България е първа в Европа по успешни самоубийства

Опитите за самоубийство през последните 2 години в България са около 1600, като от тях близо половината са успешни. Страната ни е с най-висок дял на успешните опити за самоубийство в Европа.

Обратно в новината

Коментари - България е първа в Европа по успешни самоубийства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Излиза, че има нещо, което българите правят добре?

Глупак пълен е този Околийски. Абе, обяснете на децата си първо кое е добро и кое - зло, научете ги да правят разлика между двете и да се отвращават от злото, и нито ще се самоубиват, нито ще живеят празен и безсмислен живот. За секс винаги има време да се учат - де е живот пред нас, все е любов....

Влезнете в Божия храм!Поверете всичките си скърби и грижи Нему!Той чува зовящите Го,успокоява душите им и дава разрешение на проблемите им-понякога късно,но понякога още същия ден.И също така четете Новия и Стария завет,присъствайте на литургии редовно и слушайте църковния хор!Стане ли душата Ви Негова той ще я предпази от скърби,отчаяние и грях...Амин!

Влизах в божия храм. И всичко си е същото - сиреч, където ме е боляло, пак ме боли. Мерси. Сега твърдо знам, че на никого не му пука за мен. Не се обиждам. Уча се от това.

Нали ти казах-понякога късно?Аз ключа си го намерих след 1 час,но работа-след една седмица.Сигурна съм,че ако бях помолила Господ да върне баща ми,който ни е оставил много малки,щеше да го доведе.Но през ум не ми е минавало за това в храма.Там съм се чувствала щастлива и съм искала здраве и пътища.И ето ме в Малта.

Е как ще ни управляват ако има добри психиатрични практики и всички сме наред

Ти ако чакаш психиатър да ти реши проблемите и да ти помогне... може още повече да затънеш. Мислиш, че като вкараш всички в лудницата, самоубийствата ще спрат? Няма. Само ще спрат да говорят за тях. Българите още не са усвоили урока - не можеш и не трябва на никого за нищо да разчиташ. Няма бог, няма цар. Сами сме и се оправяме както можем. Когато усвоят това, нашите хора ще започнат да се борят. Да хапят и бият чужденците, които ни казват какво да правим и как да живеем. И ще живеем както искаме ние, а не както мислят други, че ние трябва да живеем. Запомни го! НЯМА БОГ, НЯМА ЦАР! САМИ СМЕ И СЕ ОПРАВЯМЕ КАКТО МОЖЕМ.

тежките форми на депресия, са често основната причина за самоубийствата, в българия няма практика да се гледа сериозно на психичните заболявания, както от професионалистите, така и от хората като цяло, обикновенно не се споделя, защото се гледа с насмешка и отговорите са "я се стегни" и други подобни, но в повечето случаи тежката депресия се лекува с професионална помощ и медикаменти.

Абе хора какво ви става самоубийството е най-тежкият грях в нашата религия ,Колкото и да е лаиняно настоящето винаги има мигове за които да се живее . Аз също съм затънал в дългове и переспективата ми е като на прасе пред коледа но на инат ще им живея за да ги дразна . Престанете да мислите за глупости и обърнете внимание на дребните неща обърнете внимание на любими те си хора запитаите се нищо ли не ви прави поне мъничко щастливи . Като най-сигурно лекарство за депресията препоръчвам да отидете на гости в провинцията там хората толкова отдавна живаят в мизерия че са го приели като нещо напълно нормално .

blood3

Майната и на нашата Религият. Има всякакъв вид религии, а японците знаят, че е Чест да се Самоубиеш.

Бихте ли ни оказали тази чест, да се гръмнете...примерно :)

човече, имаш ли химичен дисбаланс в мозъка вследствие тежка депресия, такива съвети като твоите не помагат, разбери го.колкото до това грях ли е или не, кой знае..едва ли някой някога се е върнал от небето да те осведоми.

Вчера четох някакъв лумпен разправяше, че не било важно, че населението щяло да намалее с още 1 милион...

Вчера четох някакъв лумпен разправяше, че не било важно, че населението щяло да намалее с още 1 милион...

Бягайте от тази държава.... по-добре повече българи да оцелеят някъде по света, от колкото да мизерстват и страдат тук с по едно дете максимум и така бавно да се топят...

Нашенеца с каквото се е захванал ,никога не си е оставял магарето в калта,дори и да се претрепе сам..Навремето един от плевенско си преряза гърлото с ъглошлайф..Де го има това,де го имааа? А бре Европо ?

Българите сме умни и способни и затова успяваме навсякъде с каквото и да се захванем.

"Хубаво се живее в България..." - Помните ли кой го каза това? Не го забравяйте!

