъване, дами и господа! и да не забравиш да ми цъкнеш едно минушче! така здравата оправяш нещата. :-))))

Ние вече работи по въпроса да направим Сирия "защитена от тероризъм зона, както и зона, забранена за ваши полети." Нямаме нужда от Вас.

накратко цялото това театро може да се нарече падението низко на европейскте политици, а ердоган при всички положения излиза победител. защото след този ход, на предстоящите избори ще трябва да излезе победител, след това ще стане президент с неограничени правомощия и мат. после може и да не му трябва всичко от началото на пазарлъка, но може и да му потрябва, ако иска да се доизгаври с европейската нео-болшевисгка върхушка, която се оказа пълна детска градина, която от залисия да се вглежда в собствените си печалби забрави за сигурността, на онез, които ги избират и им плащат заплатите. жалка гледка на една самозабравила се каста. приятно допотъване!

нормално, при такива гафове с размери на потъването на цял континет следват разследвания и съд, но едва ли ще има и оставки, понеже "демократите" отдавна, отдавна са станали несменяеми диктатори. неморални, ноооо "законни".

"Ердган призова за съвместна работа с ЕС и посочи, че ако искаме да решим бежанската криза, трябва да работим заедно, да обявим защитена от тероризъм зона, както и зона, забранена за полети.". ИД няма самолети, но за хората там ще трябва хуманитарна помощ и други доставки. От кого ще се пазят от въздуха, а кой ще пази въздушното пространство? Ако е на територията на Сирия, това е ангажимент на Сирия, не на Турция и ЕС.

Скоро ще разбере! Ще и се наложи да схване!

Склонна съм на вси4ко да циментирам и наложа исляма в целия свят!

ЕСАЩ изпробват как ще реагира новият шеф Русия , като "склонават" да направят зона забранена за полети !!??? Да забранят на Рускит бойни самолети да летят над Сирия ,която ги е поканила да я спасят от Безумни Ислямисти-Главорези ! И някой вкара България в групата на тези западни ненормалници-защитници на безмозъчният ислям !

Започвам да се чудя дали на някое летище в Иран няма позиционирани Руски самолети за всеки случай.

Каква буферна зона!? Между руснаците и ИДИЛ ли? Еврогейте искат да пазят чалмите от руснаците щото руснаците да не им нарушат правата да зверстват!?

Поведението на ЕС, все повече заприличва на това на ниско платена любовна жрица... Отдавна се знае, че Турция е един от подръжниците на ИД, а ние да им правим и метани! Продажници! Къде дремеш българино?

За какво ме е ЕС и НАТО буферна зона- за да повторят събитията в Либия!!! Като създадат буферна зона премахват единственото предимство на правителствените войски и ще позвилят на терористите да превземат страната и за дълги години да настъпи хаус, искат същото повторение както в Либия!!! Искат евтин петрол!!!

зона за спасение на терористите...явно доста сметки объркаха руснаците

Не мога нещо да разбера. Какво означава буферна зона и политическо решение на проблема? Някой много се е притеснил, че плашилото И.Д ще бъде унищожено. Аз съм нормален човек, но смятам че тези садисти и ненормалници трябва да бъдат избити като бесни кучета. Не може да се спасяват и защитават терористи. Америка все още има шанс да се включи като съюзник на Русия и да помогне хората в Сирия да заживеят нормално.

знам, че въпросът ви е риторичен, но, всички, които си задавате тези въпроси ще трябва да вникнете в понятието, което упорито ни се набива от масмедиите и то е: "умерен масов убиец", или "умерен главорез.". щото има си разлика да убиеш като американците - 500.000хил -1млн само в една държава, и някакви си 200-300 души. начи, едното е масов убиец, а другото умерен такъв. съгласете се, че има разлика. :-)

Mазен им е, курбана!! ;)

Западът се чуди как да се закачи за Сирия, че нали изпусна влака.

"Турция е поела тежестта с бежанците от името на международната общност."- По скоро Йордания в момента там има над 2 000 000 бежанци!!! А и ако наистина искат да спрат бежанския поток е то трябва да се унищожи предпоставката, а това са терористите независимо как се казват (ИД, умерена опозиция, Ал- кайда и т.н.) и да настане МИР!!!

С какво точно зона забранена за полети ще помогне в борбата срещу ИД, която няма и един самолет?!? Тия диреткно си признават, че искат да укрият терористите от руските изстребители. Но почакайте още няколко седмици и когато полетят и китайските, тогава вече ще се молят да идат при алах на небето.

Умерена опозиция е онази опозиция, която е била умерена успешно от руските ракети. Скоро очаквайте всичките терористи да станат умерени.

Шило

Тая буферна зона ще бъде скривалище на терористите. Затова не трябва да я има. Бой по кратуните на терористите!

Как точно ЕС ще отнеме територия от суверенна Сирия и ще прави зона на нещо си ? Те утре могат и тук да направят "буферна България" и да кажат,че "Турция трябва да бъде готова да действа". Нещата май отиват на голяма война...

За голяма война трябват идеали, а в днешно време с една проста меркантилност, няма как да стане.

Най-добре е, Турция да премести границата си на 100 километра от Сирия, за да не пречи на руските самолети!

Тия малоумни латерни продължават със старата песен - "Умеренета опозиция"? Кое е умерена опозиция бре, лукови глави - Ал Кайда ли? или Боко Харам... там няма опозиция, има само главорези обучени от ФАЩ с цел да свалят легитимната власт. Престанете с ужасната лицемерщина. Повръща ми се от гадните западни "демократи".

Като стане дума за "демокрация" винаги задавам един и същ въпрос, от кога всички хора в една западна държава имат право на глас, може да пробваме като начало със САЩ.

"..да обявим защитена от тероризъм зона, както и зона, забранена за полети."! Явно руските самолети бая алаакбарски чалми са бастисали, щом ФАЩ чрез сателите си - Гейропа са се задействали да правят подобна зона за да има къде да се укриват под формата на "бежанци" създадените от тях ислямистки главорези!

Да направим в България такава зона и да помолим Владимир Путин да удари по нея че да се свършат мъките на българина !