Да не забравяме още, че болшинството от немарливо разследваните убийства продължават да влизат в статистиката на самоубийствата.

Тази статистика е официален поздрав за всички управляващи през последните 20 години.

Боко Тиквето ни доведе освен до пълна немотия но и до душевна пустош. А как се споменават цифри само до 2009, а не се казва и дума за цифрите в момента

Ние винаги по всички лоши класации сме първи!

Ето , виждате ли , че като искаме можем!

колкото повече самоубийци, толкова по-малко самоубийци

Е, ми то е от "хубав" живот!

Следващия път гласувайте и за мутра президент та съвсем да преебете държавата!!! Българите трябва да се обяват от ЮНЕСКО за защитен вид защото скоро и помен няма да остане от нас, а в учебниците по история не трябва да се споменава нищо след 90-те г. защото през тези 20 години историята ни е срамна и позорна. Нека просто да ги наречем мрачни години на псевдодемократичен геноцид и с това да приключим!

Не след 90-та,а след 1944г.

е, поне в това сме първи, ама има хора, дето и това няма да могат да направят като хората!

причината се знае, но се улавям напоследък, че често мисля за смъртта като изход за себе си, може би когато човек е отчаян смята това за изход. Знам че не е решение но все пак мисля, че ако си отида ще се оттърва от всичко, но детето, то ме спира....мисля българина е най-нещастния човек на земята, имаме болни души, нацията загива, само се чудя никой ли не вижда........

Иска ми се да ти кажа нещо положително и хубаво, но не се сещам какво... Дано да ти се случи нещо светло и да придобиеш смисъл.

Не се давай- те това искат, да сме нещастни и психясани отвсякъде. И аз имам такива мисли и като се сетя, че не съм виновен, а някой ми го насажда ме хващат бесните и бързо се оправям

Ходи по-често на Църква!Господ лекува душата и дава пътища...

Kакво значи дартаците се мноjaт ???идиот, ако имаше акал щеше да разбереш , че за всичко народа е виновен ,господ няма да слезе да оправи бакиите ни, властта е в народните раце а я оставихме на министри мутри и депутати. Aиде размардаи си мозака а не ходи като зомби ,щото все пенсионерите са виновни ,а младите какво правят???скоро и те ще са кандидат старци така че ред е младите да се борят с мафията коятo вече е парламентарна .

хората трябва да се вземат в ръце и да започнат да оправят страната.

"всеки ден едно българско дете прави опит за самоубийство"............NO COMENT........

И по успешни убийства - изчезва цял един народ!

Писмо до Васил Левски, написано от Таня - ученичка 11 клас Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти. От там не виждаш... съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките, които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите с джобовете празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове. Строим хотели, паркинги, гаражи. Край просяка минава Беемве. На пътя към Европа се продават в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори. ...Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст. Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст.

Боже, Боже!И това го е писало дете! Та ние вече сме по-зле и от времето на турското робство.

Това стихотворение трябва да се сложи на вратата на "Народното" събрание и дано някой там го прочете и се замисли за какво става въпрос.Ех, младежи, горко ви!

осветляване съвременните форми на робство и експлоатация и борба с организираната престъпност и нео-експлоатация,и зруги програми за превенция на геноцид -когато е застрашен от изчезване етнос,националност или държава ,има висока смъртност и се пречи на размножаването и семейството ,или вследствие на репресии или държавна политика директно или индиректно.Смята се,че съвременните форми на робство са по-тежки от историческите форми на робство.ОСВЕТЛЯВАНЕ РОБСТВОТО -ПОКАЖЕТЕ ПРОБЛЕМА,ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ПРОЕКТИ ЗА СВОБОДА НА ЛИЧНОСТТА И РАЗВИТИЕ НА ПОТЕНЦИАЛА -справки на страниците на ООН,CNN

Свалям шапка на това дете!

Е, ние за всичко лошо сме първи, а за хубавите сме последни. Сефте!

Е най-после да сме първи в нещо!!

Проблясъци! Дъртаците се размножават, младите мрат. На връх 24 май един съсед се е метнал от 6 етаж;( При това от дълги догини живее и работи в Белгия. Дошъл си и.. БАМ! бантустана надмина и Норгето, но така е като народа е затъпял от сланина и огнена вода!

Ами то още на летището като видиш намръщените физиономии на българина и разпасаните им униформи и си с единия крак извън парапета. Като видиш целия народ облечен в черно по улиците и какво друго ти остава???

Може и да не се самоубия, ама да гласувам, виж е това вече не виждам как ще стане.

в заглавието няма нищо вярно. Но за една малка част от прочелите псевдостатийката става ясно .

Ми да, както няма и нищо вярно че сме най-бедните в Европа ! :) Смешко !

За сметка на това ще има избори 3 в 1...